DoggyRide Novel en Novel 10 kopen, review en aanbiedingen

Het merk DoggyRide is bij alle hondenliefhebbers wel bekend. Zeker omdat ze beste hondenfietskarren op de markt lijken te maken. Ze zijn in ieder geval bedreven in luxe modellen zoals de Novel en Novel 10. De vraag is dus of je hier ook wel voor durft te betalen. Op deze plek bekijken we daarom zowel de Novel als de Novel 10 eens nader. Zo kan je heel gemakkelijk achterhalen hoe het met de specificaties, kwaliteit, ervaringen en natuurlijk de prijs gesteld is. Ook zie je direct de verschillen tussen de beide modellen.

De DoggyRide Novel

Doggyride Novel - Hondenkar - Rood

Bekijk de dagprijs

Een voordeel van de DoggyRide Novel is dat deze zowel in het rood als het groen te krijgen is. De prijs is wel wat hoog voor een hondenfietskar. Dat betekent dus ook dat je wel wat hogere verwachtingen mag hebben. Juist als het wat meer kost, wil je ook wat meer kwaliteit krijgen. Daarom bekijken wel alle punten ook op die manier.

De specificaties DoggyRide Novel

Het is altijd slim om eerst naar de specificaties te kijken. Deze kar is aantrekkelijk voor honden tot een gewicht van 50 kilo. In verschillende beschrijvingen kan je het getal 55 kilo tegenkomen, maar dit klopt niet. De fabrikant zelf houdt het op 50 kilo als maximale draaggewicht. Onderin de Novel zit een plaat. Dit is een deel van de reden waarom het draaggewicht goed is. Zo kunnen ook grotere honden erin. Of je kiest voor meerdere kleine hondjes samen. Het is wel slim om je hond of honden eerst even te wegen om zeker te zijn dat je goed zit.

Het gewicht van de fietskar zelf is een stuk lager, namelijk 13,6 kilo. Dat is wel fijn, want dit is relatief licht. Daardoor kan je de kar gemakkelijk mee op reis nemen. Je kunt de kar namelijk ook gewoon inklappen. Wanneer je de kar gebruikt, houd er dan rekening mee dat de bak 80x56x65 centimeter aan afmetingen heeft. Het is dus slim om je hond even op te meten zodat je zeker weet dat het past. Het frame is gemaakt van aluminium. Dat maakt de kar ook zo licht in gewicht. Het aluminium is wel zo bewerkt dat het roestvrij is. Dit werkt een stuk beter dan een frame van staal.

De wielen van de DoggyRide Novel zijn van Kenda. Het zijn luchtbanden met een formaat van 20 inch. Het merk maakt ook banden voor fietsen, motoren en auto’s. Het is vooral in de Verenigde Staten een veel gebruikt merkt. Fietsers hebben er ook veel positieve woorden voor over. De hoes is gemaakt van stof. Het is een materiaal dat erop ontwikkeld is om niet te snel kapot te gaan. Dat is natuurlijk een stuk beter dan het geval is bij veel modellen van concurrenten. Je kunt er dus lekker lang mee doen. De bovenzijde bevat gaas om je hond frisse lucht te bieden. In de regen kan je er een uitklapbaar regenscherm bij gebruiken.

 • Afmetingen: Afmeting: 140 x 76 x 93 cm
 • Wielmaat: 20 inch
 • Breedte: 76 cm
 • Hoogte: 93 cm
 • Afmetingen inclusief verpakking: 88 x 65 x 27 cm (lxbxh)
 • Gewicht: 1 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 55 kg
 • Type fietskar: Hondenfietskar
 • Gewicht: 1 kg
 • Categorieën: Fietskarren
 • Merk: DOGGY RIDE
 • Kleur: Rood
 • Materiaal: Aluminium

Comfort van de DoggyRide Novel

De Novel zit vol met leuke extra’s. Dit maakt het model ook één van de meer luxe opties op de markt. Het opbergvak is al bijna geen luxe meer te noemen. Wat wel fijn is, is een houder voor drinkflessen. Je kunt dus ook de kar meenemen wanneer je boodschappen gaat doen op de fiets met de hond. De bak in de kar bevat een aanlegplek en er zijn ook aanleglijnen bij geleverd. Daardoor kan je je hond ook gewoon veilig nemen op plekken die wat drukker en gevaarlijker zijn. Of wanner je hond gewoon van nature wat onrustiger is. Je hoeft dan geen vrees te hebben dat de hond er ineens vandoor kan gaan.

Het is ook goed mogelijk om te wandelen of hardlopen met de Novel. Dat komt omdat je hier hier ook speciale extra sets voor kunt aanschaffen bij de fabrikant. Die zijn gewoon online bij de bekende webshops te krijgen. Het is goed om eens naar wat promotievideo’s te kijken. Zo kan je zien wat er allemaal mogelijk is met de sets en met de kar wanneer je deze in bezit hebt. Omdat de kar ook is voorzien van reflectoren in de wielen en op de zijdes, kan je er veilig mee de weg op. De bak is aan de onderzijde van een antislip-laag voorzien. Dat houdt je hond op zijn plaats.

Wel is het belangrijk om even scherp op te letten als je een elektrische fiets hebt. In dat geval is het nodig om een koppelstuk te kopen om de kar te kunnen aansluiten. Daar ben je dan zo’n 36 euro aan kwijt. Door de koppeling kan je ook op speciale fietsen zoals de e-bike gewoon zonder schade of problemen de kar aankoppelen. Je moet deze wel altijd apart aanschaffen.

Ervaringen met de DoggyRide Novel

Wanneer je eens online kijkt wat anderen zeggen over de DoggyRide Novel, dan valt je op dat er vooral veel positieve woorden te vinden zijn. De kar is bijvoorbeeld volgens nagenoeg alle gebruikers van hoge kwaliteit. Het maakt het fietsen ook een stuk fijner. Bovendien zit hij lekker achter de fiets. Ook het comfort voor de hond wordt groot genoemd. Klanten stellen ook dat het lage gewicht aantrekkelijk is. Dit is zelfs bij andere modellen van DoggyRide niet te ervaren.

Veel gebruikers stellen dat het inklappen en opruimen van de Novel heel simpel te doen is. Daarbij is het wel heel fijn dat de wielen er ook heel gemakkelijk af kunnen. Een voordeel van dit model van DoggyRide is de manier waarop het gaas gebruikt is. Het gaas zit alleen aan de voorzijde. Dit geeft jouw hond minder prikkels en daardoor gaat het fietsen wat rustiger en veiliger. Toch is er wel genoeg gaas gebruikt om te zorgen dat er voldoende frisse lucht circuleert in de bak.

Conclusie over de DoggyRide Novel

Wanneer je gaat voor de DoggyRide Novel, dan ga je voor een hondenfietskar van de hoogste kwaliteit. Maar daar moet je dan ook wel voor betalen. Er zijn minder dure karren te krijgen, die toch in grote mate hetzelfde bieden. Alleen is de kwaliteit dan dus wel lager. Dit blijkt ook wel uit wat klanten over de kar zeggen. Dat er veel extra accessoires te krijgen zijn, maakt de kar ook alleen maar aantrekkelijker. Een klein nadeel is wel dat je extra koppelstukken moet kopen voor bijvoorbeeld een e-bike. Je kunt daardoor stellen dat deze kar tot de beste modellen op de markt behoort, mits je er het budget voor hebt.

De DoggyRide Novel 10

DoggyRide fietskar Novel 10

Bekijk de dagprijs

Een andere optie die je hebt om voor te gaan, is de DoggyRide Novel 10. Dit is een vernieuwde versie van de Novel. Het is direct ook zo dat dit model net wat duurder is dan de voorganger. Dat betekent dus ook dat je wel wat mag verwachten van de extra’s. Anders kan je net zo goed voor de Novel gaan natuurlijk.

 • Afmetingen: Afmeting: 80 x 56 x 65 cm
 • Wielmaat: 20 inch
 • Breedte: 56 cm
 • Hoogte: 65 cm
 • Gewicht: 10 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 55 kg
 • Type fietskar: Hondenfietskar
 • Gewicht: 10 kg
 • Categorieën: Hondenfietskarren
 • Merk: DoggyRide
 • Kleur: Grijs, Oranje
 • Materiaal: Aluminium

Wat is het verschil tussen de Novel en de Novel 10?

Er zijn verschillen op allerlei gebieden te vinden. Het is vaak zo dar de Novel 10 net even anders is dan het originele model. Wat echter misschien wel veel belangrijker is, is dat er ook een grote overeenkomst is. Het is namelijk zo dat beide modellen een hoge kwaliteit te bieden hebben. Waar wel een sterk verschil tussen zit, is de prijs. Omdat de verschillen het gebruik niet heel erg veranderen, maar je alleen meer luxe hebt, is de Novel 10 vooral voor fijnproevers. Een bagagerek, een standaard en een zachter matras zijn best aantrekkelijk.

Conclusie over de DoggyRide Novel 10

Je kunt over de DoggyRide Novel 10 eigenlijk hetzelfde zeggen als over de Novel. Het is een model dat heel geschikt is om te gebruiken, maar je moet er wel het budget voor hebben. In dit geval geldt dat nog meer, want het gaat vooral om meer extra’s die je krijgt. Waarbij het grote verschil dus vooral de hogere prijs lijkt te zijn.

Algehele conclusie over de Novel en Novel 10

Je hebt op deze plek over de hondenfietskarren DoggyRide Novel en DoggyRide Novel 10 kunnen lezen. De Novel is een luxe hondenfietskar van de hoogste kwaliteit, maar die ook wel wat kost. Wanneer je deze aanschaft, dan doe je een duurzame aankoop, maar je moet daar dan dus ook wel het budget voor hebben en bereid zijn dit uit te geven. Kies je voor de Novel 10, dan kies je dus voor nog iets meer luxe. Alleen is het dan weer een stap duurder. Wie echt houdt van extra’s zit goed met dit model.

Is het zo dat je denkt dat de mate van luxe voor jou niet het belangrijkste is. Dan is het misschien slim om ook even de andere hondenfietskarren te bekijken. Zo kan je heel precies zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld ook naar andere modellen van DoggyRide kijken. Je kunt daar ook fietskarren vinden die nog beter passen dan de Novel-modellen. Dit is altijd een goed idee om even te doen voor je een keuze gaat maken.

Lees ook: DoggyRide Mini kopen, reviews en aanbiedingen