Doggyride koppeling adapter kopen – bevestigen aan fiets

Heb je een goede koppeling nodig voor je DoggyRide fietskar? Bijvoorbeeld om te zorgen dat je de kar aan meer dan één fiets kan koppelen zonder dat je steeds alles opnieuw hoeft te monteren? Dan is het handig om eens te bekijken welke opties je allemaal hebt. Op deze plek nemen we alles door wat een rol speelt bij het kiezen en bestellen van een koppeling. De verschillende soorten worden bekeken en er wordt besproken op welke fietsen ze passen. Ook kan je zien hoe je ze moet bevestigen en waar je ze voordelig kan aanschaffen.
Doggyride koppeling

De verschillende soorten DoggyRide koppelingen

Er zijn twee verschillende soorten DoggyRide koppelingen te onderscheiden. Je hebt de standaardkoppeling en je hebt een model dat als de adapter wordt omschreven. Dit is eigenlijk een toevoeging aan de standaardkoppeling. Deze beide koppelstukken hebben zo hun eigen kenmerken. Ze zijn geschikt voor verschillende doelen. Bovendien hebben ze elk een andere prijs. Daarom nemen we ze beide even door op deze plek. Wanneer je ook een goede DoggyRide fietskar zoekt, dan is het wel slim om eerst eens te bekijken welke opties je op dat gebied hebt voor je naar de koppeling gaat zoeken.

DoggyRide – Koppeling – Fietskar

DoggyRide - Koppeling - Fietskar

Bekijk de dagprijs

Koppeling voor een fietskar van Doggyride

Doggyride koppelingsadapter frame

Doggyride koppelingsadapter frame

Bekijk de dagprijs

Deze adapter kunt u gebruiken als u de Doggyride fietskar niet aan de as van uw fiets kunt bevestigen. De koppeling adapter moet vaak gebruikt worden bij fietsen met een versnellingsnaaf, elektrische fietsen of fietsen met een ‘breezer dropout’. De koppeling adapter verplaatst de connectie van de as naar het frame.

Kenmerken van de DoggyRide koppeling

Een standaard DoggyRide koppeling voor hondenfietskarren is de meest voordelige optie die je hebt. Deze is te krijgen voor een prijs tussen 13 en 18 euro. Dit verschilt per winkel. De koppeling is te zien als de simpele uitvoering van de twee varianten. Dat is ook direct de verklaring voor de lagere prijs voor dit model. De wat meer uitgebreide versie wordt hierna besproken. De koppeling is eigenlijk vooral goed geschikt voor gewone fietsen. Wie een e-bike heeft, is beter af met een combinatie van de koppeling met de DoggyRide adapter. Dit geldt ook voor het gebruik in combinatie met enkele andere soorten specialistische fietsen.

Het bevestigen van de koppeling

Het platte deel van de koppeling is gemakkelijk op de fiets te monteren. Dit doe je op de as. Daarna is het zaak om het ronde deel in de stang van de DoggyRide te steken. Met de pin kan je vervolgens de kar vastzetten. Deze moet in het kleine verticale gat dat je erop ziet zitten. Je kunt de DoggyRide koppeling gemakkelijk kopen bij verschillende webshops. Dit hoeft niet perse een gespecialiseerde dierenwinkel te zijn. Je kunt het juiste model al binnen 1 tot 2 dagen in huis hebben.

Kenmerken van de DoggyRide Adapter

Wanneer je de wat meer uitgebreide versie zoekt, dan is de DoggyRide adapter de beste keuze. Deze is wat meer gespecialiseerd. Je kunt deze in combinatie met de gewone koppeling gebruiken. Het is dan ook zo dat de adapter door de specialistische uitvoering wel ook wat duurder is. Afhankelijk van waar je hem koopt ben je er zo’n 36 tot 43 euro voor kwijt in aanschaf. Het is wel belangrijk om te beseffen dat je altijd het gewone koppelstuk bi de adapter nodig hebt. De adapter gebruik je om de as van je fiets te beschermen. Op die manier kan je de DoggyRide gemakkelijker aan je fiets koppelen.

Voor welke fietsen gebruik je de DoggyRide adapter?

De adapter is vooral geschikt voor de meer specifieke fietsen. Dit zijn de modellen waar je niet zo gemakkelijk een DoggyRide koppeling op kan passen. Denk bijvoorbeeld aan e-bikes. Het is niet zo slim om daar de gewone koppeling voor te gebruiken omdat je daarmee de draden van de e-bike kan beschadigen. Heb je een racefiets, met een versnellingsnaaf? Dan is de adapter ook wel handig. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld mountainbikes en andere modellen met een breezer drop-out. De adapter is dan net wat beter dan alleen de normale koppeling.

Gerelateerd: beste goedkope hondenfietskar

Het bevestigen van de adapter

De adapter kan je het best aan de hand van de handleiding van DoggyRide bevestigen. Daarin zijn alle stappen precies uiteengezet. Ook zijn er online goede instructievideo’s te vinden. Ook daarin kan je stap voor stap uitgelegd krijgen hoe je de adapter het best kan bevestigen. Neem dit even goed door. Het hoeft niet lastig te zijn, mits je maar weet hoe je het het best kan aanpakken. Op die manier kan je er dan simpel goed gebruik van maken.