Beste graanvrije hondenvoer en hondenbrokken kopen

Je hebt het beste voor met je hond! Om je viervoeter gezond te houden is het verstandig om te kiezen voor graanvrij hondenvoer. In het hondenvoer wat je bij een supermarkt of dierenwinkel koopt zitten vaak tal van ongezonde voedingsstoffen. Granen zijn er een voorbeeld van, daar je hond deze niet nodig heeft om te presteren overdag. Het graanvrije hondenvoer bestel je online. Er zijn verschillende varianten van dit type hondenvoer, wat het verstandig maakt om vooraf goed uit te zoeken welk graanvrij hondenvoer het meest geschikt is voor je hond.
hondenvoer zonder granen
Op deze pagina lees je meer over de keuze voor graanvrij hondenvoer. Waarop moet je letten, wanneer je voor dit type hondenvoer kiest? Wat maakt graanvrij hondenvoer zo goed voor je dier? Kijk ook eens naar het overzicht met het beste hondenvoer zonder granen van dit moment. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je overstapt op graanvrij hondenvoer.

Koopgids: het beste graanvrije hondenvoer van dit moment

Onderstaand overzicht maakt het makkelijker om geschikt hondenvoer te vinden voor je viervoeter. Het hondenvoer bevat geen granen en is hierdoor zeer gezond! Doordat het graanvrije hondenvoer in verschillende smaken wordt aangeboden, vind je altijd een type graanvrij hondenvoer die past bij jouw hond. Wat is diens favoriete smaak? De verschillende soorten hondenvoer zonder granen zijn in willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht.

Nature’s Variety

Natures variety original adult medium
Het beste graanvrije hondenvoer in 2022

Deze graanvrije hondenvoeding voor middelgrote en grote volwassen honden is gemaakt met verse zalm. De 12kg verpakking bevat een evenwichtige mix van eiwitten en calorieën om uw hond gezond te houden.

Bekijk de dagprijs

True Instinct No Grain Nature’s Variety is het beste graanvrije hondenvoer dat je kunt kopen. Het pakket in deze vergelijking heeft een capaciteit van 12 kg. De graanvrije formule is gebaseerd op zalm en kip. Het bevat ook erwten, kikkererwten en aardappelen, die bronnen van verteerbare koolhydraten zijn. Zalm levert een evenwichtige mix van eiwitten en calorieën ter ondersteuning van de musculoskeletale functie en het activiteitenniveau. Naast omega-3- en omega-6-vetzuren bevatten deze brokjes veel antioxidanten en zink.

Pro-Nutrition – Flatazor Prestige

Pro-Nutrition Flatazor Prestige Adult
Het beste instap graanvrije hondenvoer

Pro-Nutrition’s Prestige graanvrij hondenvoer is geschikt voor alle volwassen honden met spijsverteringsproblemen: het biedt een complete en uitgebalanceerde voeding die geschikt is voor honden die gevoelig en/of intolerant zijn voor granen of gluten.

Bekijk de dagprijs

Als u uw hond een gezonde voeding wilt aanbieden, kunnen de Prestige graanvrije brokken van Pro-Nutrition een uitstekende optie zijn. Ze zijn volledig hypoallergeen: het merk gebruikt geen granen of gluten in zijn receptuur en kiest alleen voor niet-allergene en licht verteerbare ingrediënten zoals aardappelen, erwten en zalm om de spijsvertering van uw hond te bevorderen.

De Prestige brokken van pro-Nutrition hebben een evenwichtige samenstelling van 40 essentiële voedingsstoffen en bieden een uitstekende bescherming dankzij de toevoeging van vitaminen en de integratie van natuurlijke antioxidanten (appelvezelpolyfenolen en rozemarijnextracten) in de receptuur. Zij bieden uw hond gezondheid en vitaliteit. Bovendien bevordert de combinatie van probiotica (Enterococcus faecium) en prebiotica (FOS) ook de ontwikkeling van een goede darmflora. In het recept zijn ook klei en biergist verwerkt, die de doorvoer door het spijsverteringsstelsel bevorderen. Ten slotte voorkomt artisjok, een natuurlijke leverbeschermer, leveraandoeningen en bevordert een goede spijsvertering.

Orijen

Orijen graanvrij hondenvoer
Het beste graanvrije hondenvoer van de hoogste kwaliteit

Dit graanvrije hondenvoer heeft een kalkoensmaak en een hoge eiwitconcentratie, die overeenkomt met de natuurlijke voeding van een hond. De gebruikte ingrediënten zijn geschikt voor menselijke consumptie.

Bekijk de dagprijs

Orijen Original Adult brokjes zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals gevogelte en vis. Ze zijn bestemd voor honden van 1 jaar en ouder. Ze zijn ideaal voor alle hondenrassen en -grootten. Naast kip (38%) is er ook haring en kalkoen in de samenstelling. Dit zorgt voor een goed evenwicht van essentiële aminozuren en bootst de natuurlijke voeding van honden na. De consumptie van deze graanvrije brokken zorgt voor een goede fysieke conditie van het dier. De verpakking heeft een inhoud van 11 kg en alle ingrediënten zijn duidelijk aangegeven door de fabrikant.

Edgard & Cooper

Edgard & Cooper graanvrije hondenvoer
Het beste graanvrije hondenvoer voor honden met een gevoelige maag

Deze graanvrije hondenvoeding, gemaakt van scharrelkippen, is geschikt voor volwassen honden van alle maten en rassen. Honden met een gevoelige maag zouden deze moeten proberen.

Bekijk de dagprijs

Gemaakt van scharrelkip, zonder granen of vleesmeel, zijn deze brokjes licht verteerbaar en zeer geschikt voor honden met een gevoelige maag. Het resulterende eiwit is laag in calorieën door de afwezigheid van gedroogd en gedehydrateerd vlees, waardoor de hond niet zal aankomen. De bereiding gebeurt in een traag kookproces om de smaak te behouden en een maximale opname te garanderen. Deze brokjes zijn hypoallergeen. Bovendien bevordert de aanwezigheid van prebiotica de darmtransit van uw huisdier. Deze brokjes bevatten groenten en fruit, kruiden en plantaardig materiaal met een hoog gehalte aan voedingsstoffen.

Renske Super Premium graanvrij hondenvoer

Renske Super Premium Adult - Zalm-Graanvrij - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Het graanvrij hondenvoer van Renske is van hoge kwaliteit en specifiek bedoeld voor een volwassen hond. Dit voer heeft de smaak zalm, wat maakt dat veel honden uit zullen kijken naar hun bak met brokken. Naast het feit dat zalm een fijne smaak is voor je viervoeter, bevat het ook nog eens belangrijke voedingsstoffen om je hond gezond te houden.

Gebruik dit graanvrije hondenvoer niet voor een jonge hond. Een hond moet minimaal twee jaar oud zijn, voor je het Renske Super Premium graanvrij hondenvoer aan het dier geeft. Je kunt het voer aan ieder ras hond voeren.

Renske Multi graanvrij hondenvoer

Renske Adult Multi Graanvrij - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Renske is een merk wat niet alleen harde hondenbrokken aanbiedt voor honden. Het assortiment van dit merk bestaat ook uit ook graanvrij natvoer. Het voordeel van honden natvoer is dat het de darmen van je hond gezond houdt en daarbij stimuleert. Zo behoudt je hond z’n goede weerstand en is de kans kleiner dat deze ziek wordt.

Dit Multi graanvrije natvoer van Renske is voornamelijk bedoeld voor volwassen honden. Het is minder geschikt als voeding voor een jonge hond. In dit natvoer zit een combinatie van lamsvlees, zoete aardappel en erwten. Ook zijn er stukjes wortel aan het voer toegevoegd. Ingrediënten die je hond gezond houden!

Farm Food High Energy Schaap voor honden

Farm Food High Energy - Schaap - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Hoewel de productnaam wellicht anders doet vermoeden, is Farm Food High Energy Schaap bedoeld voor honden. Een belangrijk voordeel van dit graanvrije hondenvoer is het feit, dat je het voer aan iedere hond kunt voeren. Het maakt dus niet uit hoe oud je hond is! Iets wat bij het hondenvoer zonder granen van Renske wel een factor is om rekening mee te houden. Daarbij kan het voer van Farm Food aan ieder ras gegeven worden.

Deze hondenbrokken bevatten tal van gezonde ingrediënten, welke je hond in een goede conditie houden. Om het voer speciaal te maken voor je hond is hier schapenvlees aan toegevoegd.

Carnis graanvrij hondenvoer

Carnis Droogvoer Brok geperst Lam

Bekijk de dagprijs

Net als Farm Food High Energy hondenbrokken, is ook het voer zonder granen voor honden van Carnis geschikt voor jonge en oude dieren. Daarbij kun je het voer aan ieder ras geven. Het maakt Carnis graanvrij hondenvoer zeer geschikt voor huishoudens met meerdere honden van verschillende rassen en leeftijden.

Met Carnis graanvrij hondenvoer blijft je hond gezond en in een goede conditie. Zo is deze energiek en heeft je hond zin om actief bezig te zijn! Maak een lange wandeling met je dier of speel er een uurtje mee. Deze hondenbrokken van Carnis bevatten verschillende gezonde ingrediënten en zijn daarbij voorzien van lamsvlees. Het maakt deze hondenbrokken tot een waar feestje voor je viervoeter!

#5: Edgard & Cooper hondenvoer zonder graan

Bekijk de dagprijs

Het graanvrije hondenvoer van Edgard & Cooper is specifiek bedoeld voor jonge honden. Denk aan honden met een leeftijd tussen de één en twaalf maanden. De hondenbrokken bevatten alle ingrediënten die een hond nodig heeft in de eerste fase van diens leven. Om het voer extra aantrekkelijk te maken voor je hond, is hier verse scharreleend en kip aan toegevoegd.

Naast het vlees zitten er verschillende soorten groente en fruit in dit voer voor jonge honden. Het voer is niet alleen biologisch, maar ook erg duurzaam. Zo zijn de graanvrije hondenbrokken van Edgard & Cooper goed voor zowel je hond, als het milieu!

Hoe kies je graanvrije hondenvoeding

Om het juiste graanvrije hondenvoer voor uw hond te kiezen, is het belangrijk dat u de volgende belangrijke criteria kent.
graanvrije hondenvoeding kiezen

Criterium 1: Leeftijd van de hond

De leeftijd van uw hond is zeer belangrijk bij het bepalen van zijn voeding om een goede gezondheid te waarborgen en te voldoen aan zijn behoeften qua voedingsinname. De leeftijd van een hond kan in twee delen worden opgesplitst. De periode dat het nog een puppy is en de resterende periode dat het als volwassen hond door het leven gaat. Puppy’s hebben calorierijk, eiwitrijk voer nodig voor een optimale groei. Volwassen honden hebben meer vitaminen en voedingsstoffen nodig om hun spierstructuur in stand te houden. Om u bij de aankoop van brokken niet te laten misleiden, moet u weten dat brokken voor volwassen honden op de verpakking worden aangeduid met “Large Breed” of “Senior”.

Criterium 2: De aanwezigheid van vlees

Honden zijn vleesetende dieren. Voor een goede voeding moet hij voldoende vlees eten in zijn dagelijks rantsoen. Dit ingrediënt is dus een essentieel bestanddeel en moet het hoofdbestanddeel van het recept vormen. Het kan rundvlees, gevogelte, vis of wild zijn. Het is belangrijk op te merken dat het eten van vlees de spieren van de hond versterkt en een natuurlijker dieet is voor het dier.

Criterium 3: Vitaminen en mineralen

Een hondendieet dat rijk is aan vitaminen en mineralen is van essentieel belang. Deze elementen helpen uw hond een goede vacht te krijgen en haaruitval te voorkomen, en zorgen voor een perfect gebit en een goed gezichtsvermogen. Ze worden in de samenstelling van brokken opgenomen via groenten en fruit.

Koop in grote hoeveelheden om de prijs laag te houden
Koop geen kleine verpakkingen van 1,5 kg, maar kies voor grote zakken van bijvoorbeeld 12 kg. Kijk bij het winkelen niet naar de prijs per pakje. Kijk in plaats daarvan naar de prijs per kilo. U zult merken dat een kilo brokken vaak de helft minder kost als het een groot pak is.

Criterium 4: Koolhydratengehalte

Het koolhydraatgehalte mag niet over het hoofd worden gezien bij de keuze van een graanvrije hondenvoeding. Aanbevolen wordt een product te kiezen met een koolhydraatgehalte van minder dan 35%. Onder deze grens is de voeding van uw hond evenwichtiger en gezonder.

Wat is graanvrij hondenvoer?

Wat is graanvrij hondenvoer
We mogen niet vergeten dat honden vleesetende dieren zijn. Lang geleden, toen zij nog in het wild leefden, voedden zij zich met vlees waarop zij jaagden en met de vruchten en groenten die zich in de organen van hun prooi kunnen hebben bevonden. De hond evolueerde en werd gedomesticeerd. Na verloop van tijd blijft het echter een vleesetend dier. Vlees moet het hoofdbestanddeel van zijn voeding zijn voor een optimale stofwisseling van zijn lichaam.

Dit is waar graanvrij hondenvoer om de hoek komt kijken. Er zijn soorten brokken die grotendeels uit granen bestaan. Dit soort voer maakt geen deel uit van het natuurlijke dieet van de hond en kan zelfs stofwisselings- en gezondheidsproblemen veroorzaken als de hond glutenintolerant is of als de brokken mycotoxine bevatten (een schimmel die zich met graan kan vormen).

Deze soorten hondenvoer bevatten geen granen in hun samenstelling. Ze bestaan uit vlees, fruit en groenten. Deze brokjes staan dicht bij de natuurlijke voeding die de hond nodig heeft voor de ontwikkeling en het behoud van een perfecte gezondheid.

De verschillende soorten graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer kan in twee soorten worden ingedeeld: graanvrij hondenvoer voor puppy’s en graanvrij hondenvoer voor volwassenen.

Graanvrij hondenvoer voor puppies

Graanvrij hondenvoer voor puppies
Deze brokjes zijn ontworpen om te worden gegeten door puppy’s en jonge honden van minder dan één jaar oud. Natuurlijk bevatten ze geen granen. Ze bevatten echter veel calorieën en eiwitten om de ontwikkeling van het beendergestel en de spieren van puppy’s doeltreffend te stimuleren. Ze helpen ook de tanden en het immuunsysteem te versterken.

Graanvrije brokjes voor volwassen honden

Graanvrije brokjes voor volwassen honden
Deze brokken bevatten alle voedingsstoffen, mineralen en andere elementen die nodig zijn voor de opbouw van spieren, het behoud van een goede lichaamsconditie, het behoud van tanden en een gladde, glanzende vacht zonder te verharen. Dit tweede type brokken biedt een goed evenwicht in de voeding om de hond voortdurend actief en in goede conditie te houden, zonder overgewicht (laag vetgehalte). Ze worden meestal aangeduid met “Senior” of “Large Breed”.

Vermijd vetarme brokken
Vlees moet het hoofdbestanddeel van de voeding van een hond zijn. Een dieet met een laag vleesgehalte zal ongeschikt zijn voor de hond op basis van zijn natuurlijke voeding. Daarom moet vlees de steunpilaar van de voeding van de hond zijn.

Graan- of graanvrij hondenvoer?

Hondenvoer met granen

Graan hondenvoer is de klassieke formule die al jaren wordt gebruikt om honden te voeren. Ze bestaan uit elementen, vooral granen, die niet erg geschikt zijn voor de stofwisseling van honden. Fabrikanten van hondenvoer nemen granen in de samenstelling op vanwege hun hoge koolhydraatgehalte. Als zetmeelbron zijn ze goedkoper dan aardappelen. Als gevolg daarvan zijn brokken met granen gewoonlijk minder duur. Ze geven het voedsel een aangenamere textuur en verlengen ook de houdbaarheid.

Graanvrij

Graanvrij hondenvoer is beter geschikt voor de stofwisseling van een hond. Ze hebben een hoog eiwitgehalte, meestal op basis van vlees. Dit dieet staat dichter bij een wild dieet, zoals dat van de wolf. Ze zijn vrij van mycotoxine, een schimmel die granen kan besmetten (ook dodelijk voor de hond). Graanvrije voeding bevat geen gluten, waar sommige honden intolerant of allergisch voor zijn.

Conclusie

Kortom, graanvrije brokken zijn ideaal voor de hond, wegens het hogere eiwitgehalte van het vlees, de afwezigheid van gluten en ook voor een optimale stofwisseling van het dier.

Waarom graanvrij hondenvoer kopen?

graanvrij hondenvoer kopen
Gezondere vacht

Als u ooit gemerkt hebt dat uw hond een ruwere, doffere vacht heeft dan vroeger, kan dat te wijten zijn aan zijn voeding. Overschakelen op graanvrij hondenvoer kan een bijna onmiddellijk effect hebben.

Minder risico op voedselallergieën en -intoleranties

Het blijkt dat drie van de meest vermeende ingrediënten die voedselallergieën bij honden veroorzaken tarwe, maïs en soja zijn. Honden hebben vaak moeite met het verteren van deze granen, wat kan leiden tot maag- en darmziekten, ontstekingen, huiduitslag en andere ernstige gezondheidsproblemen. In feite zijn veel hondeneigenaren zich er niet van bewust dat hun huisdieren allergisch kunnen zijn voor hun voedsel. Het is het beste om te kiezen voor graanvrij hondenvoer.

Betere huid

Overschakelen op een graanvrije voeding kan helpen om de huid van uw hond in topconditie te houden. Dit komt doordat graanvrije voeding, hoewel arm aan koolhydraten, vol zit met omega-3 en omega-6 vetzuren die wonderen doen voor de huid. In het algemeen zijn er veel medische voordelen van graanvrije hondenvoeding die uw hond een gezonder uiterlijk kunnen geven.

Kleinere ontlasting

Met graanvrij of meer bepaald glutenvrij hondenvoer is de geproduceerde ontlasting compacter en zullen ze ook minder vaak naar het toilet gaan, waardoor dit specifieke karwei een veel kleiner deel van uw dag in beslag neemt.

Minder gasvorming

Granen veroorzaken een slechte gasgeur die niet alleen onaangenaam is, maar ook zeer oncomfortabel voor uw hond. Het kan zelfs een teken zijn van ernstiger spijsverteringsproblemen. Graanvrij hondenvoer vermindert de hoeveelheid gas die uw hond doorlaat, zodat u gemakkelijk kunt zien of er een groter probleem op de loer ligt.

Voordelen van graanvrij hondenvoer

De keuze voor hondenvoer zonder granen biedt verschillende voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat sommige honden moeite hebben met het verteren van de verschillende granen in hondenbrokken en natvoer. Het maakt dat je hond al snel te maken kan krijgen met darmklachten. Iets wat de gezondheid van het dier aantast en maakt dat deze minder energie heeft gedurende de dag. Uiteindelijk kan je hond er zelfs ziek van worden! Het verschilt per hond hoe gevoelig deze is voor de granen in het hondenvoer. Probeer voor je eigen hond uit te zoeken, of het verstandig is om over te stappen op hondenvoer zonder granen. De gevoeligheid van een hond voor de granen in het voer hangt samen met het ras. Het ene ras is er gevoeliger voor dan het andere.

Symptomen van gevoeligheid voor granen

Er zijn verschillende symptomen die op kunnen spelen, wanneer een hond gevoelig blijkt te zijn voor granen in het hondenvoer. Reeds las je al dat een hond te maken kan krijgen met darmklachten, wanneer deze te veel granen binnenkrijgt. Naast darmklachten kan ook het uitvallen van de vacht van je hond een voorbeeld zijn van het gevolg van een hoge gevoeligheid voor granen in diens voedsel. Een derde symptoom is een hevige jeuk aan de vacht van het dier. Deze jeuk kan ook andere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan vlooien of een wond op de huid van je hond.

Op zoek naar het beste hondenvoer zonder granen

Wanneer je besluit over te stappen op hondenvoer zonder granen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Het hondenvoer wordt in verschillende soorten, van diverse merken en met tal van smaken aangeboden. Hoe vind je een type graanvrij hondenvoer, welke geschikt is voor jouw hond? Daar komt bij, dat het ene type hondenvoer geschikt is voor ieder ras en honden van iedere leeftijd. Daar waar andere vormen van graanvrij voer specifiek bedoeld zijn voor de wat oudere of juist hele jonge honden.

Onderstaand zoomen we verder in op de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van graanvrij hondenvoer. Aan welke van deze factoren had je zelf al gedacht?

Verschillende vormen van graanvrij hondenvoer

Net als hondenvoer met granen, wordt ook graanvrij hondenvoer in verschillende varianten aangeboden. Het onderscheid wordt hierbij gemaakt tussen droge hondenbrokken en natvoer voor honden. Veel baasjes kiezen voor een combinatie van beide soorten hondenvoer, om hun dier van alle benodigde bouw- en voedingsstoffen te voorzien. Je kunt ervoor kiezen om zowel je bestaande natvoer met granen als je brokken te vervangen. Een alternatief is het vervangen van slechts je hondenbrokken met granen.

Over het algemeen geldt dat hondenbrokken goedkoper zijn dan natvoer. In de basis zijn hondenbrokken niet minder goed voor je dier. Je kunt er dus ook voor kiezen om het natvoer weg te laten en je hond standaard brokken zonder granen te geven. Overleg waar nodig met je dierenarts, welk type voer het meest geschikt is voor jouw hond.

Hondenvoer voor specifieke rassen

Niet alleen wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten hondenvoer. Ook is het belangrijk om te kijken of het hondenvoer geschikt is voor jouw hond. Niet ieder type voer kan aan ieder ras gegeven worden. Op de verpakking of in de productomschrijving van het hondenvoer zonder granen vind je vaak meer informatie over de hondenrassen waaraan het graanvrije hondenvoer gegeven mag worden. Je wilt voorkomen dat het hondenvoer zonder granen een averechts effect heeft op de gezondheid van je dier!

Leeftijd van je hond

Niet alleen het ras van je hond speelt een rol bij het kopen van hondenvoer zonder granen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je dier. Het ene type hondenvoer is meer geschikt voor een jonge hond of zelfs puppy. Daar waar andere soorten hondenvoer ook gevoerd kunnen worden aan volwassen en oudere honden. Een jonge hond heeft andere bouwstoffen nodig om goed te kunnen blijven presteren dan een wat ouder dier. Houd hier rekening mee, wanneer je op zoek gaat naar geschikt hondenvoer.

Voor oudere honden is het voornamelijk van belang, dat het voedsel makkelijk te verteren is. Zou de voeding zwaar op de maag vallen, dan kan je hond te maken krijgen met darmklachten. Een jonge pup heeft juist voeding nodig met veel bouwstoffen, die je hond helpen een groot en sterk dier te worden. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen vier categorieën, namelijk: een puppy, een junior, een adult en een senior. Onderstaande tabel toont welke leeftijd hoort bij welke categorie.

Categorie Leeftijd
Puppy 1 – 12 maanden
Junior 12 – 24 maanden
Adult 2 – 8 jaar
Senior 8+ jaar

Speciaal duurzaam hondenvoer zonder granen

Heb je niet alleen het beste voor met je hond, maar ook met het klimaat en milieu? In dat geval kun je overwegen om voor speciaal duurzaam hondenvoer zonder granen te kiezen. Bij de productie van dit type hondenvoer wordt het milieu zo min mogelijk belast. Vergelijk de ingrediënten van een natuurlijk type hondenvoer eens met de ingrediënten van andere soorten graanvrij hondenvoer, om te zien of dit voor jouw hond het overwegen waard is. Je weet vaak op voorhand al welke ingrediënten bij jouw viervoeter in de smaak zullen vallen!

Tip: je herkent de duurzaamheid van het hondenvoer vaak aan een keurmerk, welke je op de verpakking van het hondenvoer zonder granen vindt.

Tips

Controleer of het product geschikt is voor uw hond

Het is belangrijk producten te kiezen die geschikt zijn voor uw hond. Als uw hond producten eet die niet voor hem geschikt zijn, kan zijn ontwikkeling minder goed verlopen en kunnen later ziekten optreden. U kunt zien of het product geschikt is voor uw hond door een paar eenvoudige dingen te doen. Kijk of zijn vacht glanzend en zacht is, of hij levendig is en zich normaal gedraagt. Een gezonde hond is een hond die niet de hele dag slaapt. Controleer zijn ontlasting op diarree.

Controleer de samenstelling van de brokken

Het is belangrijk de samenstelling van de brokken te controleren en zo nodig verschillende producten te vergelijken om de beste brokken voor uw hond te vinden. Houd ook rekening met het eiwitgehalte van de brokken, alsook met de voedingsstoffen en mineralen die in de brokken aanwezig zijn. Besef dat, hoewel een hond een carnivoor is, hij naast eiwitten, koolhydraten en andere belangrijke bestanddelen vitaminen, calcium, aminozuren en een hele reeks andere elementen nodig heeft.

Maak rantsoenen

Voor een goede voeding en een goede gezondheid van uw hond is het raadzaam zijn voeding in 3 maaltijden per dag te verdelen. Doe dit op regelmatige tijdstippen. Wen uw hond eraan om op een bepaalde plaats en met dezelfde kom te eten.

Pas het voer aan de leeftijd van de hond aan

Afhankelijk van de leeftijd van uw hond, zal hij een aangepaste voeding nodig hebben. Het is daarom van essentieel belang om graanvrij hondenvoer te kiezen dat is afgestemd op de leeftijd van uw hond, voor zijn ontwikkeling en gezondheid. Kijk goed naar de verpakking, want er zijn brokjes voor puppy’s en voor volwassen (senior) honden op de markt. Er zijn ook veelzijdige brokjes die geschikt zijn voor elke leeftijdsgroep.

Nadruk op vlees

Honden zijn dieren die van vlees houden. Daarom moet een vleesrijke voeding worden gekozen om voldoende eiwitten te leveren. Voor een optimale groei van de hond moet u kiezen voor producten die rijk zijn aan vlees.

FAQ

Waarom zou ik kiezen voor graanvrije voeding voor mijn hond?
De gezondheid van honden is net zo kwetsbaar als die van mensen, en graanvrije voeding voorziet hen van essentiële aminozuren voor hun welzijn en vitaliteit.

Hoe moet ik het voer van mijn hond bewaren?
Het is altijd het beste om het voer van uw hond in de originele verpakking te bewaren en het op een tegen hitte en vochtigheid beschermde plaats te bewaren, met inachtneming van de consumptieperiode.

Zijn brokjes houdbaar?
Ja, daarom moet je naar de vervaldata kijken. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid van de gezondheid van uw hond. En zoals bij alle voedingsmiddelen wordt altijd een houdbaarheidsdatum voorgeschreven.

Maakt het uit of mijn kat de brokken van mijn hond opeet?
Katten en honden hebben elk hun eigen dieet. Katten hebben een dieet dat hoofdzakelijk gebaseerd is op vlees, terwijl de hond iets anders mag eten. Als de hond kattenvoer eet, is het praktisch veilig, in kleine hoeveelheden. Maar voor de kat, als hij een grote hoeveelheid consumeert, kan hij spijsverteringsproblemen krijgen.

Conclusie: hondenvoer zonder granen is beter voor je hond

In dit artikel werden de verschillende voordelen van graanvrij hondenvoer voor je op een rijtje gezet. Het helpt darmklachten bij je hond te voorkomen, het helpt je hond in goede conditie te blijven en verkleint de kans op verschillende ziektes. Bij de aankoop van hondenvoer zonder granen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type hondenvoer dat je voor je hond koopt. Graanvrije hondenbrokken volstaan, maar je kunt ze ook afwisselen met graanvrij natvoer voor honden. In het bijzonder, wanneer je hond tot nu toe ook steeds natvoer kreeg.

Bij de aankoop van hondenvoer zonder granen is het voornamelijk van belang, dat je voor hondenvoer kiest dat geschikt is voor de leeftijd en het ras van je hond. Een hond heeft als jonge pup heel andere stoffen nodig, dan wanneer deze volwassen of zelfs al een senior is.