Onverwoestbaar en sterk hondenspeelgoed kopen, review en aanbiedingen

Dus, je koopt een onverwoestbaar speeltje voor je hond. Uw hond lacht u uit en zegt “uitdaging aanvaard” en binnen een uur ligt dat extra sterke speeltje in stukken, verspreid door uw huis.
Boxer die met onverwoestbaar hondenspeelgoed in park speelt
Klinkt dat bekend?

Het maakt niet uit of u een grote Labrador hebt die met één hap rubberen speeltjes kan verpletteren, een kleine Teckel die speeltjes verscheurt door consequent op één plek te werken, of een puppy die met zijn vlijmscherpe tanden door materiaal kan scheuren…

Net als onze Duitse Dog, is uw hond een speelgoedvernietiger. En daarom heeft hij het sterkste, meest duurzame speelgoed op de markt nodig.
Grote bruine hond bijt agressief in rubber kauwspeelgoed en probeert het te vernietigen
Tot nu toe hebben we meer dan 1.000 verschillende hondenspeeltjes getest om het beste hondenspeelgoed te vinden. Van speelgoed voor agressieve kauwers tot tennisballen voor zwaar gebruik, wij weten alles over duurzaam hondenspeelgoed.

We hebben de sterkste hondenspeeltjes op een rijtje gezet en ze aan een test onderworpen.

Ons team van honden testers knaagde, kraakte, scheurde en probeerde hun uiterste best te doen om deze speeltjes te vernietigen. Vaak met succes!

Dit alles om een simpele vraag te beantwoorden:

Wat is het meest onverwoestbare hondenspeelgoed dat er is?

Wil je het antwoord? Lees dan verder!

De beste onverwoestbare hondenspeeltjes

Na het testen en beoordelen van meer dan 1.000 verschillende hondenspeeltjes, scheidden we al snel de echt onverwoestbare speeltjes van de imitators.

Het was een lange reis, maar na honderden spelletjes met de meest agressieve, ruw spelende honden die er zijn, hebben we de competitie teruggebracht tot 7 winnaars, elk op hun eigen manier geweldig.

Om te beginnen deel ik het meest onverwoestbare kauwspeelgoed, voordat ik aanbevelingen doe voor degenen die op zoek zijn naar iets meer gespecialiseerds, zoals apporteerspeelgoed en trekspeelgoed.

1. Goughnuts MaXX

Goughnuts MaXX Ring Top Pick - Beste Onverwoestbare Kauwspeeltje
Beste onverwoestbare kauwspeeltje

Een dikke rubberen ring die zelfs de sterkste power kauwer overleeft.

Bekijk de dagprijs

Voor sommige honden wordt de levensduur van een kauwspeeltje gemeten in minuten. Als uw hond goud zou winnen bij een kauwkampioenschap, dan heeft u een robuust kauwspeeltje nodig dat de hele afstand meegaat.

Het spreekt voor zich dat hoe harder een kauwspeeltje is, hoe langer het meegaat. Daarom zijn zaken als geweien, hoeven, botten, nylon kluiven en hard plastic speelgoed een voor de hand liggende keuze. Deze duurzame producten worden vaak gegeven aan honden die andere kauwspeeltjes verscheuren. Er is alleen één probleem…

Deskundigen zijn het erover eens dat deze harde speeltjes gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Niet alleen kunnen vaste voorwerpen versplinteren en schade veroorzaken als ze worden ingeslikt, maar ze zijn ook hard genoeg om een tand te breken, wat tot dure dierenartsrekeningen leidt. Als vuistregel geldt: als het speelgoed te hard is om er met je nagel een tijdelijke deuk in te maken, dan is het te hard om als kauwspeelgoed te worden gebruikt.

Met dit in gedachten zijn alle te harde kauwspeeltjes uit de strijd genomen. Dit gold ook voor populaire merken als Nylabone en Benebone, die bekend staan om hun nylon kauwspeeltjes.

Tandvriendelijke kauwspeelgoedmaterialen zijn touw, jute, brandslang, siliconen en zelfs Kevlar. Echter, na het testen van tientallen kauwspeeltjes, hebben we ontdekt dat slechts één materiaal bestand is tegen destructieve honden. Rubber.

Krachtige kauwers zijn er in alle soorten en maten. Dit maakte het kiezen van een enkele winnaar een moeilijke taak. Ondanks hun grootte kunnen teckels bijvoorbeeld ernstige schade aanrichten door keer op keer agressief op dezelfde plek te kauwen. Echter, als het aankomt op het dragen van hun kauwspeeltje, zijn veel harde rubberen kauwspeeltjes te zwaar voor hen om comfortabel te dragen.

Aan de andere kant is een kauwspeeltje dat licht genoeg is voor een kleinere hond, niet bestand tegen de knarsende kaken van een groot ras, zoals een Labrador.
Drie verschillende Goungnuts Kauwringen - Het beste honden kauwspeelgoed dat we beoordeeld hebben
Na wekenlang toekijken hoe onze honden het ene speeltje na het andere doorkauwden, stak één merk met kop en schouders boven de concurrentie uit wat betreft duurzaamheid. Geen enkel ander kauwspeeltje kon zo goed tegen een stootje als het Goughnuts assortiment van rubber kauwspeeltjes.

Laten we eerst de maten bespreken. Deze eerste keuze is geschikt voor middelgrote tot grote honden – de meeste zware kauwers vallen in deze categorie.

De Goughnuts MaXX is echter te zwaar voor kleinere honden om mee te nemen. Gelukkig maakt Goughnuts ook een versie voor rassen van 10 tot 40 pond. Gebaseerd op mijn testen, is dit speeltje geschikt voor krachtkauwers tot de grootte van een volwassen Corgi.

Aan de andere kant, als je je huis deelt met een extra grote of super-agressieve kauwer, dan raad ik je sterk aan om te upgraden naar de Goughnuts Buster. Het is dezelfde rubberen ring, maar gemaakt voor reuzenrassen. Met een indrukwekkende 2 ½ centimeter dik en een gewicht van maar liefst 2 pond, is dit forse kauwspeeltje alleen geschikt voor de grootste, sterkste kaken, zoals die van een Cane Corso.

Hier ziet u Norris, een Miniature Australian Shepherd, het verschil in grootte demonstreren tussen de grootste en kleinste Goughnuts ring:
Minaiture Australische Herder spelend met goughnuts medium en buster kauwringen
Hij geeft verreweg de voorkeur aan de kleine.

De juiste maat kopen is belangrijk. Te groot of te zwaar en uw hond zal er niet in geïnteresseerd zijn. Te klein en hij gaat minder lang mee. Maar als u eenmaal de juiste Goughnuts Ring voor uw pup heeft gevonden, zult u beloond worden met het sterkste kauwspeeltje ooit.
Duitse herder bijt op Goughnuts onverwoestbare rubberen ring hondenspeeltje
Het dikke, in Amerika vervaardigde rubber houdt zelfs stand tegen de krachtige kaken van een Boxer of Doberman. Gedurende de eerste paar weken waren onze testpersonen nauwelijks in staat om een deuk in het rubber te maken. Na verloop van tijd kwamen er krassen in, maar de ring behield zijn integriteit – geen diepe gaatjes of afgebroken stukken.

Geen enkel kauwspeeltje is voor altijd. Uiteindelijk zal je super-kauwer zich een weg banen door zelfs dit taaie rubber. Gelukkig gaat Goughnuts een stap verder en biedt een levenslange garantie…

Verstopt in het midden van het Goughnuts kauwspeelgoed zit een rode indicator. Als uw pup zich hier doorheen werkt, stuurt u het kauwspeeltje terug naar Goughnuts (met een cheque voor de retourkosten), en zij sturen u een gloednieuwe ring! Dat is aanzienlijk goedkoper dan het kauwspeeltje opnieuw kopen.
Grote bruine Deense Dog zet agressief zijn tanden in Goughnuts Buster - Het beste kauwspeeltje dat we hebben beoordeeld voor reuzehonden
Hoewel Goughnuts ook een dikke, salami-vormige stok van hetzelfde rubber maakt, vonden wij dat de ring langer meeging. De stok gaf onze honden een gericht gebied om herhaaldelijk op te kauwen. Omdat de ring draait tijdens het spelen, is het minder waarschijnlijk dat uw hond consequent op hetzelfde gebied kauwt, waardoor het langer meegaat.

Deze ring verspreidt aanvankelijk een sterke rubbergeur, zoals een autoband. Maar bij voortdurend gebruik vervaagde de geur al snel tot een punt waar hij nauwelijks meer te ruiken was, tenzij ik hem recht voor mijn neus hield.
Foto van Goughnuts Zwarte Rubber Onverwoestbare Kauwring
Mijn grootste klacht over het Goughnuts assortiment is niet het product zelf, maar de verwarring die kan ontstaan bij het online kopen ervan. Al hun rubberen ringen lijken ongelooflijk veel op elkaar, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je de juiste maat voor je pup koopt.

Als uw pup met ijzeren kaken een fervent kauwer is, dan wordt het niet beter dan dit. Een echte aanrader.

2. West Paw Jive

West Paw Jive Top Pick Best Onverwoestbare Apporteer Bal
Beste onverwoestbare bal voor apporteren

Een heavy-duty rubberen bal ter grootte van een tennisbal die verder gegooid kan worden, hoger stuitert en op standaard balwerpers past.

Bekijk de dagprijs

Ook ruige honden spelen graag apport! Na de tennisbal te hebben opgejaagd, heeft onze Pit Bull-tester de bal een minuut lang agressief door elkaar geschud en gekneusd voordat hij werd teruggegeven. Ik hoef u niet te vertellen dat spelletjes apporteren met deze gespierde pup van korte duur waren – die sterke kaken scheurden gemakkelijk door tennisballen heen.

Daarom kan ik voor apporteerspelletjes met krachtige honden alleen maar een volledig rubberen variant aanraden. Het is het enige materiaal dat genoeg meegeeft om leuk te zijn en makkelijk mee te nemen is.

Ik zal eerlijk zijn. Gezien het feit dat apporteren een van de populairste spelletjes is die je met een hond kunt spelen, was ik verbaasd over hoe weinig ballen een geschikte vervanger ter grootte van een tennisbal waren en toch aan onze “onverwoestbare” eisen voldeden.
Oranje westpaw Jive Onverwoestbare bal liggend op gras
De meeste ballen die we bekeken waren of iets groter dan 2,5 tot 2,7 inch, de maat die in een standaard ballenwerper past, zo zwaar dat ze niet zo ver gegooid konden worden, of ze stuiterden gewoon niet als ze neerkwamen. Ik neem mijn apporteerspelletjes serieus! Dus, geloof me als ik zeg dat deze dingen belangrijk zijn.

De West Paw Jive overtrof de concurrentie bij lange na niet. Het is gemakkelijk te zien waarom deze bal favoriet is bij sterke honden zoals Duitse Herders en Pit Bulls – hij is indrukwekkend slijtvast.

De Jive is gemaakt van een dicht materiaal genaamd Zogoflex – in feite rubber. De bal heeft genoeg veerkracht om honden geïnteresseerd te houden, maar is toch bestand genoeg om speelgoedvernielers te weerstaan tijdens een spelletje apporteren. Het kleine formaat (2,6 inch) past perfect in een standaard ballenwerper.
Duitse herder die West Paw Jive Onverwoestbaar hondenbal speeltje springt en vangt
Dan is er nog de stuit. Op gras is hij geen slungel, maar als hij op een harde ondergrond landt, verandert hij in een konijn op een pogo stick. Als je goed kijkt, zie je dat de bal niet perfect rond is. Er zijn kleine inkepingen in gemaakt. Als de bal op deze inkepingen landt, stuitert hij in een willekeurige richting, waardoor uw hond een vermakelijke achtervolging krijgt. Uiteraard is deze bal niet geschikt om binnenshuis mee te spelen.

Oh, en ondanks dat hij zwaarder is dan een tennisbal, blijft hij drijven. Als deze bal door een verkeerde worp in een zwembad of meer stuitert, hoeft u niet naar de bodem te zwemmen om hem terug te vinden.

Let op: de West Paw Jive Ball is ook verkrijgbaar in de maten x-small en large. Deze passen niet op een standaard balwerper, maar zijn wel makkelijker te dragen voor je hond.
West Paw Jive Onverwoestbare bal zittend in balwerper
Het is misschien een beetje aan de prijzige kant, maar je krijgt wel wat extra’s. De West Paw Jive wordt gemaakt in Amerika. In Montana, om precies te zijn. Ik heb in de loop der jaren vele West Paw producten gekocht, en ik kan met een gerust hart zeggen dat hun klantenservice ongeëvenaard is. Ze staan echt achter hun garantie.

Het komt erop neer dat als je niet van dit product houdt, West Paw je je geld teruggeeft of je een ander product uit hun assortiment laat kiezen. U kunt deze garantie gebruiken om te zien of de Jive Ball al dan niet bestand is tegen de krachtige kaken van uw Labrador, die tennisballen knijpt.

Bekijk ons overzicht van de beste tennisballen voor honden voor onze andere aanbevelingen voor ballen in tennisformaat.

3. Goughnuts Tug MaXX

Goughnuts Tug MaXX Top Pick - Beste Onverwoestbare Tug Toy
Het beste onverwoestbare touwtrekspeeltje

Een stevig touwtrekspeeltje dat stevig blijft zitten, hoe erg je pup het ook uit je handen probeert te rukken.

Bekijk de dagprijs

Voor veel honden is niets leuker dan een potje touwtrekken. Een touwtrekspeeltje vastgrijpen en er zo hard mogelijk aan trekken is de ultieme krachtmeting. Hou je goed vast – je zult versteld staan van de kracht die je pup heeft.

Hoewel alle tug toys speciaal ontworpen zijn om in verschillende richtingen getrokken te kunnen worden, vonden we dat rubber het meest bestand was tegen slijtage veroorzaakt door scherpe tanden die vastklemmen – touw, nylon en genaaide stof waren gevoelig voor rafelen en scheuren.

En van alle rubberen speelgoedjes die we getest hebben, kwam niets in de buurt van de Goughnuts Tug MaXX. Deze wordt hier in Amerika gemaakt en is perfect voor het spelen van agressieve touwtrekspelletjes met grote en reusachtige rassen.
Grote hond die aan Goughnuts Tug Maxx touwtrek speelgoed trekt
Het rubber is stevig maar toch kauwbaar genoeg voor honden om een goede grip te krijgen met hun tanden. Met een dikte van 15 cm is het bestand tegen de bijtkracht van zelfs de sterkste honden.

U pakt de ene kant, en uw hond pakt de andere. Het ontwerp met de dubbele ring maakt het gemakkelijk om uw hand uit de buurt van de bek van uw hond te houden – u zult dankbaar zijn als uw hond zijn greep aanpast en niet per ongeluk uw vingers met al zijn kracht vastgrijpt.

Net zo belangrijk is dat het speelgoed met een gesloten vuist wordt vastgehouden. Tijdens het testen merkten we dat dit de beste manier was om het speelgoed vast te houden. Zo kun je het speeltje snel laten vallen als het gewelddadig wordt.
Duitse Herder met Goughnuts Tug Maxx Onverwoestbaar speelgoed
Ik heb ook gemerkt dat de Goughnuts MaXX ook geschikt is voor een touwtrekwedstrijd tussen honden onderling. Een Duitse Dog die mee wilde doen, was vastbesloten om het touwtrekspeeltje van onze Pit Bull tester te stelen. Het resultaat was een vriendschappelijk potje touwtrekken dat meer dan 20 minuten duurde, terwijl beide honden probeerden de ander te slim af te zijn.

Toen het spel afgelopen was, inspecteerde ik het touwtrekspeeltje en was aangenaam verrast dat er, behalve een paar oppervlakkige krassen, helemaal geen schade was. Geen inkepingen of spanningsbreuken – en dat van twee honden die me in tweeën zouden kunnen trekken als ze het probeerden.

Ik merkte een lichte rubbergeur op, vergelijkbaar met een autoband. Deze geur is het sterkst wanneer de Goughnuts Tug MaXX gloednieuw is, maar vervaagt na verloop van tijd. De rubbergeur heeft geen van onze pups afgeschrikt. Ze trokken met al hun kracht, net zoals ze deden met alle andere speelgoedjes die we getest hebben.
Goughnuts MaXX zittend in gras beste speelgoed voor grote honden en agressieve kauwers
In tegenstelling tot de Goughnuts Chew Ring MaXX, bevat de Goughnuts Tug MaXX geen rode kern. Dit is omdat het ontworpen is voor spelen onder toezicht in plaats van continu kauwen.

Echter, de Goughnuts Tug MaXX valt nog steeds onder het ruime retourbeleid van Goughnuts. Indien beschadigd, stuur de Goughnuts Tug MaXX terug naar de fabrikant (plus een cheque om de verzendkosten te dekken), en zij sturen u een gloednieuwe knuffel.

Met een dikte van 15 cm is het waarschijnlijk te groot voor kleinere pups om hun tanden rond te krijgen. Maar voor grote en zelfs reusachtige honden is dit het touwspeeltje dat je zoekt. Een echte aanrader.

Bekijk onze recensie van het beste hondenspeelgoed om onze andere aanraders te zien.

4. Orbee-Tuff Squeak

Planet Dog Orbee Tuff Squeak Best Heavy Duty piepend Hondenspeelgoed
Het beste onverwoestbare piepspeeltje

Een stevig rubber piepspeeltje dat langer meegaat dan alle andere.

Bekijk de dagprijs

Ik weet niet wat het is met piepend speelgoed, maar veel honden worden er speelgoed-vernietigende monsters van. Ze rusten gewoon niet tot de pieper het begeeft en bewerken het speeltje keer op keer tot hun tanden uiteindelijk de pieper doorboren.

Het is vervelend dat de tijd die een pieper nodig heeft om te sterven vaak in minuten wordt gemeten. En als dit eenmaal gebeurt, is uw hond gewoon niet meer geïnteresseerd in het speeltje.

Uit onze tests blijkt dat het materiaal rond de pieper de grootste invloed heeft op de levensduur van het speeltje. Een pieper kan nog steeds breken, zelfs als de tanden van uw hond er niet doorheen prikken en het doorboren. Ja, het blijkt dat de kaak van uw hond in staat is om serieuze druk uit te oefenen, en dit alleen al kan de pieper laten knappen.

Dit was vooral een probleem met piepers die verstopt zaten onder zachtere materialen zoals nylon, brandslang en latex. Piepende pluche speeltjes zijn bijvoorbeeld geen uitdaging voor destructieve rassen als Dalmatiërs en Teckels.

Zoals je zou verwachten, presteerden piepspeeltjes met een stevige rubberen omhulling het beste. Het rubber verzachtte niet alleen de druk op de pieper, maar was ook aanzienlijk moeilijker te doorbreken voor scherpe hondentanden. Het eindresultaat is een piepspeeltje dat lang meegaat.

Toch zijn piepspeeltjes verre van onverwoestbaar. Zelfs een rubberen piepspeeltje kan een sterke hond maar zo lang weerstaan. Grote, gespierde honden zoals Pit Bulls en Duitse Herders kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Dat wil niet zeggen dat een goed gebouwd piepspeeltje niet langer meegaat, maar verwacht niet dat het eeuwig meegaat.
Planet Dog Orbee Tuff Squeak Onverwoestbaar Sqeuak Speelgoed Zittend op gras
En voor zover het speelgoed tegen een stootje kan, was de Orbee-Tuff Squeak het meest duurzame piepspeeltje dat we hebben bekeken. Het was langer dan alle andere speeltjes bestand tegen krachtige kaken en scheurende tanden.

De pieper is volledig omhuld met een slijtvast rubber. Hoewel het wat meegeeft, moet je weten dat dit rubber moeilijker samen te drukken is dan een pluchen piepspeeltje. Hoewel het geen uitdaging zal zijn voor grote rassen die ruw spelen, zullen kleine honden die hun kaken niet rond de hele bal kunnen krijgen, moeite hebben om het te laten piepen.

Over de pieper gesproken, ik merkte dat deze een iets zachter geluid produceerde dan de gebruikelijke piepspeeltjes. Naar mijn mening was dit een goede zaak. Het was niet zo onaangenaam dat ik er gek van werd – je hond zal uren achter elkaar met dit speeltje piepen. Piep… Piep… Piep… wordt snel oud.
Duitse herder najagen Planet Dog Orbee Tuff Onverwoestbaar Squeak Speelgoed
Tijdens het testen heb ik honden gezien die precies aangaven waar de pieper zich bevond in het speelgoed en dit gebied keer op keer bewerkten totdat de pieper plofte. Echter, de hele Orbee-Tuff Squeak is de pieper. En omdat de bal voortdurend rondrolt, is het moeilijk voor een hond om consequent op hetzelfde gebied te kauwen. Ik denk dat dit er ook aan heeft bijgedragen dat de bal veel langer meegaat dan het andere piepspeelgoed dat we hebben bekeken.

Naast de duurzaamheid heeft de Orbee-Tuff Squeak ook nog andere pluspunten. Hij is mint-geparfumeerd, zodat uw hond hem gemakkelijk kan vinden, zelfs in het lange gras. Hij blijft drijven, stuitert goed, is vaatwasmachinebestendig en, het beste van alles, hij wordt hier in Amerika gemaakt. Maar de grootste aantrekkingskracht is dat het zo goed als onverwoestbaar is als een piepspeeltje maar kan zijn.

Het is misschien een prijzig piepspeeltje, maar op het moment dat ik dit schrijf, biedt Planet Dog een eenmalige vervanging aan in het geval dat het speeltje het begeeft.
Planet Dog Orbee Tuff Squeak opgepakt in groot formaat ballengooier
Met een breedte van 5 cm is het iets groter dan een tennisbal – net iets te groot voor kleine rassen zoals een Pomeranian of Chihuahua. Je hebt ook een grote ballenwerper nodig voor apporteerspelletjes.

Maar voor honden vanaf de grootte van een Jack Russell Terrier is dit het beste piepspeeltje op de markt. Een echte aanrader.

5. Kong Flyer

Kong FLyer Rode Frisbee - Onverwoestbaar Frisbee-speelgoed voor honden Winnaar
Beste onverwoestbare hondenfrisbee

Een goed gebouwde frisbeeschijf die stevig genoeg is om krachtige kaken te weerstaan en toch licht genoeg om door de lucht te vliegen.

Bekijk de dagprijs

Het kiezen van de meest onverwoestbare frisbee was een beetje moeilijk. Als we alleen op duurzaamheid zouden oordelen, zou de Air Dash frisbee van West Paw de duidelijke winnaar zijn geweest. Zijn dikke, verzwaarde ontwerp maakt hem aanzienlijk beter bestand tegen doorborende tanden dan andere frisbees…

Maar het zit zo…

Frisbees zijn ontworpen voor maximale luchttijd en lange worpen. In feite moet een frisbee lang genoeg in de lucht blijven zodat uw hond er achteraan kan rennen om hem in de lucht te vangen.

De Air Dash mag dan sterk zijn, maar hij glijdt net zo goed als een steen. Het aanzienlijke gewicht verminderde zowel de luchttijd als de afstand waarover gegooid kon worden.

Dit is een onvermijdelijk nadeel als je een frisbee wilt die over een grote afstand kan worden gegooid – je zult moeten inleveren op duurzaamheid. Als u een supersterke hond heeft die ruig speelt, dan is het misschien beter om frisbees als speelgoed helemaal over te slaan.
Kong Flyer Rode Rubber Frisbee Zittend op gras
Na meer dan 24 verschillende hondenfrisbees te hebben bekeken, was er slechts één die het midden hield tussen zwaar en luchtig. De Kong Flyer.

Ondanks dat hij gemaakt is van een veerkrachtig rubber, glijdt de Kong Flyer verrassend goed. Van alle rubberen frisbees die we bekeken, konden we deze het verst gooien, keer op keer. Zijn vorm lijkt iets aerodynamischer te zijn dan die van zijn concurrenten.

Als u een kleine krachtpatser heeft, dan zult u blij zijn te weten dat deze frisbee ook verkrijgbaar is in een kleiner formaat. Voor alles wat groter is dan een Franse Bulldog, raad ik aan de grootste van de twee te kiezen.

Zoals je zou verwachten van een onverwoestbaar speeltje, is de Kong Flyer aanzienlijk zwaarder dan die gemaakt van plastic of stof. Het enige nadeel is dat als je deze frisbee in het water gooit, hij zal zinken als een steen. Dus, wees voorzichtig als je in de buurt van een zwembad of meer gooit. Anders zult u moeten zwemmen om hem terug te halen.
Duitse Shepeherd bijt Kong rubber frisbee doormidden
Opmerking: We hebben ook de Kong Extreme Flyer getest, een zwarte frisbee die een sterkere versie belooft te zijn, ontworpen voor krachtkauwers. Om eerlijk te zijn, vonden wij deze de slechtste van de twee, met aanzienlijk meer slijtage na dezelfde hoeveelheid testen. Het lezen van online gebruikersrecensies weerspiegelt onze bevindingen. Blijf bij het rode model!

Bekijk ons overzicht van de Beste Honden Frisbees om onze andere Frisbee-aanbevelingen te bekijken.

6. West Paw Tux

West Paw Tux Top Pick Best Onverwoestbaar Traktatie Speelgoed
Het beste onverwoestbare traktatie-speeltje

Een sterk traktatie-speeltje dat sterk blijft, zelfs als krachtige kaken proberen de traktaties eruit te halen.

Bekijk de dagprijs

Traktatiespeeltjes zijn niet voor niets zo populair bij alle soorten honden. Het combineert spelen en eten – de twee favoriete dingen van een hond. Vul het speeltje met traktaties, en deze vallen eruit als uw hond het speeltje manipuleert met zijn kaken en tanden – het vergroot echt de hoeveelheid entertainment die u kunt krijgen van een enkele traktatie.

Voor honden met sterkere kaken is dit echter een probleem. Als uw hond op het speeltje kauwt, wordt hij beloond met voer. Dit proces moedigt uw hond aan om het speeltje harder en harder te bewerken, zelfs als er geen traktaties meer zijn. Zonder toezicht kunnen krachtige honden zoals St. Bernards of Alaska Malamutes zelfs het meest onbreekbare traktatiespeeltje snel vernielen.

Daarom raden wij aan om uw hond alleen een traktatiespeeltje te geven onder uw toeziend oog. Als uw hond alle traktaties heeft opgegeten, moet het speeltje worden verwijderd. Zo voorkomt u dat uw hond op het speeltje gaat kauwen tot het stukgaat.

Tijdens het testen vonden we speeltjes die kleinere traktaties bevatten het duurzaamst. Langere speeltjes, zoals die voor bullysticks, waren gemaakt van dunner materiaal, dat minder lang meeging.

Voordat ik de winnaar bekend maak, wil ik u waarschuwen dat u dit traktatiespeeltje misschien moet aanpassen om er de favoriete lekkernij van uw pup in te stoppen. Hondensnoepjes zijn er in zoveel verschillende vormen en maten dat het onmogelijk is dat elk type lekkernij erin past.

Dit is echter een nadeel dat zich voordoet bij alle speeltjes die traktaties uitdelen. Afhankelijk van hoe groot je traktaties zijn, moet je ze misschien eerst doormidden snijden of er wat pindakaas in persen – vooral als je er losse brokjes in wilt doen.
West Paw Tux Onverwoestbaar traktatie speeltje zittend op gras
Wij vonden dat de kleine holle vorm de perfecte maat was voor twee kleine melkbotjes. Met wat creativiteit konden we er ook allerlei andere lekkernijen in krijgen.

Toegegeven, andere traktatiespeeltjes waren geschikt voor een breder scala aan traktaties. Dit ging echter ten koste van de duurzaamheid. Tijdens het testen merkten we dat andere speeltjes sneller versleten dan onze top keuze…
Duitse herder kauwend op West Paw Tux onverwoestbaar traktatie speelgoed
Dus, welk onverwoestbaar traktatiespeeltje overtrof de concurrentie? De West Paw Tux. Gemaakt van hun gepatenteerde Zogoflex rubber, hield het oppervlak zich sterk terwijl enthousiaste honden in het oppervlak scheurden in een poging om de traktaties binnen te halen.

Het beste van alles is dat dit traktatiespeeltje, dat lang meegaat, een van de weinige is die geschikt is voor de vaatwasser. Immers, als je de Tux vult met vette pindakaas en vette hondensnoepjes, wil je hem na elk gebruik schoonmaken. Geen zorgen! Een snelle trip door de vaatwasser op het bovenste rek en het speeltje is zo goed als nieuw – beter dan agressief schrobben met de hand!
Onder West Paw Tux Zogoflex Traktatie Speelgoed
Net als alle andere West Paw producten, is deze gemaakt hier in de VS en wordt ondersteund door hun garantie. In het geval dat dit product niet aan uw verwachtingen voldoet, bieden zij een terugbetaling of geven u de optie om een ander product te kiezen uit hun uitgebreide assortiment van hondenspeeltjes.

De Tux is misschien geen perfect traktatiespeeltje, maar het is zonder twijfel het stoerste. Daarom raad ik het met vertrouwen aan voor honden die ruw spelen.

7. Nero Bal Ultra

Nero Ball Ultra Top Pick Best Onverwoestbaar Beloningsspeelgoed
Het beste onverwoestbare beloningsspeeltje

Een heavy-duty bal aan een touw gebruikt als beloningsspeeltje door politie K-9 en militaire honden over de hele wereld.

Bekijk de dagprijs

Bij het trainen van werkhonden zoals militaire honden en politie K-9 honden, is speelgoed vaak de beloning van keuze. Immers, wanneer op het werk, het is makkelijker voor een politieagent om een speeltje te dragen dan een zakje met voedsel.

Omdat deze rollen fysieke taken inhouden, zoals het achtervolgen en in bedwang houden van verdachten, worden alleen de sterkste honden gekozen. Het is niet ongebruikelijk om te zien dat krachtige honden zoals Duitse Herders, Belgische Mechelaars en Weimaraners deze banen vervullen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze gespierde honden een sterk speeltje nodig hebben. En voor trainingsdoeleinden is de Nero Ball Ultra een van de beste.
Nero Ball Ultra Onverwoestbaar Beloningsspeelgoed zittend op gras
In wezen een stevige rubberen bal aan een touw, de Nero Ball Ultra biedt veel variatie met hoe u het speeltje kunt presenteren aan uw hond. U kunt het voor uw pup laten bungelen zodat hij er naar kan springen en het grijpen, een klein spelletje touwtrekken spelen, of het gebruiken als apporteerbal. U kunt hem gooien als een gewone tennisbal of het touw gebruiken om de bal ongelooflijk hoog de lucht in te lanceren.

Het stevige rubber stuitert niet zo goed als een tennisbal, maar dat is niet zijn aantrekkingskracht. Wanneer het uitsluitend als trainingsbeloning wordt gebruikt, is dit speeltje bestand tegen krachtige kaken. Het rubber is dicht genoeg om niet verpletterd te worden wanneer erop gekauwd wordt, maar heeft genoeg veerkracht om nog steeds aantrekkelijk te zijn voor honden.
Duitse herder die aan nero ultra ball beloningsspeeltje rukt
Tijdens het testen merkte ik dat al onze pups dit speeltje bij de bal oppakten. Elke keer als de Nero Ball Ultra werd teruggebracht, pakte ik hem gewoon aan het touw op. Iemand een apporteerspelletje zonder kwijl?

Hoewel het nylon touw tijdens het testen sterk bleef, denk ik niet dat het langer meegaat dan het duurzame rubber waaraan het is bevestigd. Gelukkig ziet het er niet naar uit dat dit moeilijk te vervangen zou zijn, bijvoorbeeld met een stuk paracord en een knoop.
Onderkant van Nero Ball UItra oranje Rubber bal Beloningsspeelgoed
Als je op zoek bent naar een onverwoestbaar beloningsspeeltje, dan is dit zo goed als het kan worden. Een echte aanrader.

Wat is een onverwoestbaar hondenspeeltje en heeft uw hond er een nodig?

Een onverwoestbaar speeltje is zo goed als onbreekbaar als een hondenspeeltje maar kan zijn. Ze zijn ontworpen om agressieve honden die ruw spelen te weerstaan. Dit wil niet zeggen dat deze speeltjes onbreekbaar zijn, maar ze gaan zeker langer mee dan andere speeltjes die voor hetzelfde doel zijn ontworpen.

Vaak hebben deze duurzame speeltjes een nadeel. Om beter bestand te zijn tegen de krachtige kaken en scherpe tanden van uw hond, zijn onverwoestbare speeltjes vaak zwaarder, groter en moeilijker te kauwen.

Voor een kauwspeeltje ontworpen voor krachtpatsers is dit minder een probleem. Maar voor een speeltje als een frisbee, is dit zware gewicht minder gewenst – het zal niet zo ver vliegen. Sterker nog, de meest duurzame frisbee die we getest hebben vloog nauwelijks.
Bulldog die zware frisbee in bek draagt bij hondenpark
Maar omdat een frisbee een apporteerspeeltje is, en geen kauwspeeltje, is een iets minder zware frisbee die verder vliegt prima te gebruiken bij het apporteren en terugbrengen.

Toegegeven, dit maakte het selecteren van onze lijst van onverwoestbaar speelgoed aanzienlijk moeilijker. We moesten ook het doel van het speelgoed in overweging nemen.

Hoe slijtvast een onverwoestbaar hondenspeeltje is, kan vaak worden bepaald door het materiaal waarvan het is gemaakt.

Tijdens ons onderzoek kwamen we eigenaren tegen die op zoek waren naar onverwoestbaar pluche speelgoed van touw en stof.
Cane corso kauwend op touw touwtrek speelgoed
Helaas zijn deze materialen gewoon niet bestand tegen ruw spel. Touw rafelt en stof scheurt snel. Het is gewoon hun aard. Hetzelfde geldt voor andere zachte materialen.

Na het bekijken van meer dan 1000 verschillende hondenspeeltjes, werd al snel duidelijk dat speeltjes van rubber aanzienlijk beter bestand zijn tegen slijtage dan andere materialen.

Rubber in het bijzonder, heeft de juiste balans tussen genoeg veerkracht om honden geïnteresseerd te houden en tegelijkertijd bestand zijn tegen kauwen na kauwen.
Leonberger rent met onverwoestbaar rubber hondenspeeltje in bek bij park
Dat betekent niet dat je snel een rubberen hondenspeeltje moet kopen. Er is een significant verschil in prestatie tussen de merken.

Interessant is dat we merkten dat hoe meer we betaalden voor een onverwoestbaar speeltje, hoe langer het meeging. Deze duurdere hondenspeeltjes werden vaak in de VS gemaakt en hadden royale retourgaranties – je krijgt zeker waar je voor betaalt.

Als uw pup zachtaardig is, zijn speeltjes koestert en er lekker mee knuffelt, dan zult u niet veel baat hebben bij een onverwoestbaar speeltje.
Duitse herder met gepopte voetbal in bek vraagt om stoerder hondenspeelgoed
Maar als uw pup een speeltje binnen een paar minuten kapot kan maken en het aan flarden kan scheuren, dan is het tijd om te upgraden naar iets dat wat langer meegaat.

Weet u niet zeker welk onverwoestbaar speeltje u moet kiezen? Bekijk onze topkeuzes…

Bestaat onverwoestbaar hondenspeelgoed eigenlijk wel?

Als het op hondenspeelgoed aankomt, heeft het woord “onverwoestbaar” alle betekenis verloren. Het zijn vooral de marketeers die hier schuld aan hebben. Je kunt niet langs een hondenspeelgoedafdeling lopen zonder woorden als onverwoestbaar, onbreekbaar of eeuwigdurend vetgedrukt op de voorkant van de verpakking te zien.

Voor mij moet een onverwoestbaar speeltje toch onmogelijk zijn voor uw hond om kapot te maken?

Helaas is dat meestal niet het geval. Binnen enkele uren nadat een Duitse herder een nieuw speeltje heeft gekregen, is het al aan stukken gescheurd.
Gele Labrador die op gebroken pluchen stuk speelgoed kauwt met uitgescheurde vulling
Klinkt dat bekend?

U bent niet de enige.

Ik ken veel eigenaren die honderden euro’s hebben uitgegeven om het ene speeltje na het andere te kopen in de hoop dat het volgende speeltje langer meegaat dan hun hond.

Ik ben hier om u te vertellen dat u deze zoektocht moet opgeven.

Na het beoordelen van meer dan duizend verschillende hondenspeeltjes, kan ik u nu al vertellen dat de meeste speeltjes die zichzelf aanprijzen als onverwoestbaar, dat allesbehalve zijn.

Met dat gezegd, een paar hondenspeeltjes kunnen worden geclassificeerd als onverwoestbaar. Meestal waren dit oversized ballen gemaakt van stevig plastic. Weinig honden konden er hun kaken omheen krijgen, en zij die het konden waren niet in staat de harde plastic buitenkant te doorboren.
vrouwelijke mastiff probeert haar onverwoestbare hondenbal te vernietigen
Maar dit soort speeltjes behoorden tot de minst favoriete van onze hondentesters. Degenen die wel geïnteresseerd waren, speelden er maar kort mee, verveelden zich en dwaalden af.

Dit is het probleem…

Honden schijnen het meest te genieten van speelgoed dat iets meegeeft. Iets waar ze hun scherpe tanden in kunnen zetten. Iets waarvan ze denken, en terecht, dat ze het uiteindelijk kunnen vernietigen.

Hard plastic is moeilijk vast te pakken, te dragen en het is waardeloos om op te kauwen. Natuurlijk, het zal langer meegaan dan je destructieve hond, maar wat heb je eraan als hij weigert ermee te spelen?
Duitse herder geeft op na poging om harde plastic bal te vernietigen
Ziet u, speelgoed kapotmaken hoort bij het spel. Terwijl sommige honden er de voorkeur aan geven om hun speelgoed te dragen en te koesteren, zijn andere meer destructief.

Deze honden genieten van de uitdaging om een speeltje kapot te maken – het is een show van kracht. Ze zullen dan vrolijk met hun staart naar je kwispelen alsof ze willen zeggen, “Kijk, ik heb het kapot gemaakt. Ben je niet trots op me! Wat is mijn volgende uitdaging?”

Hoe lang het precies duurt voordat een speeltje kapot gaat, hangt helemaal af van het materiaal en het doel. Een tennisbal voor honden is bijvoorbeeld ontworpen voor apporteerspelletjes. De belangrijkste functie van dit speelgoed is om door de lucht te vliegen en gevangen te worden door de bek van uw hond.

Voor apporteerspelletjes onder toezicht zijn deze speeltjes zo goed als onverwoestbaar, zelfs voor een hond met krachtige kaken.
Mixed Pitbull ras speelt apport met tennisbal in park
Laat u uw hond er echter op kauwen, dan houdt dit speelgoed het niet meer.

Gebruik het juiste speelgoed voor het spel:

  • Touwtrekspeelgoed voor touwtrekken
  • Pluchen speelgoed voor zacht binnenshuis spelen
  • Kauwspeeltjes om op te kauwen

U begrijpt het al…

Als hondeneigenaar bent u er verantwoordelijk voor dat het speelgoed op de juiste manier wordt gebruikt.

Als uw hond bijvoorbeeld weigert te apporteren zonder te proberen de bal kapot te maken, dan moet u uw pup trainen om dit ongewenste gedrag te stoppen.
St. Bernard verbrijzelt en breekt tennisbal in krachtige kaken
Ook als uw hond zich verveelt bij het apporteren en er met de bal vandoor gaat om erop te kauwen, dan is het uw verantwoordelijkheid om de bal weg te halen tot de volgende speelsessie.

Helaas heb ik veel eigenaren hun hond zien beschuldigen van het kapot maken van speelgoed dat niet ontworpen is om urenlang op te kauwen – wees niet zo’n eigenaar. Koop in plaats daarvan een geschikter speeltje.

Veelvoorkomende vragen

We hebben onze top zes zo proberen in te delen dat er voor iedere hond iets tussen zit, hopelijk heb je iets kunnen vinden! Een aantal vragen over sterk hondenspeelgoed komen vaker terug en die zullen we hieronder beantwoorden:

Kun je zelf hondenkauwspeeltjes maken?
Helaas, nee. Er zijn tal van leuke doe-het-zelf projecten waarmee u op maat gemaakte speeltjes voor uw hond kunt maken, maar ze zullen nooit zo duurzaam zijn als in de winkel gekocht speelgoed voor agressieve kauwers. Bovendien kunnen zelfgemaakte speeltjes van stof, plastic of tennisballen ook een gevaar voor de gezondheid worden. Over het algemeen raden wij aan duurzaam hondenspeelgoed te kopen van gerenommeerde fabrikanten en uw doe-het-zelf vaardigheden te gebruiken voor andere projecten.

Zijn “onverwoestbare” pluche hondenspeeltjes echt sterk genoeg voor agressieve kauwers?
Pluche hondenspeeltjes zien er zeker schattig uit en kunnen geschikt zijn voor zachtaardige kauwers, maar ze zijn niet de beste optie voor honden die er uren op kunnen kauwen. Hoe sterk een pluchen speeltje ook ontworpen is, het kan niet eeuwig meegaan. Uiteindelijk zal uw pup het speelgoed verscheuren en waarschijnlijk proeven van wat er in zit, en dat is niet erg goed voor de gezondheid van uw hond.

Zijn er onverwoestbare piepende hondenspeeltjes?
Er zijn veel taaie piepende hondenspeeltjes op de markt, maar geen ervan is 100% onverwoestbaar te noemen. Hoewel uw hond harder zal moeten werken om een duurzaam piepend speeltje kapot te krijgen, is het zeker mogelijk, en het inademen of inslikken van de pieper is een enorm gezondheidsrisico dat we geen enkele pup toewensen.

Wat is het beste speelgoed voor grote honden?
Dat hangt ervan af! Dat een hond groot is, wil niet zeggen dat hij op een bepaalde manier wil spelen. Probeer een paar verschillende variaties uit om te zien wat ze het leukst vinden.

Is er speelgoed dat mijn hond niet kapot kan maken?
Dan bent u hier aan het juiste adres. Al het speelgoed op deze pagina is bedoeld voor honden die geneigd zijn hun knuffels kapot te maken.

Hoe maak ik het speelgoed van mijn hond sterk?
Het beste wat u kunt doen is een speeltje kopen dat gemaakt is van duurzame materialen en dat bedoeld is voor ruw spel.

Wat is het meest duurzame hondenspeelgoed?
Het meest duurzame hondenspeelgoed is meestal gemaakt van hard rubber of touw.

Welk materiaal is het beste als je op zoekt bent naar sterk speelgoed?
Zoals je misschien ook al opgemerkt had, zijn alle speeltjes in onze top zes gemaakt van rubber en dit is dan ook het beste materiaal voor sterk speelgoed. Andere materialen die je vaker terug ziet komen bij hondenspeelgoed zijn katoen of polyester, bijvoorbeeld bij knuffels. Zoals je misschien al weet is dit makkelijker doorheen te bijten en dus minder sterk dan rubber. Als je een hond hebt die graag speelt en bijt dan is katoen of polyester niet de beste optie.

Bestaat er zoiets als onverwoestbaar speelgoed?
Nee, er bestaat alleen zoiets als speelgoed dat lang meegaat, maar uiteindelijk zal je hond er toch een keer doorheen bijten.

Hoeveel speeltjes raden jullie aan om te kopen?
Sowieso is tenminste 1 speeltje wel handig om te hebben. Om afwisseling te hebben voor je hond, zoals een kauwspeeltje en frisbee, raden we aan om meerdere speeltjes te hebben, bijvoorbeeld drie speeltjes. Natuurlijk ligt het eraan wat je zelf wil

Conclusie

Als je zo ver bent gekomen, gefeliciteerd! U weet nu welk onverwoestbaar speelgoed ideaal is voor uw hond.

Een samenvatting van onze resultaten…

De beste onverwoestbare hondenspeeltjes die we hebben beoordeeld:

  1. Goughnuts MaXX – Het beste om op te kauwen
  2. West Paw Jive Ball – Het beste voor apporteren
  3. Goughnuts Tug MaXX – Het beste voor touwtrekken
  4. Orbee-Tuff Squeak – Het beste voor piepen
  5. Kong Flyer – Beste frisbee
  6. West Paw Tux – Best voor traktaties
  7. Nero Ball Ultra – Best voor beloningen