Beste hondenfietskar met vering kopen, review en aanbiedingen

Als je de fietsrit voor je hond net zo fijn wilt laten zijn als voor jou, dan is een hondenfietskar met goede vering noodzakelijk, zo worden schokken beter gedempt. Om jou te helpen een hondenfietskar met goede vering uit te zoeken hebben we dit artikel geschreven. We zullen bespreken wat de belangrijkste dingen zijn om op te letten. Hierbij zijn het materiaal van de vering en banden belangrijk, maar ook hoe zwaar de kar zelf is. Hieronder zullen we drie hondenfietskarren uiteenzetten die we aanraden en die voldoen aan alle belangrijke punten om jou te helpen een goede kar uit te zoeken!
hondenfietskar met vering

Onze beste hondenfietskar met vering kopen overzicht

Als we kijken naar de belangrijke punten die we hierboven hebben besproken komen er drie karren uit die voldoen aan, de meeste van, deze punten en daardoor een goede vering hebben. Hopelijk kun je hiermee een goede kar voor je hond uitzoeken. Hieronder de drie karren op een rijtje:

 • Klarfit Husky Vario 2-in-1 (Testwinnaar & Beste Waar voor je Geld)
 • Karlie Doggy Liner (Beste Merk Trailer)
 • Pawhut D00 2 in 1 (Beste Prijs Winnaar)
 • Comfort Wagon Petego (Beste Premium Kwaliteit Hondenaanhangwagen)
 • Voor de beste vering: De Topmast Hondenfietskar L
 • Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding: De Adori Hondenfietskar
 • Voor de laagste prijs: De KARLIE Conditioner Doggy Liner

We zullen in detail treden van alle karren in de volgende alinea’s. Plus- en minpunten worden mooi op een rijtje gezet en zo kun je makkelijk een keuze maken. We hebben drie hele verschillende karren uitgekozen, zodat er keuze is voor iedereen.

Klarfit Husky Vario 2-In-1 Hondentrailer & Wandelwagen

Klarfit Husky Vario 2-In-1
De Klarfit fietskar is zeer geschikt voor kleine en middelgrote honden met een gewicht tot 40 kilogram.

Bekijk de dagprijs

Het stevige metalen frame is aan alle zijden bekleed met stof en royaal gaas. De bovenzijde is voorzien van een 600D Oxford stof die de trolley afsluit tegen regen en wind.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Klarfit aanhangwagen niet alleen geschikt voor fietsen, maar ook voor joggen. Met een paar eenvoudige handelingen kan de aanhanger worden omgebouwd tot een bolderkar die u tijdens het joggen gewoon voor u uit kunt duwen. Als u het liever wat rustiger aan doet en uw hond heeft problemen met lopen, kunt u de hondenbuggy natuurlijk ook meenemen op een wandeling. De montage en ombouw zijn zeer eenvoudig. Dus als je, zoals ik, niet zo goed bent met je handen, hoef je je geen zorgen te maken.

Dankzij de goede vering met SoftRide Suspension is de Klarfit Husky Vario niet alleen geschikt voor geasfalteerde fietspaden en wegen, maar kan hij ook zonder problemen worden gebruikt op hobbelige paden. Let echter wel op de banden. Veel van de vorige klanten hebben dit als een zwak punt genoemd. Volgens hen hebben de banden de neiging snel lek te gaan, wat gevaarlijk kan zijn, vooral bij hogere snelheden.

Mijn volledige testverslag van de Klarfit Husky 2-in-1 hondenfietskar vindt u hier.

Voordelen

 • De vering is zeer zacht en biedt een aangename rijervaring.
 • De aanhanger kan worden omgebouwd tot een hondenbuggy om te joggen.
 • De bescherming tegen weersinvloeden is van zeer hoge kwaliteit en strak.
 • De montage en het opvouwen voor opslag zijn zeer eenvoudig.

Nadelen

 • De wielen hebben de neiging om op te eieren.

Karlie Doggy Liner Paris De Luxe Teflon

Karlie Doggy Liner Paris De Luxe Teflon
Deze hondenkar is bijzonder stabiel dankzij het gebruikte materiaal met tefloncoating.

Bekijk de dagprijs

Door de royale afmetingen van het interieur is de Karlie Doggy Liner ook zeer geschikt voor grote honden. Er kan tot 50 kilo in de aanhanger worden geladen. Dit maakt de fietskar echter relatief omvangrijk en heeft een hoog tarragewicht, wat onvermijdelijk is bij fietskarren voor grote honden.

Ook de breedte van de fietskar is bijzonder royaal. Wat aangenaam is voor uw hond kan al snel zeer veeleisend zijn voor de bestuurder van de aanhangwagen, want manoeuvreren met de brede aanhangwagen is niet zo gemakkelijk als verwacht. Een beetje oefening voor de eerste echte ritten kan geen kwaad.

Gaat u naast fietsen ook graag joggen, maar kan uw hond niet zo ver of zo snel lopen? Dan kunt u de fietskar gewoon ombouwen met een joggerset. Hiermee kunt u een soort kinderwagen voor honden bouwen die u tijdens het rennen voor u uit kunt duwen. Op deze manier kan uw huisdier altijd bij u zijn.

De ophanging compenseert oneffenheden. Het effect wordt ook ondersteund door de extra grote 20 inch banden. Op die manier kunt u ook een hond met gewrichts- of maagproblemen meenemen.

Voordelen

 • De fietskar is een van de grootste op de markt en daarom zeer geschikt voor grote en zware hondenrassen.
 • De aanhangwagen heeft een hoogwaardige afwerking.
 • Een joggerset kan achteraf worden ingebouwd.
 • Het rijcomfort is zeer hoog dankzij de grote banden en de goede vering.

Nadelen

 • De aanhanger is erg zwaar.
 • De breedte vereist enige vaardigheid bij het sturen.

Pawhut D00-051 2 In 1 Hondenfietskar Ophanging

Pawhut D00-051 2 In 1
Deze hondentrailer, die zowel aan de voor- als aan de achterzijde toegankelijk is, is aan de voorzijde voorzien van een dichte regenhoes.

Bekijk de dagprijs

Bijzonder praktisch: het dekzeil is doorzichtig, zodat uw hond ook bij slecht weer alles in het oog kan houden. De andere zijden zijn bedekt met netten, die niet alleen zorgen voor een goed zicht, maar ook voor ventilatie van het interieur.

De aanhanger heeft een universele trekhaak, zodat hij compatibel is met de meeste fietsen. De hondenkar kan in een paar stappen ook worden omgebouwd tot een joggingwagen. Op deze manier kan je lieveling altijd bij je zijn. De duwbeugel kan overigens in hoogte worden versteld, zodat u de wandelwagen comfortabel kunt duwen – hoe lang u ook bent.

Als de aanhanger niet nodig is, kunt u hem opvouwen en opbergen om ruimte te besparen. De vouwfunctie is ook praktisch om mee te nemen in de auto – bijvoorbeeld op weg naar een fietsvakantie.

Het volledig draaibare voorwiel zorgt voor een goede rijervaring. Dit maakt het sturen veel gemakkelijker. De achteras is geveerd en absorbeert de schokken zeer goed. Uw hond wordt dus niet door elkaar geschud tijdens de rit.

De veiligheid van uw viervoeter wordt gegarandeerd door parkeerremmen aan beide kanten, een verstelbare veiligheidsgordel en reflectoren aan de voor- en achterkant.

Voordelen

 • De aanhanger is ook geschikt om te joggen.
 • Er is een ophangsysteem.
 • De hondenkar kan worden opgevouwen en opgeborgen om ruimte te besparen.
 • Een universele koppeling is beschikbaar.

Nadelen

 • De wielen lopen traag.
 • De vering is erg stijf.

Comfort wagon Petego M

Comfort wagon Petego M
Deze fietskar is gemaakt van aluminium en is daarom zeer stabiel en duurzaam ondanks zijn lage gewicht. De Comfort Wagon Petego in maat M is geschikt voor kleine en middelgrote honden tot een schouderhoogte van 55 cm. Voor grote rassen is het model ook verkrijgbaar in maat L.

Bekijk de dagprijs

De aanhangwagen kan flexibel worden gebruikt. Naast zijn functie als fietskar voor honden, kunt u hem ook gemakkelijk gebruiken als hondenkrat. Met een optionele set kan hij ook worden omgebouwd tot een joggingwagen voor uw trouwe viervoeter. Voor opslag kan de hele trolley worden opgevouwen tot een 28 cm hoog pakket. De hermontage duurt slechts een minuut.

Voor de rit kunt u ervoor kiezen de netten helemaal te sluiten of ze half open te laten met de bijgeleverde kliksluiting. Veel honden vinden het heerlijk als ze tijdens de rit hun kop uit het raam kunnen houden. Een eerste vereiste hiervoor is dat de hond goed vastgemaakt is, zodat hij niet plotseling uit de aanhangwagen springt.

De goede vering en de 16 inch wielen zorgen voor maximaal rijcomfort – zowel voor u als voor uw hond. Zelfs op oneffen paden blijft de aanhanger rustig en slipt niet.

Mijn uitgebreid testverslag van de Petego Comfort Wagon vindt u hier.

Voordelen

 • De fietskar is van hoge kwaliteit.
 • Het lage gewicht en de goede vering zijn de grootste voordelen.
 • Het rijcomfort is ook zeer hoog op oneffen paden.
 • De wagen kan flexibel worden omgebouwd tot een jogger of een hondenkrat.

Nadelen

 • De fietskar is relatief duur.

Kies de Topmast Hondenfietskar in maat Large voor de beste vering

Topmast Hondenfietskar - Fietskar -Hondenaanhanger Large Rood + Joggerfunctie

Bekijk de dagprijs

De Topmast Large fietskar heeft de beste vering van de drie karren in deze lijst. Door de grote wielen en een verlaagd frame veert de kar goed mee.

Specificaties

Ook heel belangrijk, de specificaties van de Topmast fietskar:

 • De kar kan een hond tot 40 kilogram dragen
 • Verkrijgbaar in kleuren rood en grijs
 • Het hok is 80 bij 57 bij 66 centimeter

De Topmast hondenfietskar L heeft de beste vering uit deze lijst doordat de kar grote wielen heeft. Zoals we al uitgelegd hadden is dit het beste voor een goede vering. Daarnaast zijn de banden luchtbanden en vangen ze dus schokken goed op. Voor een goede vering kies je dus de Topmast hondenfietskar. Naast de banden, heeft de kar nog een ander belangrijk aspect die de vering zo goed maakt. De Topmast heeft een verlaagd frame en de assen liggen ook lager dan andere fietskarren. De kar hangt hierdoor laag bij de grond en dit maakt de kar stabiel en valt de kar minder makkelijk om. Dit zorgt ook voor een betere vering.

De Topmast heeft daarnaast ook nog enkele extra’s:

 • Aan de onderkant van het hok zit een anti-sliplaag waardoor je hond niet makkelijk wegschuift als jij weer eens een scherpe bocht maakt.
 • De kar is multifunctioneel, je kunt ook gaan wandelen met de kar en er zit zelfs een gratis joggerset bij
 • De kar heeft een koppeling en aanleglijn, zo kun je je hond extra veilig vastzetten.
 • De wielen van de kar kunnen eraf worden gehaald. Dan wordt de kar gewoon een fijne bench voor je hond om in te liggen.

De hondenfietskar van Topmast is dus heel multifunctioneel: je kunt de kar gebruiken als fietskar (met nog een goede vering ook!), buggy om lekker met je hond te gaan wandelen en een bench waar je hond lekker in kan gaan liggen.

Conclusie en plus- en minpunten

Ga voor de Topmast kar als je een kar met goede vering wil. Deze kar heeft de beste vering uit deze lijst door de luchtbanden en het verlaagde frame. Deze vangen de schokken beter op. Als dit je nog niet overgehaald heeft: je kunt de kar ook gebruiken als buggy en bench.

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Door grote banden met lucht erin veert de kar goed
 • Verlaagd frame zorgt voor stabiliteit en werkt schok-opvangend
 • Fijne extra’s zoals een koppeling en aanleglijn meegeleverd
 • De kar is multifunctioneel en kan worden gebruikt als hondenfietskar, hondenbuggy, en hondenbench

Minpunten

 • Als je de kar toch alleen gaat gebruiken als fietskar, is de prijs wat aan de hoge kant

Beste prijs/kwaliteit verhouding: De Adori hondenfietskar

Adori Fietskar - Hondenfietskar - 125x75x95 cm Grijs Zwart

Bekijk de dagprijs

Als je waar voor je geld wil, ga dan voor de Adori Hondenfietskar. Deze kar heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze lijst. Voor een lage prijs krijg je hoge kwaliteit en de kar heeft ook nog alle belangrijke punten die we hebben besproken.

Specificaties

 • Ook deze kar kan een hond tot 40 kilogram dragen
 • Verkrijgbaar in kleuren zwart en grijs
 • 125 bij 75 bij 95 centimeter

Grote wielen met luchtbanden zijn belangrijk voor een goede vering en de Adori heeft beide. Door de grote wielen kan de kar er beter tegen als je over hobbels heen fietst. Doordat de banden zijn gevuld met lucht vangen ze schokken beter op dan de kunststofbanden die veel andere fietskarren hebben. Meegeleverd met de kar krijg je een reflecterende vlag, die je er zelf op kan zetten of afhalen, en op de voorkant van de wielen zitten ook nog reflectoren. Dit maakt de kar dubbel veilig. De reflectoren zitten wel al op de kar vast en zo ben je beter zichtbaar in verkeer. Naast al deze dingen is de Adori hondenfietskar ook nog eens comfortabel. Aan alle kanten van de kar zit gaas, zodat de kar goed door kan luchten en je hond lekker naar buiten kan kijken. Doordat je hond naar buiten kan kijken, voelt de kar niet benauwd en heeft je hond een fijn uitzicht. Dit zorgt ervoor dat je hond zich op zijn gemakt voelt en de rit leuk vindt. Door de goede vering, extra veiligheidsmaatregelen en het gemak voor je hond beland deze kar op de tweede plek. Voor een mooie prijs kan je deze kar al hebben. Helaas is de kar soms uitverkocht. Na enkele dagen is de kar dan weer verkrijgbaar, maar houdt hier wel rekening mee.

Conclusie en plus- en minpunten

Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding ga je voor de Adori fietskar. De kar heeft een goed werkende vering door de grote wielen en luchtbanden en is daarnaast ook nog fijn voor je hond. Dit allemaal voor een mooie prijs!

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Grote wielen en banden met lucht die schokken behendig opvangen
 • Door de vlag en reflectoren ben je veilig en zichtbaar in verkeer
 • Niet te duur
 • Gaas aan alle kanten van de kar: je hond kan dus lekker naar buiten kijken en de kar lucht goed door

Minpunten

 • Soms is de kar uitverkocht of niet leverbaar (maar altijd snel weer wel)

Voor de laagste prijs ga je voor de KARLIE Conditioner Doggy Liner

KARLIE Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

Bekijk de dagprijs

Heb je wat minder geld of wil je liever niet te veel uitgeven aan een hondenfietskar, ga dan voor de KARLIE Conditioner Doggy Liner. Ook deze kar heeft een goede vering.

Ondanks dat je minder betaalt voor deze kar, leveren ze alsnog een goede vering. Verder is het een vrije simpele fietskar, maar wel met een goede vering van kwaliteit!

Specificaties

 • Ook deze kar kan honden tot de 40 kilogram dragen
 • Verkrijgbaar in kleuren grijs en rood
 • 125 bij 72 bij 95 centimeter

De KARLIE Doggy Liner heeft ook grote wielen en luchtbanden. Deze combinatie zorgt voor een schokbestendige hondenfietskar en dat al voor de lage prijs. De lage prijs gaat alleen meer op voor de simpelheid van de kar dan de vering. De simpelheid van de kar zit hem onder andere in het gemak van de kar. Vergeleken met de andere twee karren uit deze lijst heeft de KARLIE kar minder comfort. De Doggy Liner heeft minder gas en is niet multifunctioneel zoals de Topmast. De KARLIE Doggy Liner heeft een goede vering, lage prijs en is daardoor verder wel een simpele kar. Perfect als je daarnaar op zoek naar bent. Natuurlijk willen we niet de kar wegspiegelen om zijn simpelheid. De kar bevat, net zoals bij de andere karren, extra veiligheidsspullen zoals een vlag en reflectoren. Bij de kar wordt ook een extra trekhaak meegeleverd, zodat je altijd een reserve hebt. Als je graag wat minder betaalt maar toch een goede vering wil, is deze kar van KARLIE de beste optie.

Conclusie en plus- en minpunten

De KARLIE Doggy Liner is minder luxe dan de andere karren, maar heeft gelukkig wel een goede vering. Voor de prijs kun je deze kar zeker niet laten.

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Veilig door de vlag en reflectoren
 • Extra trekhaak meegeleverd voor reserve
 • Een prima vering
 • Goedkoopste optie uit deze lijst

Minpunten

 • Deze kar is verder heel simpel en heeft minder luxe dan de andere karren uit deze lijst

Duvo+ Fietskar Pet trailer 80×56,5x63cm Grijs Oranje

Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

Bekijk de dagprijs

Geniet samen met uw hond van een leuke uitstap met de fiets dankzij deze trendy en comfortabele Duvo+ Pet fietskar. Door weer en wind, uw hond kan nu altijd en overal mee! De Pet Fietskar is voorzien van vlag, reflectoren en verluchtingsvensters. De trailer kan tot 40 kg dragen. Vervoer uw hond veilig & comfortabel met het Duvo+ “Buddies on the gooo” gamma.

Waarom is een hondenfietskar met goede vering belangrijk?

Zoals je misschien wel weet, zit op je eigen fiets ook een vering. Die zitten op vrijwel elke fiets omdat dit een stuk comfortabeler fietst. Als jij graag je hond meeneemt op je fietstocht verdient je hond het ook om comfortabel te zitten en hiervoor is een vering op hun kar noodzakelijk. Met een goede vering kun je ook over oneffen terrein fietsen zonder dat je hond uit de kar trilt. Een goede vering zal de rit fijner maken voor je hond en dan zal je hond ook graag meegaan als jij de volgende keer gaat fietsen. Als je een schokkerige kar fietskar hebt, dan zal je hond er minder makkelijk in gaan zitten omdat je hond het niet als fijn ervaart. Alleen met een goede vering kan je hond fijn liggen en genieten van de rit en het uitzicht. Doe het dus voor je lieve huisdier.

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een goede hondenfietskar met vering

Voor een comfortabele rit voor je hond, is het belangrijk dat je op de volgende dingen let bij het kopen van een kar:

 • Natuurlijk is de veer heel belangrijk
 • Hoe groot de banden zijn en van welke type zij zijn
 • Het gewicht van de kar

Hieronder gaan we verder in op deze punten.

De veer

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat voor een fietskar met een goede vering, je een goede veer nodig hebt! Ondanks dat het zo normaal is dat fietsen voor mensen een vering hebben, hebben vrij weinig hondenfietskarren geen vering, zeker niet als je wat minder voor je kar betaalt. Toch is het echt het beste voor je hond om te gaan voor een fietskar met vering. Helaas kun je vrijwel nooit goed zien in een webshop of er een vering op de hondenfietskar zit. Hiervoor kun je dan ook beter naar de beschrijving van de kar kijken. Als er een goede vering op de kar zit zal dit beschreven worden of genoemd worden in de reviews omdat het een duidelijk pluspunt is. Als je echt wil weten of de vering goed is, kun je het beste naar een winkel gaan om de vering en de kar te testen. De kar zal meegeven als je erop duwt en je kan eventueel de kar over wat hobbels laten rijden. Let er dan op of de kar schokt of dat de kar soepel over de hobbel rijdt en mee-veert. Dat laatste is natuurlijk het beste. Het komt jammer genoeg niet vaak voor dat een kar een stevige veer heeft, daarom zijn de volgende punten ook belangrijk om op te letten. Goede banden kunnen namelijk ook al voor goede vering zorgen.

Grootte wielen/banden

De meeste fietskarren voor honden hebben fietsbanden, maar zoals bij fietsen kunnen de banden van elkaar verschillen. Bepaalde banden zijn beter of minder beter voor de vering van de kar. De grootte van de banden zijn hier belangrijk. Een band met een diameter van 10 inch geeft minder vering dan banden van een diameter van 25 inch. Kleinere banden en wielen zijn heel gevoelig en dan voel je al snel alle oneffen dingen waar je overheen rijdt. Dat is niet prettig voor jezelf, maar ook zeker niet voor je hond. Hoe groter de wielen en banden, hoe beter. Grotere wielen kunnen de schokken beter opvangen. Kijk hiervoor naar wielen van minstens 20 inch/50 centimeter.

Type banden

Er zijn twee types banden: banden van kunststof en banden van lucht.

Banden van kunststof zijn vaak kleiner, maar ook harder. Deze banden hebben ook geen lucht aan de binnenkant. Hierdoor gaan ze langer mee en gaan ze minder snel lek. Door de hardheid voel je schokken wel meer en worden deze iets minder gedempt. Dit komt doordat de banden geen lucht bevatten. Luchtbanden vakken dus wel beter schokken op door de lucht die erin zit en de zachtheid van de rubberen banden. Helaas gaan deze banden wel sneller kapot of lekken. Zoals je kan lezen heeft elk type band zijn voor- en nadelen, maar voor een goede vering zijn luchtbanden de beste optie. Om alles even kort samen te vatten: je kunt het beste gaan voor een fietskar met grote banden en dan luchtbanden die het beste voor vering zorgen. Grote banden met lucht erin vangen meer schokken op en zijn meer stabiel dan de banden van kunststof.

Gewicht kar

Er zijn veel verschillende hondenfietskarren te koop en die hebben allemaal verschillende gewichten. Gemiddeld valt een kar tussen de 10 en 18 kilogram. Is een lichte of juist zware kar beter voor de vering? Een lichtere kar is beter voor de vering. Als je een zwaardere kar hebt dan ligt er meer druk op de wielen en die zullen dan meer indeuken, zeker als je een zware viervoeter hebt. Door het zware gewicht drukt de kar meer op de weg dan bij een lichte kar, waardoor je zwaardere schokken krijgt als je over een oneffen terrein fietst. Bij een lichte kar is dit minder. We raden je daarom ook aan om een kar van tussen de 10 en 15 kilogram uit te zoeken.

Maat

Een hondentrailer moet groot genoeg zijn. Uw viervoeter moet rechtop kunnen staan en zich kunnen omdraaien zonder de zijkanten of het plafond te raken. Het is ook belangrijk dat uw hond tijdens de rit kan gaan liggen en zich kan ontspannen.

Hoewel er aanbevelingen zijn over welke hanger bij welk ras past, kunnen honden van eenzelfde ras heel verschillend gebouwd zijn. Daarom moet u niet afgaan op dergelijke aanbevelingen, maar in plaats daarvan zelf metingen verrichten. Op basis van de werkelijke afmetingen van uw viervoeter kunt u dan beslissen welke trailer voor u geschikt is.

Maximale belasting

Er zijn grote aanhangwagens die alleen zijn goedgekeurd voor lage gewichten. Het kan dus zijn dat de maat perfect is voor uw hond, maar dat hij te zwaar is voor de hanger. Let daarom bij de keuze van uw aanhangwagen ook op het maximum laadgewicht. Het is het beste om een kleine buffer in te bouwen voor het geval uw hond aankomt of u andere gebruiksvoorwerpen zoals de hondenriem, traktaties, enz. wilt meenemen.

Materiaal

Fietskarren voor honden zijn gemaakt van stof en netten. Dit heeft het voordeel dat de ventilatie goed is en de vloer zacht en niet te koud. Stof heeft echter ook een beperkte duurzaamheid.

Vooral speelse honden die graag ravotten of in alles bijten, kunnen een fietskar snel uit elkaar halen. Zorg er daarom voor dat het materiaal zo stevig mogelijk is. U moet uw hond ook vanaf het begin leren dat de trailer een rustplaats is en niet om te spelen.

Jogger functie

De meeste fietskarren kunnen worden omgebouwd tot een joggingwagen. Dit is handig als u vaak gaat hardlopen en uw hond het niet kan bijhouden. Bij sommige producten is de conversiekit in het standaardpakket inbegrepen, bij andere moet u die tegen betaling bestellen.

Koppeling

Om de fietskar aan de fiets te kunnen bevestigen, moet de fietskar met een trekhaak worden bevestigd. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen speciale koppelingen die alleen op bepaalde fietsen passen (anders is een adapter nodig) en universele koppelingen die aan alle gangbare fietsen kunnen worden bevestigd. Let er bij de aankoop op welke aansluiting geschikt is voor uw fiets en met welke koppeling de aanhangwagen wordt geleverd.

Waarom is ophanging zo belangrijk?

Heb je ooit in een oude auto gereden? Bij voorkeur op een onverharde weg? Zo ja, dan herinnert u zich misschien dat het erg hobbelig was. Elke hobbel, elke kuil, alles wordt rechtstreeks op je stoel en je lichaam overgebracht en je was blij toen je weer op een vlakke weg was of eindelijk kon uitstappen.

Net als een oude auto, heeft een honden trailer geen vering. Je hond zal elke hobbel voelen. Wat voor gezonde honden oncomfortabel is, kan voor honden met gewrichtsproblemen ernstige pijn veroorzaken. Honden met een gevoelige maag verdragen een ritje in een ongeveerde hondentrailer ook niet goed.

Bij een uitstapje is het belangrijk dat iedereen plezier heeft en ook uitkijkt naar de volgende keer. Daarom moet u bij de keuze van een hondenfietskar altijd aandringen op vering. Dan zal uw huisdier de volgende keer graag weer opstappen.

Vering heeft ook veel voordelen voor u, want een onvaste aanhangwagen is ook merkbaar op het fietszadel en schudt u flink door elkaar.

Veelgestelde vragen

Zijn de drie opties besproken in dit artikel de enige opties met een goede vering?

Zeker niet! We wilden jullie graag verschillende opties laten zien en toen zijn we uitgekomen op deze drie. Ze hebben alle drie goed vering, maar elk met andere kenmerken. Iedereen is namelijk op zoek naar iets anders. In ons onderzoek zijn wij ook andere karren tegengekomen met een goede vering dus er zijn zeker nog andere hondenfietskarren te vinden die een goede vering hebben. Om bepaalde redenen hebben we deze karren niet opgenomen in de lijst. Andere opties met een goede vering waren naar onze mening van een te dure prijs, terwijl er ook karren met goede vering te koop zijn die iets goedkoper zijn. Dit mag ook wel, niet elke kar met goede vering hoeft duur te zijn. Dat kun je ook zien bij de genoemde opties in dit artikel.

Is een goede vering hebben beter dan geen vering hebben?

Ja. Jij wilt toch ook graag dat de fietsrit fijn is voor je hond? De meeste fietsen hebben een vering en daardoor fietsen we comfortabel en zonder al te veel te hobbelen en schokken als je over een oneffen pad fietst. Dit verdient je hond dan zeker ook. Een hondenfietskar met slechte of geen vering dempt de schokken niet en zal heel erg hobbelen en op en neer bewegen bij oneffen stukken. Hierdoor wordt je hond ook op en neer geschud en daar kan hij of zijn stress van krijgen of gespannen van raken. Met een goede vering kun je dit voorkomen. Zo wordt het ritje in een fietskar fijn en comfortabel voor je hond. Zo kan je hond lekker rusten, slapen of naar buiten kijken. En dat zorgt voor een blije hond! Daar doe je het toch voor?

Nu is het tijd om een goede hondenfietskar met vering uit te zoeken

In dit artikel hebben we drie opties van hondenfietskarren met goede veringen onder elkaar gezet en voor ieder wat wils uitgezocht. Ook hebben we tips gegeven van waar je op moet letten bij het zoeken naar een kar met goede vering, zoals de banden, wielen, gewicht en de veer zelf. De drie aanraders zijn voor iedereen een goede optie, onafhankelijk van je situatie. Met een goede vering kunnen jij en je viervoeter eindelijk gaan genieten van een lange en fijne fietstocht, zonder hobbels en schokken. Als we je toch niet hebben kunnen helpen, raden we aan om de Complete Hondenfietskar Gids op te zoeken en door te nemen. Hier staan ontzettend veel keuzes is en hier kun je vast en zeker een goede optie voor jouw situatie vinden. Voor vragen of opmerkingen kun je ons altijd een bericht sturen! Ook ervaringen met één van de fietskarren in dit artikel horen we graag.

Conclusie: Hangende hondenfietskar

De Comfort Wagon Petego M won onze test.

Hoewel deze fietskar de duurste van de geteste producten is, is hij de investering zeker waard. De kwaliteit van de materialen en de afwerking zijn zeer hoog. De vering is zeer comfortabel en zacht.

Met deze fietskar hoeft u geen compromissen te sluiten, u kunt ook zonder aarzelen over hobbelige wegen rijden en uw hond kan altijd volop genieten van de rit. De flexibele ombouwmogelijkheden en de cabriofunctie, waardoor uw hond zijn kop tijdens het rijden kan uitsteken, zijn verdere pluspunten.

De Comfort Wagon Petego M of, voor grotere honden, de Comfort Wagon Petego L laat niets te wensen over.