Beagle hond: Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Beagles zijn klein, compact en winterhard, en zijn actieve metgezellen voor zowel kinderen als volwassenen. Hoektanden van dit hondenras zijn vrolijk en leuk, maar omdat ze honden zijn, kunnen ze ook koppig zijn en vereisen ze geduldige, creatieve trainingstechnieken.
beagle
Hun neuzen leiden hen door het leven, en ze zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze een interessante geur volgen. Beagles werden oorspronkelijk gefokt als speurhonden om klein wild, meestal konijnen en hazen, op te sporen. Ze worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor dit doel in veel landen, waaronder de België en Nederland. Maar je zult genoeg van deze pups vinden die leven als gezelschapshonden en liefdevolle, harige familieleden.

Beagle Hond Ras Foto’s

volwassen beagle

beagle hondenras

puppy beagle

senior beagle

beagle op mat

Meer over dit ras

Het is moeilijk te weerstaan aan de aantrekkingskracht van de donkerbruine of hazelnootkleurige ogen van een Beagle, met zijn zachte, smekende uitdrukking. Ze zijn vrolijk, uitgaand en liefdevol – kenmerken die meer dan in evenwicht worden gehouden door hun hondse natuur, die nieuwsgierig, vastberaden en gericht is op voedsel.

Het zijn geen yappy honden, maar ze hebben wel drie verschillende vocalisaties – een blaf/groei, een baying howl, en een half-baying howl (een kruising tussen een verwoede blaf en een bay). De half-hurkenroep is meestal gereserveerd voor als ze een steengroeve in het vizier krijgen – of denken dat het tijd is om de buren om 6 uur ’s morgens wakker te maken! Als roedelhonden kunnen ze over het algemeen goed overweg met andere dieren en hun menselijke vrienden – en ze denken dat iedereen hun nieuwe beste vriend is.

Het belangrijkste om te weten over de Beagle is dat hij een speurhond is. Zijn neus is het belangrijkste onderdeel van zijn anatomie en zijn hoofd ligt altijd op de grond, op zoek naar een interessant spoor om te volgen. Beagles hebben ongeveer 220 miljoen geurreceptoren in vergelijking met de schamele 5 miljoen mensen, waardoor ze heel goed in het oppikken van geuren zijn. Humorist Dave Barry beschreef ooit de Beagle van zijn schoonfamilie als “een neus met voeten”.

Je hebt misschien de Beagle’s neus aan het werk gezien op vliegvelden in het hele land. In 1984 besloot het Amerikaanse ministerie van Landbouw om Beagles te gebruiken om smokkelwaar te besnuffelen dat naar de Verenigde Staten werd gebracht op de internationale luchthaven van Los Angeles.

Het experiment was een groot succes. Omdat ze klein, vriendelijk en schattig zijn, intimideerden de Beagles geen mensen die bang zijn voor honden, en met hun super neuskracht konden ze getraind worden om specifieke voedselartikelen te identificeren, terwijl ze de artikelen die geen smokkelwaar waren omzeilden. Vandaag de dag patrouilleren de leden van de “Beagle Brigade” op meer dan 20 internationale luchthavens en andere punten van binnenkomst in de Verenigde Staten.

Hoewel ze zich hebben vertakt in andere werkgebieden, blijven Beagles uitstekende jagers op klein wild. De National Beagle Club’s Institute Farm biedt onderdak aan door de AKC gesanctioneerde veldproeven, waarbij fokkers met pakketten op het veld op de proef worden gesteld. Veel andere landen hebben vergelijkbare activiteiten voor de jacht op Beagles.

Door hun kleine omvang en zachte temperament kunnen Beagles het goed doen in appartementen als hun mensen bereid zijn om ze meerdere keren per dag op lood te lopen in alle soorten weer. Ze hebben veel beweging nodig, ongeveer een uur per dag als dat mogelijk is. Als ze alleen gelaten worden en niet geoefend, kan Beagles destructief worden.

beagletraining

Hoogtepunten

 • Beagles kunnen moeilijk zijn om te trainen. Sommige mensen zeggen dat het tot een jaar kan duren om sommige Beagles volledig te huisvesten. Een krattenopleiding is absoluut aan te bevelen.
 • Beagles kunnen zich vervelen als ze te lang alleen in een huis blijven. Als ze in een achtertuin worden achtergelaten, zullen Beagles manieren beginnen te vinden om zich te vermaken, meestal door te huilen, te graven of te proberen te ontsnappen.
 • De meest voorkomende reden waarom Beagles worden omgedraaid om groepen te redden is omdat ofwel hun eigenaars ofwel de buren van hun eigenaars moe werden van hun bajes. Zorg ervoor dat u bereid bent om met uw hond te werken om het overmatig blaffen en huilen onder controle te houden.
 • Beagles zijn een doelwit voor dieven die ze zouden stelen en misschien verkopen aan onderzoekslaboratoria voor gebruik in experimenten. Houd toezicht op uw Beagle als hij buiten is en zorg ervoor dat hij microchips krijgt!
 • Omdat het scenthounds zijn, zullen Beagles afdwalen als ze een verleidelijke geur in de lucht opvangen. Hun neuzen controleren hun hersenen, en als ze iets interessants ruiken, bestaat er niets anders in hun wereld.
 • Hoewel ze liefdevol en zachtaardig zijn, kunnen Beagles een onafhankelijke, koppige strekking hebben. Gehoorzaamheidstraining is aan te bevelen, maar wees er zeker van dat de instructeur van de klas de jachtpersoonlijkheid begrijpt en de voorkeur geeft aan het gebruik van voedsel als beloning (wat maar weinig Beagles kunnen weerstaan).
 • Weet je nog hoe de beroemde cartoon Beagle Snoopy zich zorgen maakte over zijn etensbak? Beagles zijn “chow hounds” en zullen overeten als ze de kans krijgen. Houd de hoeveelheid voedsel die je ze geeft in de gaten en zorg ervoor dat je je kasten dicht houdt en je vuilnisbakken goed beveiligd zijn. Anders zal je Beagle het voedsel dat hij het lekkerst vindt, opsnuiven.
 • Wat het eten betreft, zal je Beagle zijn etensbakje waarschijnlijk behoorlijk serieus nemen. Leer kinderen om je Beagle te respecteren terwijl hij eet, en om hem niet te benaderen of te plagen met voedsel.
 • Beagles zijn geen goede beschermers of waakhonden omdat ze meestal vriendelijk zijn voor iedereen die ze ontmoeten.

Geschiedenis

De oorsprong van het woord “beagle” is onzeker. Men denkt dat het misschien is afgeleid van het Franse woord begueule, dat open keel betekent, of van het Oud-Engelse woord beagle, dat klein betekent. Anderen denken dat het misschien is afgeleid van het Franse woord beugler, wat loeien betekent, of het Duitse woord begele, wat schreeuwen betekent.

De geschiedenis van het ras is ook bewolkt, omdat de rassen zoals we die nu kennen zich pas in de 19e eeuw echt hebben ontwikkeld. Griekse documenten uit 400 v. Chr. beschrijven Beagle-achtige honden, en de Romeinen hebben misschien kleine konijnenjachthonden meegebracht naar Engeland en gefokt met de lokale honden.

Willem de Veroveraar bracht naar verluidt Talbot-honden (nu uitgestorven) naar Engeland tijdens de Normandische verovering in 1066. Deze honden zouden de voorouders zijn van de Beagle en de Foxhound.

Beagles werd al heel vroeg in de geschiedenis van Engeland populair. Tijdens de regeerperiodes van Edward II (1307 – 1327) en Henry VII (1485 – 1509) waren extreem kleine beagles, genaamd Glove Beagles, populair. Naar verluidt waren ze klein genoeg om in een gehandschoende hand te worden gehouden. Er wordt ook melding gemaakt van Singing Beagles, genoemd naar hun bugelstemmen.

Elizabeth I (1533 – 1603) hield pakjes Pocket Beagles bij die slechts 9 inches groot waren. Deze kleine honden werden op schilderijen afgebeeld als kortbenige en puntige neuzen. Ze werden gebruikt voor de jacht, maar vielen al snel uit de gratie omdat ze niet erg snel waren.

In de jaren 1700 werd de vossenjacht populair in Engeland, en de Beagle viel uit de gratie omdat de grotere Foxhound de hond van keuze werd. Als het niet voor de boeren in Engeland, Ierland en Wales was geweest die de roedels bleven houden om op konijnen en hazen te jagen, dan was het ras in die tijd misschien uitgestorven.

In het midden van de jaren 1800 vestigde dominee Phillip Honeywood een roedel Beagles in Essex, Engeland. Deze honden worden beschouwd als de voorouders van de moderne Beagle. Ds. Honeywood gefokt voor de jacht, niet voor het uiterlijk. Thomas Johnson, een mede Engelsman, was verantwoordelijk voor het fokken van Beagles die zowel aantrekkelijke als goede jagers waren.

Ongeveer tegelijkertijd begonnen Amerikaanse fokkers Beagles uit Engeland te importeren om het uiterlijk van hun eigen honden te verbeteren. Veel van de Engelse importen werden gefokt tot een gemiddelde hoogte van 15 tot 17 centimeter aan de schouder, zodat ze op vossen konden jagen. Amerikaanse fokkers begonnen ze te fokken om kleiner te zijn voor de konijnenjacht.

Van belang is de “Patch” Beagle stam ontwikkeld door Willet Randall in New York rond 1880. De lijn is voornamelijk wit met een zeer grote driekleurige vlek. Ze waren erg populair in de jaren 1940 en 1950 omdat ze zo snel konden rennen. Vandaag de dag noemen veel mensen citroen en witte of rode en witte beagles “Patch” beagles.

Grootte

Er zijn twee soorten Beagles erkent. De 13-inch variëteit is voor honden die niet hoger zijn dan 13 inches in de schouder, en de 15-inch variëteit is voor honden die 13 inches tot 15 inches in de schouder staan. Afhankelijk van hun hoogte, wegen Beagles tussen de 18 en 30 pond.

Persoonlijkheid

Beagles zijn zacht, lief en grappig. Ze zullen je aan het lachen maken, maar dan maken ze je niet aan het huilen vanwege hun vaak ondeugende gedrag. Beagle-mensen brengen veel tijd door met het proberen te overdenken van hun honden, en ze moeten vaak hun toevlucht nemen tot voedselbeloningen om de Beagle in een staat van tijdelijke gehoorzaamheid te lokken.

Zoals elke hond heeft de Beagle een vroege socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Beagle-puppy opgroeit tot een goed gevormde hond.

Gezondheid

Niet alle Beagles zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om je ervan bewust te zijn als je dit ras overweegt.

 • Tussenwervelschijfziekte: Het ruggenmerg is omgeven door de wervelkolom, en tussen de botten van de wervelkolom zitten tussenwervelschijven die werken als schokdempers en een normale beweging van de wervels mogelijk maken. De tussenwervelschijven bestaan uit twee lagen, een buitenste vezellaag en een binnenste gelei-achtige laag. Tussenwervelschijfziekte ontstaat wanneer de gelei-achtige binnenlaag in het wervelkanaal uitsteekt en tegen het ruggenmerg drukt. De compressie van het ruggenmerg kan minimaal zijn en nek- of rugpijn veroorzaken, maar kan ook ernstig zijn en leiden tot verlies van gevoel, verlamming en een gebrek aan controle over de darm of de blaas. De schade die door de ruggenmergcompressie wordt aangericht, kan onomkeerbaar zijn. De behandeling is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de locatie, de ernst en de duur van de tijd tussen het letsel en de behandeling. Het beperken van de hond kan van enig nut zijn, maar vaak is een operatie nodig om de druk op het ruggenmerg te verlichten. Een operatie is niet altijd succesvol.
 • Heupdysplasie: Dit is een erfelijke aandoening waarbij het dijbeen niet goed in het heupgewricht past. Sommige honden vertonen pijn en kreupelheid op één of beide achterpoten, maar andere vertonen geen uiterlijke tekenen van ongemak. (Röntgenonderzoek is de meest zekere manier om het probleem te diagnosticeren.) Hoe dan ook, artritis kan zich ontwikkelen naarmate de hond ouder wordt. Honden met heupdysplasie moeten niet worden gefokt – dus als u een puppy koopt, vraag de fokker om bewijs dat de ouders zijn getest op heupdysplasie en vrij zijn van problemen.
 • Kersenoog: Dit is een aandoening waarbij de klier onder het derde ooglid uitsteekt en er eerder uitziet als een kers in de ooghoek. Het kan zijn dat uw dierenarts de klier moet verwijderen.
 • Glaucoom: Dit is een pijnlijke aandoening waarbij de druk in het oog abnormaal hoog wordt. De ogen produceren en draineren voortdurend een vloeistof die waterige humor wordt genoemd – als de vloeistof niet correct wordt afgevoerd, neemt de druk in het oog toe, wat leidt tot schade aan de oogzenuw en resulteert in verlies van het gezichtsvermogen en blindheid. Er zijn twee soorten. Primair glaucoom, dat erfelijk is, en secundair glaucoom dat het resultaat is van een ontsteking, een tumor of een verwonding. Het glaucoom beïnvloedt over het algemeen één oog eerst, dat rood, huilerig, squinty zal zijn, en pijnlijk zal lijken. Een verwijde pupil zal niet reageren op licht, en de voorkant van het oog zal een witachtige, bijna blauwe troebelheid hebben. Verlies van het gezichtsvermogen en uiteindelijk blindheid zal het gevolg zijn, soms zelfs met een behandeling (chirurgie of medicatie, afhankelijk van het geval).
 • Progressieve Retinale Atrofie (PRA): Dit is een degeneratieve oogaandoening die uiteindelijk blindheid veroorzaakt door het verlies van fotoreceptoren aan de achterkant van het oog. PRA is aantoonbaar jaren voordat de hond enige tekenen van blindheid vertoont. Gelukkig kunnen honden hun andere zintuigen gebruiken om blindheid te compenseren en kan een blinde hond een volwaardig en gelukkig leven leiden. Maak er alleen geen gewoonte van om de meubels te verplaatsen. Gerenommeerde fokkers laten de ogen van hun hond jaarlijks certificeren door een veterinaire oogarts en fokken geen honden met deze ziekte.
 • Distichiasis: Deze aandoening treedt op wanneer er een extra rij wimpers (distichia) groeit op de olieklier in het oog van de hond en langs de rand van het ooglid uitsteekt. Dit irriteert het oog, en u kunt merken dat uw Aussie loensen of over zijn oog(en) wrijven. Distichiasis wordt chirurgisch behandeld door de overtollige wimpers te bevriezen met vloeibare stikstof en vervolgens te verwijderen. Deze vorm van chirurgie wordt cryoepilatie genoemd en gebeurt onder algemene verdoving.
 • Epilepsie: Dit is een neurologische aandoening die vaak, maar niet altijd, geërfd wordt. De epilepsie kan milde of strenge aanvallen veroorzaken die zich als ongebruikelijk gedrag kunnen tonen (zoals verwoed rennen alsof ze worden achtervolgd, waggelen, of zich verbergen) of zelfs door te vallen, stijve ledematen, en het verlies van het bewustzijn. Aanvallen zijn beangstigend om naar te kijken, maar de lange termijn prognose voor honden met idiopathische epilepsie is over het algemeen zeer goed. Het is belangrijk om uw hond naar de dierenarts te brengen voor een goede diagnose (vooral omdat aanvallen andere oorzaken kunnen hebben) en behandeling.
 • Hypothyreoïdie: Hypothyreoïdie is een aandoening van de schildklier. Het wordt verondersteld verantwoordelijk te zijn voor aandoeningen zoals epilepsie, alopecia (haaruitval), overgewicht, lethargie, hyperpigmentatie, pyodermie en andere huidaandoeningen. Het wordt behandeld met medicatie en dieet.
 • Beagle Dwerggroei: Dit is een aandoening waarbij de hond kleiner is dan normaal. Deze aandoening kan al dan niet gepaard gaan met andere lichamelijke afwijkingen, zoals extreem korte benen.
 • Chinees Beagle-syndroom (CBS): Dit is een aandoening die wordt gekenmerkt door een brede schedel en schuine ogen. De hond groeit anders normaal. Vaak hebben honden met CBS hartproblemen en teenafwijkingen.
 • Patellaire Luxatie: Ook wel bekend als “slipped stifles”, dit is een veel voorkomend probleem bij kleine honden. Het wordt veroorzaakt wanneer de patella, die uit drie delen bestaat – het dijbeen (dijbeen), de patella (knieschijf) en het scheenbeen (kuit) – niet goed op elkaar zijn afgestemd. Dit veroorzaakt kreupelheid in het been of een abnormale gang, een soort van overslaan of springen. Het is een aandoening die aanwezig is bij de geboorte, hoewel de eigenlijke uitlijning of luxatie pas veel later optreedt. Het wrijven veroorzaakt door patella luxatie kan leiden tot artritis, een degeneratieve gewrichtsaandoening. Er zijn vier rangen van patella luxatie, gaande van graad I, een occasionele luxatie die tijdelijke kreupelheid in het gewricht veroorzaakt, tot graad IV, waarbij het draaien van het scheenbeen ernstig is en de patella niet manueel kan worden heruitgerust. Dit geeft de hond een boegbeeld. Ernstige graden van patella luxatie kunnen een chirurgische ingreep vereisen.

Als u een puppy koopt, zoek dan een goede fokker die u de gezondheidstoestand van beide ouders van uw puppy laat zien. Gezondheidsklaringen bewijzen dat een hond is getest op en ontdaan van een bepaalde aandoening.

Verzorging

Een omheinde achtertuin is een noodzaak met een mooie windhond zoals een Beagle. Buiten moet je Beagle aan de lijn liggen in onafgebakende gebieden, of veilig opgesloten en onder toezicht staan. Hij is van nature een zwerver, dus voor het geval hij ontsnapt – een veel voorkomend verschijnsel bij Beagles – zorg er dan voor dat hij gechipt is en een identificatieplaatje op zijn kraag draagt, zodat hij naar u teruggestuurd kan worden.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een ondergronds elektronisch hek, maar dit type behuizing verhindert niet dat andere dieren in uw tuin komen. Bovendien zal uw Beagle, als een geur voldoende verleidelijk is, meer dan bereid zijn om een kortstondige schok te riskeren om hem te volgen.

Zoals alle honden heeft de Beagle baat bij gehoorzaamheidstraining. Positieve versterkingstechnieken werken het beste, want Beagles schakelt gewoon uit als ze hard worden behandeld. De meeste Beagles doen graag alles voor een lekkere verwennerij.

Adolescente Beagles zitten vol energie en hebben veel mogelijkheden nodig om het allemaal uit te werken. Ze houden ervan om met hun familie te gaan wandelen, of, nog beter, om goed over een veld te rennen om op konijnen te jagen (niet aanbevolen, tenzij u uw hond heeft getraind om naar u terug te komen). Ze zullen het leuk vinden om met u te joggen, maar wacht tot ze 18 maanden of ouder zijn voordat ze beginnen met een repetitieve oefening als deze.

Als ze volwassen zijn, kan een Beagle vrij lui worden, tevreden zijn om de hele dag over het huis te liggen, op te staan om te eten en misschien af en toe aan de oren te krabben. Aangezien dit een ras is dat gevoelig is voor overgewicht, laat dit niet gebeuren.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 3/4 tot 1,5 kopjes hoogwaardig droogvoer per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, stofwisseling en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een couch potato dog. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe verder het zal gaan in de richting van het voeden van uw hond en hoe minder u in de bak van uw hond hoeft te schudden.

Beagles zijn voerdieven. Deze honden zullen uw voorraadkast en vuilnis dagelijks overvallen als ze de kans krijgen, en ze zijn bereid om te eten tot ze knallen. Houd de uwe in goede conditie door zijn voedsel te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van steeds voedsel achter te laten. Als je niet zeker weet of hij overgewicht heeft, geef hem dan de oogtest en de praktijktest.

Kijk eerst naar hem. Je zou een taille moeten kunnen zien. Plaats dan je handen op zijn rug, duimen langs de ruggengraat, met de vingers gespreid naar beneden. Je zou in staat moeten zijn om te voelen, maar niet zijn ribben te zien zonder hard te moeten drukken. Als je dat niet kunt, heeft hij minder voedsel en meer beweging nodig.

Ook, dole out behandelt spaarzaam. Je Beagle zal net zo graag een hapklare traktatie krijgen als een groter koekje.

Voor meer informatie over het voeren van uw Beagle, zie onze richtlijnen voor het kopen van de juiste voeding, het voeren van uw puppy en het voeren van uw volwassen hond.

Vachtkleur en verzorging

De rasstandaard voor Beagles zegt dat “elke jachtkleur” aanvaardbaar is. De meest voorkomende kleur voor Beagles is tricolor met een zwart zadel (het gebied over de rug), witte benen, borst, buik, en een witte punt op de staart, en een bruine kleur op het hoofd en rond het zadel.

De tweede meest voorkomende kleurencombinatie is rood en wit in een Iers vlekkenpatroon op het gezicht, de hals, de benen en het puntje van de staart. Wat hun kleur ook is, ze hebben meestal een witte punt op hun staart, zodat jagers ze kunnen zien als ze in hoog gras jagen.

Beagles hebben een gladde, dichte dubbele vacht die bestand is tegen regen. Ze moeten worden geborsteld met een middelgrote borstel of een jachthandschoen (een rubberen handschoen met noppen op de handpalm) ten minste eenmaal per week om dode haren los te maken en te verwijderen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Beagles vergieten, maar omdat hun haar kort is, is het niet al te opvallend. Hun vacht wordt in de winter vaak dikker, zodat ze in het voorjaar meer vervellen. Het zijn schone honden (tenzij ze natuurlijk iets aantrekkelijks hebben gevonden dat stinkt om in te rollen) en ze hebben over het algemeen geen frequente baden nodig.

Omdat Beagles druppelvormige honden zijn, circuleert de lucht niet goed in hun oren en kunnen ze infecties krijgen. Controleer hun oren ten minste om de twee weken op tekenen van infectie of wasachtige opbouw. Controleer ze ook als je merkt dat je Beagle veel met zijn hoofd schudt of aan zijn oren krabt. Laat nooit water of olie in zijn oren komen.

Poets je Beagle’s tanden minstens twee of drie keer per week om de tandsteenophopingen en de bacteriën die er in liggen te verwijderen. Dagelijks poetsen is nog beter als je tandvleesproblemen en een slechte adem wilt voorkomen.

Trim zijn nagels één of twee keer per maand als uw hond ze niet op natuurlijke wijze verslijt om pijnlijke tranen en andere problemen te voorkomen. Als u ze op de vloer hoort klikken, zijn ze te lang. Hondennagels hebben bloedvaten in zich, en als u te ver knipt kunt u bloedingen veroorzaken – en uw hond werkt misschien niet mee als hij de volgende keer de nagelknipper ziet komen. Dus, als u geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of trimsalon om tips.

Begin te wennen aan het feit dat uw Beagle wordt geborsteld en onderzocht als hij een puppy is. Behandel zijn poten regelmatig – honden zijn gevoelig voor hun voeten – en kijk in zijn bek. Maak van het borstelen een positieve ervaring vol lof en beloningen en u zult de basis leggen voor eenvoudige veterinaire onderzoeken en andere handelingen als hij volwassen is.

Controleer tijdens het borstelen op zweren, uitslag of tekenen van infectie, zoals roodheid, tederheid of ontstekingen op de huid, in de neus, mond en ogen en op de voeten. De ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Uw zorgvuldig wekelijks onderzoek zal u helpen om potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig te herkennen.

Kinderen en andere huisdieren

Beagles band met iedereen in het gezin, vooral kinderen. Ze kunnen echter onstuimig zijn tijdens het spelen, dus ze moeten goed gesocialiseerd en begeleid worden met zeer jonge kinderen. Bovendien hebben Beagles de neiging om “mondvol” te zijn en dingen te grijpen, inclusief de hand van u of uw kind, met hun mond om te spelen. Ze doen dit op een leuke manier en kunnen getraind worden om dit niet te doen.

Zoals bij elk ras, moet u kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en toezicht houden op eventuele interacties. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt of om te proberen het eten van de hond mee te nemen. Geen enkele hond, hoe vriendelijk ook, mag ooit zonder toezicht worden achtergelaten bij een kind.

Vanwege hun roedelhondenerfenis genieten Beagles van gezelschap en worden ze niet graag alleen gelaten. Een andere hond of zelfs een kat zal helpen om aan hun gezelschapsbehoeften te voldoen.