Doggyhut Hondenfietskar kopen en review (2023)

Als het mooi weer is in het weekend, maak ik graag fietstochten met het hele gezin. Natuurlijk mag onze hond niet ontbreken. Voor korte afstanden, rent hij gewoon naast de fiets. Maar als we nog een lange weg te gaan hebben en niet steeds willen stoppen en pauzeren, hebben we een andere oplossing nodig. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een fietskar voor honden. Zo’n aanhangwagen is ook praktisch als u een oude of gewonde hond hebt die niet meer kan lopen.
Doggyhut Hondenfietskar
We kwamen de Doggyhut hondentrailer tegen, die verkrijgbaar is in drie verschillende maten – medium, XL en XXL. Zo is er voor elke hond zeker een geschikte trailer te vinden.

Doggyhut is een merk van TIGGO GmbH, een Duits e-commercebedrijf dat een breed scala aan producten verkoopt, van meubels tot speelgoed en dierenbenodigdheden.

Alle Doggyhut hondenkarren zijn zeer licht, met een gewicht tussen 14 en 17 kilogram, en zijn daarom zeer comfortabel om mee te fietsen. Met een paar eenvoudige stappen kan de aanhanger met een verlengset worden omgebouwd om te joggen.

Bekijk de dagprijs

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • De Doggyhut fietskarren kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden – bijvoorbeeld tijdens het fietsen, joggen of in de auto.
  • De aanhangwagens zijn relatief licht.
  • De aanhanger biedt veel comfort en veiligheid.

Nadelen

  • Sommige klanten hebben kritiek op de kwaliteit van de wielen en de wiellagers.

Koopadvies – Waar u aan moet denken voordat u koopt

Een gezonde hond kan ook naast een fiets lopen – die mening ben ik al lang toegedaan en tot op zekere hoogte ben ik het er nog steeds mee eens. Op korte reizen neem ik mijn hond mee te voet, dan kan hij zich echt uitleven.

Op langere fietstochten wordt het echter vervelend om voortdurend te stoppen voor de viervoeter. Je boekt gewoon niet veel vooruitgang en op een gegeven moment kan zelfs de best getrainde hond niet meer verder. Daarom zijn mens en dier vaak gelukkiger met een fietskar. En natuurlijk zijn er ook oude, zieke of gewoon heel kleine honden die niet naast de fiets zouden kunnen lopen. Opdat deze viervoeters ook bij u kunnen zijn, lijkt mij een fietskar ideaal.

Voordat u er een koopt, moet u over een paar punten nadenken:

  • Waar wilt u fietsen (liever goed onderhouden fietspaden of grind/veldpaden)?
  • Hoe groot moet een trailer zijn voor uw hond?
  • Hoe laat ik mijn hond wennen aan de trailer? (zorg voor genoeg tijd!!!)
  • Welke andere vereisten heb ik voor de aanhangwagen (kleur, frame, ophanging, enz.)?

Bekijk de dagprijs

Kenmerken van de Doggyhut hondentrailer

Montage en bevestiging

Doggyhut Hondenfietskar xl
De montage van de fietskar is snel en gemakkelijk te leren, zelfs voor niet-professionelen. Je hebt geen gereedschap nodig.

Als u de aanhanger niet nodig hebt, kunt u hem gewoon inklappen en ruimte besparen bij het opbergen. Zodra de hanger weer nodig is, kunt u hem in enkele seconden weer in elkaar zetten. Ik gebruik deze functie bijvoorbeeld graag bij meerdaagse fietstochten. In veel accommodaties is er niet zo veel ruimte, dus klap ik de transportkist op en heb ik meer ruimte voor mezelf. s Morgens kan ik de doos snel weer in elkaar zetten en mijn weg vervolgen.

Veiligheid

Een stabiel aluminium frame, een geïntegreerde hondenriem en een veiligheidsgordel zorgen voor optimale veiligheid tijdens de reis. Een antislipmat voorkomt dat uw hond in de bench wegglijdt bij het remmen. Voor een goede zichtbaarheid in alle weersomstandigheden zijn aan alle zijden van de aanhangwagen wimpels en reflectoren bevestigd.

Comfort

Doggyhut Hondenfietskar cabrio
Aan alle vier de zijden en aan de bovenzijde zijn netten aangebracht voor een goede ventilatie en voldoende licht. Dit betekent dat uw hond altijd naar buiten kan kijken en de omgeving kan observeren. De bovenkant kan worden gesloten om te voorkomen dat er regen binnenkomt. Uw huisdier is te allen tijde beschermd.

Het is ook mogelijk een soort cabriomodus te gebruiken, waarbij uw huisdier uit het open dak kan kijken. Veel honden vinden het heerlijk om de wind op hun kop te voelen en hun oren te laten flapperen in de wind. Het is vooral belangrijk dat u uw hond in de box goed aangelijnd houdt. Anders kan het snel gebeuren dat hij bij het zien van andere honden of mensen gewoon uit de trailer springt, wat zeer gevaarlijk kan zijn, vooral bij hoge snelheden.

De wielen met luchtbanden zorgen voor een aangename rit en dempen ruwe oneffenheden. Zo kan uw hond ongestoord van de rit genieten en hoeft u zich geen zorgen te maken – zelfs niet als u over oneffen wegen rijdt.

De Doggyhut hondentrailer heeft verschillende ingangen en kan daardoor flexibel worden ingezet. Uw hond kan langs voor of langs achter binnenkomen. Tijdens de pauzes kunnen beide ingangen indien nodig worden geopend, zodat een soort doorgang ontstaat. Dit is ook erg praktisch om uw hond te laten wennen aan de fietskar. De eerste paar keer kunt u het gewoon open laten staan in de flat of de tuin en uw hond zal uiteindelijk uit nieuwsgierigheid het nieuwe voorwerp inspecteren. Dankzij de twee ingangen zal uw hond nooit het gevoel hebben opgesloten te zitten.

Bekijk de dagprijs

Verschillende maten

Doggyhut Hondenfietskar medium
De Doggyhut fietskar is verkrijgbaar in drie maten. Terwijl de Doggyhut Medium meer geschikt is voor kleine honden, zijn de Doggyhut XL en de XXL versie beschikbaar voor grotere rassen. Zo kunt u voor elke hond de perfecte maat vinden.

Als vuistregel geldt dat uw hond rechtop moet kunnen staan, languit moet kunnen liggen en zich in de reismand moet kunnen omdraaien. De lengte van de reismand moet ten minste gelijk zijn aan de lengte van de hond plus de helft van de lengte van de voorpoot. De hanger moet ook twee keer zo breed zijn als de schouders van de hond. Om de juiste hoogte te bepalen, meet u de afstand tussen de poot en de punt van het oor. Alle metingen zijn minimum metingen. Vooral bij fietskarren is het voor de hond vaak comfortabeler als hij meer ruimte heeft en zich vrijer kan bewegen. Als de aanhanger veel te groot is, kunt u eventueel opvulling aan de rand bevestigen en ervoor zorgen dat uw hond goed vastzit en niet door de binnenkant van de aanhanger vliegt bij een scherpe remmanoeuvre.

Reiniging en onderhoud

Een kuip met een wasbare mat is in de aanhangwagen geïntegreerd. Als uw hond tijdens de reis niet op zichzelf kan passen, wordt de urine in de teil opgevangen en kan die er bij de volgende tussenstop worden uitgegoten.

Als uw hond tijdens een pauze buiten heeft geravot, kan het snel gebeuren dat zijn pootjes erg vuil zijn geworden. Per slot van rekening zijn plassen bijna magisch voor honden. Het is een goede zaak dat de bodem van de fietsdoos gewoon gewassen kan worden. Daarna ziet het er weer als nieuw uit.

Daardoor is hij gemakkelijk te onderhouden, wat een groot voordeel is, vooral als hij vaak wordt gebruikt.

Extra functies

Doggyhut wandelkar
De bak kan niet alleen als fietskar worden gebruikt, maar ook als hondenkrat voor in de auto. Daartoe hoeft de doos alleen maar van het chassis te worden losgemaakt. Omdat de Doggyhut trailers relatief licht zijn, is het geen probleem om ze in de auto te tillen.

Met een uitbreidingsset kan de aanhangwagen ook snel worden omgebouwd, zodat hij kan worden meegenomen tijdens het joggen. In deze versie is een handvat gemonteerd, zodat de aanhanger kan worden geduwd tijdens het joggen. Dit betekent dat u uw viervoeter altijd bij u kunt hebben in de Doggyhut hondenkar met jogger, zelfs tijdens het joggen.

Waardering van klanten over de Doggyhut hondentrailer

Veel klanten zijn enthousiast over de Doggyhut hondentrailer. Vooral de hoge kwaliteit van de materialen en de goede afwerking, alsmede de uitstekende stabiliteit worden in veel recensies aangehaald. Ook de snelle montage en demontage, de goede ventilatie en de cabrio-modus kunnen op veel bijval rekenen. De wielen met luchtbanden zijn ook een pluspunt. “Zelfs grindpaden of licht terrein zijn geen probleem.”

Bekijk de dagprijs

In het begin was er kritiek op de sterke synthetische geur, maar die verdwijnt na enige tijd in de frisse lucht. Sommige klanten meldden ook problemen met de wiellagers, die zich al na korte tijd op de weg voordeden en het onmogelijk maakten om verder te rijden.

Conclusie

Een fietskar is zeer nuttig voor langere fietstochten en voor oude, zieke of zeer kleine honden. Op die manier kunnen mens en dier samen plezier hebben en tijd doorbrengen zonder dat de een of de ander beperkingen hoeft te aanvaarden.

De Doggyhut fietskar is ideaal door zijn lichte gewicht, stabiele constructie en lage onderhoudskosten. De cabrio-stand zal waarschijnlijk de meeste honden aanspreken. Voor mensen zijn de flexibele toepassingsmogelijkheden bijzonder praktisch. Naast het gebruik als fietskar kan het product ook worden gebruikt als autotransportbox of als hondenwandelwagen om mee te joggen.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u de Doggyhut honden trailers in verschillende maten bekijken onder de volgende links:

Bekijk de dagprijs