Beste graanvrije hondenvoer en hondenbrokken kopen


Je hebt het beste voor met je hond! Om je viervoeter gezond te houden is het verstandig om te kiezen voor graanvrij hondenvoer. In het hondenvoer wat je bij een supermarkt of dierenwinkel koopt zitten vaak tal van ongezonde voedingsstoffen. Granen zijn er een voorbeeld van, daar je hond deze niet nodig heeft om te presteren overdag. Het graanvrije hondenvoer bestel je online. Er zijn verschillende varianten van dit type hondenvoer, wat het verstandig maakt om vooraf goed uit te zoeken welk graanvrij hondenvoer het meest geschikt is voor je hond.
hondenvoer zonder granen
Op deze pagina lees je meer over de keuze voor graanvrij hondenvoer. Waarop moet je letten, wanneer je voor dit type hondenvoer kiest? Wat maakt graanvrij hondenvoer zo goed voor je dier? Kijk ook eens naar het overzicht met het beste hondenvoer zonder granen van dit moment. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je overstapt op graanvrij hondenvoer.

Koopgids: het beste graanvrije hondenvoer van dit moment

Onderstaand overzicht maakt het makkelijker om geschikt hondenvoer te vinden voor je viervoeter. Het hondenvoer bevat geen granen en is hierdoor zeer gezond! Doordat het graanvrije hondenvoer in verschillende smaken wordt aangeboden, vind je altijd een type graanvrij hondenvoer die past bij jouw hond. Wat is diens favoriete smaak? De verschillende soorten hondenvoer zonder granen zijn in willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht.

#1: Renske Super Premium graanvrij hondenvoer

Renske Super Premium Adult - Zalm-Graanvrij - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Het graanvrij hondenvoer van Renske is van hoge kwaliteit en specifiek bedoeld voor een volwassen hond. Dit voer heeft de smaak zalm, wat maakt dat veel honden uit zullen kijken naar hun bak met brokken. Naast het feit dat zalm een fijne smaak is voor je viervoeter, bevat het ook nog eens belangrijke voedingsstoffen om je hond gezond te houden.

Gebruik dit graanvrije hondenvoer niet voor een jonge hond. Een hond moet minimaal twee jaar oud zijn, voor je het Renske Super Premium graanvrij hondenvoer aan het dier geeft. Je kunt het voer aan ieder ras hond voeren.

#2: Renske Multi graanvrij hondenvoer

Renske Adult Multi Graanvrij - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Renske is een merk wat niet alleen harde hondenbrokken aanbiedt voor honden. Het assortiment van dit merk bestaat ook uit ook graanvrij natvoer. Het voordeel van honden natvoer is dat het de darmen van je hond gezond houdt en daarbij stimuleert. Zo behoudt je hond z’n goede weerstand en is de kans kleiner dat deze ziek wordt.

Dit Multi graanvrije natvoer van Renske is voornamelijk bedoeld voor volwassen honden. Het is minder geschikt als voeding voor een jonge hond. In dit natvoer zit een combinatie van lamsvlees, zoete aardappel en erwten. Ook zijn er stukjes wortel aan het voer toegevoegd. Ingrediënten die je hond gezond houden!

#3: Farm Food High Energy Schaap voor honden

Farm Food High Energy - Schaap - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Hoewel de productnaam wellicht anders doet vermoeden, is Farm Food High Energy Schaap bedoeld voor honden. Een belangrijk voordeel van dit graanvrije hondenvoer is het feit, dat je het voer aan iedere hond kunt voeren. Het maakt dus niet uit hoe oud je hond is! Iets wat bij het hondenvoer zonder granen van Renske wel een factor is om rekening mee te houden. Daarbij kan het voer van Farm Food aan ieder ras gegeven worden.

Deze hondenbrokken bevatten tal van gezonde ingrediënten, welke je hond in een goede conditie houden. Om het voer speciaal te maken voor je hond is hier schapenvlees aan toegevoegd.

#4: Carnis graanvrij hondenvoer

Carnis Droogvoer Brok geperst Lam

Bekijk de dagprijs

Net als Farm Food High Energy hondenbrokken, is ook het voer zonder granen voor honden van Carnis geschikt voor jonge en oude dieren. Daarbij kun je het voer aan ieder ras geven. Het maakt Carnis graanvrij hondenvoer zeer geschikt voor huishoudens met meerdere honden van verschillende rassen en leeftijden.

Met Carnis graanvrij hondenvoer blijft je hond gezond en in een goede conditie. Zo is deze energiek en heeft je hond zin om actief bezig te zijn! Maak een lange wandeling met je dier of speel er een uurtje mee. Deze hondenbrokken van Carnis bevatten verschillende gezonde ingrediënten en zijn daarbij voorzien van lamsvlees. Het maakt deze hondenbrokken tot een waar feestje voor je viervoeter!

#5: Edgard & Cooper hondenvoer zonder graan

Bekijk de dagprijs

Het graanvrije hondenvoer van Edgard & Cooper is specifiek bedoeld voor jonge honden. Denk aan honden met een leeftijd tussen de één en twaalf maanden. De hondenbrokken bevatten alle ingrediënten die een hond nodig heeft in de eerste fase van diens leven. Om het voer extra aantrekkelijk te maken voor je hond, is hier verse scharreleend en kip aan toegevoegd.

Naast het vlees zitten er verschillende soorten groente en fruit in dit voer voor jonge honden. Het voer is niet alleen biologisch, maar ook erg duurzaam. Zo zijn de graanvrije hondenbrokken van Edgard & Cooper goed voor zowel je hond, als het milieu!

Voordelen van graanvrij hondenvoer

De keuze voor hondenvoer zonder granen biedt verschillende voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat sommige honden moeite hebben met het verteren van de verschillende granen in hondenbrokken en natvoer. Het maakt dat je hond al snel te maken kan krijgen met darmklachten. Iets wat de gezondheid van het dier aantast en maakt dat deze minder energie heeft gedurende de dag. Uiteindelijk kan je hond er zelfs ziek van worden! Het verschilt per hond hoe gevoelig deze is voor de granen in het hondenvoer. Probeer voor je eigen hond uit te zoeken, of het verstandig is om over te stappen op hondenvoer zonder granen. De gevoeligheid van een hond voor de granen in het voer hangt samen met het ras. Het ene ras is er gevoeliger voor dan het andere.

Symptomen van gevoeligheid voor granen

Er zijn verschillende symptomen die op kunnen spelen, wanneer een hond gevoelig blijkt te zijn voor granen in het hondenvoer. Reeds las je al dat een hond te maken kan krijgen met darmklachten, wanneer deze te veel granen binnenkrijgt. Naast darmklachten kan ook het uitvallen van de vacht van je hond een voorbeeld zijn van het gevolg van een hoge gevoeligheid voor granen in diens voedsel. Een derde symptoom is een hevige jeuk aan de vacht van het dier. Deze jeuk kan ook andere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan vlooien of een wond op de huid van je hond.

Op zoek naar het beste hondenvoer zonder granen

Wanneer je besluit over te stappen op hondenvoer zonder granen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Het hondenvoer wordt in verschillende soorten, van diverse merken en met tal van smaken aangeboden. Hoe vind je een type graanvrij hondenvoer, welke geschikt is voor jouw hond? Daar komt bij, dat het ene type hondenvoer geschikt is voor ieder ras en honden van iedere leeftijd. Daar waar andere vormen van graanvrij voer specifiek bedoeld zijn voor de wat oudere of juist hele jonge honden.

Onderstaand zoomen we verder in op de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van graanvrij hondenvoer. Aan welke van deze factoren had je zelf al gedacht?

Verschillende vormen van graanvrij hondenvoer

Net als hondenvoer met granen, wordt ook graanvrij hondenvoer in verschillende varianten aangeboden. Het onderscheid wordt hierbij gemaakt tussen droge hondenbrokken en natvoer voor honden. Veel baasjes kiezen voor een combinatie van beide soorten hondenvoer, om hun dier van alle benodigde bouw- en voedingsstoffen te voorzien. Je kunt ervoor kiezen om zowel je bestaande natvoer met granen als je brokken te vervangen. Een alternatief is het vervangen van slechts je hondenbrokken met granen.

Over het algemeen geldt dat hondenbrokken goedkoper zijn dan natvoer. In de basis zijn hondenbrokken niet minder goed voor je dier. Je kunt er dus ook voor kiezen om het natvoer weg te laten en je hond standaard brokken zonder granen te geven. Overleg waar nodig met je dierenarts, welk type voer het meest geschikt is voor jouw hond.

Hondenvoer voor specifieke rassen

Niet alleen wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten hondenvoer. Ook is het belangrijk om te kijken of het hondenvoer geschikt is voor jouw hond. Niet ieder type voer kan aan ieder ras gegeven worden. Op de verpakking of in de productomschrijving van het hondenvoer zonder granen vind je vaak meer informatie over de hondenrassen waaraan het graanvrije hondenvoer gegeven mag worden. Je wilt voorkomen dat het hondenvoer zonder granen een averechts effect heeft op de gezondheid van je dier!

Leeftijd van je hond

Niet alleen het ras van je hond speelt een rol bij het kopen van hondenvoer zonder granen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je dier. Het ene type hondenvoer is meer geschikt voor een jonge hond of zelfs puppy. Daar waar andere soorten hondenvoer ook gevoerd kunnen worden aan volwassen en oudere honden. Een jonge hond heeft andere bouwstoffen nodig om goed te kunnen blijven presteren dan een wat ouder dier. Houd hier rekening mee, wanneer je op zoek gaat naar geschikt hondenvoer.

Voor oudere honden is het voornamelijk van belang, dat het voedsel makkelijk te verteren is. Zou de voeding zwaar op de maag vallen, dan kan je hond te maken krijgen met darmklachten. Een jonge pup heeft juist voeding nodig met veel bouwstoffen, die je hond helpen een groot en sterk dier te worden. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen vier categorieën, namelijk: een puppy, een junior, een adult en een senior. Onderstaande tabel toont welke leeftijd hoort bij welke categorie.

Categorie Leeftijd
Puppy 1 – 12 maanden
Junior 12 – 24 maanden
Adult 2 – 8 jaar
Senior 8+ jaar

Speciaal duurzaam hondenvoer zonder granen

Heb je niet alleen het beste voor met je hond, maar ook met het klimaat en milieu? In dat geval kun je overwegen om voor speciaal duurzaam hondenvoer zonder granen te kiezen. Bij de productie van dit type hondenvoer wordt het milieu zo min mogelijk belast. Vergelijk de ingrediënten van een natuurlijk type hondenvoer eens met de ingrediënten van andere soorten graanvrij hondenvoer, om te zien of dit voor jouw hond het overwegen waard is. Je weet vaak op voorhand al welke ingrediënten bij jouw viervoeter in de smaak zullen vallen!

Tip: je herkent de duurzaamheid van het hondenvoer vaak aan een keurmerk, welke je op de verpakking van het hondenvoer zonder granen vindt.

Conclusie: hondenvoer zonder granen is beter voor je hond

In dit artikel werden de verschillende voordelen van graanvrij hondenvoer voor je op een rijtje gezet. Het helpt darmklachten bij je hond te voorkomen, het helpt je hond in goede conditie te blijven en verkleint de kans op verschillende ziektes. Bij de aankoop van hondenvoer zonder granen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type hondenvoer dat je voor je hond koopt. Graanvrije hondenbrokken volstaan, maar je kunt ze ook afwisselen met graanvrij natvoer voor honden. In het bijzonder, wanneer je hond tot nu toe ook steeds natvoer kreeg.

Bij de aankoop van hondenvoer zonder granen is het voornamelijk van belang, dat je voor hondenvoer kiest dat geschikt is voor de leeftijd en het ras van je hond. Een hond heeft als jonge pup heel andere stoffen nodig, dan wanneer deze volwassen of zelfs al een senior is.

Recente artikels