Honden voor beginners: deze hondenrassen zijn geschikt

U wilt voor het eerst een hond opnemen, maar weet niet zeker welke hond geschikt is voor beginners? Geen probleem, er zijn enkele hondenrassen die het meest geschikt zijn als beginnende hond. Welke honden bijzonder geschikt zijn voor beginners en waar nog meer rekening mee moet worden gehouden, leert u in dit artikel.

Wat is een beginnende hond?

Een beginnende hond verwijst naar hondenrassen die een vriendelijk karakter hebben als eerste hond, gemakkelijk te onderwijzen en gemakkelijk te verzorgen zijn. Maar elk hondenras heeft speciale kenmerken, zodat de aankoop altijd moet worden overwogen volgens het principe “Past de hond bij mij en mijn dagelijks leven?”

Welk hondenras is geschikt voor beginners in hondenbezit?

Elke hond heeft verschillend Kenmerken maar er zijn sommige hondenrassen die gemakkelijker te verzorgen en gemakkelijker te trainen zijn dan andere. Sommige hondenrassen worden als moeilijker op te voeden beschouwd omdat ze hun eigen hoofd hebben, deze kunnen het moeilijker maken voor de eigenaar. Anderen, aan de andere kant, worden beschouwd als volgzaam en bereid om te leren, wat het onderwijs vergemakkelijkt. Dit zijn eerder honden voor beginners.

Bovendien, bij het toelaten van een hond, de Dagelijks leven van de eigenaar in aanmerking worden genomen. Als je eerder iemand bent die niet zo sportief is, dan is een kleine en niet rennende hond de juiste keuze. Of als u wilt dat een trouwe viervoeter u vergezelt op uw jogging- en fietstochten, dan moet het gekozen ras duurzaam zijn. Of wil je je nieuwe viervoeter meenemen naar kantoor, dan is een rustig hondenras optimaal.

Welke honden zijn geschikt als beginnende hond?

Er zijn veel verschillende rassen die geschikt zijn als beginnende honden vanwege hun kenmerken en aard. De meest populaire hondenrassen voor beginners zijn vaak de Golden Retriever, de Maltezer of de Poedel.

Welke hondenrassen zijn niet geschikt als beginnende hond?

Als je als beginnende hond op zoek bent naar het ideale ras, moet je altijd kijken welk type hond niet perfect is. In principe kan men zeggen dat veel hondenrassen ook geschikt zijn als beginnende hond, maar anderen eerder ervaren eigenaren moet worden gereserveerd. Hier kan men grofweg zeggen dat onervaren eigenaren met Honden jagen, bewaken of hoeden het is misschien iets moeilijker vanwege de sterke instincten. Deze rassen zijn gefokt voor specifieke taken en moeten bijvoorbeeld mensen ondersteunen bij de jacht. De Instincten zijn diepgeworteld en moeilijk te trainen.

Welke honden zijn niet geschikt voor beginners?

Sommige hondenrassen zijn niet geschikt als beginnende hond vanwege hun instincten en hoge drang om te bewegen. Met name jachtbewakers of herdershonden hebben vaak andere eisen waar de eigenaar aan moet voldoen.

Kleine honden voor beginners

Havanezer in het bos

Havanezer

De Havanezer wordt beschouwd als een ideale beginnershond met zijn ongecompliceerde en vriendelijke aard. Het ras kan ook heel goed overweg met kinderen en speelt graag met hen. Hij wordt ook beschouwd als een ideale gezinshond. De kleine Havanezer heeft echter een hoge onderhoudsinspanning, is actief en actief.

Vind nu de juiste Havanezer op de hondenmarkt

Maltees

De Maltezer is ook zeer geschikt als hond voor beginners met zijn vriendelijke en kalme karakter. Toch is deze kleine kerel nieuwsgierig en zeer volgzaam, wat het onderwijs gemakkelijker maakt. In een gezin met kinderen die met de kleine hond ravotten, integreert hij perfect. Je moet echter ook veel tijd inplannen voor de Maltezer in de verzorging.

Vind nu de juiste Maltezer op de hondenmarkt
Maltees van aard
BIchon Frisé in de natuur

Bichon Frisé

De Bichon Frisé is ook geschikt voor beginners. Het vriendelijke hondenras leert snel, is aanpasbaar en houdt van kinderen om mee te spelen. Ondanks zijn grootte is het geen couch potato en houdt van wandelingen. Het ras heeft echter een probleem met alleen blijven.

Vind nu de juiste Bichon Frisé op de hondenmarkt

Mopshond

De Mopshond is ook een populaire hond voor beginners. Hoewel zijn karakter als sterk wordt beoordeeld, is hij een uitstekende gezinshond. Het ras wordt beschouwd als speels, volgzaam maar ook een beetje koppig. De Mopshond gilt ook als rustig hondenras, maar houdt nog steeds van lange wandelingen.

Vind nu de juiste mopshond op de hondenmarkt
Mopshond in de natuur

Middelgrote honden voor beginners

Engelse Cocker Spaniel in het bos

Deutsch Cocker Spaniël

Onder de middelgrote hondenrassen wordt de vriendelijke Engelse Cocker Spaniel beschouwd als een goede beginnende hond. De spaniel is een speelse hond en is vrij aanhankelijk in het gezin. De opleiding is vrij eenvoudig, maar hij heeft voldoende beweging nodig, bij voorkeur door middel van sportactiviteiten.

Vind nu de juiste Engelse Cocker Spaniel op de hondenmarkt

Poedel

Poedels zijn speels, volgzaam maar ook gevoelig, daarom wordt de poedel beschouwd als een beginnende hond. Het ras wordt als gemakkelijk op te voeden beschouwd en integreert goed in een gezin met kinderen. Een poedeleigenaar moet bereid zijn om de hond regelmatig uit te laten.

Vind nu de juiste poedel op de hondenmarkt
Poedels in de natuur
Aanhankelijke hondenrassen: Labrador Retriever op weide

Labrador Retriever

Labrador Retriever is geweldig als een hond voor beginners, vanwege zijn vriendelijke, goedaardige en ongecompliceerde aard. Hij is gemakkelijk op te voeden en houdt ervan om met kinderen te ravotten. En hoewel het ras vroeger werd gebruikt bij de jacht, is zijn jachtinstinct nauwelijks uitgesproken, maar het ras wil worden uitgedaagd.

Vind nu de juiste Labrador Retriever op de hondenmarkt

Geweldige honden voor beginners

Golden Retrievers

De Golden Retriever is een van de meest populaire hondenrassen en is ook een goede beginnende hond. Het ras wordt als evenwichtig en levendig beschouwd. Hij integreert uitstekend in het gezin, houdt van ravotten en wil betrokken zijn bij veel gezinsactiviteiten.

Vind nu de juiste Golden Retriever op de hondenmarkt
Golden Retriever liggend
Berner Sennenhond liggend

Berner Sennenhond

Ondanks zijn grootte is de Berner Sennenhond een ideale beginnende hond en gezinshond. Het ras wordt beschouwd als goedaardig, volgzaam en gemakkelijk te onderwijzen. Een houding in een klein appartement zou echter niet worden aanbevolen, omdat hij graag buiten is.

Vind nu de juiste Berner Sennenhond op de hondenmarkt

Duitse bokser

De Duitse bokser is ook zeer geschikt voor beginners, omdat hij van de aandacht van zijn mensen houdt en daarom als gemakkelijk te onderwijzen wordt beschouwd. Daarnaast is hij een vrolijke, kindlievende, geduldige en hardwerkende kerel. Maar zelfs met dit ras moet worden aangepast aan een sedentaire hond, zodat het het beste past bij sportieve en actieve mensen.

Vind nu de juiste bokser op de hondenmarkt
Bokser-liegen