Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe: review en kopen

Lekker je hond meenemen op je fietstocht, dat wil iedere hondeneigenaar wel. Hiervoor is de Innopet Sporty Dog Trailer ideaal. Je kunt deze trailer niet alleen gebruiken als hondenfietskar, maar ook als buggy. In dit artikel zullen we de Dog Trailer beoordelen.

Afmetingen als volgt;

 • Hoogte duwstang max. 104 cm
 • Hoogte carrier 63 cm
 • Breedte carrier 44 cm
 • Lengte carrier ( ligvlak ) 71 cm
 • Wielbasis breedte 58 cm
 • Wielbasis lengte 126
 • Wiel maat achter is 16 inch ( luchtbanden ! )
 • Wiel maat voor is 8 inch ( luchtbanden ! )
 • Breedte wanneer de wielen er af zijn gehaald is 61 cm

Het voordeel van de InnoPet Sporty dog trailer DeLuxe is dat u deze zowel aan de linker als aan de rechterzijde van uw fiets kan bevestigen.

Innopet hondenbuggy Sporty Dog Trailer DeLuxe Rood/Lichtgrijs (tevens hondenfietskar)

Innopet hondenbuggy Sporty Dog Trailer DeLuxe Rood-Lichtgrijs (tevens hondenfietskar)

Bekijk de dagprijs

De InnoPet Sporty Dog Trailer AT is een fietsaanhanger en hondenbuggy in 1. De stabiliteit van deze aanhanger is perfect. De Sporty Dog Trailer AT is voorzien van hoge kwaliteits luchtbanden. Het comfort ligt dus erg hoog! Houd u er wel rekening mee dat het koppelstuk alleen aan de kant bevestigd kan/mag worden waar niet de aandrijving zit.

 • Parkeerrem
 • Reflectoren
 • Vlag voor meer zichtbaarheid/veiligheid
 • Wandelkit ( met een in hoogte verstelbare duwstang ! )
 • Regenhoes
 • Koppelstuk voor bevestiging aan de fiets
 • Koppelstang voor naar de fiets
 • Mat
 • Aanleglijnen
 • Geschikt voor rassen tot 30 kilo

Innopet hondenbuggy Sporty Dog Trailer DeLuxe Oranje (tevens hondenfietskar)

Innopet hondenbuggy Sporty Dog Trailer DeLuxe Oranje (tevens hondenfietskar)

Bekijk de dagprijs

Innopet hondenbuggy Sporty Dog Trailer DeLuxe Oranje (tevens hondenfietskar).

Let op: model met luchtbanden

De enige hondenfietskar die zonder gereedschap in elkaar gezet kan worden. Deze trailer, is ontwikkeld in samenwerking met certified dealers en wordt de nieuwe trend. De Sporty Dog Trailer DeLuxe is een hondenaanhanger en hondenbuggy in 1.

De stabiliteit van deze aanhanger is perfect.De Sporty Dog Trailer DeLuxe is uitgevoerd met een 8 inch luchtband voor en 16 inch hoogwaardige- kwaliteits-luchtbanden achter.

De Sporty Dog Trailer wordt geleverd in een Full Package uitvoering hetgeen het volgende inhoud:

 • incl. wandelkit
 • Duwstang in hoogte verstelbaar !
 • incl. 3 aanleglijnen
 • incl. matrasje
 • incl. veiligheids vlag
 • incl. regenhoes
 • incl. rem op de achterwielen
 • Extra houder aan de onderkant geplaatst zodat de Sporty nu aan beide kanten van de fiets gemonteerd kan worden.

De Sporty Dog Trailer DeLuxe is in no time gebruiksklaar. De wielen worden gemonteerd met een borgpinsysteem (quick release). De Sporty Dog Trailer DeLuxe is getest op een max. lading van 30 kilo. Wij raden aan 28 kilo als max. toelaatbaar gewicht. De Sporty Dog Trailer DeLuxe weegt slechts 13 kilo.

 • Carrier afmeting is 62 x 73 x 44 cm.
 • Kleur: Oranje/Zwart

Garantie m.b.t. uw InnoPet® hondenbuggy en trailers

InnoPet® geeft 1 jaar volledige garantie op het vaste frame met uitzondering van de assen en de stof. Assen kunnen namelijk door verkeerd gebruik overbelast worden en de stof kan worden stukgebeten door uw huisdier. Deze onderdelen zijn natuurlijk altijd los te bestellen. Fabrieksfouten, welke door InnoPet® als zodanig worden geconstateerd, vallen natuurlijk altijd onder de garantie.

Is het het waard om de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe te kopen?

Specificaties Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe

Om je een beter begrip te geven van de kar, hebben we hieronder de specificaties uiteengezet:

Specificaties:

 • Gewicht kar zelf: 11,8 kilogram
 • Draaggewicht: 30 kilogram
 • Kleuren verkrijgbaar: Zwart, oranje of rood
 • Te gebruiken als: Hondenfietskar en buggy

Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer Deluxe

Bekijk de dagprijs

Natuurlijk is hiernaast ook de prijs heel belangrijk bij het beoordelen van een product. Je betaalt namelijk voor kwaliteit of niet. De Innopet Dog Trailer Deluxe is zeker niet goedkoop en dit viel ook niet te verwachten van een Deluxe exemplaar. Gelukkig biedt de kar genoeg kwaliteit voor de prijs die ervoor gevraagd wordt.

gewicht en afmetingen

De kar kan een hond dragen tot de 30 kilogram. Voor een hondenfietskar is dit een gemiddeld gewicht en de kar zal de meeste honden kunnen dragen. De kar zelf weegt maar 11,8 kilogram en is hiermee erg licht. Je kunt de kar dus makkelijk achter je fiets spannen en meenemen. De bak van de hondenfietskar is 70 centimeter in lengte, bij 45 centimeter in breedte, bij 63 centimeter in hoogte. Hier zullen de meeste kleine tot middelgrote honden inpassen. Voor grote of zware honden is deze kar iets minder geschikt. Die zijn vaak toch wel zwaarder dan 30 kilogram en ook groter dan de afmetingen van de bak.

Het fijne aan deze fietskar is dat de kar inklapbaar is en de wielen kun je er makkelijk op en af draaien. Zo kun je de kar klein maken en door het lage gewicht van de kar zelf past die makkelijk in een opslagruimte of je auto. Mede door bovengenoemde aspecten staat deze trailer dan ook op de eerste plek in onze Top drie opvouwbare hondenfietskarren.

De wielen van de InnoPet Sporty Dog Trailer

De kar heeft willen voor- en achterin. Voorin zijn de wielen 8 inch, ongeveer 20,5 centimeter. Achterop zijn de wielen 16 inch, ongeveer 41 centimeter. Voor een fietskar voor honden is dit niet per se erg groot, maar voor een buggy is dit wel hoger dan gemiddeld. Het hangt dus af van waar je de trailer voor gebruikt. Beide banden zijn luchtbanden. Hiermee kun je ook goed op oneffen weggetjes fietsen of wandelen. Doordat luchtbanden schokken beter dempen dan kunststofbanden gaan ze langer mee en is het voor je hond ook fijner om in de bak te liggen. Natuurlijk kunnen luchtbanen wel leeglopen of een lek krijgen, maar je kunt ze dan makkelijk plakken. Kunststofbanden zou je dan in zijn geheel moeten vervangen.

Conclusie

Concluderend kan er over de specificaties worden gezegd dat ze hartstikke prima zijn. De kar is makkelijk opvouwbaar en de wieltjes kun je eraf halen. Daarnaast kan de kar de meeste honden dragen en is de kar licht om mee te nemen.

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp van de Innopet dog trailer

De Dog trailer van Innopet in verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar. Uiteraard is deze keuze erg persoonlijk, het gaat om welke kleuren je het mooiste vindt. De opties zijn:

Kleur

 • Rood/ lichtgrijs
 • Zwart/ zilvergrijs
 • Oranje/ zwart

Het gemak van de Innopet Deluxe Dog Trailer

Bij Deluxe denk je meteen aan een supercomfortabele kar. Wij hebben voor dit artikel beoordeeld of dit ook echt zo is bij de Innopet hondenfietskar. Voor de prijs die je betaalt mag het in ieder geval zeker wel. Er zitten een aantal luxe extra’s bij de kar. Bijvoorbeeld een parkeerrem. Hiermee kun je de kar makkelijk ergens laten staan zonder bang te zijn dat je kar wegrolt. Er zitten ook reflectoren en een vlag op de kar. Zo ben je goed te zien door andere, zelfs in de schemering. Dit zorgt voor meer veiligheid. Voor je hond is de kar ook lekker luxe. Er zit een matje in de bak zodat je hond lekker ligt. De voorkant van de kar kan opengemaakt worden, zo kan je hond ook lekker buiten hangen en genieten van het uitzicht.

Hiernaast krijg je ook nog een gratis regenhoes bij de kar. Dit zie je niet vaak bij andere karren. Als het dan regent doe je gemakkelijk de hoes om de kar om de kar en je hond droog te houden. Er zit ook nog een aanleglijn in de kar. Hiermee kun je je hond makkelijk vastzetten, zodat hij of zij niet wegloopt.

Wel misten wij nog een paar dingen aan de kar: zo kun je maar op een klein plekje een paar spullen kwijt, in een stoffen zak aan de achterkant. Deze is zo klein dat je er niet veel in kwijt kunt. Boodschappen zou je er bijvoorbeeld niet in kunnen opbergen. Een bekerhouder voor tijdens het wandelen was ook fijn geweest. Gelukkig is de stang wel te verstellen op gewenste hoogte.

Conclusie gemak

De Innopet trailer doet zijn Deluxe naam eer aan. Er zitten veel fijne extra’s bij de kar. Voor de prijs had er volgens ons alleen best meer bij kunnen zitten.
Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer Deluxe Zwart-Zilvergrijs

Bekijk de dagprijs

De multifunctionaliteit van de kar

Naast fietskar kan de trailer ook als buggy worden gebruikt. Dit is een belangrijk pluspunt van het product. De stand aan achterkant kan je namelijk gebruiken om de kar vooruit te duwen tijdens het wandelen. Als je toch liever fietst kan je het koppelstuk van je fiets aan de kar bevestigen. Hiermee kun je één product voor twee dingen gebruiken. Naast deze multi-functie is het ook handig om te weten dat je zelfs kan kiezen aan welke kant van je fiets je de kar wil koppelen. Dit kan namelijk aan beide kanten. Hiermee is de Innopet trailer erg flexibel

Conclusie multifunctionaliteit

De hondenfietskar van Innopet is erg flexibel in zijn gebruik. Naast dat je de kar aan beide kanten van je fiets kan bevestigen, is de kar ook te gebruiken als buggy en fietskar.

Bekijk de dagprijs

Onderhoudsinstructies

 • Ter plaatse reinigen of met de hand wassen in koud water.
 • Niet drogen in de zon

Conclusie beoordeling Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe: waard om te kopen?

We hebben in dit artikel de Innopet Dog Trailer getest op drie aspecten: specificaties, gemak en multifunctionaliteit. Op alle drie de gebieden scoort de kar hoog. Wij vinden zelf de grijze versie het mooiste. Verder worden hier nog een keer de punten onder elkaar gezet:

 • Specificaties: De fietskar kan tot 30 kilogram honden dragen en is daarnaast makkelijk klein te maken door het opvouwen en eraf halen van de wielen. Door de luchtbanden worden schokken gedempt, dat fijn is voor jezelf en je hond.
 • Gemak: De benaming Deluxe is terecht. Er zitten genoeg fijne extra’s, zoals de aanleglijnen, luchtige gaas en gratis regenhoes die je erbij krijgt. Een groter vak voor je spullen en houder voor je beker zouden er nog wel bij mogen voor de prijs.
 • Multifunctionaliteit: Doordat je de kar als fietskar en buggy kan gebruiken is de kar flexibel inzetbaar. De kar kan daarnaast ook aan beide kanten van je fiets worden gekoppeld. Hiermee is de kar erg flexibel en voor veel dingen bruikbaar.

Op basis daarvan hebben we een antwoord geformuleerd op de vraag of de fietskar het kopen waard is. Als je graag een multifunctionele kar hebt en graag afwisselt tussen fietsen en wandelen met je hond dan is de Innopet trailer perfect voor je en is het waard om de prijs ervoor te betalen. Als je geen gebruik gaat maken van de multifunctionaliteit van de kar, dan raden wij aan om te kijken naar andere fietskarren. Die zijn ook verkrijgbaar voor een lagere prijs en hebben vaker een opbergvak waar meer inpast. Als je echt wil gaan voor een flexibele en opvouwbare fietskar is dit echter wel een goede optie.

Bekijk de dagprijs

Plus- en minpunten Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe

Hieronder alle plus- en minpunten mooi samengevat:

Pluspunten

 • Multifunctionaliteit van de kar, namelijk te gebruiken als buggy en als fietskar
 • Veel gemak en fijne extra’s zoals de regenhoes en het kunnen openen van de bak
 • Goed op te bergen door de opvouwbaarheid van de kar en het eraf kunnen halen van de wielen.
 • Dankzij de luchtbanden kun je ook op oneffen wegen fietsen of wandelen
 • De kar kan 30 kilogram dragen en is zelf maar 11,8 kilogram licht.

Minpunten

 • De prijs is vrij hoog als je de kar alleen gaat gebruiken als fietskar
 • Klein opbergvak en geen houder voor je beker