Pawhut hondenfietskar kopen en Test (2023)

De firma Pawhut heeft zich gespecialiseerd in accessoires voor huisdieren. Naast speeltjes, krabpalen, autoaccessoires en tal van andere producten, vindt u ook een hondenfietskar in het assortiment.

Deze stevige aanhangwagen is goed doordacht en daardoor zeer praktisch voor dagelijks gebruik. Hij kan worden opgevouwen voor transport om ruimte te besparen. De rondom lopende netten beschermen uw viervoeter tegen weersinvloeden en insecten en bieden toch een perfect uitzicht en een goede ventilatie.
Pawhut hondenfietskar
De zachte vering, de twee gebruiksvriendelijke toegangspunten en de universele koppeling ronden het positieve totaalbeeld af.

Voordelen

  • De hondenkar kan worden beladen met een gewicht tot 30 kilogram.
  • Er wordt gezorgd voor adequate bescherming tegen weersinvloeden.
  • De zachte vering zorgt voor het beste rijcomfort.
  • De aanhangwagen kan gemakkelijk worden ingeklapt en dus ruimtebesparend worden vervoerd.
  • Dankzij de universele koppeling is de fietskar compatibel met bijna elke gangbare fiets.

Nadelen

  • In tegenstelling tot sommige concurrerende producten, kan de fietskar niet worden omgebouwd tot een duwbare hondenwandelwagen.
  • Sommige klanten melden dat de aanhanger snel kantelt.
  • In sommige gevallen zijn er problemen met de kwaliteit.

Bekijk de dagprijs

Koopadvies

Waarom heb ik een hondenkar nodig voor mijn fiets?

Pawhut hondenaanhangwagen
Er zijn veel verschillende scenario’s en soorten honden waarvoor een fietskar in bepaalde situaties zinvol is.

Stel je voor dat je een heel klein hondje bent, misschien zelfs een puppy, en je baasje wil een lange rit gaan maken. Op een gegeven moment beginnen je benen pijn te doen en kun je niet meer verder.

Na een korte pauze ben je weer een beetje sterker, maar naarmate de tijd verstrijkt, neemt je kracht steeds sneller af. Hier zou een hondendraagzak van pas komen als uw hond mank is en om te voorkomen dat de hond tot volledige uitputting wordt gedreven en toch door kan blijven gaan.

Een ander denkbaar scenario is dat een hond ziek en/of oud is. Of het nu gaat om ouderdomszwakte, een verwonding of een chronische ziekte, de hond kan geen lange afstanden meer lopen zonder pijn te voelen.

Sommige mensen zullen nu denken: “Dan laat je je hond toch gewoon thuis”, maar voor mij is dat geen optie (op een paar uitzonderingen na). De honden willen er zijn, dingen meemaken en zich deel van het gezin voelen en alleen omdat het lichaam niet meewerkt, kunnen we ze niet zomaar wegsturen. Met een fietskar kan de hond er altijd bij zijn en hoeft hij zich toch niet overmatig in te spannen.

Het kan echter ook zijn dat u een gezonde hond hebt die lange afstanden met u wandelt. Maar omdat je de hele tijd met hoge snelheden fietst, wat geen hond op de lange duur kan bijhouden, moet je of veel pauzes nemen of je viervoeter in de fietskar zetten om uit te rusten.

Zoals u ziet, is een hondentrailer voor fietsen geschikt voor bijna elk type hond.

Bekijk de dagprijs

Kenmerken en voordelen van het product

Stevige stalen buisconstructie

Pawhut Hondenkar Buisstaal

De fietskar voor honden is gemaakt van een stevige stalen buisconstructie en kan daardoor een lading tot 30 kg dragen.

U kunt uw viervoeter erin vervoeren zonder dat u bang hoeft te zijn dat het frame het begeeft.

Ophanging

Een goede vering is voor mij vooral belangrijk in een fietskar. Zonder dat zal uw hond elke hobbel in de weg voelen en rondgeslingerd worden. Dit is niet alleen zeer oncomfortabel, maar kan op lange termijn ook ernstige schade veroorzaken.

Dit omvat onder andere gewrichtsproblemen of rugpijn. Om dit te voorkomen is de Pawhut fietskar voorzien van zachte vering, zodat de beweging van de kar op de grond wordt gebufferd en een goede rijervaring wordt gecreëerd.

Als een goede vering ook voor jou belangrijk is in een hondenfietskar, raad ik je aan mijn gids over hondenfietskarren met vering te lezen.

Gemakkelijke toegang

Pawhut hondentrailer
Afhankelijk van wat in een bepaalde situatie praktischer is, kunt u uw hond van voren of van achteren in de trailer laten. Deze tweewegoptie biedt veel flexibiliteit.

Als er bijvoorbeeld aan de ene kant een drukke weg is of als de hond er niet goed in kan vanwege de fiets die eraan vastzit, kunt u gewoon de andere ingang gebruiken.

Beide ingangen kunnen met een ritssluiting worden gesloten en kunnen dus met één hand worden bediend.

Bescherming tegen weersinvloeden

Pawhut honden aanhanger
De hondenkar is gemaakt van Oxford stof. Dit materiaal wordt beschouwd als zeer weerbestendig. Uw hond is optimaal beschermd tegen regen, sneeuw en wind.

De bescherming is ook doeltreffend tegen UV-straling. Vooral in de zomer zijn de netten ook goed als bescherming tegen insecten en garanderen ze toch een optimale ventilatie.

Een hondenkar die ook water- en weerbestendig materiaal heeft en in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt, is de Petego Comfort Wagon.

Veelzijdig bruikbaar

De hondenbuggy is geschikt voor verschillende dieren. Eerst denk je natuurlijk aan honden die geen lange afstanden kunnen lopen. Heel kleine hondjes en puppies komen spontaan in me op.

Maar ook oudere honden en dieren met verwondingen of chronische klachten hebben baat bij een fietskar. Daarmee kunnen ze bij elk uitstapje bij u zijn en hoeven ze zich toch niet over te spannen.

Maar zelfs volledig gezonde honden houden van fietskarren. Als u zeer lange afstanden fietst en uw hond laat meerennen, moet hij in goede conditie zijn. Niettemin zult u van tijd tot tijd pauzes moeten nemen.

In deze pauzes kan uw hond op adem komen en nieuwe energie opdoen. Maar u zult uw reis telkens moeten onderbreken. Als u in zo’n situatie een hondenfietskar bij u hebt, kunt u uw trouwe viervoeter gewoon in de auto zetten en uw reis voortzetten.

Universele trekhaak

De Pawhut hondenkar heeft een universele koppeling en is daarom compatibel met de meest gangbare fietsen.

Dit betekent dat u niet veel tijd hoeft te besteden aan het verwisselen van de trekhaak, maar meteen op weg kunt.

Opvouwbaar

De dissel en de zijdelen zijn inklapbaar. U kunt zelfs de wielen verwijderen voor transport.

Dit bespaart ruimte en u kunt de aanhanger altijd meenemen.

De Trixie hondenkar is ook opvouwbaar en kan ruimtebesparend worden opgeborgen.

Bekijk de dagprijs

Beoordelingen van klanten

De Pawhut hondenkar voor fiets wordt op bol.com beoordeeld met 4,3 van de 5 sterren. Met meer dan 150 beoordelingen, is dat een behoorlijk aantal.

Beoordelingen zoals “Prijs-kwaliteitverhouding is top”, “Voorbeeldig in alles” en “Geweldige hondenkar” geven een eerste overzicht van de tevredenheid van vorige gebruikers.

Maar laten we eens naar de details kijken. De “bliksemsnelle levering” wordt door veel klanten geprezen. U hoeft niet lang te wachten op het artikel waarnaar u verlangt en kunt snel op weg. Ook “de montage van de aanhangwagen was zeer eenvoudig”. Volgens de informatie waren zelfs mensen die niet zo goed met hun handen zijn, in staat de aanhangwagen en de aanhangerkoppeling zonder problemen te monteren.

Volgens de getuigenissen hebben de meeste honden de trailer zeer snel aanvaard en voelden ze zich er binnen de kortste keren zeer comfortabel in.

Ook het goede rijgevoel en de terreincapaciteiten worden geprezen, bijvoorbeeld in dit commentaar: “De trailer is […] gemakkelijk te besturen en ook zeer goed off-road met onverharde weg en co”. Ook de royale XL-ruimte en de mogelijkheid om het voertuig op te vouwen worden vaak in een positief daglicht gesteld. Over het algemeen vinden de meeste gebruikers de trailer een aanrader.

Een punt is echter dat rijvaardigheid en zorgvuldigheid nodig zijn om ongevallen te voorkomen. Een klant vatte het als volgt samen: “Speciale voorzichtigheid is geboden bij het rijden over afgevlakte stoepranden en dergelijke. In bochten mag u slechts zeer langzaam rijden, omdat het risico bestaat dat de aanhanger kantelt”.

Conclusie: Pawhut hondentrailer in de test

De Pawhut hondentrailer is een goed product dat veel voordelen heeft. Een goede vering is aanwezig, evenals een stabiel frame.

De universele koppeling zorgt voor compatibiliteit met de meest gangbare fietsen. De netten zorgen voor een goede ventilatie en een wijds uitzicht, en beschermen uw viervoeter bovendien tegen de weersomstandigheden.

Ik vind het ook praktisch dat er twee in- en uitgangen zijn. Bovendien is het product opvouwbaar en dus gemakkelijk te vervoeren.

Als je geïnteresseerd bent, kijk dan eens naar de volgende link op bol.com:

Bekijk de dagprijs