Gezelschapshonden


Elk ras is gemaakt voor een reden, en de gezelschapshonden zijn geen uitzondering. Hun taak is om mensen gezelschap te houden, misschien wel het belangrijkste werk dat een hond kan doen.

Sommige zijn geminiaturiseerde versies van werkhonden, en sommige zijn uitsluitend gemaakt als mooie schoothondjes – maar zonder uitzondering zijn ze allemaal hond. De allerkleinsten hebben er geen idee van dat ze niet zo groot of sterk zijn als andere honden, en ze hebben het hart en de moed van een Mastiff verborgen in hun kleine lichamen.
Gezelschapshonden
Dat is een vertederende eigenschap, maar het betekent ook dat ze tegen zichzelf beschermd moeten worden. Vaak nemen ze het op tegen grotere honden of zelfs menselijke indringers en kunnen ze gemakkelijk gewond raken of gedood worden voor hun moeite.

In grootte variëren zij van kleine vierponders tot robuustere 20- tot 40-ponders. Als groep zijn het huishonden, ongeschikt om buiten te leven. Hun hoofddoel in het leven is bij hun mensen te zijn, en zij zullen verwelken als zij dag in dag uit lange uren aan zichzelf worden overgelaten.

Bekijk alle groepen

Lijst van Rassen:

Te Vermijden Rassen

Sommige hondenrassen zijn van nature onafhankelijk en afstandelijk. Hoewel ze nog steeds goede huisdieren zijn, geven ze je misschien niet het knuffelige gezelschap waar je naar op zoek bent. Voorbeelden van zulke rassen zijn de Shiba Inu, Akita, en de chow chow.

Recent Content