Puppy Nagels knippen: Een vijf-stappen-gids

Verzorging is een essentieel onderdeel van het leven van uw puppy. Net als u heeft uw hond regelmatig verzorging nodig om gezond en gelukkig te zijn! Een onderdeel van dat proces is het knippen van de nagels. Als u een pup heeft, weet u al dat het knippen van zijn nagels lastig kan zijn. U wilt uw huisdier geen pijn doen, maar het werk moet nog gedaan worden. U vraagt zich misschien af of het risico op letsel de moeite waard is of niet.
Puppy Nagels knippen Een vijf-stappen-gids
Hier is het ding – u hoeft zich geen zorgen te maken dat u de poot van uw pup zo ver kunt laten knippen dat u het gevoel hebt dat u zijn nagels helemaal niet kunt knippen! Als u deze vijf stappen volgt, bent u in een mum van tijd een professional in het verzorgen van Spot.

1. Maak het uw puppy gemakkelijk

Om veilig en goed verzorgd te worden, moet uw puppy comfortabel en ontspannen zijn. Als hij trilt of probeert te rennen tijdens zo’n gevoelig proces als het knippen van de nagels, kan hij ernstig gewond raken! U of andere mensen kunnen ook gewond raken als de pup u bijt of krabt. U wilt zeker een van die fiasco’s vermijden, dus u moet de dingen zo instellen dat uw puppy zich ontspant.

Zorg ervoor dat alles rustig en stil is, niet te hectisch. Als uw pup de voorkeur geeft aan achtergrondgeluiden, zet dan de tv aan en zet het volume zachter. Ga op een vertrouwde en comfortabele plek zitten. Stimuleer en kalmeer hem de hele tijd. Dit zijn de dingen die echt helpen om de dingen op het juiste voet- of pootje te zetten!

2. Gemakkelijke bediening

Als u uw puppy wilt helpen om te kalmeren rond de hondennagelknippers, moet u hem in de loop van de tijd conditioneren om zich aan te passen aan de nagels. In dit geval conditioneert u Fido om ervoor te zorgen dat hij zijn poot en zijn kleine hondennagels goed kan aanraken.

Poten zijn een van de meest gevoelige delen van het lichaam van een hond als het gaat om sensatie. Honden hebben een instinctief verlangen om hun voeten vrij te maken, dus als ze het gevoel hebben dat je ze vasthoudt, zullen ze proberen weg te komen. Het eerste wat u moet doen is regelmatig met zijn poten omgaan. Het aanraken of aaien van de nagels en voetzolen van uw hond helpt vaak om de angst van de puppy om zijn nagels te laten knippen te verminderen.

Een stapsgewijze afbraak van dit conditioneringsproces kan u helpen om te begrijpen wat er in “versoepeling” zit.

  • Raak de poten van uw puppy af en toe aan en houd ze ongeveer twee weken vast. Geef hem elke keer dat u dat doet een verbale aanmoediging, fysieke genegenheid of een traktatie! Probeer binnen deze periode niet eens zijn nagels te knippen. Zo bouwt u vertrouwen op voor de toekomst.
  • Veeg een beetje pindakaas op de deur van de koelkast of een andere traktatie op ooghoogte van de pup. Neem, terwijl hij geniet van zijn snack, een van zijn poten in de hand en wrijf de tondeuse erover. Probeer de nagels nog niet te knippen.

Nadat u dit een paar weken heeft gedaan, kunt u overgaan tot het daadwerkelijk knippen van de nagels van uw hond!

3. Leer hoe u de nagels goed kunt knippen

puppy nagels leren knippen
Voordat je begint met het daadwerkelijk maken van sneden, moet je leren hoe je de nagels goed kunt knippen. Als u gewoon probeert om zonder begeleiding een hond te verzorgen, kan het zijn dat u de nagels van uw puppy pijn doet of dat hij ongewenst gaat bloeden. Dit is de manier waarop u het moet doen als u een pijnvrije sessie wilt:

  • Leg de poot van de puppy in uw vrije hand.
  • Houd tijdens het knippen van de nagel elke teen met uw wijsvinger en duim stevig vast. Knijp niet te hard, maar zet een klein beetje druk achter uw greep.
  • Knip alleen het witte gedeelte van de nagel van uw pup af! Ongeveer halverwege de nagel zit onder het andere deel van de nagel een ader die “snel” wordt genoemd. Als u hem knipt, gaat de poot van de arme pup bloeden. Als zijn nagels zwart zijn, moet u misschien een professionele trimsalon zoeken om te voorkomen dat het risico van het knippen van de snelle per ongeluk groter wordt.
  • Als je door het knippen van elke poot komt, geef Fido dan wat positieve versterking en misschien een traktatie! Dit zal hem helpen om zich te verheugen op het knippen van de nagels in de toekomst.

4. Slechts één nagel knippen

Als je begint met het knippen van de nagels, ga dan langzaam. Dit proces is voor veel honden angstwekkend; het opbouwen van de tijd die besteed wordt aan het knippen van de nagels in verschillende sessies is een goed idee. Daarom moet u beginnen met het knippen van slechts één nagel tegelijk! Dit helpt u te meten hoe uw puppy in de toekomst zal reageren als de sessies langer duren.

Als hij slecht reageert, probeer dan terug te gaan naar de eerste twee stappen en probeer dit later opnieuw. Vergeet niet dat het comfort van uw pup het belangrijkste onderdeel van dit alles is! Het voorzichtig knippen van puppynagels is zeer aan te bevelen.

4.1 Knip elke dag een nieuw aantal nagels en ga naar boven.

Uiteindelijk kunt u tot het knippen van twee of drie nagels tegelijk overgaan voordat uw puppy tekenen van verdriet vertoont en een pauze nodig heeft. Heb geduld met hem – in één keer was iedereen bang voor iets doms! Als hij aan het gevoel went, zal hij u vertrouwen en die angst verliezen.

5. Zet wat u hebt geleerd bij elkaar

Nu is het tijd om alles wat je eerder hebt gelezen in elkaar te zetten, terwijl je je klaarmaakt om de nagels van je pup deze keer echt te knippen. Ga op die comfortabele plek met Spot zitten en ga aan het werk, waarbij je hem aanmoedigt en de hele tijd liefhebt. Geef hem pauzes als dat nodig is; laat nooit boosheid zien. Het is langzaam werken en het kan de eerste paar keer frustrerend zijn, maar volhouden en de nagels van uw hond zullen eindelijk geknipt en opgeruimd zijn!

Als u uw puppy verzorgt, zorgt u ervoor dat hij later in zijn leven goed gezond is. U leert ook een geweldige les in geduld en dierenverzorging als u het zelf doet! Houd er echter rekening mee dat professionals altijd klaar staan om u te helpen als u uw harige vriend niet zelf kunt verzorgen.

Het knippen van de nagels van een pup kan “kemphaan” zijn, maar hopelijk kan deze gids het een beetje makkelijker maken voor jullie beiden. Wees voorzichtig en veel plezier!