Hondenbuggy met luchtbanden kopen, review en aanbiedingen

Het is heel aantrekkelijk om een hondenbuggy met luchtbanden te kiezen. Heb je ooit een hondenbuggy gezien? Een soort kinderwagen voor honden? Ik wel en op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd en alsof hondeneigenaren hun viervoeters vertroetelen. Maar bij nader inzien, buggy’s zijn echt praktisch.

Kleine hondenrassen, zeer jonge, oude of zieke honden redden het niet om langere wandelingen op eigen kracht te maken. Voor de hondenbezitter zijn er dan twee alternatieven: de viervoeter thuislaten of de excursie annuleren. Maar beide zijn voor mij niet mogelijk, dus ging ik op zoek naar een andere oplossing en stuitte op hondenbuggy’s. Omdat ik veel over oneffen paden reis, ben ik op zoek gegaan naar een hondenbuggy met luchtbanden.

In dit artikel laat ik u kennismaken met de beste producten en leg ik uit waar u op moet letten bij de aankoop.

Hondenbuggy met luchtbanden
Gerelateerd: Beste Hondenbuggy’s kopen en review

De beste hondenbuggy’s met luchtbanden kopen overzicht

Wanneer je weet wat de voordelen en nadelen zijn en in welke situaties je de hondenbuggy met luchtbanden moet gebruiken, is het ook gemakkelijker om te bepalen wat de beste optie is. Daarom vind je enkele goede keuzes op deze plek.

Beeztees Joggy – Hondenbuggy met luchtbanden – Grijs / Turquoise – 123 cm

Beeztees Joggy - Hondenbuggy - Grijs - Turquoise - 123 cm

Bekijk de dagprijs

Wie kijkt naar de Beeztees Joggy ziet een modern model dat in grijs en turquoise is uitgevoerd. Vooral de grote luchtbanden vallen direct op. Het is een geschikt model dat niet heel duur hoeft te zijn. Mits je deze op de juiste plek aanschaft. Er zitten veel voordelen aan het gebruik ervan.

De specificaties van de Beeztees Joggy

Deze hondenbuggy heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilo. Dat is vooral geschikt voor de wat kleinere honden. De buggy is 57x123x105 centimeter qua afmetingen. Het gewicht van de buggy is 13,5 kilo. Er zit een hoes bij voor de buggy die van nylon is vervaardigd. In de achterwielen zitten reflectoren waardoor je er ook in het donker wat veiliger mee de straat op kan. Dit kan ook gemakkelijk want de luchtbanden aan de achterzijde zijn opvallend groot. Omdat er op de banden ook een goede handrem zit, is deze ook heel geschikt voor de moeilijk begaanbare wegen en als je wilt hardlopen. Niet voor niets heet dit model Joggy.

Wanneer je een idee wilt krijgen van wat de buggy precies in de praktijk kan, dan is het leuk om even naar de promotievideo’s die ervan gemaakt zijn te kijken. Daarin zie je tot in detail wat je krijgt wanneer je hiervoor kiest. Ook zie je hoe je ermee om moet gaan, denk aan het verstellen, inklappen en het gebruik van de rem. Het is heel gemakkelijk om dit soort handelingen te doen wanneer je weet hoe het moet. Ook het gebruik van het gaas is wel heel interessant. Dit zorgt dat je hond lekker veilig blijft.

Het comfort van de Beeztees Joggy

De buggy is niet alleen maar aantrekkelijk omdat je ermee kan joggen. Er zitten ook interessante extra’s op. Zo kan je hem helemaal open klappen zodat je hond in de frisse buitenlucht zit. Dit is vooral ook lekker op de warme dagen. Het voorwiel is voorzien van een spatbord. Dat is wel lekker wanneer je modder of plassen tegenkomt. Zo blijft de hoes schoon. Er zit ook een regenhoes bij. Zo blijft de gewone hoes schoon en houd je je hond droog.

Aan de bovenzijde, voorzijde en achterzijde zijn kijkgaten gemaakt. Zo kan jouw hond alles gewoon zien. Dit is wel zo leuk natuurlijk. Het is ook fijn dat de hondenbuggy van een grote bak is voorzien. Zo kan jouw hond zitten, maar ook gewoon liggen. Voor jou is er een groot opbergvak gemaakt onderin. Een klein nadeel is wel het ontbreken van een bekerhouder. Dit is immers tegenwoordig toch wel de standaard op buggy’s en andere vervoersmiddelen.

Conclusie over de Beeztees Joggy

Alles op een rij gezet maakt dat de Beeztees Joggy Hondenbuggy wel heel flexibel en sportief genoemd kan worden. Door de grote banden, het spatbord, de stang en de handrem kan je er heel gemakkelijk mee op pad. Ook biedt het je hond veel ruimte en comfort. Sterke kanten zijn de grote luchtbanden en de mogelijkheid om de buggy volledig af te sluiten. Ook de bijgeleverde regenhoes is aantrekkelijk. Een belangrijk nadeel is wel het ontbreken van een bekerhouder voor jou als baasje.

Innopet hondenbuggy EFA-Black/Silvergrey – – 80001956

Innopet buggy comfort efa

Bekijk de dagprijs

De Comfort Air Hondenbuggy is een hele geschikte optie als het om modellen met luchtbanden gaat. De buggy is te krijgen in grijs met zwart, maar ook in andere combinaties. Dit maakt het dus zeker ook een mooi model.

Lees ook Innopet Buggy Comfort EFA review, kopen en aanbieding

Specificaties van de Comfort Air Hondenbuggy

Het is goed om eens te bekijken wat nu de punten zijn die deze buggy zo geschikt maken. In de eerste plaats gaat dat om de 12 inch wielen. Dit is zo groot als een vinyl plaat. Dit is voor een hondenbuggy dus flink. Daardoor kan je hem gebruiken op oneffen terrein, maar ook als je stevigwandelt of van hiken of hardlopen houdt. De wielen zijn gemakkelijk te demonteren. De voorwielen zijn vast te zetten, maar kunnen ook 360 graden ronddraaien.

Het maximale gewicht dat de buggy kan dragen is 25 kilo. De kleine en iets grotere honden kunnen hier dus een plekje in hebben. Dat kan je ook zien aan de afmetingen van 36×66 centimeter. Je kan je hond zelf laten ervaren of dit genoeg is om er lekker comfortabel in te liggen. De buggy is van stevig materiaal. De hoes is bijvoorbeeld van nylon en het frame is van aluminium. Dat is ook nog eens versterkt zodat het niet kan slijten of roesten. Handig bij veel buitengebruik.

Het comfort van de Comfort Air

Ook op het gebied van Comfort is er niets mis met deze hondenbuggy. Het woord is natuurlijk niet voor niets in de naam opgenomen. Met afmetingen van 36x66x50 is het een vrij groot model. Daardoor kan de hond erin zitten, maar ook lekker comfortabel liggen. Natuurlijk is ook het gebruik van de luchtbanden zelf een groot voordeel. Het al inmiddels geen geheim meer zijn dat dit bijdraagt aan het comfort. Luchtbanden vangen schokken veel beter op. Dit is fijner voor je hond, maar ook voor jou. Jij krijgt dan ook geen klappen op je polsen.

Het is wel zo dat deze buggy vrij groot qua formaat is. Dat is zelfs het geval wanneer deze is ingeklapt. Dat is dus wel jammer, want dat maakt meenemen in de auto minder gemakkelijk. Ook is het lastiger opbergen en lastiger manoeuvreren door smalle straten en paden. Daarnaast is het zo dat er geen regenhoes bij geleverd is. Die kan je wel apart kopen bij de fabrikant. Dit is een universele hoes voor alle modellen. Wel is gezorgd dat de buggy open kan om de hond frisse lucht te geven en zijn er twee lijnen om je hond aan te lijnen. Jouw hond kan er dus niet zomaar vandoor. Het is ook fijn om te zien dat zaken als de bekerhouder en het opbergvak voor jou goed verzorgd zijn door de fabrikant.

Conclusie over de Comfort Air

Het trekken van een conclusie over de Comfort Air Hondenbuggy is niet lastig. Dit is een zeer luxe model en één van de betere opties op de markt voor buggy’s met luchtbanden. Dat je het wiel heel gemakkelijk kan vastzetten en dat de achterwielen 12 inch groot zijn maakt het een goed model voor de meer actieve gebruiker. Daarnaast is de hoge kwaliteit natuurlijk aantrekkelijk. Ook de kleurcombinaties spreken aan. De buggy is lekker luxe en biedt veel ruimte aan je hond. Het nadeel is wel de omvang. Kleine auto’s en smalle straatjes zijn niet heel geschikt in combinatie met de Comfort Air.

Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer Deluxe Zwart-Zilvergrijs

Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer Deluxe

Bekijk de dagprijs

Ook de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe kan tot de toppers op luchtbanden worden gerekend. Dit model is multifunctioneel en heeft niet alleen aan de achterzijde maar ook aan de voorzijde luchtbanden. Het is ook mogelijk om de buggy achter de fiets te hangen. Dat betekent wel dat de aanschafprijs wat hoger ligt.

Specificaties van de Sporty Dog Trailer

Deze hondenbuggy is voorzien van de grote luchtbanden van 16 inch. Dit is ook niet gek, want de buggy moet ook achter de fiets gehangen kunnen worden. Het model is wat smaller ontworpen maar is nog altijd 62 centimeter breed. Dit is meer dan de vorige twee modellen in dit artikel. De buggy kan 30 kilo dragen is zelf 12 kilo zwaar. Het is gemaakt van metaal met een nylon hoes. Er zit een rem op om de hondenbuggy in de parkeerstand te zetten. Ook zijn er reflectoren op gemonteerd. De hond is aan te lijnen, Zo kan de hond niet zomaar wegvluchten als je niet oplet. De buggy is wel wat groter, ook al is deze lichter.

Het comfort van de Sporty Dog Trailer

De Sporty Dog Trailer is wat minder luxe dan andere hondenbuggy’s zijn. Dat komt doordat er meer is ingezet op multifunctionaliteit. Daardoor moesten bijvoorbeeld het opbergvak en de bekerhouder worden opgeofferd. Aan de andere kant is er wel tijd gestoken in het maken van verschillende designs. Zo is er een donker model, maar kan je ook een rode kopen. Er zit wel 5 euro verschil in de prijs. De kleur is het enige verschil tussen deze modellen. Het is ook nog eens zo dat je er wat extra middelen bij krijgt. Denk dan aan een regenhoes, maar ook aan een koppelstang en koppelstuk om de buggy aan de fiets te monteren. Dit heeft er dan ook toe geleid dat dit model veel positieve reviews van gebruikers krijgt. Dat zegt wel iets.

Conclusie over de Sporty Dog trailer

Wanneer je kijkt naar de innopet Sporty Dog Trailer Deluxe, dan valt vooral de multifunctionaliteit op. Het is gemakkelijk om de trailer op de fiets mee te nemen, maar je kan er net zo gemakkelijk mee wandelen. De keerzijde daarvan is dat dit model wel een stuk duurder is dan de twee andere modellen die hier zijn besproken. Dat is een nadeel. Wel is de buggy flink duurzaam en heeft hij veel draagkracht. Een nadeel is het ontbreken van de luxe extra’s zoals de bekerhouder.

Waarom kiezen voor een hondenbuggy met luchtbanden?

Er zijn verschillende redenen om voor de luchtbanden te kiezen. In de eerste plaats zijn ze groter. Daarnaast zijn ze beter in staat om schokken te dempen. Er zijn buggy’s met kunststofbanden, maar die banden zijn veel harder en geven dus ook een hardere klap. Dit is dus niet direct aantrekkelijk. Al hangt dit wel ook van de vorm van gebruik af. In sommige gevallen is het beter om wat hardere banden te hebben. Deze keuze moet je dus zelf maken.

Wanneer gebruik je de luchtbanden?

Wanneer je veel op hobbelig terrein loopt, dan ben je veel beter af met luchtbanden dan met kunststofbanden. Denk dan bijvoorbeeld aan het wandelen over bospaden en boerenweggetjes, maar ook in het grasveld. Luchtbanden kunne hier vaak net wat gemakkelijker overheen dan de harde banden. Wanneer je veel lange wandelingen maakt en daarbij niet perse op asfalt of stenen loopt, dan zijn de luchtbanden dus vaak aantrekkelijk. Dat maakt het voortduwen van de hondenbuggy net wat simpeler. Ook wanneer je gaat hardlopen of hiken is dit type band net wat beter.

Koopadvies: Hondenbuggy met luchtbanden

Wat zijn de voordelen van een hondenbuggy met luchtbanden?

Of u nu wilt wandelen, joggen of skeeleren – hondenbuggy’s zijn altijd handig als u langere tochten wilt maken die uw hond lichamelijk niet aankan. Om uw lieveling niet thuis te hoeven laten, biedt het zich aan een hondenbuggy te kopen en uw viervoeter overal mee naartoe te nemen.

Vooral als u zich op oneffen of onverharde wegen begeeft, moet u nadenken over hoe u uw hond kunt beschermen tegen hobbels en de daarmee gepaard gaande schokken. Schorsing is vaak het beste alternatief. Deze modellen zijn echter vaak zeer duur.

Hondenbuggy’s met luchtbanden zijn een goed compromis. Deze dempen stoten goed en uw huisdier wordt minder door elkaar geschud. Extra schokdempers verhogen het rijcomfort nog meer.

Tussen haakjes: Honden met gewrichtsproblemen mogen nooit vervoerd worden met niet-geveerde of niet-geveerde hondenbuggy’s. Elke hobbel doet deze viervoeters pijn in de gewrichten, u moet dit ten koste van alles voorkomen.

Hier de belangrijkste voordelen in een oogopslag:

  • Stille loopeigenschappen: In vergelijking met hondenbuggy’s met kunststof wielen, zijn buggy’s met luchtbanden veel comfortabeler om te rijden. Oneffenheden worden opgevangen en de kinderwagen is gemakkelijker te duwen.
  • Hondenbuggy voor ruw terrein: Kunststof wielen kunnen meestal alleen op rechte wegen worden gebruikt. Zodra er maar een grotere steen in de weg ligt, kunnen ze niet meer goed worden geduwd of schudt uw hond bij elke hobbel echt. Pneumatische banden daarentegen zijn geschikt voor alle soorten ondergrond en kunnen overal relatief goed worden geduwd.
  • Je kunt sneller gaan: Plastic wielen van hondenbuggy’s zijn vaak moeilijk te besturen bij hogere snelheden. Het stuur werkt nauwelijks, de auto rijdt erg onstabiel. Dus als u van plan bent om met uw hondenbuggy te gaan joggen of skeeleren, kunt u het beste voor luchtbanden gaan. Deze behouden hun goede rijeigenschappen zelfs bij hogere snelheden.
  • Gemakkelijke bandenvervanging: Pneumatische banden zijn duurzaam. Als ze echter stuk gaan, kunt u ze gewoon vervangen. Pneumatische banden daarentegen kunnen vaak niet worden vervangen wanneer zij versleten zijn. Als ze versleten zijn, moet je vaak een hele nieuwe buggy kopen.

Waar er voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Deze houden zich met hondenbuggy’s met luchtbanden inderdaad binnen de perken, maar voor de volledigheid wil ik ze toch niet onvermeld laten:

  • Het onderhoud is ingewikkelder: bij luchtgevulde wielen moet de luchtdruk regelmatig worden gecontroleerd en zo nodig bijgesteld. Bovendien kan het zijn dat de banden barsten bij scherpe randen, spijkers of iets dergelijks en moeten worden vervangen. Dit gevaar bestaat niet bij kunststof wielen.
  • Hogere aanschafkosten: een hondenbuggy met luchtbanden is duurder in aanschaf dan een buggy met kunststof wielen. Dit wordt echter meestal gecompenseerd door een langere levensduur. Als u echter alleen een hondenbuggy zoekt voor occasionele uitstapjes op vlakke wegen, kan een hondenbuggy met kunststof wielen voldoende zijn.

Waar moet je op letten als je een hondenbuggy met luchtbanden koopt

Afmetingen en laadvermogen

De grootte van een hondenbuggy moet ten minste zo gekozen zijn dat uw lieveling languit in de wagen kan liggen en rechtop kan staan. Omdraaien moet ook geen probleem zijn. Kleinere wandelwagens zorgen ervoor dat uw hond zich in de wandelwagen gaat spannen en zich niet meer kan ontspannen.

Maar het is niet alleen de grootte die in aanmerking moet worden genomen, maar ook het laadvermogen. Want hoewel sommige buggy’s groot genoeg zouden zijn om grotere hondenrassen te vervoeren, zijn sommige niet ontworpen voor grote gewichten. Aangezien de kans op materiële schade en ongelukken bij overbelasting extreem toeneemt, moet u uw hond van tevoren precies wegen en rekening houden met een buffer van enkele kilo’s. Uw huisdier kan immers zwaarder worden. De riem, traktaties en andere kleine voorwerpen die vaak in de hondenbuggy worden geplaatst, voegen ook gewicht toe.

Dood gewicht

Opdat u zich bij het duwen niet te veel zou moeten inspannen, moet u ervoor zorgen dat uw hondenbuggy zo licht mogelijk is, want het gewicht van uw hond speelt tenslotte ook een rol. Slechts 5 kilo kan een groot verschil maken. Vooral in de bergen of op oneffen terrein zult u het merken.

Ophanging

Zoals reeds gezegd, is een ophanging zowel voor u als voor uw hond aangenaam. De rit zal veel soepeler verlopen. Vooral als u van plan bent veel over bos- of veldwegen of ongelijke wegen te rijden, moet u beslist een buggy met vering aanschaffen.

Vouwfunctie

De meeste hondenbuggy’s kunnen worden opgevouwen en nemen dan veel minder plaats in wanneer ze zijn opgeborgen. Ik neem de buggy graag mee op vakantie, bijvoorbeeld, en ik ben altijd blij dat ik zoveel ruimte over heb voor mijn bagage in de kofferbak.

Sommige buggy’s nemen echter veel ruimte in beslag, zelfs als ze opgevouwen zijn. Het is dus het beste om op de afmetingen te letten als ze opgevouwen zijn. Als deze niet direct in de productbeschrijving worden vermeld, helpt een blik op de klantenbeoordelingen vaak.

Mogelijkheid om te bouwen tot fietskar

Sommige buggy’s kunnen in een paar stappen omgebouwd worden tot een hondenfietskar. Zij combineren twee functies in één product. Dus als u ook graag fietstochten maakt, kan het de moeite waard zijn rond te kijken voor een combinatieproduct.

Gerelateerd Wat is een goede goedkope hondenbuggy om te kopen?

Conclusie over hondenbuggy’s met luchtbanden

Hoewel de modellen met luchtbanden net wat duurder zijn dan de modellen met banden van kunststof, krijg je hier wel heel veel voor terug. Vooral voor de liefhebbers van flink wandelen met de hond is dit aantrekkelijk. Ben je een hiker of hardloper? Dan is dit wel heel fijn om te hebben. Je biedt er zowel je zelf als je hond comfort mee.