Dit zijn de beste natvoer voor honden merken


Bent u geïnteresseerd in het beste en meest kwalitatieve natvoer voor uw volwassen hond?

Na 75 uur onderzoek en het voeren van 10 producten, het bestuderen van de ingrediënten en het vragen aan professionele voedingsdeskundigen en dierenartsen, denken wij dat deze top 5 de beste lijst voor u is.
Natvoer voor Honden
Hieronder vindt u de reviews in detail en belangrijke informatie voor het kiezen van de juiste voeding als je goed natvoer voor je hond wilt kopen.

Top 5 beste natvoer voor je hond lijst

Bonzo Vitafit Multipack Rund – Kip – Lam
Bonzo Vitafit Multipack Rund - Kip - Lam

Bekijk de dagprijs

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip – Wild – Lam
Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip - Wild - Lam

Bekijk de dagprijs

Renske Adult Multi
Renske Adult Multi

Bekijk de dagprijs

Royal Canin Hypoallergenic
Royal Canin Hypoallergenic

Bekijk de dagprijs

Avalon Dog Chicken
Avalon Dog Chicken

Bekijk de dagprijs

Voor wie is deze test bedoeld?

Deze test is geschikt voor alle hondeneigenaars die een hond hebben vanaf de leeftijd van één jaar. Op zijn laatst zullen deze honden geen puppyvoer meer krijgen en kunnen ze volwassen voer krijgen. Nu is het tijd om het juiste honden natvoer te vinden om uw huisdier van voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te voorzien.

Hoe we getest hebben

De criteria voor de test van natte levensmiddelen waren gebaseerd op de ingrediënten, de samenstelling en de declaratie. We zorgden ervoor dat het voer veel eiwitten bevatte, want een hond heeft veel energie nodig. Een hoog vleesgehalte was ook erg belangrijk voor ons.

Een goed nat hondenvoer moet een hoog vleesaandeel hebben, en niet alleen het verse vlees is belangrijk, maar ook het slachtafval. Een goed honden natvoer wordt gecombineerd met omega vetzuren en groenten.

Wij hebben op basis van deze criteria geselecteerd

Er zijn tientallen merken en variëteiten nat hondenvoer te koop in de detailhandel of op het internet. Geen wonder dat u vandaag in deze review wilt weten wat het beste natvoer voor volwassen honden is.

We hebben eerst aan deskundigen en dierenartsen gevraagd welke punten belangrijk zijn bij het kiezen van het beste natvoer. Vervolgens hebben we zelf meer dan 100 producten vergeleken in ons onderzoek online. Producten met zeer slechte ingrediënten zoals suiker of tarwe waren de eersten die van onze lijst werden geschrapt.

Naar onze mening horen deze ingrediënten niet thuis in een goed hondenvoer. Vervolgens keken we naar de samenstelling van de producten en zorgden we ervoor dat er voldoende eiwitten, vetten en groenten in het voedsel zaten. Last but not least was een transparante verklaring belangrijk voor ons.

Wij staan aan de kant van de consument en willen dat u als koper aan het eind van de dag een veilig gevoel heeft over wat uw hond eet. Vooraf hebben we de recensies van populaire hondenwinkels doorgelezen om ook andere meningen mee te nemen. Aan het eind van ons onderzoek kwamen we met een paar merken die we bestelden en voerden. We hebben deze producten in een praktijktest bekeken.

Voordelen van natvoer

Meeste honden moeten elke dag gevoed worden. Er zijn talloze soorten voer op de markt, grofweg onder te verdelen in droogvoer en natvoer. Er zijn enkele verschillen tussen de twee soorten voedsel. In principe kunnen beide soorten voer zonder problemen worden gegeven.

Het duidelijkste verschil is het watergehalte. Terwijl droogvoer een watergehalte heeft tussen 3 en 12%, heeft natvoer een watergehalte tussen 60% en 84%. Het watergehalte is ook een reden waarom natvoer veel sneller kan bederven dan droogvoer.

Beide soorten hebben voor- en nadelen.

Droogvoer is energieker en gaat langer mee dan natvoer. Bovendien blijft de omgeving rond de voerbak schoner tijdens het voeren.

Natvoer scoort beter op het gebied van smaak. Het hoge watergehalte verbetert de vochtbalans van uw hond. Natvoer is ook geschikt voor honden met neiging tot overgewicht. Zij kunnen een grotere hoeveelheid eten en toch hun gewicht behouden.

Het soort voer dat u kiest, hangt af van de behoeften van uw hond en uw eigen voorkeuren. Er is geen duidelijk goed en fout.

Belangrijk is dat op nat hondenvoer ook wordt vermeld dat het om volledig voer gaat.

Dit is hoe een goede compositie eruit ziet

Een goed natvoer combineert verschillende componenten. Vers vlees is zeer belangrijk in natvoer. Vis is ook een goed alternatief. In natvoer mag echter alleen vlees, slachtafval of vis van hoge kwaliteit worden gebruikt. Dit moet ook volledig in de verklaring worden vermeld.

Op deze manier krijgt uw hond hoogwaardige eiwitten binnen die nodig zijn voor de opbouw van spieren. Naast vlees spelen groenten of granen een belangrijke rol. In tegenstelling tot katten hebben honden niet alleen vlees nodig, maar ook een kleine hoeveelheid vitaminen uit groenten.

In principe maakt graan geen deel uit van het natuurlijke dieet van de hond, maar is het een energieleverancier. Honden bewegen veel en verbruiken energie. Om hun reserves aan te vullen, moeten ze energiebronnen consumeren, waaronder granen.

Er zijn echter ook betere manieren om energie te leveren. Een van deze is de aardappel.

Groenten zijn belangrijk voor de aanvoer van vitaminen. Zij zorgen ervoor dat uw hond in goede gezondheid blijft.

Is biologisch natvoer de moeite waard?

Niet alleen het voedsel voor de mens wordt al jaren heroverwogen. Ook op het gebied van diervoeding wordt steeds meer aandacht besteed aan de ingrediënten.

Een goede zaak is dat er steeds minder conserveringsmiddelen en smaakversterkers worden gebruikt. Zelfs bij vlees wordt al rekening gehouden met duurzaamheid. Het vlees moet afkomstig zijn uit de omgeving van het verwerkingsbedrijf en van bekende landbouwers.

Bovendien is een zachte verwerking van de afzonderlijke ingrediënten voor veel mensen van groot belang. Zij zorgen ervoor dat er veel vitaminen in zitten, en dat is alleen mogelijk met een zachte productie. Additieven worden opzettelijk vermeden.

Er zijn veel honden die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Gastro-intestinale klachten kunnen uitgelokt worden. Moet uw hond deze problemen hebben? Dan raden wij aan een monoproteïne te kiezen. Dat betekent maar één bron van vlees.

Vooral bij biologisch hondenvoer letten we op elk detail. Vele factoren komen hier samen, van de ingrediënten, die meestal van voedselkwaliteit zijn, tot de zachte bereiding. Het hoeft echter niet altijd biologisch natvoer te zijn, want er zijn tegenwoordig veel soorten natvoer die evenveel aandacht besteden aan de ingrediënten en de bereiding. Met Anifit en Terra Canis is het voedsel volgens de fabrikant van voedselkwaliteit.

Waar moet je op letten als je natvoer koopt?

Een goed natvoer moet een hoog vleesgehalte hebben. De kwaliteit speelt een belangrijke rol. Proteïnen van levensmiddelenkwaliteit zijn ideaal. Afvalproducten mogen niet worden verwerkt in een goed natvoer. De compositie geeft een overzicht.

Het vleesgehalte moet altijd op de eerste plaats komen. Dit maakt duidelijk dat het een hoge concentratie vlees bevat. Let bij de ingrediënten op de additieven. Kunstmatige ingrediënten, kleurstoffen en conserveringsmiddelen mogen in geen geval worden gebruikt.

De juiste hoeveelheid voer voor uw hond

De hoeveelheid voer moet altijd gebaseerd zijn op het gewicht van de hond. Voor een volwassen hond moet 2 tot 4% van zijn eigen lichaamsgewicht aan voedsel worden opgenomen. Dit bedrag kan echter niet worden veralgemeend.

Voor een hond met een normale activiteit is de hoeveelheid voldoende, maar voor een viervoeter die de hele dag actief is, zal de hoeveelheid te weinig zijn. De activiteit speelt dus ook een belangrijke rol bij de hoeveelheid voedsel.

Leeftijd speelt ook een belangrijke rol. Een oudere hond heeft minder eiwitten nodig, maar meer vitaminen. In principe moet de hondeneigenaar goed voor zijn viervoeter zorgen. Als de hond een tevreden indruk maakt en even actief is als tevoren, dan is een hoeveelheid van maximaal 4% van het lichaamsgewicht precies goed.

Dit is waar je naar moet zoeken

De eerste blik moet altijd op de lijst van ingrediënten van het nat hondenvoer zijn. Daarna moet het voer de hond echter ook nog goed smaken. Bij het kiezen van een smaak zijn kip, lam, rund of wild het populairst. Maar er zijn veel meer soorten. Als uw hond ze verdraagt, kunt u ze aan hem voeren.

Belangrijke factoren zijn: stoelgang, vacht, huid, tanden en tandvlees. Activiteit is ook belangrijk. Een hond moet actief zijn en klaar om te presteren, zelfs na het eten. Als dit afneemt, is het voedsel misschien niet optimaal.

Meer smaak

Het grootste voordeel van nat hondenvoer: de smaak. Dit hangt natuurlijk af van de consistentie van het vlees en het watergehalte. Uw hond houdt meer van natvoer dan van droogvoer.

Natvoer is vooral nuttig als uw hond medicijnen toegediend moet krijgen. U kunt de medicatie zonder problemen door het natvoer mengen.

Bovendien zorgt het hoge watergehalte ervoor dat uw hond voldoende vocht binnenkrijgt. Het vleesgehalte van nat hondenvoer is hoog, maar de brokjes zijn zacht en gemakkelijk te kauwen. Dit is vooral belangrijk voor oudere en zieke honden.

Bijvoeding – Wanneer is het belangrijk?

Natvoer is zeer geschikt als volledige voeding. In bepaalde gevallen kunt u ook aanvullende voeding gebruiken.

Vooral voor honden boven een bepaalde leeftijd kan natvoer gecombineerd worden met bijvoeding. Honden met een gevoelige maag kunnen geholpen worden met een goed middel voor de darmflora.

Verschillen in natvoer voor:

 1. Kleine honden
 2. Grote honden
 3. Allergische honden
 4. Dieet
 1. Bij natvoer moet niet alleen worden gelet op de ingrediënten en de samenstelling, maar ook op de honden. Vooral kleine rassen hebben natvoer nodig dat niet te veel stukjes vlees bevat. Bovendien verbruiken kleine honden vaak meer energie, zodat er ook een hoger aandeel eiwitten in moet zitten. Het natvoer moet echter nog steeds zo worden samengesteld dat overgewicht wordt vermeden. Vooral kleine honden komen sneller aan dan grote honden.
 2. Middelgrote en grote honden hebben grotere stukken vlees nodig om de kauwspieren te stimuleren. Bovendien moeten er ingrediënten aanwezig zijn die verantwoordelijk zijn voor de werking van spieren, pezen en gewrichten. Vooral grote honden hebben vaak problemen met deze gebieden. Grote honden hebben ook vaak problemen met de maag. De maag kan zich omdraaien en grote moeilijkheden veroorzaken voor de viervoeter. Fabrikanten gebruiken ook een speciale voeding met lichte ingrediënten.
 3. Voor honden met allergieën is een hypoallergeen natvoer ideaal. Dit natvoer bevat geen allergene ingrediënten noch andere additieven. In plaats daarvan wordt aandacht besteed aan lichte ingrediënten en goede ingrediënten die de spijsvertering van de hond niet belasten.
 4. Oudere honden hebben vaak de neiging tot overgewicht. Het juiste natvoer voor deze honden heeft een zeer laag vetgehalte, maar moet wel goed verteerbaar zijn. Het dieetvoedsel is altijd zonder suiker en heeft een lagere energie-inhoud. Dit betekent dat het dieetvoer niet alleen voor honden met overgewicht kan worden gebruikt, maar ook voor senioren.

Waar u op moet letten bij het veranderen van het dieet van uw hond

Een verandering van dieet kan om verschillende redenen nodig zijn. De verandering van voeding moet echter goed gepland zijn om het spijsverteringskanaal van uw hond niet te beschadigen.

In principe moet het voedsel met voorzichtigheid worden veranderd. In de eerste dagen moet het oude voedsel een hoog aandeel bevatten en het nieuwe voedsel slechts een laag aandeel.

In de daaropvolgende dagen wordt het mengsel meer en meer veranderd tot het oude voedsel volledig is vervangen. In de regel duurt deze procedure ongeveer 10 dagen. Verandering van voeding moet echter niet te vaak gebeuren. U vindt meer over dit onderwerp in onze stap-voor-stap gids voor het veranderen van voeding.

Merken natvoer in individuele tests

Bonzo Vitafit Multipack Rund – Kip – Lam

Bonzo Vitafit Multipack Rund - Kip - Lam

Bekijk de dagprijs

Bonzo VitaFit: Voor een hond vol vitaliteit! Bonzo VitaFit ondersteunt de gezondheid van jouw hond. Het voer van Bonzo ondersteunt de ogen, zorgt voor een glanzende en gezonde huid en bevat kwalitatief hoogwaardige ingredienten voor een gezonde spijsvertering.

De heerlijke, complete en gebalanceerde natte maaltijden komen in een handige pouch van 100gr verpakking en bevatten de volgende smaken:

 • Met Rund en Wortelen in Gelei
 • Met Kip en Erwten in Gelei
 • Met Lam en Sperziebonen in Gelei

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip – Wild – Lam

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip - Wild - Lam

Bekijk de dagprijs

Dit multipack bevat de meest populaire recepten van Edgard & Cooper zoals Kip & Kalkoen, Wild & Eend en Lam & Rund. Alle maaltijden zijn graanvrij en gemaakt met eenvoudige, makkelijk verteerbare ingrediënten. Omdat Edgard & Cooper veel vers vlees en voedzame restjes gebruiken, zit het eten vol lekkere, natuurlijke goodies. Zo voelt je hond zich op zijn best. En dat zie je.

Bijna elke hond vindt onze recepten met véél vlees onweerstaanbaar. Als bonus doet Edgard & Cooper er veel natuurlijke superfoods bij die je viervoeter een extra vitamineboost geven.

 • Véél vers vlees
 • Graanvrij
 • 100% Natuurlijk

Renske Adult Multi

Renske Adult Multi

Bekijk de dagprijs

100% natuurlijke hondenvoer!
Complete vers vlees voeding voor honden.
Zeer geschikt voor meeste honden die slecht reageren op droog- en of blikvoeding of andere soorten van vlees.
Renske Vlees Voeding is samengesteld uit een mix van de allerbeste natuurlijke ingrediënten.
Renske Vlees Voeding is verrijkt met Schotse zalm olie, glucosamine en chondrointine.
Tevens is ons product rijk aan natuurlijke antioxydanten.
Onze zuivere, verse natuurlijke ingrediënten zijn zacht gestoomd en vacuüm geseald voor het behoud van de noodzakelijke voedingstoffen.

Royal Canin Hypoallergenic

Royal Canin Hypoallergenic

Bekijk de dagprijs

Is je hond overgevoelig voor bepaalde voeding? Dan kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Hypoallergenic Diet van ROYAL CANIN® adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen vermindert.

Deze voeding onder andere te gebruiken wanneer uw hond urinewegproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid of overgewicht heeft. Daarnaast helpt het hoge vochtgehalte in natvoeding te droge ontlasting voorkomen.

Avalon Dog Chicken

Avalon Dog Chicken

Bekijk de dagprijs

Onweerstaanbare Avalon Dog Chicken bevat alle benodigde ingrediënten voor uw hond. Niet alleen dat, door het verwerken van hoge kwaliteit vlees en verse producten in onze proces heeft Avalon een onweerstaanbare smaak waar geen een hond tegen op kan.

Cesar Alu Cuisine – Kalf&Kalkoen

Cesar Alu Cuisine - Kalf&Kalkoen

Bekijk de dagprijs

Dit volledige Cuisine natvoer van Cesar is geschikt voor volwassen honden. Dit voer bevat kalf met kalkoen en groenten in een heerlijke saus. Het voer is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en toegevoegde suikers.

 • Eiwit: 9%
 • Vet: 5,5%
 • Anorganische stof: 2%
 • Ruwe celstof: 0,3%
 • Vocht: 81%

Pedigree Blik Pate Rund

Pedigree Blik Pate Rund

Bekijk de dagprijs

Pedigree Blikvoeding richt zich volledig op de 4 basisbehoeften van de hond. Daarmee voorziet deze evenwichtige voeding voor 100% in de nutritionele behoefte van de hond.
Wanneer je Pedigree Adult natvoeding mengt met droogvoeding van Pedigree voor volwassen honden, halveer dan de aanbevolen hoeveelheden van elk product. De individuele behoeften van jouw hond hangen af van de mate van activiteit, van het ras en van de leeftijd. Om je hond te helpen in topvorm te blijven, is het aanbevolen om de hoeveelheid van de voeding aan te passen. Dit is natvoer is ook zeer geschikt voor een gezond gebit en spijsverteringsproblemen. Ideaal voor een complete maaltijd.

Edgard & Cooper Zalm & Forel Kuipje

Edgard & Cooper Zalm & Forel Kuipje

Bekijk de dagprijs

Goed eten is top voor lichaam en geest. Niks beter dan lekker vers vlees met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is met een hart voor de natuur. Maar: meestal is dierenvoeding overbewerkt en verpakt in plastic. Daar hebben wij het helemaal mee gehad. Jij ook? Geef je lievelingen dan Edgard & Cooper: écht lekker eten voor honden en katten dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet.

Vaak gestelde vragen

Wat is het beste natvoer voor honden?
In de lijst hierboven hebben wij de beste aanbevelingen van het moment gezet. Deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt. Er zijn graanvrije varianten en hypoallergene voeding voor allergische of gevoelige honden.

Wat zijn de voordelen van natvoer?
Droogvoer bestaat hoofdzakelijk uit gedroogde of gemalen ingrediënten. In vergelijking daarmee is natvoer veel verser en lijkt het dus meer op echt voedsel. Er is ook een groot verschil in het watergehalte. Terwijl droogvoer een watergehalte heeft tussen 3 en 12%, heeft natvoer een watergehalte tussen 60% en 84%.

Is nat- of droogvoer beter?
In vergelijking met natvoer heeft droogvoer het voordeel van opslag en houdbaarheid. Dit is dus zeer praktisch voor het moderne dagelijkse leven. Maar als het op kwaliteit en versheid aankomt, komt droogvoer er slechter vanaf dan natvoer of zelfs barfing.

Voor wie is deze test bedoeld?
Deze test is geschikt voor alle hondeneigenaars die geen puppy meer hebben. Nu is het tijd om het juiste natvoer te vinden om uw huisdier van voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te voorzien.

Waar moet je op letten als je natvoer koopt?
Een goed natvoer moet een hoog vleesgehalte hebben. De kwaliteit speelt een belangrijke rol. Proteïnen van levensmiddelenkwaliteit zijn ideaal. Afvalproducten mogen niet worden verwerkt in een goed natvoer. Een overzicht wordt gegeven door de samenstelling en onze testrapporten in detail.

Hoeveel natvoer heeft mijn hond nodig?
Vuistregel: lichaamsgewicht gedeeld door 30 is de dagelijkse portie natvoer. Het is belangrijk de dosering aan te passen aan de voedings- en energiebehoeften van de hond. Dit moet natuurlijk eerst worden vastgesteld, aangezien het van verschillende individuele factoren afhangt.

Recent Posts