Hondenvoer met veel vlees kopen, aanbiedingen en ervaringen

Voor een hond is het natuurlijk wel heel lekker om een bak vol met voer van vers vlees te krijgen. Honden zijn immers omnivoren, die desondanks wel een voorkeur voor vlees hebben. Het is echter voor veel fabrikanten veel interessanter om voor graan in de brokken te kiezen. Dit is namelijk een flink stuk goedkoper te krijgen en te verwerken in het voer. Dat maakt het voor hondenbezitters wel wat lastiger om goed voer met lekker veel vlees te krijgen. In dit artikel vind je daarom een aantal soorten hondenvoer dat hier goed bij past. Je kunt er zeker van zijn dat er lekker veel vlees in zit en dat het de ideale keus is. Dat maakt het lekker gemakkelijk.
hondenvoer met veel vlees

De beste hondenvoer met heel veel vlees

Het is geen geheim dat het lastig is om goede brokken met veel vers vlees te vinden. Daar kan je dus ook wel wat hulp bij gebruiken. Op deze plek vind je daarom vijf verschillende soorten voer die voldoen aan wat jij zoekt voor jouw hond. Dat maakt het zoeken ook wat gemakkelijker.

Renske Adult Kip Hondenvoer

Renske Adult Kip Graanvrij - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Er zitten verschillen in de soorten vlees die je in brokken kan terugvinden. Als je kiest voor Renske Adult Kip Hondenvoer, dan haal je een brok in huis met daarin 26 procent verse kip en 19 procent gedroogd gevogelte. Daarnaast vind je er aardappel in. Dat is beter dan de keuze voor graan die andere fabrikanten maken. De brokken waar ook groente en fruit in zitten, zoals die van Renske, zijn veel beter voor je hond. Veel honden zijn ook niet goed geschikt om granen en gluten te eten. Wat ook een voordeel is. Is dat je zowel grote als kleine porties kan kiezen. Zo kan je de brokken dus ook eerst testen op je hond.

De brokken hebben sterke en zwakke kanten. De aanwezigheid van kip en gedroogd vlees is een sterk voordeel. Net zoals de keuze om graan als vulling te vervangen door groente en fruit. Ook het feit dat verschillende portiegroottes te krijgen zijn is aantrekkelijk. Nadelen vind je in de prijs. Die is niet heel hoog, maar het is ook weer niet heel goedkoop.

Gerelateerd: renske hondenvoer aanbieding en ervaringen

Edgard & Cooper Poultry Puppy

Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Brok - Voor puppy’s - Hondenvoer - 2.5kg

Bekijk de dagprijs

Ook voor de puppy is er een goede brok te vinden die meer vlees bevat. In dat geval kies je voor Edgard & Cooper Poultry Puppu. Dit is voer waarin 10% eend zit, maar vooral ook 40% verse kip te vinden is. Daardoor is de helft van de brok dus vers vlees. Dit is wel flink te noemen. Dit voer is bovendien lekker graanvrij. Zo kan de puppy het voer veel beter verteren. Dat is altijd belangrijk.

Puppy’s hebben natuurlijk ook veel meer waarde van gezonde voeding. Het voedsel mag bijvoorbeeld wel wat vetter zijn. Dit is dan ook de reden waarom deze fabrikant specifieke puppybrokken heeft gemaakt. Je kunt ze daardoor beter ook niet aam een volwassen hond geven. Daarvoor heeft de fabrikant een aparte brok ontwikkeld, met kip maar zonder eend. De brokken zijn wel geheel natuurlijk. Het is altijd aantrekkelijk om hiervoor te kunnen gaan. Daarom vind je het hier ook terug.

Een belangrijk voordeel is dat deze brok geheel gemaakt is voor puppy’s en dat deze voor de helft uit gevogelte bestaat. Een deel is kip een ander deel eend. Een ander voordeel is dat er geen graan in te vinden is. Dat maakt het gemakkelijker te verteren. Het belangrijkste nadeel, als je dat zo kan noemen, is dat je er geen volwassen honden mee kunt voeden.

Gerelateerd: edgard & cooper hondenvoer ervaringen

Orijen Whole Prey Original

Orijen Whole Prey Original

Bekijk de dagprijs

De naam Orijen kan je wel vaker tegenkomen als het over hondenvoer gaat. Het is namelijk het soort wat precies voldoet aan veel kenmerken. In het geval van een brok met heel veel vlees is de Orijen Whole Prey Original precies wat je zoekt. Het is een combinatie van allerlei soorten vis, vlees en gevogelte. Kippenvlees, levers en niertjes zitten erin. Ook kalkoen, lever, niertjes en hartjes zijn erin te vinden. Net als haring en pijltandheilbot. Zo kom je dus op een totaal van ¾ aan vlees en vis in de brokken. Dat is wel heel veel.

Het andere voordeel van Orijen is dat er geen graan in zit. Zo heeft je hond minder ontlasting en is het dier gezonder. Dat is wel zo fijn. Zeker ook omdat je vaak aan graan vast zit in hondenbrokken. In dat opzicht is vlees veel beter omdat je er meer voedingsstoffen in treft. Het is wel zo fijn om dit aan je hond te bieden als baasje. Er zijn geen brokken waarin het percentage vlees hoger is dan in deze. Wil je de gezondste optie, dan is dit wat je zoekt. Het vlees is ook vers en niet gedroogd. Het is anderzijds wel weer wat duurder dan andere merken.

Gerelateerd: orijen hondenvoer kopen

Eukanuba Dog Adult Lam

Eukanuba Dog Puppy Medium Breed- Kip - Puppyvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar een wat goedkopere optie voor een brok met veel vlees? Eukanuba Dog Adult Lam is dan precies wat je zoekt. Er zit lamsvlees in, maar ook gedroogde kip en gedroogde kalkoen. De prijs is ook lekker laag. Lager dan veel van de andere soorten op deze lijst. Dit komt deels wel ook doordat er meer rijst en mais in verwerkt is. Dat is juist weer wat minder goed voor jouw hond. Desondanks is het voornamelijk vlees wat je erin vindt. Dat maakt wel weer veel goed. Goedkopere opties dan deze vind je dan ook niet.

De voordelen zijn dus te vinden in de hoge hoeveelheid vlees die je tegen de zeer scherpe prijs kunt krijgen. Waarbij je ook nog eens direct grootverpakkingen van de brokken van Eukanuba kunt kopen om direct klaar te zijn. Een nadeel is dat er wel graan in verwerkt is, wat moeilijker te verteren is.

Opti Life Chicken Rice

Opti Life Adult Medium 2,5 kg

Bekijk de dagprijs

Voor een goede glutenvrije brok is het belangrijk om eens te kijken naar Opti Life Chicken Rice. Hierin vind je geen gluten, maar wel 32% aan gedroogde kip. Dit is vooral belangrijk voor honden die veel last hebben van de darmen. Het is ook fijn om te weten dat dit type brok lekker voordelig geprijsd is. Dat er wat minder vlees in zit dan in andere soorten is daarom juist ook geen probleem.

Aandachtspunten voor hondenvoer met heel veel vlees

Er zijn enkele aandachtspunten waar je goed op moet letten als het om hondenvoer met veel vlees gaat. Zo zijn ze vaak wat duurder. Dat komt door de gebruikte ingrediënten. Die zijn wat kostbaarder, waardoor dus ook de brok wat duurder wordt. Voor elke procent vlees betaal je nu eenmaal meer dan voor elke procent graan of rijst. Maar je hond krijgt daar ook wel veel voor terug.

De vulling is bovendien niet gezond voor je hond. Er zitten geen voedingsstoffen in en het verteren gaat ook al niet goed. Daardoor poepen ze het zo weer uit. Het vult de brokken wel en dat is voor fabrikanten dan weer heel gemakkelijk. Het is goedkoop en je doet er lang mee, is de gedachte. Vlees is veel beter, maar kost nu eenmaal ook meer. Dit is dus ook de reden waarom jij er meer voor zal betalen als je het koopt. Het is wel fijn wanneer je dit over hebt voor je hond, want het brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee.

Waarom kies je voor meer vlees in hondenvoer?

Het is allereerst belangrijk om uit te leggen waarom hondenbrokken veel vlees moeten bevatten. Honden zijn weliswaar alleseters, maar de voorouders van honden waren vooral op zoek naar vlees. Wanneer je voor hondenvoer met veel vlees kiest, dan is dat dus juist ook gezond. Het zit vol met eiwitten en dat is precies wat honden nodig hebben gezien de actieve levenswijze. Dit kan je veel moeilijker uit allerlei voedingsbronnen halen.

Honden hebben nu eenmaal veel eiwitten en vetten nodig. Precies de voedingsstoffen die je in blees kunt terugvinden, maar juist in granen nergens te bekennen zijn. Omdat veel brokken vol zitten met graan, mais en rijst, is dit dus niet heel erg aantrekkelijk. Dit zijn ingrediënten waarin je hond niet naar behoefte wordt voorzien. Je wilt er zeker van zijn dat je hond alle voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgt via het voer. Daarom is het belangrijk dat naast vlees ook groente en fruit goed vertegenwoordigd zijn. Zo zorg je voor een uitgebalanceerd dieet, gebouwd rond vlees.

Welke honden kunnen veel vlees gebruiken?

Voor puppy’s en volwassen honden kan vlees altijd goed zijn. Het is een manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Ook een hond die te licht is, kan wel wat meer vlees gebruiken. De brokken zijn immers vaak wat vetter en bevatten meer calorieën. Dit is goed om ze te laten aankomen. Dat is met granen niet het geval omdat honden dit nauwelijks verteren en direct weer uitpoepen. Voor vlees is dat natuurlijk een ander verhaal omdat ze dit wel verwerken.

Welke honden hebben niets aan veel vlees?

Er zijn honden die geen voordeel hebben van het feit dat er veel vlees in de brokken zit. Het gaat dan bijvoorbeeld om honden die te zwaar zijn. Omdat er meer calorieën en vet in de brokken te vinden is, is dit nu niet direct bevorderlijk voor het gewicht. Je kunt die honden dus beter ander voer geven. Ook voor oude honden is het minder aantrekkelijk. Die hebben wat meer moeite met het verteren van vlees.

Mocht je het lastig vinden om te bepalen of jouw hond er nu voordeel of nadeel van heeft, dan kan je dit altijd aan de dierenarts vragen. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt als je hondenvoer met vlees koopt. Er is geen basisvorm voor het juiste dieet. Dit hangt af van ras, karakter, leeftijd, gewicht en nog heel veel andere factoren. Je moet dit dus allemaal meewegen en zo een menu voor je hond samenstellen om deze gezond en sterk te houden.

Zijn er nog specifieke aandachtspunten?

Het is belangrijk om te weten dat alle soorten vlees geschikt zijn. Of je nu voor kip of kalkoen, lam of rund of zelfs eend gaat. Het is wel belangrijk om de kenmerken van elke soort goed te kennen. Let erop dat je een soort kiest die jouw hond het lekkerst vindt. De smaak van vleesbrokken kan flink verschillen. Het is dus wel zo fijn wanneer je hond er ook echt van geniet.

Let wel op de bijproducten. Het is goed om te kijken naar wat er allemaal in verwerkt is. Het is soms niet zo dat er lekkere verse kip in zit, maar vleesbijproducten. Het is het restafval wat overblijft op een slachterij wat lekker goedkoop in de brokken wordt verwerkt. Je wilt juist de goede stukken vlees in de brokken verwerkt zien worden. Dat is namelijk pas echt wat goede kwaliteit hoort te zijn.

Is rauw vlees voor mijn hond een optie?

Het is niet perse beter om voor rauw vlees te kiezen. Het is dan namelijk niet dat je een uitgebalanceerd dieet biedt. In de brokken is namelijk meer te vinden dan alleen vers vlees. Er zit ook groente en fruit in. Daarin vind je ook voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond te zijn. Brokjes zijn bovendien wat gemakkelijker te eten, te kopen, te bewaren. Ze zijn ook minder duur dan rauw vers vlees. Dat moet je dus allemaal ook wel meewegen wanneer je een keuze maakt voor jouw hond. De brokjes zijn van vaak de betere optie.