Beste hondenfietskar grote hond kopen, reviews en aanbiedingen


In de warme lentemaanden of koele zomermiddagen is het heerlijk om een lange fietstocht te maken, maar voor je hond kan dit heel vermoeiend zijn. Om toch je lieve viervoeter mee te nemen op die fietstocht kun je kijken voor een hondenfietskar, waar je hond lekker in kan zitten als jij je lange fietstochten maakt. Echter kan het best lastig te zijn een kar te vinden voor je hond als die heel groot is. De meeste afmetingen zijn te klein voor je hond of het draaggewicht is te laag. Wij willen je graag helpen en zetten daarom in dit artikel drie fietskarren voor de grote hond op een rijtje. Hierbij hebben we gekeken naar materiaal, klantervaringen, welk gewicht de kar kan dragen, afmetingen en de prijs.
hondenfietskar grote hond

Drie beste opties voor een hondenfietskar grote hond

Grote hondenfietskar met alles erop en eraan: DoggyRide Novel

Doggyride Novel - Hondenkar - Rood

Bekijk de dagprijs

Op de eerste plek staat de DoggyRide Novel. Deze hondenfietskar heeft het ook echt verdiend om op de eerste plek te staan en wij vinden deze kar de beste. De titel Novel is verbonden aan de kar omdat de kar een grote omvang heeft en daarnaast veel gewicht kan dragen. Gebruikers zijn daarnaast heel positief over de hondenfietskar. Voor al deze goede kwaliteiten betaal je dan ook wel de hoofdprijs, maar dan heb je wel de beste fietskar voor je grote hond. Hieronder worden de specificaties uiteengezet.

Specificaties

 • De kar kan 50 kilogram dragen, Let op dat veel andere sites zeggen dat 55 kilogram kan, maar de site van DoggyRide zegt zelf 50 kilogram
 • De kar zelf weegt 14 kilogram en is dus makkelijk om mee te fietsen.
 • De kar is 80 bij 56 bij 65 centimeter en dus van grote omvang
 • De DoggyRide Novel is gemaakt van roestvrij aluminium dat heel sterk en stevig is. Er zijn geen klachten te vinden over de hoes
 • De kar is inklapbaar en de wielen kun je er op een makkelijke manier afhalen
 • De kar is in de kleuren groen en rood verkrijgbaar

Plus- en minpunten

De DoggyRide Novel kan door zijn draaggewicht en afmetingen de grootste honden aan. Daarnaast is het materiaal sterk en stevig. Klanten zijn veelal positief over de kar. Je betaalt hier dus helaas wel de hoofdprijs voor, maar je krijgt er dan wel veel voor terug.

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • De bak heeft grote afmetingen
 • De kar is gemaakt van stevig en sterk materiaal van hoge kwaliteit
 • Klanten zijn positief over de kar en ervaringen zijn goed
 • De kar kan 50 kilogram dragen en heeft daarmee het hoogste draaggewicht uit deze lijst.

Minpunten

 • Helaas is de prijs aan de hoge kant, maar daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug

De Topmast Hondenfietskar XL is de grootste fietskar uit deze lijst

Topmast Hondenfietskar - Fietskar -Hondenaanhanger XL Blauw

Bekijk de dagprijs

Er staat niet voor niks XL in de naam van deze hondenfietskar: de afmetingen van deze kar zijn de grootste uit deze lijst en daarom is de kar perfect voor je grote huisdier. Ondanks de afmetingen is deze kar voor een mooie prijs te kopen. Naast blauw kan je deze kar ook in het rood bestellen.

Specificaties

 • Beschikbaar in maat XL met afmetingen 86 bij 57 bij 65 centimeter.
 • Ondanks de grootte kan de kar minder kilogram dragen, namelijk 40 kilogram
 • Je hond zal goed blijven zitten tijdens het fietsen door de antislip-laag aan de onderkant van de bak.
 • Voor dubbele veiligheid kan je je hond ook aanlijnen aan een van de ringen in de bak. Zo hou je je hond goed bij je
 • Bij de grootte past ook een gewicht: deze kar weegt 17 kilogram en is dus iets moeilijker vooruit te krijgen.
 • De kar is opvouwbaar en makkelijk op te bergen

Plus- en minpunten

Als je op zoekt bent naar de grootste kar dan zit je met de Topmast XL goed. Je kunt kiezen uit twee kleuren en op een veilige manier je hond met je meenemen. De kar is wel aan de zware kant en daarom moeilijker mee te nemen. Gelukkig is hier wel een scherpe prijs aan verbonden.

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Gebruikers zijn tevreden en de ervaring van de klanten zijn positief
 • Afmetingen zijn de grootste op deze lijst en alle honden zullen er dus met gemak inpassen.
 • Extra’s en andere opties kunnen worden toegevoegd voor nog meer comfort en gemak
 • De kar kan tot 40 kilogram dragen
 • Dit allemaal voor een scherpe prijs, niet te duur, niet te goedkoop.

Minpunten

 • Kar zelf is zwaar en daardoor lastiger mee te nemen

Voor een laaggeprijsde kar, ga voor de Duvo+ Pet Trailer

Duvo+ Fietskar Pet trailer 80x56,5x63cm Grijs Oranje

Bekijk de dagprijs

Als je graag wat minder wil betalen, maar toch een grote kar voor je hond wil kopen, dan is de Duvo+ Pet Trailer de perfecte optie.

Specificaties

Hieronder worden de specificaties uiteengezet:

 • Je grote hond past er makkelijk in! De afmetingen van deze bak zijn 80 bij 56 bij 60 centimeter. Let wel op dat deze kar kleiner is dan de andere twee opties genoemd in dit artikel.
 • Het draaggewicht van de Pet Trailer is 40 kilogram. Ook hier worden weer andere gewichten beschreven op andere sites, maar in de handleiding staat duidelijk maar 40 kilogram.
 • De kar weegt 15 kilogram en is hiermee een gemiddeld gewicht. Het gewicht zit tussen de andere twee karren in en is dus redelijk makkelijk mee te nemen
 • De stof is van stevig materiaal gemaakt
 • De ervaringen van gebruikers zijn positief buiten enkele opmerkingen dat het soms nodig is om iets extra’s erbij te kopen zoals een speciale fietspomp of koppelstuk voor je fiets

Plus- en minpunten

Als je liever wat minder geld uitgeeft en toch een goede fietskar voor je hond wil kopen dan is dit de perfecte optie. De Duvo+ Pet Trailer is de goedkoopste uit deze lijst. Ondanks dat heeft Duvo het toch voor elkaar gekregen om een fietskar voor grote honden te maken. Voor de lage prijs is het een prima kar, maar is vergeleken met de rest uit deze lijst wel van mindere kwaliteit en is de kar ook minder lux.

Pluspunten

 • De kar kan een hond tot 40 kilogram dragen
 • Erg grote omvang, veel honden zullen erin passen.
 • De kar zelf heeft een gemiddeld gewicht, het middelste gewicht van deze lijst namelijk 15 kilogram. De kar zal redelijk makkelijk mee te nemen zijn als je een goede fiets hebt.
 • Deze kar kan je kopen voor de laagste prijs uit deze lijst

Minpunten

 • Het materiaal is niet het beste en gaat misschien sneller kapot of slijt sneller
 • Sommige gebruikers melden dat ze extra’s zoals een fietspomp of koppelstuk voor hun fiets moesten kopen. Dit wordt alleen erg weinig genoemd dus komt niet vaak voor.

Welke aspecten zijn belangrijk als het gaat om Grote Hondenfietskarren?

Een aantal dingen zijn belangrijk om op te letten als je een fietskar voor je grote hond wil kopen. Waar je op moet letten verschilt ook per hond en grootte van de hond.

Het gewicht dat de kar kan dragen

Je koopt de fietskar ook deels voor je hond dus dan is het wel belangrijk dat de kar je hond kan dragen. Grote honden zijn vaak zwaarder en hoe groter hoe zwaarder de hond. Kijk dus altijd goed naar het draaggewicht van de kar. De kar kan namelijk ook sneller kapotgaan als je een kar hebt gekocht die je hond niet kan dragen en daardoor de kar sneller slijt. Het is dan natuurlijk ook gevaarlijk voor je hond: hij of zij zou eruit kunnen breken of ontsnappen.
Meestal staat bij het product online het draaggewicht. De meeste fabrikanten vernoemen dit op hun website en bij het product. Je weet het nooit zeker dus je kan beter een paar kilogram boven het gewicht van je hond kiezen. Zo kan de kar ook nog mee als je hond zwaarder wordt. Op deze lijst is het draaggewicht minimaal 40 kilogram, met als uitschieter de DoggyRide Novel met 50 kilogram. Een kar die meer gewicht dan 50 kilogram kan dragen hebben wij helaas nog niet gevonden.

Grootte en afmetingen van de kar

Als je het draaggewicht goed hebt uitgezocht, moet je gaan kijken naar de afmetingen van een kar: je hond moet er namelijk ook in kunnen passen en lekker kunnen liggen! De meeste hondenfietskarren hebben ongeveer dezelfde afmetingen: rond de 72 bij 52 bij 65 centimeter. Dit is een artikel voor grote honden en daarom hebben wij ook karren uitgezocht die boven deze afmetingen zitten. Het beste is om je hond op te meten voordat je op bepaalde afmetingen gaat zoeken. Dit kun je het beste doen als je hond in een houding ligt of zit waar hij of zij vaak in ligt/zit. Zo zal je hond waarschijnlijk ook in de kar gaan liggen en zitten. Een paar centimeter meer kan nooit kwaad, zo maak je het nog comfortabeler voor je hond. Kijk hier goed naar voor je een kar koopt, het moet namelijk fijn zijn voor jullie allebei.

Conclusie

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het kiezen van een hondenfietskar voor je grote hond. Wij zouden het fijn vinden als je je ervaringen met ons deelt over het hebben van een fietskar voor een grote hond. Past je hond er goed in en is de kar niet te zwaar tijdens het fietsen? En wat vindt je hond ervan? Wij horen het graag!

Recent Content