Beste hondenbrokken en hondenvoer zonder granen kopen en aanbiedingen

De beste hondenvoer zonder granen bevatten meestal meer eiwitten dan die met graan.

Maar vele worden gemaakt met graanvervangers die de voedingsstoffenbalans van het eindvoer kunnen verstoren. Dat komt omdat de 2 meest voorkomende ingrediënten die worden gebruikt om de maïs, rijst en andere graankorrels te vervangen die in andere hondenvoeders worden gevonden, zijn…

 • Aardappelen
 • Peulvruchten (erwten, kikkererwten, linzen, sojabonen, enz.)

Hoewel beide geschikte graanvervangers zijn… zijn peulvruchten ook rijk aan proteïne… wat een goede zaak is.

Maar in tegenstelling tot vlees-gebaseerde proteïne… kan plantaardige proteïne een tekort hebben aan bepaalde essentiële aminozuren.

Dat is waarom we de 10 graanvrije voedingen hieronder aanbevelen… waar vlees de dominante bron van eiwit blijft… in elke formule.
beste hondenvoer zonder granen

Beste hondenvoer zonder granen

Hieronder vind je de beste soorten hondenvoer zonder granen. Daar kan je dan dus gemakkelijk een eigen keuze in maken. De verschillen zijn per soort even benadrukt zodat je een goed beeld krijgt.

Gerelateerd: Beste hondenvoer kopen (verschillende merken)

Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult – Hondenvoer zonder granen – 7kg

Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult - Hondenvoer - 7kg

Bekijk de dagprijs

Goed eten is top voor lichaam en geest. Niks beter dan lekker vers vlees met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is met een hart voor de natuur. Maar: meestal is dierenvoeding overbewerkt en verpakt in plastic. Daar hebben wij het helemaal mee gehad. Jij ook? Geef je lievelingen dan Edgard & Cooper: écht lekker eten voor honden en katten dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet.

 • Graanvrij
 • Hypoallergeen
 • Laag in calorieën

Versele Laga Opti Life Adult Medium – graanvrije Hondenvoer – 12,5 kg

Versele Laga Opti Life Adult Medium - Hondenvoer - 12,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 81% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Ondersteunt de weerstand (anti-oxidanten) en de darmwerking (FOS & MOS). Een aangepaste uiterst smakelijke korrel van 11 mm zorgt voor vlotte opname.

Orijen Adult Original Dog 11,4 kg – – 80009421

Orijen Adult Original Dog 11,4 kg

Bekijk de dagprijs

Geen speciaal voedingsdoel Adult hond (2-8 jaar) Graanvrij 11,4 kg

Edgard & Cooper Eend & Kip Kuipje- Voor Puppy’s – Hondenvoer

Edgard & Cooper Eend & Kip Kuipje- Voor Puppy's - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Goed eten is top voor lichaam en geest. Niks beter dan lekker vers vlees met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is met een hart voor de natuur. Maar: meestal is dierenvoeding overbewerkt en verpakt in plastic. Daar hebben wij het helemaal mee gehad. Jij ook? Geef je lievelingen dan Edgard & Cooper: écht lekker eten voor honden en katten dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet.

 • Graanvrij
 • Veel vers vlees
 • Vol proteïnen en aminozuren

Edgard & Cooper Biologische Kip & Vis Kuipje – Voor Puppy’s – Hondenvoer

Edgard & Cooper Biologische Kip & Vis Kuipje - Voor Puppy's - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Dit graanvrije recept zit boordevol biokip en biologische vis. Het bevat veel hoogwaardige eiwitten en omega 3, ideaal voor opgroeiende pups. Als bonus boosten we de voedingswaarde met extra voedzame vleesoverschotten (zoals hart en lever). Wist je dat biokippen meer vrije uitloop hebben? En dat biovissen vrij rondzwemmen in hun natuurlijke omgeving? En dat doet hen goed. Al onze recepten bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten. Met lekkere kruiden en botanicals als surplus. Die fantastische blend garen we langzaam: zo blijft al dat goede perfect bewaard.

Avalon Petfood +Power – Hondenvoer – 20 Kg

Avalon Petfood +Power - Hondenvoer - 20 Kg

Bekijk de dagprijs

Avalon +Power is een 100% natuurlijke voeding dat een complete maaltijd vormt voor elke hond ouder dan een jaar! Avalon +Power is geschikt voor honden met een allergie voor gluten. Niet alleen dat, de samenstelling van de +Power is gevormd door dierenliefhebbers, dierenartsen, professionals en voedingsdeskundige. Zo heeft het voer een oog voor detail en is het rijk aan hoogwaardige ingrediënten zoals Omega 3 & 6. Vezels, Zalmolie en hoge percentage vers vlees en dus dierlijke eiwitten! Doordat de Avalon +Power zich richt op de kwaliteit per brok, is het voer geschikt voor élke hond en heeft het een onweerstaanbare smaak!

Pro Plan Medium/Large Sensitive – Hondenvoer Kalkoen Met Opti Digest

Pro Plan Medium-Large Sensitive - Hondenvoer Kalkoen Met Opti Digest

Bekijk de dagprijs

PRO PLAN met OPTIDIGEST is een speciale combinatie van voedingsstoffen om de spijsvertering te ondersteunen. Het is makkelijk verteerbaar en verbetert de microflora balans. Daarnaast verbetert het de kwaliteit van de ontlasting. PRO PLAN OPTIDIGEST is er voor volwassen honden in een graanvrije formule*, rijk aan kalkoen. Voor puppy’s bestaat de variant, rijk aan kip (niet graanvrij).

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip – Wild – Lam

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip - Wild - Lam

Bekijk de dagprijs

Edgard & Cooper Hondenvoer Multipack Kip – Wild – Lam
Dit multipack bevat de meest populaire recepten van Edgard & Cooper zoals Kip & Kalkoen, Wild & Eend en Lam & Rund. Alle maaltijden zijn graanvrij en gemaakt met eenvoudige, makkelijk verteerbare ingrediënten. Omdat Edgard & Cooper veel vers vlees en voedzame restjes gebruiken, zit het eten vol lekkere, natuurlijke goodies. Zo voelt je hond zich op zijn best. En dat zie je.

Bijna elke hond vindt onze recepten met véél vlees onweerstaanbaar. Als bonus doet Edgard & Cooper er veel natuurlijke superfoods bij die je viervoeter een extra vitamineboost geven.

 • Véél vers vlees
 • Graanvrij
 • 100% Natuurlijk

Opti Life Puppy Medium – 12,5 kg

Opti Life Puppy Medium - 12,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 85% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Optimale groei: 29%/18% eiwit-/vet en alle nodige nutriënten. Ideaal voor de ontwikkeling van gezonde en soepele gewrichten.

Opti Life Adult Digestion Medium & Maxi – 12,5 kg

Opti Life Adult Digestion Medium & Maxi - 12,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 73% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Ideaal bij gevoelige spijsvertering (voedselintoleranties) of na een periode van ziekte. Extra taurine ter ondersteuning van de hartfunctie.

Opti Life Adult Mini – 7,5 kg

Opti Life Adult Mini - 7,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 85% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Ondersteunt de weerstand (anti-oxidanten) en de darmwerking (FOS & MOS). Zeer smakelijke samenstelling die zelfs de moeilijkste eter zal behagen.

Edgard & Cooper Kip & Kalkoen Blik – Voor volwassen honden – Hondenvoer

Edgard & Cooper Kip & Kalkoen Blik - Voor volwassen honden - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Dit graanvrije recept zit boordevol magere kip en kalkoen: een fantastische bron van caloriearme eiwitten. We blikken ook wat prebiotica in voor een gezonde darmflora. En als bonus boosten we de voedingswaarde met extra voedzame vleesoverschotten (zoals hart en lever). Al onze recepten bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten. Met lekkere kruiden en botanicals als surplus. Die fantastische blend stomen we zachtjes: zo blijft al dat goede perfect bewaard.

Acana Classics – Classic Red – Hondenvoer – 17 kg

Acana Classics - Classic Red - Hondenvoer - 17 kg

Bekijk de dagprijs

Acana Heritage Classics Classic Red 17kgAcana Classic Red is bereid van gras-gevoerd lam, angus beef en yorkshire varkensvlees, dagelijks vers of rauw in Whole Prey? verhoudingen geleverd om uw hond volledig te voeden. Vrij van hoge glycemische granen, is Acana rijk aan voedende vlees eiwitten granen, is Acana rijk aan voedende vlees eiwitten aan omega-3 vetzuren om top conditie te stimuleren.

Opti Life Adult Skin Care Medium & Maxi – 12,5 kg

Opti Life Adult Skin Care Medium & Maxi - 12,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 74% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Ideaal bij doffe vacht of droge huid, voor tentoonstellingshonden of na ziekteperiode. Extra taurine ter ondersteuning van de hartfunctie.

Renske Puppy Vers Vlees Maaltijd – Kip Lam – Hondenvoer

Renske Puppy Vers Vlees Maaltijd - Kip Lam - Hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Renske is een familie bedrijf dat ruim 25 jaar gelden is opgericht uit liefde voor dieren. Wij waren op zoek naar het allerbeste voor onze eigen honden. Als je dat je eigen hondjes kunt geven, waarom die van een ander dan niet? Daarbij jij gunt jouw hond of kat toch ook het beste van het beste?br /h3 ingrediënten/h3br /Renske zoekt naar ingrediënten die producten nog beter maken; niet naar middelen zodat het maar goedkoper kan. Alles gebeurt hier vanuit de liefde en passie voor de dieren. Daarnaast moet alle voeding moet zo vers mogelijk zijn; dat wil je tenslotte zelf ook op je bordje. Dat betekent dat het hoofdingrediënt in zowel onze nat- als droogvoerproducten vers vlees of verse vis is. Dit wordt altijd gecombineerd met groenten, fruit, werkzame kruiden, waardevolle mineralen, vitamines en sporenelementen, zodat de ideale variatie van natuurlijke grondstoffen voor jouw hond of kat ontstaat.

Versele Laga Opti Life Adult Maxi – Hondenvoer – 12,5 kg

Versele Laga Opti Life Adult Maxi - Hondenvoer - 12,5 kg

Bekijk de dagprijs

Unieke formule: glutenvrij & 79% van eiwitten zijn dierlijk, goede vertering en mest. Ondersteunt de weerstand (anti-oxidanten) en de darmwerking (FOS & MOS). Een aangepaste uiterst smakelijke korrel van 22 mm zorgt voor vlotte opname.

Voordat je overschakelt op graanvrije hondenvoeding

Als je besluit om graanvrij te gaan, ga dan geleidelijk over van het oude voer naar het nieuwe voer. Begin met een mix van 90% oude voeding en 10% nieuwe voeding. Als uw hond dat eenmaal lekker vindt, verander dan langzaam de verhoudingen totdat u alleen nog maar nieuw voer geeft. Dit helpt het spijsverteringsstelsel van uw hond zich goed aan te passen. Houd uw hond tijdens de overgang in de gaten om te voorkomen dat hij diarree of verstopping krijgt.

hondenbrokken zonder granen

Beste hondenvoer zonden granen Koopgids

Met zo veel hondenvoer dat als ‘graanvrij’ wordt bestempeld, is het niet moeilijk om te zien dat mensen gefrustreerd raken over welk merk ze moeten kiezen. We hebben een uitgebreide gids voor u opgesteld om een aantal aspecten van het kiezen en kopen van een graanvrije hondenvoer te begrijpen. We hebben een discussie opgenomen over de vraag of er echt behoefte is aan dergelijke soorten hondenvoer en of honden echt allergisch zijn voor granen. Wij zullen u ook enkele van de belangrijkste kenmerken van een goed graanvrij hondenvoer presenteren, evenals enkele tips over hoe u uw hond met een allergie kunt voeren.

Gerelateerd: Beste natuurlijke hondenbrokken kopen, review en aanbiedingen

Heeft mijn hond echt hondenvoer zonden granen nodig?

Het is niet meer dan natuurlijk om deze vraag te stellen, vooral als je veel reclames en advertenties hoort en ziet die een luid gezoem creëren over de vele gezondheidsvoordelen van het kiezen voor graanvrije hondenvoeding. Veel ouders van gezelschapsdieren wordt wijsgemaakt dat, omdat een glutenvrij dieet goed is voor ons, het ook goed moet zijn voor onze honden. Dit is een veelgehoorde opmerking die door velen in de wetenschappelijke gemeenschap wordt gedeeld, die hun wenkbrauwen fronsen bij deze nogal “creatieve” marketingpraktijken.

Laten we eens proberen te kijken naar de redenen waarom mensen graanvrije diëten superieur vinden aan andere soorten hondenvoer en wat de wetenschap hierover te zeggen heeft. Hopelijk helpt dit u om tot een antwoord te komen op de vraag of uw hond echt een graanvrij dieet nodig heeft of niet.

Honden zijn van nature carnivoren, dus het eten van granen zit zeker niet in hun genen

Het voorouderlijke dieet van honden is niet strikt carnivoor. In feite zijn katten meer carnivoor dan honden. Studies hebben aangetoond dat leden van de familie der hondachtigen eigenlijk omnivoren zijn, dat wil zeggen dat zij zich kunnen voeden met andere dieren of zelfs plantensoorten. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar dierlijke bronnen. Omdat zij echter op jacht moeten, hebben ook de prooidieren geleerd zich aan te passen, waardoor het voor hen bijzonder moeilijk is om te jagen. Zo hebben voorouderlijke honden geleerd om naast granen ook fruit en groenten te consumeren om in het wild te kunnen overleven. Denken dat honden van nature vleeseters zijn, is dan ook een ernstige vergissing.

Aangezien de schaarste aan prooidieren de voorouderlijke hondachtigen ertoe heeft aangezet op zoek te gaan naar andere middelen van bestaan, kan men er dus van uitgaan dat zij zich hebben leren aanpassen. Dit betekent ook dat zij, indien hun een dieet op basis van dieren en een dieet op basis van planten wordt aangeboden, bijna altijd onmiddellijk voor het eerste zullen kiezen boven het tweede. Als het dierlijke dieet echter wordt verwijderd, kunnen honden nog steeds overleven omdat zij nog steeds het plantaardige dieet kunnen consumeren.

Graankorrels worden beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van voedselallergieën bij honden

Ondanks talrijke studies die het tegendeel bewijzen, blijven veel mensen volhouden dat graankorrels de meest voorkomende oorzaak zijn van voedselallergieën bij honden. Helaas is dit, net als het idee dat honden carnivoren zijn, een vergissing. We zullen hier in de volgende paragrafen een aparte en meer gedetailleerde bespreking aan wijden. Het volstaat te zeggen dat er andere niet-graanvoedingsmiddelen zijn die even allergeen zijn, maar toch de belangrijkste ingrediënten zijn van veel tarwevrije hondenvoeding.

Honden hebben geen amylase in hun speeksel om de koolhydraten in granen effectief af te breken

Het enzym amylase is nodig om koolhydraatmoleculen af te breken tot zetmeel om deze moleculen voor te bereiden op verdere vertering in de maag. Amylase is aanwezig in het speeksel van mensen, maar niet in dat van honden. Daarom denken veel mensen dat honden geen graankorrels mogen eten omdat ze niet in staat zijn deze veilig genoeg af te breken. Wat zij zich niet realiseren is dat deze redenering ook fout is. Aangezien amylase een enzym is dat nodig is voor een efficiëntere afbraak van koolhydraten, zouden alle andere soorten koolhydraten, niet alleen graankorrels, niet door onze hondenvrienden mogen worden geconsumeerd. Maar het is een feit dat honden ook groenten en fruit eten.

Er is nog een punt dat mensen over het hoofd zien in verband met amylase bij honden. Hoewel ze geen amylase in hun speeksel hebben, is dit enzym wel aanwezig in de dunne darm, meestal geleverd door de pancreas in de vorm van pancreasamylase. Technisch gesproken betekent dit dat de koolhydraten – met inbegrip van granen – nog steeds worden verteerd en geabsorbeerd voor cellulair gebruik.

Om samen te vatten wat we zojuist hebben gepresenteerd, de belangrijkste reden waarom veel mensen graanvrije voeding superieur vinden aan andere soorten hondenvoer is dat deze een lager allergeen potentieel bezitten. Als u denkt dat uw hond allergisch is voor bepaalde soorten voedsel, dan is het beter om het niet te geven. Zoals we al in punt 2 hebben uitgelegd en in het volgende hoofdstuk zullen bespreken, zijn granen zoals tarwe, maïs en soja echter niet de enige voedingsmiddelen die allergeen kunnen zijn. Dit betekent simpelweg dat als u echt wilt dat uw hond geen voedselallergieën heeft, het van cruciaal belang is dat u een allergietest op hem uitvoert. Anders zou uw hond al een aantal voedingsstoffen kunnen missen die alleen deze graankorrels kunnen leveren.

Dus, heeft uw hond een graanvrij dieet nodig? Dat hangt er eigenlijk vanaf. Als uw dierenarts met absolute zekerheid kan vaststellen dat de allergie van uw hond rechtstreeks veroorzaakt wordt door deze granen, ga dan zeker voor een graanvrij dieet. Echter, als de allergie niet wijst op een zeer specifieke voeding, vooral omdat je het gemengde ingrediënten geeft, dan zul je moeten beginnen met een allergie test.

Is het waar dat honden allergisch zijn voor granen?

Aangezien het belangrijkste probleem bij het volgen van een graanvrij dieet is dat het voedselallergieën bij honden kan veroorzaken, moeten we eens nader bekijken hoe allergieën in de eerste plaats ontstaan.

Allergieën zijn de manier van een organisme om zichzelf te beschermen tegen invasie van vreemde materialen zoals bacteriën, virussen en andere niet-zelf-componenten. Het immuunsysteem geeft zijn immunoglobuline E af als reactie op de aanwezigheid van een allergeen. De eerste keer dat het immuunsysteem aan een dergelijke stof wordt blootgesteld, schakelen sommige cellen de bedreiging effectief uit, terwijl andere cellen een kopie van de bedreiging maken, zodat het verdedigingscellen kan produceren voor het geval dezelfde stof weer opduikt. De tweede keer dat het organisme aan een dergelijke stof wordt blootgesteld, zal zijn immuunsysteem dus reeds in staat zijn een doeltreffende reactie tegen deze bedreiging te ontwikkelen. Deze reactie noemen we een allergische reactie.

Nu komt het volgende over voedselallergieën. De wetenschap heeft aangetoond dat eiwitten bijna altijd als voedselallergenen worden beschouwd. De wetenschap heeft echter ook aangetoond dat niet alle voedseleiwitten allergeen kunnen zijn. Dit heeft vooral te maken met de complexe biochemische eigenschappen van deze voedseleiwitten. Hoewel ze allemaal eiwitten bevatten, zijn sommige meer allergeen dan andere.

Volgens studies zijn de meest voorkomende voedselallergenen de volgende.

 • Rundvlees
 • Zuivel
 • Ei
 • Kip
 • Tarwe
 • Maïs
 • Soja

Dus, is het waar dat honden allergisch zijn voor granen? Ja, sommige honden kunnen allergisch zijn voor bepaalde soorten granen, maar ze zijn evenzeer allergisch voor dierlijke eiwitten zoals kip en rundvlees. Dus, als je echt bezorgd bent over voedselallergieën bij honden, dan moet je ook de andere voedingsmiddelen die hierboven zijn genoemd, zoals rundvlees, kip, zuivel en ei, uit hun dieet verwijderen.

Niet alle granen kunnen allergeen zijn. In feite zijn er andere granen die als gezond worden beschouwd. Voorbeelden hiervan zijn de volgende.

 • Bruine en witte rijst
 • Havermout
 • Boekweit
 • Amarant
 • Gierst
 • Quinoa

Het etiket “graanvrij” is echter zeer misleidend, omdat het deze specifieke voedingsgroep generaliseert als bijzonder allergeen. Een meer geschikte etikettering zou moeten zijn “glutenvrij” of “tarwevrij”, “maïsvrij”, en/of “sojavrij”. Het heeft echt geen zin om alle soorten granen als inherent allergeen te etiketteren.

Daarom moet je zorgvuldig het etiket lezen van het product dat je koopt. Als er staat dat het ‘graanvrij’ is, dan moet er specifiek op staan welke soorten graan zijn uitgesloten in de samenstelling. Hopelijk vindt u ook enkele gezondere.

Wat maakt een goede graanvrije hondenvoeding?

We weten nu dat graanvrije hondenvoeding niet echt gaat over de afwezigheid van deze ‘allergene’ granen, maar eerder over de gezondheid van de ingrediënten die worden gebruikt in de formulering van deze voedingsproducten voor honden. We zullen nu proberen te begrijpen wat een goede graanvrije hondenvoeding is.

Het belangrijkste ingrediënt moet volledig dierlijk eiwit zijn

Een goed graanvrij hondenvoer moet als hoofdingrediënt dierlijke eiwitten bevatten. Dierlijke eiwitten worden gemakkelijk verteerd en gebruikt door de cellen van onze hondenvrienden. Plantaardige eiwitten worden ook verteerd en gebruikt, maar de meeste moeten eerst een uitgebreide bewerking ondergaan voordat ze effectief door de verschillende weefsels kunnen worden gebruikt. Wat we willen toevoegen, op basis van wat de wetenschap heeft aangetoond, is om te zoeken naar hele dierlijke eiwitten die als nieuw worden beschouwd of die een laag allergeen potentieel hebben.

Aangezien kip en rundvlees als zeer allergeen worden beschouwd, moeten andere dierlijke eiwitten worden overwogen. Hoe nieuwer het eiwit, hoe beter het is. U kunt de eiwitten van bizon, hert, everzwijn, watervogels, konijn en andere “ongewone” of ongewone dierlijke eiwitbronnen proberen. Dit is je beste kans om er zeker van te zijn dat je hond alle hypoallergene voordelen van het niet opnemen van graankorrels in hun dieet zal benutten.

Hoewel vleesmaaltijden aanvaardbaar zijn, moeten deze alleen als secundaire ingrediënten worden beschouwd. Bijvoorbeeld, als het product dat u overweegt te kopen lamsmeel bevat, dan moet er een ander volledig vleeseiwit, bijvoorbeeld hertenvlees, als hoofdbestanddeel aanwezig zijn. Het lamsvleesmeel zou pas op de tweede plaats moeten komen.

Het moet gezondere en heilzame koolhydraten bevatten, waaronder granen

Weet je nog wat we zeiden over dat niet alle granen allergeen zijn? Technisch gezien is wat we zeggen dat je ook gezonde granen in het dieet van je huisdier moet opnemen, omdat veel van deze granen essentiële aminozuren en andere heilzame voedingsstoffen bevatten. Quinoa, bruine rijst en haver zijn slechts voorbeelden van deze heilzame granen.

Daarnaast moet je op zoek naar producten die gezonde groenten en fruit bevatten, omdat deze vol zitten met antioxidanten, mineralen en vitaminen die kunnen helpen bij het bevorderen van een betere gezondheid van je hond. Bijvoorbeeld, vitamine C is altijd een uitzonderlijk micronutriënt vanwege zijn antioxiderende eigenschappen en zijn rol bij de collageensynthese. Vitamine A en E zijn ook belangrijk voor extra antioxiderende werking. De familie van B-vitaminen kan helpen bij een verscheidenheid van processen, met name die waarbij het metabolisme van macronutriënten betrokken is. Mineralen als calcium, ijzer en fosfor zijn ook belangrijk.

Het mag geen kunstmatige of schadelijke ingrediënten bevatten

Sommige hondenvoerfabrikanten gebruiken smaakversterkers om de smakelijkheid van de brokjes of zelfs het natvoer te verhogen. Het is technisch in orde om smaakversterkers te hebben, zolang deze gecertificeerd zijn dat ze gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Jammer genoeg kan dit vrij duur zijn. Daarom kan het gebeuren dat bedrijven hun toevlucht moeten nemen tot het gebruik van kunstmatige ingrediënten, additieven, zoetstoffen, of zelfs kleurstoffen in hun formulering om de algemene “kwaliteit” van hun producten te helpen verbeteren. Kies in geen geval een product dat een van deze kunstmatig samengestelde ingrediënten bevat.

Enkele tips voor het voeren van een hond met voedselallergieën

We beseffen dat u zich zorgen maakt over voedselallergieën bij uw hond. Hoewel het geven van een graanvrij dieet de angst voor het uitlokken van een allergische reactie bij uw hond kan helpen verminderen, zijn er nog andere dingen die u kunt doen om uw hond met voedselallergie te helpen voeden. Hier zijn enkele tips.

Voer een voedselallergietest uit – Als u niet zeker weet voor welk specifiek voedseleiwit uw hond allergisch is, moet u een allergietest uitvoeren die meestal een paar weken tot een paar maanden duurt. Wat u moet doen is stoppen met wat u uw hondje te eten geeft en hem een nieuw eiwit geven. U zou verbeteringen in zijn conditie moeten zien. Zodra uw hondje volledig is opgeknapt, kunt u langzaam één ingrediënt per keer uit zijn vorige dieet introduceren. Zorg ervoor dat u ten minste een paar weken één ingrediënt geeft om te controleren op een eventuele reactie. Als er geen reactie is, kunt u overgaan op het volgende ingrediënt en zo verder. Het belangrijkste is om het mogelijke voedselallergeen te elimineren.

 • Onderzoek verschillende merken: Met zoveel soorten hondenvoer die vandaag de dag op de markt zijn, kan het extreem moeilijk zijn om te bepalen wat het perfecte voer voor uw huisdier is. Daarom raden wij aan om eerst de merken te onderzoeken. Door onderzoek te doen naar verschillende merken, kunt u uw opties filteren en uw keuzes beperken om te beslissen wat de beste voeding voor uw hond zal zijn. We raden u aan om onze gids met de beste merken hondenvoer te bekijken om te beginnen.
 • Overweeg om nieuwe of gehydrolyseerde eiwitten te geven: Nieuwe eiwitten zijn volledig nieuw voor uw hond. Dit kan de immuunrespons sterk verminderen. Soms wilt u ook eiwitten in hun eenvoudigste vorm – aminozuren – geven om het immuunsysteem te helpen deze moleculen als niet-allergeen te herkennen. Deze zijn beschikbaar als gehydrolyseerde eiwitten.
 • Geef honden altijd hondenvoer van hoge kwaliteit: Alles begint met goede voeding. Kies niet alleen voor een product met een goede verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten van hoge kwaliteit, maar geef ze ook probiotica, omdat die de algehele werking van het spijsverteringsstelsel van uw hond kunnen verbeteren, wat ook van invloed is op zijn immuniteit. Lees zeker ook onze gids over het beste hondenvoer tegen allergieën.
 • Vraag advies aan uw dierenarts: Uw dierenarts is nog steeds de beste persoon om naartoe te gaan als er enige bezorgdheid is over uw huisdier, of het nu voedselallergie of een andere aandoening is. Helaas luisteren veel eigenaren van gezelschapsdieren liever naar wat beroemdheden zeggen over een bepaald product. De meesten luisteren ook naar wat andere mensen zeggen. Het punt is dat, terwijl sommige van deze voedselallergie management praktijken kunnen werken op de hondjes van andere mensen, het niet automatisch betekent dat het werkt met uw hondje ook. Elke hond is inherent verschillend. Daarom is het het beste om een dierenarts naar de voedselallergieën van je hond te laten kijken.

Het is heel goed om onze honden graanvrij te voeren als dat ons een gerust gevoel geeft over hun welzijn. We moeten er echter ook op letten dat de producten die we kiezen niet alleen graanvrij zijn, maar ook gemaakt zijn van hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezonde en gezonde koolhydraten, en geen schadelijke of onnodige ingrediënten bevatten.

Inhoudsopgave