Dit zijn de beste natvoer voor honden merken

Nat hondenvoer is zeer smakelijk en bevat dezelfde voedingsstoffen en vitaminen als brokken. Als u voor dit soort natvoer voedsel kiest, is hier een kleine vergelijking om u te helpen kiezen.
Natvoer voor Honden
Hieronder vindt u de reviews in detail en belangrijke informatie voor het kiezen van de juiste voeding als je goed natvoer voor je hond wilt kopen.
Welk natvoer voor mijn hond? Als uw hond niet genoeg drinkt of moeite heeft zijn brokjes door te slikken, dan is natvoer de juiste keuze. Er zijn echter veel verschillende soorten natvoer en het is belangrijk dat u de juiste formule kiest voor de behoeften van uw hond. Natvoer voor honden is zeer hydraterend en is er in vele smaken: kip, rund, gevogelte, enz. Controleer ook de dosering van de verschillende voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, vetzuren, enz. Alles moet perfect in evenwicht zijn om aan de energiebehoeften van uw hond te voldoen. Hondenvoer bestaat meestal uit heerlijke stukjes vlees die in sap of saus zijn gedrenkt. Uw huisdier zal snel zijn eetlust vinden! Heb je besloten om je oude hond vanaf nu hondenvoer te geven? Ontdek nu welk nat hondenvoer het beste is door de koopgids te lezen die wij voor u hebben geschreven.

Beste natvoer voor je hond lijst

Pedigree Pâtée Classic

Het beste natvoer voor honden in 2022
Pedigree Pâtée Classic
Pedigree, de leider in hondenvoer van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs, biedt deze Classic hondenvoerblikken aan. Ze zijn rijk aan eiwitten en vetten en houden uw hond gezond.

Bekijk de dagprijs

Pedigree’s Classic Blikvoer voor honden is het beste natvoer voor volwassen en senior honden. Het merk voegt geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toe en gebruikt 100% natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat ze uw huisdier beschermen tegen huidproblemen, nierproblemen en astma. Als bonus bevatten ze plantaardige vezels, die de spijsvertering vergemakkelijken.

Pedigree Classic is een professionele voeding voor alle rassen, met groenten, vlees en volle granen. Dit betekent dat het uw hond niet alleen de juiste balans biedt, maar ook aangenaam voor hem is, ondanks de afwezigheid van kunstmatige smaakstoffen. Ze zijn een perfecte vervanger voor brokken. Zodra u een blik opent, kunt u het echter slechts 2 dagen in de koelkast bewaren. En ondanks het feit dat het een vochtgehalte van 80,5% heeft, mag u niet vergeten uw hond regelmatig water te geven.

Wellness Core hondenvoer voor alle maten

Het beste instap-natvoer voor honden
Wellness Core Grain Free
Als u op zoek bent naar een compleet natvoer voor uw kwetsbare hond, kies dan voor Wellness Core’s hondenvoer. Met alle essentiële voedingsstoffen beschermt het uw huisdier tegen tekorten en spijsverteringsproblemen.

Bekijk de dagprijs

Wellness Core brengt het beroemde kippen- en eendenvoer op de markt dat geschikt is voor alle rassen. Gemaakt van natuurlijke, evenwichtige en complete ingrediënten, ondersteunt het eerst de meest gevoelige magen en biedt het vervolgens alles wat uw hond nodig heeft om in vorm te blijven. Het merk combineert een paar stukjes groenten met vers vlees om uw hond tevreden te houden.

Als uw huisdier aan allergieën lijdt, is Wellness Core’s graanvrije/glutenvrije hondenvoer voor alle maten geschikt voor hen. Met 85% kip en 10% eend is dit natvoer een perfect alternatief voor droogvoer. Aangezien elke hond anders is, varieert de te voeren hoeveelheid naar gelang van de leeftijd en de levensomstandigheden. Om overdosering te voorkomen, deelt u de hoeveelheid die uw hond nodig heeft door het aantal maaltijden dat hij per dag eet. Vergeet niet om vers water naast zijn kom te zetten.

Vetoquinol Flexadin ADV Chew CN 60

Het beste premium nat hondenvoer
Flexadin Advanced
Op zoek naar aanvullend natvoer voor uw senior hond? Kies Vetoquinol Flexadin ADV Chew CN 60. Het hoge gehalte aan vitamine E, omega-3 en UC-II beschermt de gewrichten van uw hond.

Bekijk de dagprijs

Voor oudere honden zijn supplementen die het risico op artrose verminderen van essentieel belang. Vetoquinol Flexadin ADV Chew CN 60 is hiervoor het ideale natvoer. Het bevat voedingsstoffen die essentieel zijn voor het behoud van gewrichten, spieren, botten, enz. Rijk aan omega-3 en vitamine E, ondersteunt het honden die hun mobiliteit verliezen. Voor wie reeds aan artritis lijdt, verlicht de aanwezigheid van de plantenextracten van Boswellia Serrata in het product de pijn en de ontsteking.

Huisdieren houden er niet van voedingssupplementen in de vorm van medicijnen te nemen. Daarom biedt Vetoquinol ze deze keer in hapklare vorm aan. Deze schijnen heel gemakkelijk aan uw huisdier te geven te zijn. Zij bevatten ook collageen type 2 en UC-II, eiwitten die de structuur van het kraakbeen bevorderen. U kunt ze tot 3 maanden gebruiken als snack of traktatie voor uw hond.

Royal Canin Maxi Puppy

Het beste nat puppyvoer
Royal Canin Maxi Puppy
Kies voor uw puppy’s van grote rassen een vitamine E-rijk natvoer zoals Royal Canin Maxi Puppy Puppy. Het bevordert niet alleen de spijsvertering van uw puppy, maar stimuleert ook zijn immuunsysteem.

Bekijk de dagprijs

Puppy’s van grote rassen hebben niet dezelfde voeding nodig als volwassen dieren. Royal Canin Maxi Puppy voor puppy’s is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van baby’s die net van hun moeder zijn gescheiden. Het voer wordt aangeboden in een zachte hapklare vorm en helpt bij de ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel van honden jonger dan 2 maanden. De overgang naar halfvochtig of vast voedsel wordt vergemakkelijkt.

Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten ondersteunt deze Royal Canin voeding de groei van de hersenen van uw puppy. Tegelijkertijd bevat het essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E, zodat zelfs de allerkleinste honden een goed immuunsysteem kunnen ontwikkelen. Omdat ze nog erg kwetsbaar zijn, hebben ze inderdaad een beetje hulp nodig om zich te beschermen tegen bacteriën, microben… Zodra uw hondje 2 maanden oud is, kunt u een andere vorm van voeding proberen.

Barking Heads, graanvrij

Er bestaan veel interessante adviezen om te besparen op een prijzen betreffende ons dakdekker. Kijk onder andere ofwel jouw buren tevens nieuwe dakbedekking wensen laten posten.

Bekijk de dagprijs

Dit natvoer voor honden is langzaam gekookt om alle smaken en vitaminen te behouden. Het is gegarandeerd glutenvrij, waardoor het ideaal is voor dieren met spijsverteringsproblemen. Het bevat 85% kwaliteitsvlees (rundvlees) en is rijk aan vitaminen en mineralen. De groenten ondersteunen een gezond darmstelsel. Dit uitgebalanceerde natvoer is geschikt voor alle hondenrassen, groot en klein. Het voorziet in alle voedingsbehoeften van uw volwassen hond, ongeacht zijn leeftijd.

Lily’s Kitchen

Lily’s Kitchen

Bekijk de dagprijs

Glutenvrij, sojavrij en lactosevrij, dit natvoer voor honden bevat uitsluitend vers vlees of vis van hoge kwaliteit met veel vitaminen. Het bevat ook fruit en groenten die uitstekende voedingsstoffen leveren en de immuunfunctie ondersteunen. Dit licht verteerbare natvoer is ideaal voor gevoelige en allergische honden. Het bevat geen toegevoegde suiker, vulstoffen of kunstmatige conserveringsmiddelen. Het is zeer compleet en zal uw huisdier voorzien in de dagelijkse energiebehoefte.

Het klassieke multipack van César natvoer

klassieke multipack van César natvoer
zonder toegevoegde suiker

Bekijk de dagprijs

Het uitzonderlijke recept van dit voer is al 25 jaar een streling voor honden van alle rassen. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd bij producenten die er een erezaak van maken hun dieren het beste te bieden. Dit natvoer voor honden bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen of toegevoegde suikers. Je huisdier zal zijn neus aflikken! Het is geschikt voor volwassen dieren van alle leeftijden, is zeer evenwichtig en ondersteunt de spierontwikkeling en de gewrichtsfunctie. Het speelt ook een rol bij de versterking van het immuunsysteem.

Hoe kies je natvoer voor je hond?

natvoer voor je hond kiezen
Geef uw hond niet zomaar natvoer, net zoals u de voeding van uw baby zorgvuldig uitzoekt. Of het nu gaat om een puppy, een oudere hond, een zieke hond of een gecastreerde hond, iedereen heeft zijn eigen behoeften. Met zo veel producten op de markt is het dus een goed idee om naar de ingrediënten te kijken.

Criterium 1: Leeftijd en ras van uw hond

Bij het kiezen van een nat hondenvoer is het belangrijk rekening te houden met de leeftijd van uw hond. Je kunt een puppy niet hetzelfde soort voer geven als een volwassen hond. Jongere honden hebben meer vitaminen nodig, terwijl oudere honden meer eiwitten nodig hebben.

Ook de grootte speelt een belangrijke rol. Het bepaalt hoe lang uw hond bijvoorbeeld voer voor puppy’s mag eten. Als u een hond van een groot ras opvoedt, moet u speciale voeding kiezen om zijn groei te garanderen. Molossen en grote dieren lopen echter het risico pees- en botproblemen te krijgen als zij zich niet normaal ontwikkelen.

Criterium 2: Vleesgehalte

Aandacht voor het vleesgehalte is essentieel, vooral voor pups. Zorg ervoor dat u uw kleine hond een natvoer geeft dat ten minste 60% vlees bevat. Het graangehalte kan variëren van 10% tot 30%, omdat dit niet de voedingsstoffen levert die uw hond nodig heeft voor de groei. Bij gevoelige hoektanden kan de aanwezigheid van granen tot intolerantie leiden.

Er zij op gewezen dat alle patés op de markt verschillende hoeveelheden vlees bevatten. Kijk voor deze informatie op het etiket en controleer uit welk soort vlees het voedsel bestaat (rundvlees, kalkoen, vis, kip, enz.). Kies niet alleen op basis van de eetlust van uw hond, maar ook op basis van zijn smaak. Als hij niet van vis houdt, koop hem dan geen voedsel dat rijk is aan vis.

Criterium 3: Analytische componenten

Aan de hand van de in de rubriek “analytische ingrediënten” vermelde bestanddelen kunt u de kwaliteit van het voer dat u uw hond gaat geven, beoordelen. Naast het vochtgehalte, dat gewoonlijk tussen 70 en 85% ligt, moet bijzondere aandacht worden besteed aan het gehalte aan eiwitten, vetten en koolhydraten.

Eiwit: Eiwit is een essentieel onderdeel van de voeding van een hond en belooft een goede ontwikkeling van botten en spieren. Het helpt het immuunsysteem te versterken. Een eiwitgehalte van meer dan 5% lijkt perfect.
Vetten: Deze zijn fundamenteel voor een gezonde en evenwichtige voeding. Ze geven het voedsel van uw huisdier niet alleen een smakelijke smaak, maar spelen ook een rol bij de instandhouding van spieren en organen.
Koolhydraten: suikers of sachariden, zij geven uw hond meer energie. Houd er echter rekening mee dat, aangezien honden kortere spijsverteringskanalen hebben, het veiliger is om ze voorverteerde granen te geven om diarree te voorkomen.

Criterium 4: Bijproducten

De meeste natte hondenvoeders die tegenwoordig op de markt zijn, bevatten plantaardige en dierlijke bijproducten. Het is waar dat er geen precieze formules of zelfs exacte ingrediënten voor bestaan. Maar ze kennen helpt bij de keuze van het juiste product.

Dierlijke bijproducten zijn onder meer slachtafval, bont en hoorns.
Plantaardige bijproducten omvatten groenten, granen en peulvruchten.

Als u een voeding kiest die rijk is aan bijproducten, moet u de groei van uw hond steeds in het oog houden. Zodra u enige vorm van intolerantie bemerkt, of het nu jeuk, diarree of iets anders is, moet u onmiddellijk het voer van uw hond veranderen om zijn spijsvertering gezond te houden.

Criterium 5: Aanwezigheid van kleurstoffen of conserveringsmiddelen

Om het voer beter te laten smaken en ruiken, voegen merken kleurstoffen toe aan hondenvoer. Zij voegen echter ook bewaarmiddelen toe om de houdbaarheid van de producten te verlengen. Je zult geen kwaliteitsvoedsel vinden dat dat niet heeft. Zorg er alleen voor dat degene die je kiest zo weinig mogelijk bevat.

Het probleem met deze chemicaliën is dat de meest gevoelige dieren na verloop van tijd last krijgen van huidziekten zoals eczeem. Anderen hebben last van spijsverteringsproblemen. Geef daarom de voorkeur aan voedingsmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten en houd u aan de op de gebruiksaanwijzing aangegeven bewaarvoorschriften.

Is natvoer geschikt voor alle honden?

natvoer voor alle honden
De zorg voor een harige vriend is misschien niet zo gemakkelijk als sommige mensen denken. Een hond van jongs af aan heeft aandacht nodig, maar vooral goede voeding. Dit varieert van hond tot hond. Wat natvoer betreft, dit is geschikt voor alle honden, alleen kan de te kiezen formule niet dezelfde zijn voor een puppy en een senior.

Voor puppy’s

Jonge pups hebben kwaliteitsvoeding nodig om hun groei te garanderen. Tijdens de eerste levensmaanden van uw hond is het belangrijk om elke vorm van gebrek te vermijden. Geef uw puppy een evenwichtige voeding met taurine, calcium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn te vinden in zowel brokken als voeding. Als u de voorkeur geeft aan natvoer, kies dan voer met meer eiwitten en vetten.

Dingen om op te merken
Hoewel uw puppy dagelijks meer voedsel nodig heeft dan een volwassen hond, moet u hem niet overvoeren. Net als bij mensen lopen hoektanden risico op bepaalde vormen van ziekten. Als uw huisdier gulzig wordt, leer hem dan slechts twee of drie keer per dag te eten.

Voor kwetsbare honden

Sommige honden hebben ernstige gezondheidsproblemen, wat automatisch van invloed is op hun voedingskeuze. Om te voorkomen dat de situatie verergert, moet u speciale voedingsmiddelen kiezen die het ontstaan van complicaties voorkomen. Voor honden met huidaandoeningen, bijvoorbeeld, kiest u natvoer op basis van kip.

Diabetici of mensen met nierproblemen hebben een zoutarm en vetarm dieet nodig. Als uw hond weigert te eten of tekenen van anorexia vertoont, kies dan smakelijker voedsel. U kunt ook kiezen voor “gemedicaliseerd” natvoer.

Voor oudere honden

Als een hond ouder wordt, verslechtert en vertraagt zijn metabolisme. Hij kan niet meer goed voedsel synthetiseren zoals een jonge hond. Dat gezegd hebbende, moet een senior hond elke dag een caloriearme, vezelrijke, waterrijke voeding eten. Dit is niet alleen van essentieel belang om de spijsvertering op gang te houden, maar ook om snelle gewichtstoename te beperken.

Te noteren
Raadpleeg bij twijfel een dierenarts om de juiste beslissing te nemen. Hij zal u adviseren, rekening houdend met de gezondheidstoestand van uw hond. Vergeet niet dat u met natvoer van goede kwaliteit het budget voor de voeding van uw huisdier zult moeten verhogen. Voorkomen is echter beter dan genezen.

De verschillende soorten nat hondenvoer

Afhankelijk van de behoeften van uw hond zijn er twee soorten natvoer op de markt. Ten eerste zijn er de zogenaamde “aanvullende” natvoeders, die worden omschreven als aanvullingen op brokjes. Ten tweede zijn er de zogenaamde “volledige” natvoeders, die alle voedingsstoffen leveren die uw hond nodig heeft om goed te gedijen.

Aanvullende natvoeding

Aanvullende natvoeding
Als tussendoortje of gewoon om uw hond een plezier te doen, kunt u hem van tijd tot tijd aanvullend natvoer geven. Deze zijn minder rijk en brengen uw hond niet in een situatie van over- of ondervoeding, aangezien u zijn brokjesrantsoen niet verhoogt of verlaagt.

Voordelen: met aanvullende natvoeding, die kant-en-klare industriële voeding is, verliest u geen tijd met het bereiden van de maaltijden van uw hond. Gemakkelijk te eten, ongeacht de leeftijd of behoeften van uw hond, hij zal ervan genieten, terwijl zijn spijsvertering en niergezondheid behouden blijven.

Nadelen: Een aanvullend natvoer kan geen volledige voeding vervangen. Het is slechts een supplement en bevat weinig vitaminen. Als uw hond iets anders dan voedsel weigert te eten, zult u er veel van moeten kopen. Dit is erg duur.

Voor wie is het? Zieke honden met tekorten moeten het regelmatig krijgen. Dierenartsen raden het ook aan voor puppy’s die weigeren te eten en te drinken of die moeite hebben met kauwen. Geen dier kan de appetijtelijke geur van deze beroemde aanvullende voedingsmiddelen weerstaan.

Compleet natvoer

Compleet natvoer
Complete natvoeders in blik of zakje moeten vitaminen en mineralen leveren die essentieel zijn voor de groei van uw hond. Net als bij brokken hebben deze formules een lange lijst van ingrediënten om u te helpen de juiste formule voor uw hond te kiezen.

Voordelen: volledig natvoer bevat niet alleen vitaminen, vetten en aminozuren die goed zijn voor de gezondheid van uw hond, maar heeft ook een hoog watergehalte. Als uw hond niet genoeg drinkt, zal hij niet uitdrogen. Ze zijn een perfecte vervanger voor brokken.

Nadelen: zelfs volledige patés hebben een lage energiedichtheid. Als u uw hond dit als basisvoeding wilt geven, moet de hoeveelheid die u hem moet geven met het viervoudige worden verhoogd. Als u geen aandacht besteedt aan het gebit van uw hond, kan hij ook last krijgen van tandsteen.

Voor wie is het? Voor jonge honden met een groot gebit en zonder bijzondere ziekten is het niet nodig dure volledige brokken te kopen. Anderzijds wordt dit natvoer onmisbaar voor honden die ouder worden of puppy’s die nog niet volledig op brokjes kunnen kauwen.

Natvoer of brokken?

Nat voedsel

Natvoer geeft, zoals de naam al zegt, uw huisdier een hogere wateropname. Hij zal de voedingsstoffen beter kauwen zonder dat je er een grote kom water naast zet. Tegelijkertijd garandeert het hoge watergehalte van het product een minder geconcentreerde voedselopname.

Door uw hond voedsel te geven vermindert u het risico op nierfalen en urinewegstenen, en voorkomt u spijsverteringsproblemen. Met dit soort voer zal zelfs de gulzigste hond vrij snel verzadigd zijn en weer op een normaal gewicht komen. Vergeet echter niet de tanden van uw hond regelmatig te poetsen, want tandsteen hoopt zich vaak op in het voedsel.

Hondenbrokken

Brokjes zijn een van de meest populaire voedingsmiddelen. Zodra je een huisdier krijgt, denk je er meteen aan. Ze bevatten niet alleen alle voedingsstoffen die uw huisdier nodig heeft voor zijn ontwikkeling, maar besparen u ook de moeite om zelf een gezonde voeding te bereiden en meer geld uit te geven.

Op de markt bestaan ze in verschillende formules: voor puppy’s, voor volwassen honden, voor honden van een bepaald ras… De keuze is dus vrij ruim, ongeacht het specifieke probleem waarmee uw hond te kampen heeft, u vindt altijd een brok die aan zijn behoeften voldoet. Het enige nadeel is dat uw hond veel water moet drinken om het gemakkelijk te verteren.

Conclusie

De keuze tussen natvoer en brokken hangt volledig af van de gezondheid van uw hond, zijn behoeften en wat hij lekker vindt. Houd er rekening mee dat sommige honden brokken zullen verwerpen als u ze op jonge leeftijd laat kennismaken met natvoer. Vergeet dus niet af te wisselen, want de twee producten kunnen elkaar aanvullen.

Voor wie is deze test bedoeld?

Deze test is geschikt voor alle hondeneigenaars die een hond hebben vanaf de leeftijd van één jaar. Op zijn laatst zullen deze honden geen puppyvoer meer krijgen en kunnen ze volwassen voer krijgen. Nu is het tijd om het juiste honden natvoer te vinden om uw huisdier van voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te voorzien.

Hoe we getest hebben

De criteria voor de test van natte levensmiddelen waren gebaseerd op de ingrediënten, de samenstelling en de declaratie. We zorgden ervoor dat het voer veel eiwitten bevatte, want een hond heeft veel energie nodig. Een hoog vleesgehalte was ook erg belangrijk voor ons.

Een goed nat hondenvoer moet een hoog vleesaandeel hebben, en niet alleen het verse vlees is belangrijk, maar ook het slachtafval. Een goed honden natvoer wordt gecombineerd met omega vetzuren en groenten.

Wij hebben op basis van deze criteria geselecteerd

Er zijn tientallen merken en variëteiten nat hondenvoer te koop in de detailhandel of op het internet. Geen wonder dat u vandaag in deze review wilt weten wat het beste natvoer voor volwassen honden is.

We hebben eerst aan deskundigen en dierenartsen gevraagd welke punten belangrijk zijn bij het kiezen van het beste natvoer. Vervolgens hebben we zelf meer dan 100 producten vergeleken in ons onderzoek online. Producten met zeer slechte ingrediënten zoals suiker of tarwe waren de eersten die van onze lijst werden geschrapt.

Naar onze mening horen deze ingrediënten niet thuis in een goed hondenvoer. Vervolgens keken we naar de samenstelling van de producten en zorgden we ervoor dat er voldoende eiwitten, vetten en groenten in het voedsel zaten. Last but not least was een transparante verklaring belangrijk voor ons.

Wij staan aan de kant van de consument en willen dat u als koper aan het eind van de dag een veilig gevoel heeft over wat uw hond eet. Vooraf hebben we de recensies van populaire hondenwinkels doorgelezen om ook andere meningen mee te nemen. Aan het eind van ons onderzoek kwamen we met een paar merken die we bestelden en voerden. We hebben deze producten in een praktijktest bekeken.

Voordelen van natvoer

voordelen natvoer honden
Meeste honden moeten elke dag gevoed worden. Er zijn talloze soorten voer op de markt, grofweg onder te verdelen in droogvoer en natvoer. Er zijn enkele verschillen tussen de twee soorten voedsel. In principe kunnen beide soorten voer zonder problemen worden gegeven.

Het duidelijkste verschil is het watergehalte. Terwijl droogvoer een watergehalte heeft tussen 3 en 12%, heeft natvoer een watergehalte tussen 60% en 84%. Het watergehalte is ook een reden waarom natvoer veel sneller kan bederven dan droogvoer.

Beide soorten hebben voor- en nadelen.

Droogvoer is energieker en gaat langer mee dan natvoer. Bovendien blijft de omgeving rond de voerbak schoner tijdens het voeren.

Natvoer scoort beter op het gebied van smaak. Het hoge watergehalte verbetert de vochtbalans van uw hond. Natvoer is ook geschikt voor honden met neiging tot overgewicht. Zij kunnen een grotere hoeveelheid eten en toch hun gewicht behouden.

Het soort voer dat u kiest, hangt af van de behoeften van uw hond en uw eigen voorkeuren. Er is geen duidelijk goed en fout.

Belangrijk is dat op nat hondenvoer ook wordt vermeld dat het om volledig voer gaat.

Dit is hoe een goede compositie eruit ziet

Een goed natvoer combineert verschillende componenten. Vers vlees is zeer belangrijk in natvoer. Vis is ook een goed alternatief. In natvoer mag echter alleen vlees, slachtafval of vis van hoge kwaliteit worden gebruikt. Dit moet ook volledig in de verklaring worden vermeld.

Op deze manier krijgt uw hond hoogwaardige eiwitten binnen die nodig zijn voor de opbouw van spieren. Naast vlees spelen groenten of granen een belangrijke rol. In tegenstelling tot katten hebben honden niet alleen vlees nodig, maar ook een kleine hoeveelheid vitaminen uit groenten.

In principe maakt graan geen deel uit van het natuurlijke dieet van de hond, maar is het een energieleverancier. Honden bewegen veel en verbruiken energie. Om hun reserves aan te vullen, moeten ze energiebronnen consumeren, waaronder granen.

Er zijn echter ook betere manieren om energie te leveren. Een van deze is de aardappel.

Groenten zijn belangrijk voor de aanvoer van vitaminen. Zij zorgen ervoor dat uw hond in goede gezondheid blijft.

Is biologisch natvoer de moeite waard?

Niet alleen het voedsel voor de mens wordt al jaren heroverwogen. Ook op het gebied van diervoeding wordt steeds meer aandacht besteed aan de ingrediënten.

Een goede zaak is dat er steeds minder conserveringsmiddelen en smaakversterkers worden gebruikt. Zelfs bij vlees wordt al rekening gehouden met duurzaamheid. Het vlees moet afkomstig zijn uit de omgeving van het verwerkingsbedrijf en van bekende landbouwers.

Bovendien is een zachte verwerking van de afzonderlijke ingrediënten voor veel mensen van groot belang. Zij zorgen ervoor dat er veel vitaminen in zitten, en dat is alleen mogelijk met een zachte productie. Additieven worden opzettelijk vermeden.

Er zijn veel honden die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Gastro-intestinale klachten kunnen uitgelokt worden. Moet uw hond deze problemen hebben? Dan raden wij aan een monoproteïne te kiezen. Dat betekent maar één bron van vlees.

Vooral bij biologisch hondenvoer letten we op elk detail. Vele factoren komen hier samen, van de ingrediënten, die meestal van voedselkwaliteit zijn, tot de zachte bereiding. Het hoeft echter niet altijd biologisch natvoer te zijn, want er zijn tegenwoordig veel soorten natvoer die evenveel aandacht besteden aan de ingrediënten en de bereiding. Met Anifit en Terra Canis is het voedsel volgens de fabrikant van voedselkwaliteit.

Hoeveel kost nat hondenvoer?

Onderstaand diagram zal u helpen om een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 5 tot € 20
 • Middenklasse: € 20 tot € 40
 • Top of the range: + meer dan €40

Waar moet je op letten als je natvoer koopt?

Een goed natvoer moet een hoog vleesgehalte hebben. De kwaliteit speelt een belangrijke rol. Proteïnen van levensmiddelenkwaliteit zijn ideaal. Afvalproducten mogen niet worden verwerkt in een goed natvoer. De compositie geeft een overzicht.

Het vleesgehalte moet altijd op de eerste plaats komen. Dit maakt duidelijk dat het een hoge concentratie vlees bevat. Let bij de ingrediënten op de additieven. Kunstmatige ingrediënten, kleurstoffen en conserveringsmiddelen mogen in geen geval worden gebruikt.

De juiste hoeveelheid voer voor uw hond

De hoeveelheid voer moet altijd gebaseerd zijn op het gewicht van de hond. Voor een volwassen hond moet 2 tot 4% van zijn eigen lichaamsgewicht aan voedsel worden opgenomen. Dit bedrag kan echter niet worden veralgemeend.

Voor een hond met een normale activiteit is de hoeveelheid voldoende, maar voor een viervoeter die de hele dag actief is, zal de hoeveelheid te weinig zijn. De activiteit speelt dus ook een belangrijke rol bij de hoeveelheid voedsel.

Leeftijd speelt ook een belangrijke rol. Een oudere hond heeft minder eiwitten nodig, maar meer vitaminen. In principe moet de hondeneigenaar goed voor zijn viervoeter zorgen. Als de hond een tevreden indruk maakt en even actief is als tevoren, dan is een hoeveelheid van maximaal 4% van het lichaamsgewicht precies goed.

Dit is waar je naar moet zoeken

De eerste blik moet altijd op de lijst van ingrediënten van het nat hondenvoer zijn. Daarna moet het voer de hond echter ook nog goed smaken. Bij het kiezen van een smaak zijn kip, lam, rund of wild het populairst. Maar er zijn veel meer soorten. Als uw hond ze verdraagt, kunt u ze aan hem voeren.

Belangrijke factoren zijn: stoelgang, vacht, huid, tanden en tandvlees. Activiteit is ook belangrijk. Een hond moet actief zijn en klaar om te presteren, zelfs na het eten. Als dit afneemt, is het voedsel misschien niet optimaal.

Meer smaak

Het grootste voordeel van nat hondenvoer: de smaak. Dit hangt natuurlijk af van de consistentie van het vlees en het watergehalte. Uw hond houdt meer van natvoer dan van droogvoer.

Natvoer is vooral nuttig als uw hond medicijnen toegediend moet krijgen. U kunt de medicatie zonder problemen door het natvoer mengen.

Bovendien zorgt het hoge watergehalte ervoor dat uw hond voldoende vocht binnenkrijgt. Het vleesgehalte van nat hondenvoer is hoog, maar de brokjes zijn zacht en gemakkelijk te kauwen. Dit is vooral belangrijk voor oudere en zieke honden.

Bijvoeding – Wanneer is het belangrijk?

Natvoer is zeer geschikt als volledige voeding. In bepaalde gevallen kunt u ook aanvullende voeding gebruiken.

Vooral voor honden boven een bepaalde leeftijd kan natvoer gecombineerd worden met bijvoeding. Honden met een gevoelige maag kunnen geholpen worden met een goed middel voor de darmflora.

Verschillen in natvoer voor:

 1. Kleine honden
 2. Grote honden
 3. Allergische honden
 4. Dieet
 1. Bij natvoer moet niet alleen worden gelet op de ingrediënten en de samenstelling, maar ook op de honden. Vooral kleine rassen hebben natvoer nodig dat niet te veel stukjes vlees bevat. Bovendien verbruiken kleine honden vaak meer energie, zodat er ook een hoger aandeel eiwitten in moet zitten. Het natvoer moet echter nog steeds zo worden samengesteld dat overgewicht wordt vermeden. Vooral kleine honden komen sneller aan dan grote honden.
 2. Middelgrote en grote honden hebben grotere stukken vlees nodig om de kauwspieren te stimuleren. Bovendien moeten er ingrediënten aanwezig zijn die verantwoordelijk zijn voor de werking van spieren, pezen en gewrichten. Vooral grote honden hebben vaak problemen met deze gebieden. Grote honden hebben ook vaak problemen met de maag. De maag kan zich omdraaien en grote moeilijkheden veroorzaken voor de viervoeter. Fabrikanten gebruiken ook een speciale voeding met lichte ingrediënten.
 3. Voor honden met allergieën is een hypoallergeen natvoer ideaal. Dit natvoer bevat geen allergene ingrediënten noch andere additieven. In plaats daarvan wordt aandacht besteed aan lichte ingrediënten en goede ingrediënten die de spijsvertering van de hond niet belasten.
 4. Oudere honden hebben vaak de neiging tot overgewicht. Het juiste natvoer voor deze honden heeft een zeer laag vetgehalte, maar moet wel goed verteerbaar zijn. Het dieetvoedsel is altijd zonder suiker en heeft een lagere energie-inhoud. Dit betekent dat het dieetvoer niet alleen voor honden met overgewicht kan worden gebruikt, maar ook voor senioren.

Waar u op moet letten bij het veranderen van het dieet van uw hond

Een verandering van dieet kan om verschillende redenen nodig zijn. De verandering van voeding moet echter goed gepland zijn om het spijsverteringskanaal van uw hond niet te beschadigen.

In principe moet het voedsel met voorzichtigheid worden veranderd. In de eerste dagen moet het oude voedsel een hoog aandeel bevatten en het nieuwe voedsel slechts een laag aandeel.

In de daaropvolgende dagen wordt het mengsel meer en meer veranderd tot het oude voedsel volledig is vervangen. In de regel duurt deze procedure ongeveer 10 dagen. Verandering van voeding moet echter niet te vaak gebeuren. U vindt meer over dit onderwerp in onze stap-voor-stap gids voor het veranderen van voeding.

Merken natvoer in individuele tests

Bonzo Vitafit Multipack Rund – Kip – Lam

Bonzo Vitafit Multipack Rund - Kip - Lam

Bekijk de dagprijs

Bonzo VitaFit: Voor een hond vol vitaliteit! Bonzo VitaFit ondersteunt de gezondheid van jouw hond. Het voer van Bonzo ondersteunt de ogen, zorgt voor een glanzende en gezonde huid en bevat kwalitatief hoogwaardige ingredienten voor een gezonde spijsvertering.

De heerlijke, complete en gebalanceerde natte maaltijden komen in een handige pouch van 100gr verpakking en bevatten de volgende smaken:

 • Met Rund en Wortelen in Gelei
 • Met Kip en Erwten in Gelei
 • Met Lam en Sperziebonen in Gelei

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip – Wild – Lam

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip - Wild - Lam

Bekijk de dagprijs

Dit multipack bevat de meest populaire recepten van Edgard & Cooper zoals Kip & Kalkoen, Wild & Eend en Lam & Rund. Alle maaltijden zijn graanvrij en gemaakt met eenvoudige, makkelijk verteerbare ingrediënten. Omdat Edgard & Cooper veel vers vlees en voedzame restjes gebruiken, zit het eten vol lekkere, natuurlijke goodies. Zo voelt je hond zich op zijn best. En dat zie je.

Bijna elke hond vindt onze recepten met véél vlees onweerstaanbaar. Als bonus doet Edgard & Cooper er veel natuurlijke superfoods bij die je viervoeter een extra vitamineboost geven.

 • Véél vers vlees
 • Graanvrij
 • 100% Natuurlijk

Renske Adult Multi

Renske Adult Multi

Bekijk de dagprijs

100% natuurlijke hondenvoer!
Complete vers vlees voeding voor honden.
Zeer geschikt voor meeste honden die slecht reageren op droog- en of blikvoeding of andere soorten van vlees.
Renske Vlees Voeding is samengesteld uit een mix van de allerbeste natuurlijke ingrediënten.
Renske Vlees Voeding is verrijkt met Schotse zalm olie, glucosamine en chondrointine.
Tevens is ons product rijk aan natuurlijke antioxydanten.
Onze zuivere, verse natuurlijke ingrediënten zijn zacht gestoomd en vacuüm geseald voor het behoud van de noodzakelijke voedingstoffen.

Royal Canin Hypoallergenic

Royal Canin Hypoallergenic

Bekijk de dagprijs

Is je hond overgevoelig voor bepaalde voeding? Dan kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Hypoallergenic Diet van ROYAL CANIN® adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen vermindert.

Deze voeding onder andere te gebruiken wanneer uw hond urinewegproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid of overgewicht heeft. Daarnaast helpt het hoge vochtgehalte in natvoeding te droge ontlasting voorkomen.

Avalon Dog Chicken

Avalon Dog Chicken

Bekijk de dagprijs

Onweerstaanbare Avalon Dog Chicken bevat alle benodigde ingrediënten voor uw hond. Niet alleen dat, door het verwerken van hoge kwaliteit vlees en verse producten in onze proces heeft Avalon een onweerstaanbare smaak waar geen een hond tegen op kan.

Cesar Alu Cuisine – Kalf&Kalkoen

Cesar Alu Cuisine - Kalf&Kalkoen

Bekijk de dagprijs

Dit volledige Cuisine natvoer van Cesar is geschikt voor volwassen honden. Dit voer bevat kalf met kalkoen en groenten in een heerlijke saus. Het voer is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en toegevoegde suikers.

 • Eiwit: 9%
 • Vet: 5,5%
 • Anorganische stof: 2%
 • Ruwe celstof: 0,3%
 • Vocht: 81%

Pedigree Blik Pate Rund

Pedigree Blik Pate Rund

Bekijk de dagprijs

Pedigree Blikvoeding richt zich volledig op de 4 basisbehoeften van de hond. Daarmee voorziet deze evenwichtige voeding voor 100% in de nutritionele behoefte van de hond.
Wanneer je Pedigree Adult natvoeding mengt met droogvoeding van Pedigree voor volwassen honden, halveer dan de aanbevolen hoeveelheden van elk product. De individuele behoeften van jouw hond hangen af van de mate van activiteit, van het ras en van de leeftijd. Om je hond te helpen in topvorm te blijven, is het aanbevolen om de hoeveelheid van de voeding aan te passen. Dit is natvoer is ook zeer geschikt voor een gezond gebit en spijsverteringsproblemen. Ideaal voor een complete maaltijd.

Edgard & Cooper Zalm & Forel Kuipje

Edgard & Cooper Zalm & Forel Kuipje

Bekijk de dagprijs

Goed eten is top voor lichaam en geest. Niks beter dan lekker vers vlees met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is met een hart voor de natuur. Maar: meestal is dierenvoeding overbewerkt en verpakt in plastic. Daar hebben wij het helemaal mee gehad. Jij ook? Geef je lievelingen dan Edgard & Cooper: écht lekker eten voor honden en katten dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet.

Tips

Leg een matje onder de voerbak van uw hond

In tegenstelling tot brokken, kan natvoer erg smerig zijn. Plaats, vooral voor puppy’s, een afwasbaar matje onder de voerbak om beschadiging van de vloer te voorkomen. Wen uw hond zo mogelijk aan eten in een rustige hoek en uit de buurt van voorwerpen die gemakkelijk vlekken maken. De veranda of de hal is een ideale plek om uw huisdier te voeren.

Bewaar voedsel in de koelkast

Laat het blikje niet open staan in de keuken. Na het voeren van uw hond, dek het blik af en zet het in de koelkast. U kunt het meer dan 5 dagen serveren zonder dat de smaak achteruit gaat. Als u niet van de geur van restjes houdt, doe ze dan in een glas dat u kunt afsluiten met een deksel of plasticfolie.

Varieer de maaltijden van uw hond

Net als mensen houden ook honden van gevarieerde maaltijden. Dus serveer ze niet alleen een dieet van pasta. Vul de voeding aan met groenten. Om te voorkomen dat uw hond daarna iets anders weigert te eten, kunt u natvoer afwisselen met droogvoer. Als uw hond niet van de smaak van het gekozen voer houdt, kunt u zalmolie toevoegen.

Hou je aan de juiste dosering

Uw hond zou normaal moeten groeien. Om ervoor te zorgen dat hij niet te veel aankomt en geen tekorten krijgt, moet de ideale dosering worden aangehouden. Als u hem brokjes geeft, verminder dan het rantsoen met 20 g en voeg 100 g voer toe. Als u merkt dat hij niet langer geïnteresseerd is in zijn basisvoeding, verminder dan de hoeveelheid natvoer.

Geef uw huisdier altijd water

Hoewel natvoer ervoor zorgt dat uw hond niet uitdroogt, mag u niet vergeten hem een bakje water te geven. Afhankelijk van de hoeveelheid energie die hij verbruikt, moet hij elke dag voldoende water drinken. Het doel is om zijn lichaamstemperatuur te stabiliseren en zijn organen en gewrichten te behouden. Als u ervoor kiest uw hond een vetrijker dieet te geven, zal het water hem helpen bij de afvalverwijdering.

FAQ

Hoeveel natvoer moet ik een puppy van een klein ras geven?
Als u een puppy van een klein ras opvoedt, begin dan met 300 gram natvoer per dag. Nadat de puppy 4 maanden oud is, het rantsoen verhogen tot meer dan 200 gram. Als hij volwassen is, kunt u overschakelen op halfvochtige brokjes. Als uw hond op volwassen leeftijd meer dan 25 kg weegt, moet u hem 500 gram gaan voeren.

Kan ik mijn hond met overgewicht hondenvoer geven?
Controleer eerst of uw hond overgewicht heeft. Meet de laterale zone, als je zijn ribben kan zien, betekent het dat hij geen risico loopt. Maar als je de botten niet kunt voelen, moet je hem helpen een paar kilo’s kwijt te raken. U kunt hem pellets geven, maar liever die met een laag vetgehalte. Zorg ervoor dat hij elke dag op hetzelfde tijdstip eet.

Mijn hond komt niet aan, mag ik hem op zijn manier natvoer laten eten?
Uw hond veel natvoer laten eten lijkt niet erg bevorderlijk te zijn voor zijn gezondheid. Hoewel u misschien geen bijzondere veranderingen in zijn lichaam ziet, moet u hem aan een vaste routine houden. Vervang gewoon het voedsel. In plaats van alleen op brokken te vertrouwen, kunt u ook natvoer van goede kwaliteit gebruiken. Verhoog het rantsoen zonder te overdrijven.

Wat als het eten slecht ruikt?
Alle hondenvoedsel wisselt in de loop van de tijd. Als u het voer van uw hond in contact brengt met de lucht, kunnen de vetten en andere voedingsstoffen afbreken. Hetzelfde geldt als je ze blootstelt aan hitte of vocht. Bewaar ze dus in de koelkast met de blikken goed gesloten. Zodra u onaangename geuren ruikt, moet u ze onmiddellijk weggooien.