Beste Hondenfietsbeugels kopen en review

Het meenemen van uw hond tijdens het fietsen is een geweldige manier om hun dagelijkse beweging op te schudden en om wat plezier en kwaliteitstijd met uw huisdier door te brengen. Maar om u beiden veilig te houden, is het simpelweg vasthouden van hun normale leiband als ze naast u lopen, niet de manier om te gaan. U moet rekening houden met het energieniveau, de grootte en het fysieke vermogen van uw hond en u moet ook voorbereid zijn op onverwachte trekjes, sleepbewegingen en zijdelingse bewegingen die uw fiets uit balans kunnen brengen. Dus, om uw fietstocht met uw hond veilig en plezierig te houden, moet u investeren in een Hondenfietsbeugel.
fietsbeugel-hond
Ontworpen om veilig op uw fiets te bevestigen en om uw hond ook op een veilige afstand en onder controle te houden, zijn Hondenfietsbeugels de perfecte oplossing voor wat freewheelen, hoektanden/menselijk plezier. We nemen een kijkje bij enkele van de beste fietsbeugel-hond die u op dit moment kunt kopen, zodat u veilig met uw huisdier kunt gaan fietsen.

Beste Hondenfietsbeugels kopen overzicht

Beeztees Sportino Afstandshouder – Hond – Metaal

Beeztees Sportino Afstandshouder

Bekijk de dagprijs

Met de Beeztees Sportino Afstandshouder, kun je jouw hond fietsend begeleiden op een veilige manier. Monteer de afstandshouder met de bevestiging aan de zadelpen van jouw fiets en zorg ervoor dat deze haaks op de fiets staat. Maak vervolgens jouw hond vast aan de elastische begeleidingslijn, en fietsen maar! De zadelpenbevestiging is ook los verkrijgbaar, zodat je de afstandshouder op meerdere fietsen kunt gebruiken. Je kunt de afstandshouder eenvoudig losdraaien van de klem en de houder vervolgens monteren op een andere klem. Afmeting: – Elastische lijn: 32 cm, Verstelbare lijn 49-61 cm

M-Wave Hondenlijn voor fiets

M-Wave Hondenlijn voor fiets met fietsbeugel

Bekijk de dagprijs

Voor het veilig begeleiden van je hond naast je fiets. Deze hondenlijn kan op je fiets bevestigd worden en zorgt ervoor dat je hond altijd op een veilige afstand naast je fiets loopt. Het trekken van de hond wordt verzacht door de veer, veiliger voor jou en je hond dus! Ook geschikt voor grotere/zwaardere honden. * Stabiele spiraalveer * Bevestiging aan de zadelpen. * Snel te bevestigen en af te koppelen * Inclusief hondenriem – 92 cm

relaxdays Hondenlijn fiets – Hondenriem – Lijn / riem hond – fietshouder zadel + vering

relaxdays Hondenlijn fiets - Hondenriem - Lijn - riem hond - fietshouder zadel + vering

Bekijk de dagprijs

Met deze fietshouder voor hondenlijnen kunt u uw hond op een veilige manier meenemen als u gaat fietsen. De houder wordt onder het zadel van uw fiets geplaatst, wat al veel stabieler is, dan wanneer u uw hond aan het stuur meeneemt. Bovendien is de houder uitgerust met vering, waardoor abrupt trekken wordt voorkomen. De fietshouder is geschikt voor fietsen met een frame van max. ca. 3,5 cm Ø. Als uw fiets een smaller frame heeft kunt u de meegeleverde rollen van kunststof en de anti-slip manchetten gebruiken om de ruimte op te vullen. De houder houdt uw hond bovendien op afstand, waardoor hij niet zomaar tussen uw wiel terecht kan komen. We raden aan uw hond een tuigje aan te doen, zodat zijn nekwervel en strottenklepje niet uitrekken wanneer hij blijft staan of aan de lijn trekt. U ontvangt een handige fietshouder voor hondenlijnen, zodat uw hond veilig met u mee kan als u gaat fietsen. Incl. montagehandleiding. Details geschikt voor grote en kleine honden makkelijk te monteren benodigde ruimte onder de zadel: ca. 9 cm verstelbaar aan fiets en hond beide handen vrij Wetenswaardigheden voor frames met een diameter van max. 3,5 cm engte van de lijn: max. ca. 76 cm incl. rollen en manchetten voor het opvullen van tussenruimtes

Fietsbeugel voor hond – Hondenriem – Hondenstang – Fiets

Fietsbeugel voor hond - Hondenriem - Hondenstang - Fiets

Bekijk de dagprijs

Met deze stevige zwarte fietsbeugel, kun je jouw hond fietsend begeleiden op een veilige manier. Monteer de afstandshouder met de bevestiging aan de zadelpen van jouw fiets en zorg ervoor dat deze haaks op de fiets staat. Maak vervolgens jouw hond vast aan de elastische begeleidingslijn, en fietsen maar! De zadelpenbevestiging is ook los verkrijgbaar, zodat je de afstandshouder op meerdere fietsen kunt gebruiken. Je kunt de afstandshouder eenvoudig losdraaien van de klem en de houder vervolgens monteren op een andere klem.

Flamingo Doggy sprinter – Zilver

Flamingo Fietsbeugel Doggy sprinter - Zilver

Bekijk de dagprijs

Hondenlijn Fietsbeugel Doggy Sprinter is ideaal voor lange fietstochten met jouw hond. De beugel is eenvoudig aan de fiets te monteren en door het gebruik van de beugel zal jouw hond altijd voldoende afstand houden tot de fiets. Trekt de hond aan de lijn? Dan vangt de veer de eerste klap op en kun je de hond corrigeren voor hij je mee trekt. Een stuk veiliger dan wanneer je jouw hond zelf moet vasthouden aan de lijn.

Flamingo Camon Walky Dog – 60 X 3 X 3 cm zilver

Flamingo fietsbeugel Camon Walky Dog - 60 X 3 X 3 cm zilver

Bekijk de dagprijs

De Walk Dog is een veilige en ideale oplossing om samen met jouw hond te gaan fietsen. De Walk Dog is eenvoudig te monteren aan je fiets en maakt het dichtbij lopen van je hond mogelijk zonder te stoten tegen de pedalen en/of wielen. De stang is gemakkelijk van de fiets te halen en kan zo gebruikt worden als riem. Geschikt voor verschillende soorten terreinen en is geschikt voor elke fiets.

Trixie bikerset

Trixie bikerset fietsbeugel

Bekijk de dagprijs

Handige fietsbeugelset voor honden
Niks is leuker dan samen fietsen met je hond, maar je moet wel uitkijken dat de lijn van je hond niet tussen de spaken komt of dat je hond voor de fiets rent. Met de Fiets Set van Trixie kan je veilig met je viervoeter op pad.

Je monteert de zet aan de zadelpen van je fiets en de stang steekt iets uit, zo blijft je hond altijd op gepaste afstand naast je lopen aan de juiste kant van de weg. Uiteraard zal de set de fiets zelf niet beschadigen. De fiets set zorgt er onder andere voor dat rukkend trekken door je hond wordt getemperd dankzij de stabiele veer. Mocht je hond ineens héél hard trekken, dan schiet de riem los van de fiets (deze zit vast met stevig klittenband) om te voorkomen dat je omver wordt getrokken. De set bestaat uit een:

 • Afstandhouder met bevestiging voor zadelpen
 • Aanlijnsysteem
 • Spiraalveer

Hondenfietsbeugel springer

Fietsbeugel springer

Bekijk de dagprijs

Fietst u graag met de hond en wilt u dat op een veilige manier doen? Dan is de Altranet Fietsbeugel een aanrader! De fietsbeugel is een spiraalveer voor aan de fiets waaraan de hond op een veilige manier mee kan lopen. Hierdoor heeft u 2 handen vrij aan het stuur en blijft de hond op veilige afstand van verkeer, wielen en pedalen. De spiraalveer absorbeert het trekken van de hond waardoor u prima in balans blijft en niet omver getrokken kunt worden.
Een speciaal veiligheidsmechanisme bevrijdt de hond wanneer hij b.v. aan de andere kant van een paaltje terecht komt. De hond komt dan los van de fietsbeugel en kan niet bekneld raken.

De fietsbeugel past op bijna iedere fiets met een framedikte van 36 mm.

Wanneer de hond niet mee gaat met fietsen, kunt u de spiraalveer van de fietsbeugel heel eenvoudig van de fiets verwijderen. Doormiddel van een borgpin wordt de veer van de montageklem gescheiden.

 • Altijd 2 handen vrij om te sturen.
 • Past op iedere fiets.
 • Zorgt voor een goede balans.
 • Speciaal veiligheidsmechanisme.
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal.
 • Levenslange garantie op ijzeren onderdelen.

Trixie bikerset

Trixie bikerset fietsbeugel

Bekijk de dagprijs

Hondenbegeleider voor aan de fiets. De hond is op een veilige manier aangelijnd. De handen blijven vrij om te sturen. Eventuele schokken en rukken worden opgevangen door de veer.
Voor fietsen met een frame dikte tot 32 mm.

Flamingo Doggy Sprinter – 30 x 30 cm

Flamingo fietsbeugel Doggy Sprinter - 30 x 30 cm

Bekijk de dagprijs

Hondenbegeleider voor aan de fiets. De hond is op een veilige manier aangelijnd. De handen blijven vrij om te sturen. Eventuele schokken en rukken worden opgevangen door de veer.
Voor fietsen met een frame dikte tot 32 mm.

Beasty Premium Zwart voor de Hond – 36x36x2cm | Veilig fietsen met Dieren | Hondentrainer Fiets | Fiets Springer voor honden

Beasty Premium Zwarte Fietsbeugel voor de Hond

Bekijk de dagprijs

Deze zwarte fietsbeugel is het fietsaccessoire waarmee u veilig met uw hond kunt fietsen. De unieke hondentrainer kan gezondheidsvoordelen bieden voor u en uw hond terwijl u zij aan zij fietst en rent Uw hond kan tijdens het rennen onverwachte bewegingen maken en u zo onderuithalen tijdens het fietsen. Dankzij de robuuste stalen veer aan de fietsbeugel die 90% van de kracht van de bewegingen absorbeert. Dankzij de fietsbeugel heeft u uw handen vrij om deze aan het stuur te houden. Ideaal voor honden om hun energie kwijt te kunnen.

 • Absorbeert 90% van de kracht van onverwachte bewegingen van uw hond
 • Uw hond en u kunnen veilig zij aan zij fietsen en rennen
 • U heeft uw handen vrij om ze allebei aan het stuur vast te houden
 • Uw hond kan zijn overtollige energie kwijt door een fietstochtje mee te joggen
 • Eenvoudig te monteren en te demonteren

Springer veiligh mechanisme

Springer veiligh mechanisme

Bekijk de dagprijs

Veiligheidsmechanisme voor de springer.

Fietsmandketting 50x1x1 cm

Fietsmandketting 50x1x1 cm

Bekijk de dagprijs

Met deze metalen fietsmandketting kunt u uw hond veilig vastzetten aan de hondenfietsmand. Zo voorkomt u dat de hond uit de mand valt of springt en op de weg terecht komt. De ketting is makkelijk te bevestigen doormiddel van de musketonhaken.

Duvo+ Fietstas voor honden Zwart/grijs 41x26x26cm

Duvo+ Fietstas voor honden Zwart-grijs 41x26x26cm

Bekijk de dagprijs

Mooie stevige nylon hondenfietstas voor voorop de fiets. De fietstas voor de hond is gemaakt van zeer stevig polyester en heeft een stevige bodemplaat en d.m.v stalen bodemverstevigers is de bodem beschermt tegen doorbuigen.

Maximale draagkracht 6 kilo.

De honden fietstas heeft in de binnenkant verwijderbare zijkanten, deze zijkanten zijn gevoerd met zacht materiaal waardoor de binnenkant zeer comfortabel voor uw hond is.

Ook zit er een afstandhouder op voor tussen de tas en uw stuur, dit voorkomt het heen en weer bewegen tegen uw stuur en maakt de fietsrit nog comfortabeler voor u en uw hond.

En d.m.v een bevestigingshaakje kunt u uw hond veilig vastzetten met zijn riempje in de fietsmand, dit voorkomt het eruit springen van uw hond.

De hondenfietstas is eenvoudig te bevestigen aan het stuur d.m.v stevig en sterk nylon klittenband en heeft diverse opbergmogelijkheden,fietskaart, hondensnoepjes etct . De hondenfietstas heeft ook een handgreep en is daardoor ook te gebruiken als transportbox / reistas op vakanties of onderweg.

Deze voorop hondenfietstas is geschikt voor kleinere honden zoals de Chihuahua, Yorkshire Terriër, Shi-Tzu, Maltezer enz.

Beeztees Barino – Hondenfietskar – Grijs / Turquoise – 125 cm

Beeztees Barino - Hondenfietskar - Grijs - Turquoise - 125 cm

Bekijk de dagprijs

Met de Beeztees Barino Fietskar kun je samen met jouw hond op reis. Want wat is er nou leuker dan een lekker fietstochtje met jouw hond? De Barino Fietskar is eenvoudig uit te klappen en kan vervolgens worden bevestigd aan jouw fiets door middel van een connector en veiligheidsriem. De fietskar is volledig afsluitbaar, maar wel voorzien van ventilatie zodat jouw hond voldoende frisse lucht krijgt. Bovendien bevat de kar meerdere ramen, zodat jouw hond lekker naar buiten kan kijken en net als jij, kan genieten van het uitzicht. Om extra op te vallen, zijn er reflectoren en een veiligheidsvlag aanwezig. Bij voorkeur de Barino Fietskar alleen bevestigen aan een fiets van een volwassenen en niet harder rijden dan 15 km per uur. De Barino Fietskar is geschikt voor honden tot maximaal 40 kilo.

Lees ook: hondenkar voor fiets kopen

Walky basket dog bicycle carrier 42 x 30 x 25 cm

Walky basket dog bicycle carrier 42 x 30 x 25 cm

Bekijk de dagprijs

 • Walky Basketbal is trasportný fietstas voor kleine dieren met een maximale capaciteit van maximaal 9 kg.
 • De tas is waterdicht,
 • gemakkelijk schoon te maken met een snelle montage
 • Het heeft reflecterende banden,
 • gewatteerde bodem,
 • ritssluiting voor een fles water.

Beeztees Connector voor de Afstandshouder Sportino – Hond – Metaal

Beeztees Connector voor de Afstandshouder Sportino - Hond - Metaal

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Sportino Connector is een losse zadelpenbevestiging, zodat je jouw Sportino Afstandshouder op meerdere fietsen kunt bevestigen. Schroef je afstandshouder los van de zadelpenklem en monteer deze klem op een andere fiets. Maak vervolgens jouw hond vast aan de elastische begeleidingslijn, en fietsen maar! – Geschikt voor de Sportino Afstandshouder 715590

Beeztees Joggerset voor Fietskar – Hondenfietskar

Beeztees Joggerset voor Fietskar - Hondenfietskar

Bekijk de dagprijs

Met de Beeztees Joggerset voor de Supremo Fietskar kun je de fietskar ook gaan gebruiken om mee te wandelen. Deze Joggersset bestaat uit een wiel en een breed handvat, die je kunt bevestigen aan de Supremo Fietskar. Op deze manier kun je de fietskar gaan gebruiken als buggy en kun je nog steeds op een eenvoudige manier jouw hond vervoeren, zonder dat jouw hond zelf hoeft te lopen.

Beeztees Fortimo – Hondenfietskar – Grijs / Turquoise – 109 cm

Beeztees Fortimo - Hondenfietskar - Grijs - Turquoise - 109 cm

Bekijk de dagprijs

Met de Beeztees Fortimo Fietskar kun je samen met jouw hond op reis. Want wat is er nou leuker dan een lekker fietstochtje met jouw hond. Deze luxe fietskar is eenvoudig uit te klappen en kan vervolgens worden bevestigd aan jouw fiets door middel van een connector en veiligheidsriem De fietskar is volledig afsluitbaar, maar wel voorzien van ventilatie zodat jouw hond voldoende frisse lucht krijgt. Bovendien bevat de fietskar meerdere ramen en gaas met een rits, zodat jouw hond lekker naar buiten kan kijken en net als jij, kan genieten van het uitzicht. De hoes van de kar is behandeld met Teflon, zodat het een betere weerstand biedt tegen water en wind. De kar heeft een verstevigde bodem en een lage instap. Om extra op te vallen, zijn er reflectoren en een veiligheidsvlag aanwezig. Bij voorkeur de Fortimo Fietskar alleen bevestigen aan een fiets van een volwassenen en niet harder rijden dan 15 km per uur. De Fortimo Fietskar is geschikt voor honden tot maximaal 20 kilo.

Gerelateerd: Beste hondenfietsmanden kopen overzicht

Aankoopgids

Functies die u moet overwegen bij de aankoop van een hondenfietsenbijlage

Veiligheid en compatibiliteit zijn van het grootste belang bij het gebruik van een hondenfietsbeugel. Houd bij de keuze van een nieuw bevestigingssysteem voor de hondenfietsbeugel altijd rekening met het volgende:

 • Het houdt uw hond op gepaste afstand: Er mag nooit enig risico zijn dat uw hond in contact komt met de wielen van uw fiets, achter of voor. Veel fietsbanden worden geleverd met een vaste metalen stang die aan uw fietsframe wordt bevestigd, zodat uw hond op een veilige afstand wordt gehouden. Als u toch kiest voor een flexibel lijmsysteem, zorg er dan altijd voor dat het een effectieve losbreekfunctie heeft die de bevestiging ontgrendelt als de riem in uw wielen verstrikt raakt.
 • Het werkt met uw fiets: Een slecht passende fietsriem en bevestiging is niet veilig, dus zorg ervoor dat het model dat u wilt kopen compatibel is met uw fiets. De meeste bevestigingen passen op het frame of de zadelpen van uw fiets.
 • Het is het juiste type voor uw hond (of honden): De hondenfietsbeugel en de bevestiging moeten het beste type zijn voor uw hond, of als u van plan bent om meer dan één hond te laten bewegen, kan deze veilig worden aangepast om meer dan één huisdier tegelijk te kunnen huisvesten. Denk aan de sterkte van de riem in relatie tot uw hond, zijn grootte en of hij de neiging heeft om te trekken. En terwijl uw hond gewend kan zijn aan een halsband, kunt u voor totale veiligheid met hem in een harnas rijden, zodat uw nieuwe bevestiging ermee gepaard kan gaan.
 • Duurzame constructie: U wilt niet dat uw opgewonden poep u uit balans brengt terwijl u fietst. De sterkste bevestigingen zijn gemaakt van staal, maar kunnen zwaar zijn terwijl aluminium lichter is, maar zullen niet zo sterk zijn. Een soort van schokdempende veren op het hulpstuk kan ook helpen om de druk op te vangen als je pup te hard trekt en voorkomt dat je een onverwachte val maakt.
 • Eenvoudig te installeren: Een te gecompliceerd hondenfietssysteem kost tijd om te passen en kan meer gereedschap en mechanische kennis vereisen. Terwijl u wilt dat het hulpstuk veilig en robuust is, wilt u ook dat het gemakkelijk te installeren en te verwijderen is.
 • Links en rechts compatibel: Voor totale flexibiliteit zoekt u een hondenfietsbeugel die aan beide zijden van uw fiets kan worden bevestigd, zodat u de juiste pasvorm en positionering krijgt voor elke fietssessie met uw hond.

Hoe traint u uw hond om naast een fiets te lopen?
Het is één ding om de beste hondenfietsbeugel te hebben die u kunt kopen, maar een ander om uw huisdier veilig naast uw fiets te laten lopen. De variabelen van een hond, snelheid en een fiets in een openbare ruimte betekent dat u de tijd moet nemen om de fietsriem te gebruiken met uw hond, waarbij u de tijd moet nemen om wat training te doen. Hier zijn onze top trainingstips:

 • Als uw hond niet vertrouwd is met uw fiets, begin dan met hem te introduceren, eerst staand en stilstaand, en laat hem dan naast u lopen terwijl u met uw fiets loopt.
 • Bevestig hem aan de riem van de hondenfiets en laat hem eraan wennen, terwijl hij stilstaat en dan als u met de fiets loopt, eerst in een veilige, afgesloten ruimte, dan buiten.
 • Als uw hond ze nog niet kent, neem dan de tijd om hem te trainen in de commando’s ‘slow’, ’turn’ en ‘stop’ en laat hem op commando opletten.
 • Als u tevreden bent met zijn reacties en ook met het comfort dat aan de fiets is verbonden, begin dan met korte ritten in een rustige omgeving, zeg maar een beetje gebruikte weg of in het park.
 • Verhoog geleidelijk de snelheid en de lengte van elke rit en controleer hun respons en uithoudingsvermogen, zodat je zijn ‘gelukkige’ fietsplek vindt.

Veiligheidstips voor het fietsen met uw hond
Naast het trainen van uw hond om naast uw fiets te rennen, zijn er ook een aantal belangrijke dingen die u kunt doen om u beiden veilig te houden terwijl u van uw ritje geniet:

 • Wees u altijd bewust van de capaciteiten van uw hond, zowel fysiek als qua ras en grootte, en pas vervolgens uw trapfrequentie en snelheid aan zodat hij niet meer mee hoeft te rennen.
 • Kies ook het terrein van uw rit dat bij uw hond past – dit zou toch ook voor hen plezierig moeten zijn.
 • Houd nooit de gewone riem van uw hond in uw hand terwijl u fietst, gebruik altijd een hondenfietsbeugel met een goed passende bevestiging om u beiden veilig te houden.
 • Gebruik een harnas op uw hond, in plaats van hun halsband, en zorg ervoor dat het past bij uw fietsbevestiging. U heeft meer controle over uw hond en de rit zal soepeler verlopen als u ze in een goed passend harnas heeft.
 • Pak een paar traktaties voor honden en een waterfles en reisbak in een rugzak of fietstas, zodat u uw hond goed gehydrateerd kan houden en zijn energieniveau constant kan houden terwijl u rijdt.
 • Zorg voor de voeten van uw hond, vooral als u op ruwer terrein fietst of in de zomer en de stoepen heet zijn. Gebruik pootbeschermers als u moet en controleer altijd hun voeten aan het begin en het einde van de rit om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en niet pijnlijk.
 • Als het te warm (of te slecht) weer is, je pooch een blessure heeft of terughoudend lijkt te zijn, bel dan de tijd op je fietsrit plannen – er is altijd een andere dag.

FAQ:

V: Wat is een hondenfietsbeugel voor een fiets en hoe werkt die?

A: Eenvoudig gezegd, een fietshondenfietsbeugel wordt stevig aan uw fiets bevestigd, zodat u uw huisdier naast u kunt laten lopen, onder controle, tijdens een fietstocht. Er is een ruime keuze aan hondenfietsbeugels, maar de meeste zijn aan uw fiets bevestigd via een stang die aan het frame of de zadelpen bevestigd is en houden uw hond op een veilige afstand van uw fietswielen terwijl ze lopen. U kunt ook fietsriemen kopen die direct aan uw fiets worden bevestigd en die ontworpen zijn om snel te kunnen worden losgemaakt en die ook kunnen worden gebruikt als gewone hondenfietsbeugels wanneer u besluit om een wandeling te maken. Veel hondenfietsbeugels hebben ook een schokdempend systeem zodat als uw hond trekt of sleept terwijl hij loopt, u niet uit balans wordt getrokken en mogelijk valt.

V: Kan ik met mijn elektrische fiets een sleeplijn gebruiken?

A: Het gebruik van een hondensleeplijn met een elektrische fiets zou geen probleem moeten zijn, zolang de bevestiging geschikt is, deze veilig is aangebracht en zowel u als uw huisdier zich prettig voelen. Maar wees u altijd bewust van uw snelheid, want het kan zonder dat u zich dat realiseert, en het kan zijn dat u een beetje te snel gaat voor uw hardwerkende huisdier.

V: Is mijn hond geschikt voor een fietsriem?

A: Naast u rennen terwijl u fietst is niet voor elke hond geschikt, dus dwing nooit een onwillige doggo om met u mee te gaan. En hoewel ze misschien bereidwillig lijken, is het gebruik van een fietsriem geen goed idee voor kleinere honden of honden ter grootte van een stuk speelgoed en kan het onveilig zijn, maar ook buiten de fysieke mogelijkheden van uw kleine hond.

Schichtige, nerveuze, uit conditie zijnde of oudere honden zijn ook niet het meest geschikt om naast een fiets te lopen, dus het kan zijn dat u een andere manier moet overwegen om ze mee te nemen, misschien een hondenmand of een reisroedel, zodat ze nog steeds kunnen genieten van de rit.