Beste DoggyRide hondenfietskar kopen en overzicht

Wil je een goede hondenfietskar aanschaffen zodat je er samen met jouw harige vriend op uit kunt gaan? Dan is het zeker mogelijk om een kwalitatieve kar uit te kiezen. Een van de meest populaire merken op het gebied van hondenfietskarren is DoggyRide. En van dit merk kun je dan ook gemakkelijk een kar uit te kiezen van goede kwaliteit. Maar waar moet je op letten en wat zijn handige accessoires die je kunt aanschaffen? In deze DoggyRide Keuzegids hebben we de beste opties voor je op een rij gezet en helpen we je graag met het vinden van de perfecte DoggyRide.
doggy ride

Meer over DoggyRide

DoggyRide is een van de meest bekende merken op het gebied van fietskarren voor de hond. Het merk maakt karren die speciaal ontworpen zijn om aan de fiets te bevestigen, zodat je er met je hond op uit kunt gaan. Het merk DoggyRide is in 2003 begonnen met het creëren van de ultieme fietsen-met-de-hond ervaring: inmiddels is dit een begrip geworden. Het merk is uitgebreid met heel veel verschillende modellen van fietskarren, wandelbuggies en fietsmanden voor honden. Het is dan ook heel goed mogelijk om een hondenfietskar te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet en de DoggyRide Keuzegids helpt je hierbij.

Hoe koppel je een DoggyRide hondenkar aan je fiets?

Een DoggyRide aan je fiets koppelen is vrij eenvoudig. Ieder model van dit merk is uitgerust met een stang. Deze stang kun je stevig vastmaken aan je fiets. Verder zit er ook nog een stoffen bandje om de fiets heen: dit is een extra veiligheidsmaatregel. Het kan per DoggyRide verschillen hoe de stang en band precies bevestigd moeten worden. Iedere fietskar heeft een uitgebreide handleiding waarin duidelijk staat aangeven hoe de kar aan jouw fiets bevestigd kan worden. Het is goed mogelijk om deze handleidingen online te downloaden om te van tevoren door te nemen.

De opties bij DoggyRide hondenkar

Wil je ontdekken welke hondenfietskar van DoggyRide bij jou past? Het merk is begonnen met een fietskar, maar inmiddels is het assortiment verder uitgebreid en heb je de keuze uit vier soorten DoggyRide hondenfietskarren. De karren hebben ieder hun eigen kenmerken en zijn geschikt voor divers gebruik. Op deze pagina worden alle categorieën doorlopen en kun je dus altijd de beste keuze maken. Benieuwd naar de vier opties bij DoggyRide? Die vind je hier:

  • DoggyRide Original
  • DoggyRide Mini
  • DoggyRide Novel
  • DoggyRide Novel 10

De DoggyRide Original is een betaalbare kar voor grote honden en de DoggyRide Mini is een betaalbare kar voor kleine honden. Met de DoggyRide Novel kies je voor meer luxe: hier past ook een grotere hond in. De DoggyRide Novel 10 is geschikt voor grote honden: deze kar is het meest luxe in het assortiment van DoggyRide. Benieuwd naar de specificaties van alle modellen? Hier vind je alle informatie over al deze karren.

1: DoggyRide Original

Doggyride original fietskar kopen

Bekijk de dagprijs

Een van de eerste opties die je kunt kiezen is de DoggyRide Original. Deze hondenfietskar werd als eerste door het merk op de markt gebracht, maar is nog steeds een populaire keuze. Deze kar is ook direct het meest simpel, maar is daardoor wel goed betaalbaar. De DoggyRide Original is verkrijgbaar bij winkels als Bol.com.

Met de DoggyRide Original kies je voor een prima hondenfietskar waar ook grotere honden in kunnen. De kar heeft een draaggewicht met een maximum van 40 tot 45 kg. Het formaat van de bak is ook groot: je hond heeft daardoor ook de mogelijkheid om lekker te liggen tijdens het fietsen. De DoggyRide Original is een vrij grote fietskar. Houd hier rekening mee wanneer je niet veel ruimte beschikbaar hebt. Je moet de kar wel ergens kunnen opbergen. Een voordeel is dat je de kar kunt inklappen en dat de wielen eraf te halen zijn.

Dit moet je weten over deze hondenfietskar

De DoggyRide Original is een kwalitatieve fietskar met Kenda luchtbanden. Daarnaast kun je de bak ook als mand gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen in te doen. Verder heeft de kar ook goede luchtcirculatie. Ook als het warm is kun je jouw hier goed in vervoeren. Online zijn tal van video’s te zien waarin wordt uitgelegd hoe je de kar aan je fiets bevestigd en hoe je hier vervolgens mee kunt rijden.

Gebruiker zijn zeer tevreden over de DoggyRide Original. Deze kar krijgt van veel gebruikers de maximale score. Vooral de kwaliteit, het comfort en het design worden geprezen. De DoggyRide Original is de meest goedkope optie wanneer je op zoek bent naar een hondenfietskar voor jouw grote hond. Wanneer je een kleinere hond hebt is het ook logisch dat je een kleine kar nodig hebt: de DoggyRide Original zal dan iets te groot zijn.

2: DoggyRide Mini

Doggy Ride - Fietskar - Mini trailer - Groen-Grijs

Bekijk de dagprijs

Heb je een kleinere hond? Dan kan het slim zijn om voor de DoggyRide Mini te kiezen. Dit is de kleinste versie van het merk DoggyRide en perfect voor de kleine hond. Wil je er samen met je hond op uit? Dan is het zeker een aanrader om deze hondenfietskar aan te schaffen. Je kunt deze heel gemakkelijk en snel aan je eigen fiets vastmaken. Vervolgens ben je er klaar voor om mooie fietstochten te gaan maken met jouw hond. De DoggyRide Mini is speciaal gemaakt voor de kleinere honden. Wanneer je graag een lichte fietskar wilt is dit model ook een goede optie.

De DoggyRide Mini is een kar die echt gemaakt is voor kleine honden met een maximaal gewicht van 30 kilogram. Grote honden zijn te zwaar voor deze kar en daarnaast is de kar ook veel te klein voor grotere honden. De DoggyRide Mini heeft kleine wielen waardoor het ook wat lastiger is om over hobbelige paden te rijden. Je wordt dan niet blij van een te zware hond in de kar. De DoggyRide Mini is wel goedkoper dan de andere modellen.

Dit moet je weten over deze hondenfietskar

Voor kleine honden is er geen betere fietskar dan de DoggyRide Mini. Deze kar is licht, heeft een klein formaat en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Ook is het goed om te weten dat je deze kar eenvoudig mee kunt nemen en kunt opbergen. Niet onbelangrijk is dat de DoggyRide Mini de goedkoopste fietskar is van het merk. Weegt jouw hond meer dan 30 gram of is jouw hond groot? Dan wordt het afgeraden om voor deze hondenfietskar te kiezen. Er zijn heel wat andere goede opties te vinden in het assortiment van DoggyRide: die worden hieronder beschreven.

3: DoggyRide Novel

Doggyride Novel - Hondenkar - Rood

Bekijk de dagprijs

Wanneer je voor een luxer alternatief wilt kiezen is de DoggyRide Novel een van je opties. Deze hondenfietskar van DoggyRide is vrij luxe: dit is aan een aantal factoren te merken. In de eerste plaats heeft deze kar een verlaagd zwaartepunt. Hierdoor is de kar een stuk stabieler en verzeker je jouw hond van een aangename rit in een kar die niet al te veel heen en weer beweegt tijdens het fietsen. Een ander voordeel van de DoggyRide Novel is dat je de voorflap op twee punten kunt openen. Je bepaalt hierdoor zelf of jouw hond alleen zijn kop of zijn hele lichaam uit de kar mag steken.

De DoggyRide Novel heeft ook een hoofdkussen aan de voorzijde van de opening: hierdoor geniet jouw hond nog meer van het uitzicht. De kar is gemaakt van topkwaliteit materiaal en heeft ook een anti-sliplaag: jouw hond blijft hierdoor dan ook stabiel staan. De DoggyRide Novel is zeer geschikt voor grotere honden met een gewicht van maximaal 45 kg.

Dit moet je weten over deze hondenfietskar

Met de DoggyRide Novel kies je niet alleen voor een kwalitatieve kar, maar ook voor een kar met tal van extra mogelijkheden. De kar is een stuk uitgebreider dan bijvoorbeeld de Original versie van DoggyRide. En wanneer je een wat ruimer budget hebt is het zeker aan te raden om voor de DoggyRide Novel te kiezen. De Novel is de perfecte middenweg als je op zoek bent naar een kar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Door de goede en sterke materialen en de grotere omvang is deze hondenfietskar geschikt voor zwaardere honden. Zorg er wel voor dat jouw hond niet meer weegt dan 45 kg. Is jouw hond zwaarder en gebruik je de DoggyRide Novel wel? Dan is de kans groot dat de kar sneller kapot gaat.

4: DoggyRide Novel 10

DoggyRide fietskar Novel 10

Bekijk de dagprijs

Tot slot is het ook mogelijk om voor de DoggyRide Novel 10 te kiezen. Dit is de meest luxe uitvoering. Je kunt deze kar zien als een verbeterde versie van de Novel en wanneer jij op zoek bent naar topkwaliteit en extra luxe is het dan ook zeker de moeite waard om meer te lezen over deze hondenfietskar. De DoggyRide Novel 10 heeft niet alleen een strak design, maar is daarnaast ook voorzien van verschillende extra’s.

Op welke punten verschilt de DoggyRide Novel 10 van de Novel uitvoering? De DoggyRide Novel 10 heeft onder andere een bagagerek op de kar waar je verschillende spullen kwijt kunt. Verder zit er eens tandaard onder het frame waardoor je hem ook los van de fiets kunt parkeren. De DoggyRide Novel 10 heeft een foam mat in de bak waar jouw hond op kan liggen.

Dit moet je weten over deze hondenfietskar

Wanneer je op zoek bent naar een goede hondenfietskar met voldoende luxe is de DoggyRide Novel 10 zeker een aanrader. De keerzijde is wel dat je hier wat meer voor betaalt, maar je krijgt wel veel kwaliteit voor terug. De Novel 10 is de meest luxe optie is verkrijgbaar is van het merk DoggyRide. Er zijn niet heel veel grote verschillen tussen de Novel en de Novel 10; maar wanneer je de bovengenoemde zaken de moeite waard vindt, kun je zeker voor de DoggyRide Novel 10 kiezen. Deze hondenfietskar is daarnaast ook zeer geschikt voor de zwaardere honden. De kar biedt ook voldoende ventilatie waardoor zomerse ritjes op de fiets geen probleem zijn voor jouw hond.

Conclusie

Er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een DoggyRide hondenfietskar. Of je nu een kleine of een grote hond hebt: er is voor ieder wat wils. Wil je het meest luxe model dat verkrijgbaar is? Dan is de DoggyRide Novel 10 de beste keuze. Vind je dit niet erg belangrijk en wil je voornamelijk een degelijke hondenfietskar waar je niet al te veel voor betaalt? De DoggyRide Original is in dit geval de beste keuze. Verder zijn er met de Novel en de Mini ook nog twee andere mogelijkheden. Het is aan jou om te bepalen welke kar aan jouw wensen voldoet.

Accessoires en extra’s

Wanneer je een DoggyRide fietskar koopt is het goed om te weten dat je bij dit merk niet alleen terecht kunt voor de kar zelf, maar ook voor handige accessoires en extra’s. Je kunt er tal van producten bijkopen die normaal gesproken niet bij een fietskar zitten. Zo kun je er voor kiezen om de luxes van de Novel 10 los te bestellen voor de Novel. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere zaken die je erbij kunt bestellen. Hier vind je een handig overzicht.

DoggyRide Cocoon

Wil je geen fietskar kopen maar wil je jouw kleine hond wel meenemen tijdens fietstochten? Dan is het mogelijk om de DoggyRide Cocoon aan te schaffen. Dit is een kleine mand die je gebruikt voor het vervoeren van kleine honden. Heb je twee honden? Dan kun je naast een fietskar ook nog een DoggyRide Cocoon kopen zodat je ze alletwee mee kunt nemen. De mand is verkrijgbaar in meerdere opties: de XL versie en de kleine versie. De fietsmand kan voorop de fiets geplaatst worden, maar met een speciale adapter past deze ook op je bagagedrager aan de achterkant.

DoggyRide Koppeling Adapter

Doggyride koppelingsadapter frame
Heb je een elektrische fiets? Dan kun je voor een DoggyRide Koppeling Adapter kiezen. Dit is een speciale adapter waardoor het mogelijk is om de fietskar aan de elektrische fiets te hangen. Zonder deze adapter is dat niet mogelijk. Zet de adapter op de fiets om zo jouw elektrische fiets te voorzien van een goed aanhangpunt.

DoggyRide Wandelset

Wil je graag wandelen met jouw hond? Dan kun je er ook voor kiezen om het wandelset van DoggyRide aan te schaffen. Deze wandelset is gemaakt voor de DoggyRide Mini. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een wandel- en joggerset aan te schaffen voor de grotere karren, de Original en de Novel. Plaats de wandelstand aan de fietskar: zo maak je er in een paar stappen een kleine hondenbuggy van en kunnen jullie samen gezellig aan de wandel.

Kun je de DoggyRide als bench gebruiken?

Ja, je kunt de DoggyRide ook als bench gebruiken. Wanneer je de wielen van de kar afhaalt blijft er in principe een mand over die stabiel staat en die dus ook gebruikt kan worden als rustplek voor je hond. Hoewel de hoes van de DoggyRide wel goed bestand is tegen wildere honden, is het wel belangrijk om dit in de gaten te houden. Het zou zonde zijn als jouw hondenfietskar kapot gebeten of gekrabd wordt. Wanneer je graag een extra bench wilt of je wilt voor extra gemak gaan? Dan koop je dus gewoon een DoggyRide fietskar.

Waar koop je een DoggyRide fietskar?

Een DoggyRide fietskar is te koop bij verschillende winkels. Zowel de karren zelf als de accessoires en extra’s zijn bij meerdere shops te koop. Online kun je vaak een breed assortiment van DoggyRide producten vinden. Dit maakt het extra makkelijk om snel te vinden wat je zoekt. Maar het is ook mogelijk om naar een dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt te gaan. Ook hier is de kans groot dat je de producten van DoggyRide tegenkomt. Een goede kwaliteit fietskar voor jouw hond vinden kan online en in de winkel. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. Ontdek al jouw opties en schaf de beste DoggyRide hondenfietskar aan!