Beste honden nagelknippers kopen, review en test

Als eigenaar van een huisdier moet u weten dat de verzorging van de nagels van uw huisdier zeer belangrijk is voor een goede gezondheid van de voeten en het algehele welzijn. Te lange nagels kunnen uw hond verwonden, problemen bij het lopen veroorzaken en de kans op het ontwikkelen van veel nagelaandoeningen vergroten. Het knippen van de nagels van uw huisdier is essentieel.

Vandaag gaan we bepalen wat de beste nagelknipper voor huisdieren is, want er zijn veel keuzes om te knippen en het kan moeilijker zijn om te begrijpen welke keuze de beste is.

Na advies te hebben ingewonnen bij drie dierenartsen en twee dierentrimmers, hebben wij enkele van de beste fabrikanten van nagelknippers geselecteerd en nagelknippers gekozen voor het knippen van de nagels van uw huisdier. Nagelknippers worden aanbevolen door deskundigen omdat ze betrouwbaar en duurzaam zijn.

Er zijn tegenwoordig veel nagelknippers voor huisdieren op de markt, en het is van essentieel belang dat u de juiste kiest op basis van de grootte en de vorm van de nagel van uw huisdier.

We hebben een vergelijkingstabel gemaakt van de 10 beste nagelknippers voor puppy’s om u te helpen de juiste voor uw hond te kiezen.

honden nagelknipper

Hoe kies ik de juiste nagelknipper voor honden?

Er zijn verschillende maten nagelknippers voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen.

In het algemeen geldt een pup van meer dan 27 kilo als groot en een pup van minder dan 5 kilo als klein; en daartussenin is het middelmatig. De meeste nagelknippers werken voor alle maten. Anderzijds kan een nagelknipper worden gebruikt om rond de poten te knippen.

Een nagelknipper van middelgroot formaat werkt goed voor puppy’s van 7 tot 22 kilo, maar u zult een grote nagelknipper moeten kiezen voor massieve honden en een kleine voor kleinere.

Sommige nagelknippers zijn gemaakt van plastic en zijn veel armer en kleurlozer dan het metalen handvat. Vergeet het materiaal niet, dat moet van roestvrij staal zijn, zodat het scherp en krachtig is.

Scherpe messen zijn essentieel voor het eenvoudig knippen van nagels en zorgen voor gladde randen.

Scherpere, sterkere nagelknippers zijn voldoende voor honden van grote rassen en zullen de dikte van de nagels verminderen. Tondeuse’s zijn niet sterk genoeg om nagels te knippen. Overweeg de keuze van een scherp, dik, stevig mes met sterke handgrepen.

De beste soorten nagelknippers voor honden

Er zijn vele soorten nagelknippers voor huisdieren met verschillende kenmerken. Als u de algemene kenmerken en de beperkingen kent, kunt u de juiste optie voor uw huisdier kiezen.

Beste elektrische nagelknipper voor honden

LifeGoods
LifeGoods Elektrische Nagel Vijl

Bekijk de dagprijs

LoveyPets
LoveyPets Elektrische Nagelvijl Hond

Bekijk de dagprijs

RealN
RealN Elektrische Nagelvijl Honden

Bekijk de dagprijs

Petpedicure
Petpedicure Draadloze Elektrische Nagelvijl

Bekijk de dagprijs

Tenify®
Tenify® Elektrische Nagel Vijl

Bekijk de dagprijs

Beste nagelknipper hond met sensor

Dremel 7020-PGK
Dremel 7020-PGK

Bekijk de dagprijs

Mister Mill
Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond

Bekijk de dagprijs

ProPet LED
ProPet LED Nagelknipper

Bekijk de dagprijs

Beste nagelschaar hond

Zooselect
zooselect

Bekijk de dagprijs

Woodoro
Woodoro Nagelknipper

Bekijk de dagprijs

HMerch™
HMerch™ Nagelschaar

Bekijk de dagprijs

Beste Honden Nagelvijl

Furboo
Furboo Elektrische nagelvijl

Bekijk de dagprijs

Artero
Artero nagelvijl

Bekijk de dagprijs

Tools-2-groom
Tools-2-groom nagelvijl

Bekijk de dagprijs

PetGoods
PetGoods Elektrische Nagel Vijl

Bekijk de dagprijs

Soorten

Guillotine

Guillotine
De Guillotine nagelknipper heeft een enkel blad dat krachtig genoeg is om dikke nagels van grote honden te knippen. Deze hebben de voorkeur voor puppy’s of honden met dikke nagels. Gemakkelijk te gebruiken, het komt in verschillende maten. Druk gewoon op het handvat om de nagels te knippen.

Schaar

Schaar
Dit is een kleine schaar die regelmatig, eenvoudig en comfortabel in gebruik is, maar uniek is voor het knippen van sterke nagels. Ze zijn perfect voor het knippen van nagels van bescheiden grootte. Eigenaars van gezelschapsdieren vinden ze perfect voor dieren van kleine rassen en waarderen de precieze prestaties.

Elektrische

Elektrische nagelknipper
Dit is een fantastisch hulpmiddel voor puppy’s met huidproblemen. Het snijdt groeiende nagels. Het voorkomt dat hun huid bekrast raakt en geeft ook een gladde afwerking.

Elektrische nagelknippers zijn fantastisch voor puppy’s en kunnen gebruikt worden als ze nog heel jong zijn. Ze zijn tegen de nagels geplaatst.

Nagelknipper

nagelknipper
Deze trimmer is gemaakt van een stevig materiaal met een comfortabele grip. Het knipt ronde nagels en creëert gladde randen. Na het scheren duurt het lang voordat de lengte is toegenomen tot een ronde vorm die veiliger is voor mens en hond.

  • Dingen om over na te denken voordat u een nagelknipper voor honden koopt
  • Bij de aanschaf van een nagelknipper voor het knippen van de nagels van uw eigen hond moet u met een aantal zaken rekening houden.

Maat

U vindt nagelknippers in verschillende maten en vormen. Het is noodzakelijk om het apparaat te kiezen op basis van de grootte van de nagels van uw huisdier. Deze nagelknippers zijn meestal uitgerust met messen die geschikt zijn voor lange hondennagels. Nagelknippers van het schaartype zijn bescheiden van formaat en zijn geschikt voor puppy-pootjes en -nagels.

Type nagelknipper

Er zijn verschillende vormen en stijlen nagelknippers met verschillende kenmerken. Scharen en schaarnagelknippers zijn krachtiger maar vergen ook energie. De guillotine is een ander type, dat de laatste rand van de nagel afsnijdt. Slijpmachines daarentegen slijpen de nagel in plaats van hem af te knippen en vergen veel tijd om de procedure te voltooien.

Flexibiliteit

Het kan moeilijk zijn om de nagels van uw huisdier zonder hulp te knippen. Er zijn nagelknippers zoals een schaar of een guillotine die gemakkelijker alleen te gebruiken zijn. Traditionele nagelknippers zijn riskanter. Zorg ervoor dat u een nagelknipper gebruikt die u een comfortabel, glad knipresultaat geeft.

Veiligheid

De nagelbeschermer is een zeer belangrijk onderdeel van de nagelknipper die ervoor zorgt dat de nagels van huisdieren veiliger geknipt kunnen worden. Het is waar dat een scherp mes van vitaal belang is voor een soepele en gemakkelijke snede, maar de nagelbeschermer is verplicht om het mes te laten werken. Dit hulpmiddel helpt het risico op bloedingen te verminderen en bevat ook een clip. Als u een nieuwe nagelknipper koopt, let er dan op dat er een veiligheidsnagelbeschermer bij zit.

Hoe trim je de nagels van je hond?

Het knippen van de nagels wordt door honden vaak bemoeilijkt door het gevoel van pijn en ongemak. Het is niet van vitaal belang om de nagels te knippen van uw huisdier dat gewend is om rond te rennen. Honden die niet vaak kunnen wandelen of rennen en in de stad wonen, moeten echter wel hun nagels laten knippen.

  • Laat uw hond kennismaken met een nagelknipper. Bied veel lekkere snacks aan en kies een nagelknipper van goede kwaliteit. Kies er een uit de lijst hierboven.
  • Houd het pootje van uw puppy voorzichtig vast en knip de nagel in een hoek van 45 graden. Herhaal het proces. Snij een klein stukje per keer. Dit is de veiligste manier om de nagels van volwassen honden of puppies te knippen.
  • Blijf een klein stukje snijden voordat je het witte segment ziet. Controleer de nagels van uw huisdier elke drie weken.
  • Als je per ongeluk het bovenste deel afsnijdt en het bloedt. Breng styptisch poeder aan met een wattenstaafje of warmte om het bloeden snel te stoppen. U kunt ook een molton gebruiken om de wond schoon te maken.

Als u een elektrische nagelknipper gebruikt, is de procedure dezelfde als hierboven – pak de pootjes van uw puppy, plaats de knipper op de nagel en knip wat materiaal af.

Voordelen van het regelmatig trimmen van de nagels van uw hond

Het is duidelijk dat hondennagels snel groeien als onkruid. Als echte huisdiereigenaar moet u regelmatig de nagels knippen. Het is om verschillende redenen noodzakelijk om groeiende nagels te knippen:

  • Handig voor eenvoudige wandelingen. Te lange nagels kunnen druk uitoefenen bij het lopen. Ze kunnen er ook toe leiden dat het dier uitglijdt op de grond, als de grond glad is, en het evenwicht verliest.
  • Lange nagels kunnen de huid beschadigen. Lange nagels kunnen je huid krabben als de puppy op je springt. Bovendien kunnen de nagels op elk moment breken en bloedingen veroorzaken. Ongetrimde nagels kunnen het lichaam van uw harige vriend verwonden. Vergeet niet de nagels van uw huisdier te onderhouden om ze kort en gezond te houden.
  • Nagels bevatten schadelijke kiemen die via de huid in de bloedbaan kunnen komen en ziekte kunnen veroorzaken. Soms is er een duur en tijdrovend middel nodig om te genezen. Bijgeknipte nagels zorgen voor een gelukkig en gezond leven en beschermen uw huisdier tegen schadelijke ziekten.
  • Nagels trimmen helpt oudere honden een goede houding te behouden. Honden met overgewicht kunnen zich ongemakkelijk voelen in hun ledematen. Dit creëert spanning en oefent kracht uit op de achterkant van de benen. Nagels trimmen is essentieel voor een goede houding bij uw senior honden.

Enkele belangrijke tips

Kies de juiste maat. Bij het kiezen van een nagelknipper is het van belang rekening te houden met de grootte van de hond, want een dikke, stevige knipper met scherpe messen zorgt voor het soepel knippen van de nagels bij grote honden.
Traktaties aanbieden. Na het knippen van de nagels kunt u uw hond zijn lievelingssnoepjes geven als beloning.

Als de puppy eenmaal vertrouwd is met het knippen van de nagels, voel jij je vrij van de knipbeurten, en hoef je hem ook niet meer te overtuigen.

Vaak gestelde vragen

Wat zou de ideale hoek moeten zijn voor het knippen van nagels?
Antwoord: Als algemene regel geldt dat u de tondeuse in een hoek van 45 graden naar het uiteinde van de nagel moet plaatsen.

Wat is de ideale lengte van de nagels van een puppy?
Antwoord: De nagels mogen de grond niet raken als uw hond beweegt. Zodra uw hond met zijn nagels op een oppervlak stapt, moet u ervoor kiezen ze kort te knippen.

Hoe vaak moet u de nagels van uw huisdier knippen?
Antwoord: Er is geen specifieke tijdslimiet, het hangt ervan af hoe snel de nagels groeien. Eigenaars knippen de nagels van hun huisdier om de 1-2 maanden. Anders, als zijn klauwen de grond raken als hij beweegt, overweeg dan de grootte van zijn klauwen te verminderen.

Kunnen lange nagels een puppy kwaad doen?
Antwoord: Er zijn natuurlijk veel manieren waarop uw huisdier gewond kan raken. Dierenartsen waarschuwen dat ongezonde nagels geknipt moeten worden. Uw huisdier kan zich verwonden door aan de huid te krabben. Lange nagels belasten ook de voetzolen.

Kunnen menselijke nagelknippers gebruikt worden bij puppies?
Antwoord: Individuele nagelknippers hebben een platte vorm, die kan worden aangepast voor puppy’s. Er zijn nagelknippers die speciaal bedoeld zijn om de nagel van de hond te knippen. De guillotine is perfect geschikt voor uw huisdier. Het zorgt voor een gladde en schone nagelrand voor uw puppy.

Wanneer moet je een nagelknipper gebruiken?
Antwoord: U moet de nagels van uw huisdier om de vier tot zes weken knippen, of telkens wanneer u de nagels van uw huisdier tegen de vloer van uw kamer hoort tikken. Het is gezond om de nagels van uw huisdier te onderhouden.