Japanse keeshond

De Japanse keeshond is een kleine familiegenoot met het hart van een grote waakhond. Dit ras lijkt misschien op de Amerikaanse Eskimo Dogs, witte Pomeranians, of kleine Samoyeds, maar Japanse keeshonden hebben hun eigen afstamming en komen, zoals je zou kunnen raden, uit Japan.
keeshond
Japanse keeshond zijn ook intelligent, gemakkelijk te trainen, onderhoudsarm en geweldig met kinderen. Ze zijn goede appartementhonden, zolang de ouders van de huisdieren maar aan hun bewegingsbehoeften voldoen, en ze hebben een vrij lage verzorgingsbehoefte, ondanks het uiterlijk van hun prachtige, witte vacht.

Honden van dit ras zijn beschermend voor hun menselijke familie, ook al zijn ze klein van gestalte, en ze staan erom bekend dat ze blaffen als vreemden hun territorium binnenkomen zonder zich terug te trekken. Als u een hond wilt die een toegewijd familielid zal zijn met een geest en persoonlijkheid die hun fysieke grootte ver overtreffen, dan is de Japanse keeshond misschien wel de pooch voor u.

Zie ook hieronder voor een volledige lijst van hondenrassenkenmerken en feiten!

Japanse keeshond Hondenras Foto’s

volwassen japanse keeshond

volwassen keeshond

keeshond puppy

japanse keeshond

Meer over dit ras

De Japanse keeshond is gefokt om een kleine gezelschapshond te zijn die schattig, loyaal, vriendelijk en slim is. Hoewel ze niet specifiek zijn gefokt om waakhonden te zijn, hebben ze een moedig karakter en een aangeboren verlangen om hun families te beschermen, evenals een blaf die vrij luidruchtig is voor hun grootte. Hoewel ze een relatief nieuw ras zijn, worden Japanse keeshond steeds populairder vanwege hun aangename temperament, hun vermogen om met andere honden en kinderen om te gaan en hun vrij lage verzorgingsbehoeften, onder andere. Ze hebben ook de neiging om gezonde honden te zijn met een langer dan gemiddelde levensverwachting. Honden van dit ras passen zich goed aan het leven in een appartement aan en hebben een lage tot middelmatige bewegingsbehoefte. Minstens één wandeling per dag zou hen gelukkig moeten houden en verveling moeten voorkomen, samen met de destructieve neigingen die bij honden van bijna elk ras worden waargenomen wanneer ze te lang opgesloten zitten zonder fysieke en mentale oefening. Japanse keeshond reageren goed op de training en leren snel. Ze zouden een fatsoenlijke keuze maken voor hondenbezitters die voor het eerst een hond hebben, zolang ze maar bereid zijn om aan de bewegingsbehoeften van de Japanse keeshond te voldoen en de basisprincipes van verantwoord opvoeden van huisdieren te leren voordat ze een poepje mee naar huis nemen.

Hoogtepunten

  • Japanse keeshond hebben vrij weinig verzorging nodig, ondanks het uiterlijk van hun mooie, witte vacht. Hun vacht stoot het meeste puin en vuil af, en ze hebben zelden een bad nodig, omdat ze geen hondengeur hebben. Twee goede borstels per week zouden de truc moeten doen.
  • Ondanks dat het uiterlijk vergelijkbaar is met de Amerikaanse Eskimo Dog, Pomeranian en Samoyed rassen, heeft het Japanse keeshond ras zijn eigen geschiedenis en wordt het erkend als een apart ras door vele kennelclubs over de hele wereld.
  • Japanse keeshond honden hebben een blaf die luider is dan wat je zou verwachten van hun grootte, en ze staan bekend als onbevreesd, vooral als het gaat om de bescherming van hun families.
  • Hoewel ze goede appartementhonden zijn, houden Japanse keeshond er niet van om voor lange tijd alleen gelaten te worden, of ze kunnen angstig worden.
  • Deze honden zijn erg slim en reageren goed op positieve versterkingstraining.
  • Japanse keeshond zijn gezinsvriendelijk. Ze staan erom bekend dat ze speels en zachtaardig zijn met kinderen, en ze hebben de neiging om goed met andere honden in het huishouden om te gaan.

Geschiedenis

Het Japanse keeshond-ras maakte zijn debuut op een hondenshow in Tokio, Japan in 1921. De eerste honden van het ras stammen af van verschillende witte Duitse keeshond die vanuit China naar Japan werden gebracht. In de loop van de volgende jaren werden vele andere witte keeshond rassen geïmporteerd uit de hele wereld, en ze werden gekruist om meer gewenste eigenschappen te produceren in de opkomende Japanse keeshond ras. Het was pas na de Tweede Wereldoorlog dat de normen van het ras werden afgerond, en de Japan Kennel Club begon de Japanse keeshond te erkennen. In de jaren 1950, werden de Japanse keeshond honden geëxporteerd naar Zweden, toen Engeland, en vervolgens over de hele wereld. Uiteindelijk erkenden nationale kennel clubs over de hele wereld de Japanse keeshond als haar eigen ras, hoewel veel van deze kennel clubs nog steeds verschillen in hun rasstandaard, vooral als het gaat om de grootte van deze honden. De Amerikaanse Kennel Club is een uitzondering, omdat het de Japanse keeshond niet als een apart ras erkent, meestal vanwege de sterke gelijkenis met de Amerikaanse Eskimo Hond. Het ras groeit nog steeds in populariteit over de hele wereld.

Grootte

Veel kennelclubs zijn het niet eens over de exacte grootte van de Japanse keeshond, maar ze variëren tussen de 10 en 16 centimeter in hoogte op de schouders. Teven zijn over het algemeen kleiner dan reuen. Het gebruikelijke gewicht van honden in dit ras is 11 tot 20 pond. Hoewel er onenigheid is over de juiste grootte van de Japanse keeshond, zijn ze meestal groter dan de Pomeranians, die veel gemeenschappelijke kenmerken hebben.

Persoonlijkheid

Japanse keeshond worden gewaardeerd om hun prachtige temperament. Ze zijn zeer gezinsvriendelijk en hebben een speelse geest. Deze honden houden van persoonlijke aandacht, en ze zullen niet goed reageren op het feit dat ze genegeerd worden of lange tijd alleen gelaten worden. Hun energiebehoefte is vrij gemiddeld. Een goede wandeling per dag zou goed passen bij een Japanse keeshond, en ze zouden ook een kans om aan de leiband te lopen kunnen waarderen. Omdat ze goed met andere honden kunnen omgaan, zal een uitstapje naar het hondenpark ze vrij laten lopen en overtollige energie verbranden. Dat gezegd hebbende, moet elke hond socialisatietraining hebben, ongeacht het ras, voordat hij met andere dieren in aanraking komt. Japanse keeshond staan bekend om hun moed en beschermende karakter. Ze zullen, verrassend luid, blaffen naar vreemden die hun territorium betreden, hoewel ze zullen kalmeren als de mensen die ze vertrouwen hen geruststellen. Ze moeten op een comfortabele manier aan de bezoekers worden voorgesteld. Japanse keeshond kunnen goed getraind worden, en ze zijn behoorlijk intelligent. Loyaal, actief, gehoorzaam en aanhankelijk zijn allemaal woorden die de persoonlijkheid van de Japanse keeshond nauwkeurig beschrijven, wat kan bijdragen aan hun voortdurende groei in populariteit.

Gezondheid

Het Japanse keeshondras staat erom bekend dat het vrij gezond is met weinig van de genetische aandoeningen die andere raszuivere dieren treffen. Ze kunnen echter gevoelig zijn voor luxueuze patella’s – een aandoening waarbij de knieschijven ontwricht raken. Ze kunnen ook van tijd tot tijd last hebben van loopse ogen en hun huid kan droog worden als ze te vaak in bad gaan, daarom is het belangrijk om alleen een Japanse keeshond te baden als dat nodig is. Eigenaars moeten op deze omstandigheden letten en regelmatig een dierenarts bezoeken om eventuele gezondheidsproblemen op te vangen en aan te pakken.

Verzorging

Japanse keeshond hebben de neiging om onderhoudsarm te zijn en hebben vrij elementaire zorg nodig. Hun tanden moeten regelmatig worden gepoetst zoals aanbevolen door een dierenarts. Hun oren en voetzolen moeten worden gecontroleerd op tekenen van infectie, parasieten of puin en schoon worden gehouden. Ga regelmatig op bezoek bij de dierenarts om een goede gezondheid voor uw Japanse keeshond te behouden.

Voeding

Een Japans keeshond-dieet moet worden samengesteld voor een klein tot middelgroot ras met een gemiddelde behoefte aan energie en lichaamsbeweging. Raadpleeg uw dierenarts of professionele voedingsdeskundige voor advies over de voeding van uw individuele Japanse keeshond en de juiste portiegrootte. Hun voedingsbehoeften zullen veranderen naarmate ze opgroeien van puppy tot volwassene en senior leeftijd. Blijf op de hoogte van deze voedingsbehoeften.

Vachtkleur en verzorging

Japanse keeshond hebben een zuivere, witte vacht. Ook al zien ze eruit alsof ze een hoge verzorgingsbehoefte hebben, dat hebben ze niet. Hun vacht heeft een textuur die meestal het meeste vuil en puin afstoot. Dat gezegd hebbende, hun vacht is dik, en ze moeten worden geborsteld om knopen en matten te voorkomen. Japanse keeshond moeten minstens twee keer per week worden geborsteld met een borstel die tot aan de ondervacht reikt. Dit zal een deel van de dode haren losmaken en de noodzaak om op te ruimen na het verharen verminderen. Hun vacht is meestal droog in vergelijking met andere rassen, daarom moeten ze alleen worden gebaad als dat nodig is. Regelmatig baden kan een deel van de natuurlijke olie en vocht uit het haar verwijderen, wat jeuk kan veroorzaken. Over het algemeen zijn de verzorgingsbehoeften van de Japanse keeshond vrij laag in vergelijking met veel andere rassen.

Kinderen en andere huisdieren

Met een speelse en vriendelijke aard zijn Japanse keeshond geweldig met kinderen. Hun kleine formaat betekent ook dat het onwaarschijnlijk is dat ze per ongeluk kinderen omverwerpen of te ruw spelen. Een Japanse keeshond zal voor de meeste kinderen een liefdevol, beschermend speelkameraadje zijn. Het is echter nog steeds belangrijk om toezicht te houden op het spel en om jongeren te instrueren hoe ze goed met huisdieren om moeten gaan en hoe ze ermee om moeten gaan. Elke hond kan knabbelen als ze bang zijn of zich ongemakkelijk voelen. Japanse keeshond hebben ook de neiging om het goed te doen met andere huisdieren in huis. Ze zijn niet van nature agressief. Het is echter nog steeds belangrijk om bij te blijven met socialisatietraining met elke hond om ervoor te zorgen dat ze comfortabel blijven in de aanwezigheid van nieuwe huisdieren en dieren waar ze mee zouden kunnen omgaan.