Beste natuurlijke hondenbrokken kopen, review en aanbiedingen

Natuurlijke Hondenbrok wordt vooral gewaardeerd om zijn veiligheid en voedingswaarde, omdat de ingrediënten in deze producten meestal afkomstig zijn van boerderijen of andere bronnen die geen kunstmatig gesynthetiseerde materialen gebruiken. Helaas kan het kiezen van de juiste voeding voor uw hond een hele uitdaging zijn, omdat sommige fabrikanten er een handje van hebben om de woorden “biologisch” en “geheel natuurlijk” op hun etiketten te zetten. Het is dus van cruciaal belang om heel voorzichtig te zijn, want het natuurlijke hondenvoer dat u kiest is niets meer dan een mengsel van biologische en chemische ingrediënten. Om u op weg te helpen, hebben wij enkele van de beste biologische en natuurlijke hondenbrokken onderzocht die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn.

In dit artikel vind je echter wel soorten die goed geschikt zijn als natuurlijke hondenbrok. Daardoor heb je toch voldoende keus om je hond goed voer te geven.

Gerelateerd: beste biologische hondenvoeding kopen.

beste natuurlijke hondenbrokken

De beste en meest natuurlijke hondenbrokken

Hieronder vind je de vijf beste voorbeelden van hondenbrokken die voldoende natuurlijk zijn. Waarbij dan ook nog eens gekeken is of ze niet te veel kosten. Dit maakt het voor jou dus wel heel gemakkelijk om een goede keuze te maken voor jouw hond.

12.5 kg hondenvoer ,100% natuurlijk en zeer smaakvol met onder ander kip, rund en lam voor oudere honden, senior

12.5 kg hondenvoer ,100% natuurlijk en zeer smaakvol met onder ander kip, rund en lam voor oudere honden, senior

Bekijk de dagprijs

De Senior brok van Biofood is een licht verteerbaar, 100% natuurlijk en zeer smaakvol voer met onder ander kip, rund en lam voor oudere honden. Door de combinatie van hoogwaardige ingrediënten bevat dit voer de optimale hoeveelheid koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze brokken zorgen voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van de hond

Naast de hoofdingrediënten bevat deze brok een verlaagd eiwitgehalte en aangepaste hoeveelheid mineralen, die de nieren van oudere honden beschermen. Dankzij het toegevoegde supplement Biofood Souplesse blijven de spieren en gewrichten soepel en wordt de opbouw van botten en een sterk beenderstelsel bevorderd.

ECOstyle Huid & Vacht – Hondenvoer – 12 kg

ECOstyle Huid & Vacht - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

VitaalCompleet HUID & VACHT is er speciaal voor de hond met problemen zoals jeuk, schilfers, langdurige verharing, kale plekken, ontstoken oren, eiwitbulten e.d. Ook bij nier- en blaasproblemen heeft deze VitraalCompleet-variant een positieve werking. De specifieke kruiden en extra ruwe celstof activeren de spijsvertering en de werking van de organen (accent op lever en nieren), waardoor de problemen bij de basis worden aangepakt. Het gevolg is een gezonde spijsvertering zonder ballaststoffen die het lichaam gaan overbelasten, de hond komt weer goed in zijn/haar vel! De hond wordt weer vrolijk en actief en krijgt een een blijvend glanzende vacht.

 • Smaak: RUND&KIP
 • Voor levensfase: ADULT
 • Inhoud: 1,5 KG

ECOstyle Darmbalans – Hondenvoer – 12 kg

ECOstyle Darmbalans - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

DARMBALANS van ECOstyle pakt het probleem bij de basis aan. Veel problemen ontstaan door verkeerde voeding. De vertering verloopt niet goed. Juist voor de omzetting van voeding in belangrijke bouwstoffen en energie is een goed werkende spijsvertering belangrijk! Gezond slijmvlies van maag en darmen en een goede darmbalans zijn onmisbaar.

DARMBALANS daagt de maag en darmen, organen en klieren uit hun werk maximaal te doen. De ingrediënten zijn goed verteerbaar, de voeding heeft een laag vetgehalte. Het gevolg is een goed werkende spijsvertering en een einde aan diarree, overgeven en buikpijn.

Nero Gold Maintenance 12kg

Nero Gold Maintenance 12kg

Bekijk de dagprijs

Nero Gold Hond Maintenance zijn dieetbrokken voor de hond ontwikkeld met de aandacht op een laag energie niveau voor honden die geneigd zijn tot overgewicht. Overgewicht vormt een extra belasting voor het hart van je hond en oefent extra druk uit op de gewrichten en botten.

Nero Gold Hond Maintenance bevat een uitgebalanceerde eiwit bron (kippenvlees) van zeer hoge kwaliteit. Nero Gold Hond Maintenance zijn dieetbrokken voor gewichtsbeheersing of gewichtsverlies bij je hond.

Nero Gold Hond Maintenance is speciaal samengesteld met zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen voor een gezond gewicht van je hond.

 • Laag vetgehalte voor gewichtsbeheersing
 • Rijk aan vezels voor een gezonde darmflora
 • Juiste verhouding calcium en fosfor voor gezonde botten en een gezond gebit
 • Verrijkt met vitamine D, verbetert de opname van calcium en fosfor
 • Goede dieetbrokken met weinig ontlasting

Nero Pure Adult verse Zalm 2,5kg

Nero Pure Adult verse Zalm 2,5kg

Bekijk de dagprijs

Nero Pure Adult met verse zalm biedt een compleet en natuurlijk dieet voor de hond. Zalm heeft veel voordelen voor de gezondheid van een hond zijn hart, immuunsysteem, hersenen en mobiliteit.

Nero Pure Adult met verse zalm is 100% graan vrij, terwijl verse groenten, fruit en kruiden een gezonde spijsvertering ondersteunen.
Elk van de ingrediënten die we gebruiken, is zorgvuldig geselecteerd om de hoogste voedingswaarden te leveren. Wat Nero Pure excelent maakt, is de kwaliteit van de verse vis welke we zorgvuldig hebben geselecteerd voor ons hondenvoer. Puur vers vlees en vis geeft je hond energie, een fantastiche gezondheid en een uitstekende conditie.
Naast het reguliere gedroogde lamsvlees voegen wij later middels de nieuwste innovatieve productiemethode nogmaals extra verse zalm toe aan de brokken.

 • 65% zalm
 • 35% groenten & fruit
 • 100% graan vrij

Biofood Geperst Lam & Rijst Premium – Hondenvoer – 13,5 kg

Biofood Geperst Lam & Rijst Premium - Hondenvoer - 13,5 kg

Bekijk de dagprijs

Biofood Geperst Lam / Rijst Premium 13,5 kg
De BIOFOOD geperste lam brok is koud geperst en bevat aan vlees alleen puur lamsvlees, heeft een eiwit/vet percentage van 24/14, is tarwe- en glutenvrij, hypoallergeen en is goed voor huid, vacht en vertering. Geschikt voor elke hond van pup tot volwassen hond.

Voordeel van de BIOFOOD geperste lam brok is dat bij het persen de ingrediënten als vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen laag verhit worden, waardoor de grondstoffen en de werking ervan optimaal gewaarborgd blijven.

De toegevoegde zalmolie zorgt voor de ideale balans van omega-3 en omega-6-vetzuren ter ondersteuning van een gezonde huid, glanzende vacht en natuurlijke afweer.

 • Complete hondenvoeding
 • Met lamsvlees en zalmolie
 • Hypoallergeen
 • Tarwe- en glutenvrij
 • Lage maagbelasting
 • Voordelig in gebruik
 • Lage verhitting hoge verteerbaarheid
 • Optimale eiwit/vet percentage (24/14)
 • Rijk aan Omega 3 & 6 Vetzuren
 • 100% natuurlijk, zonder chemische toevoegingen

KoRo – Premium droog hondenvoer zonder granen – 15 kg

KoRo - Premium droog hondenvoer zonder granen - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Bent u en uw hond Foodies en op zoek naar hondenvoer dat licht verteerbaar is, ook nog eens geschikt voor gevoelige honden en graanvrij? Zoek dan niet verder! Wij hebben iets voor u gecreëerd: ons hoogwaardige, graanvrije droogvoer is zorgvuldig uitgebalanceerd en bevat alle voedingsstoffen die uw hond nodig heeft.Graanvrij droogvoer voor uw hondIn theorie is er niets mis met het opnemen van granen in hondenvoer. Niet alleen zijn honden gedomesticeerd en daardoor door de eeuwen heen gewend geraakt aan zetmeelrijke voeding, maar ook hun wilde voorouder de wolf heeft altijd al de ingewanden en de inhoud van zijn prooi opgegeten. Sommige fabrikanten voegen echter grotere hoeveelheden granen toe aan hun hondenvoer dan wat uit voedingsoogpunt zinvol zou zijn. Bovendien kunnen ook honden last hebben van allergieën of intoleranties, waarvan tarwe de meest voorkomende is.

Smolke Adult Graanvrij 12 kg – – 80009421

Smolke Adult Graanvrij 12 kg - 80009421

Bekijk de dagprijs

Dit complete, premium voer van Smølke is geschikt voor volwassen honden van alle rassen. Doordat het voer graanvrij is, is het tevens geschikt voor honden met een granen- en glutenallergie. De hoogwaardige grondstoffen zorgen voor een gezond en verteerbaar voer, waarbij de voedingsstoffen zeer goed worden opgenomen. Door het hoge vlees- en eiwitgehalte is dit voer zeer geschikt voor actieve honden. Daarnaast wordt tandsteenvorming tegen gegaan door mineralen en zorgen Omega-3 en -6 vetzuren dat huid en vacht in uitstekende conditie blijven. Dit product is vrij van suikers en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Darf Vol Brokken Wild 14kg

Darf Vol Brokken Wild 14kg

Bekijk de dagprijs

 • 60%: hertenvlees, reevlees, ganzenbot, hertenorganen, eieren
 • 15%: gedroogde wortel rauw
 • 14%: appel rauw
 • 5%: gierst
 • 2%: krill
 • 2%: kokosolie
 • 1%: brandnetel
 • vitamine en mineralen preparaat: 0.5%, vocht 0,5%

Darf Vol Bite Hondenbrokken

Darf vol bites 20 kg natuurlijke hondenbrokken

Bekijk de dagprijs

Wil je voor je hond echt een goede natuurlijke keuze maken? Dan is Darf Vol Bite wel een hele goede keuze. Dit zijn brokken die biologisch en glutenvrij zijn. Met verse kip, rund, lam en geit is er voor 60% aan vers vlees in te vinden. Er zijn geen verdere stoffen aan toegevoegd. Het is wel zo dat de brokjes net iets vetter zijn dan normaal, maar dat komt door het vlees. Honden die al overgewicht hebben, kunnen ze misschien beter niet eten. Andere honden kunnen dit prima hebben. De goede ingrediënten hebben niet tot een hoge prijs geleid. Je kunt ze daardoor dus ook met een lager budget gewoon kopen. Dit maakt het zeker een goede keuze.

Een belangrijk pluspunt van de brokken is dat ze duurzaam worden geproduceerd. Dat is te danken aan het verse vlees van biologische boerderijen. Dieren krijgen daar alle ruimte. Ook de verpakking is biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het bedrijf Darf ook flink actief op allerlei andere vlakken, zoals uitstootcompensatie. Daardoor is de brok niet alleen gezond voor de hond, maar eigenlijk ook voor jou. De natuur wordt ermee gespaard. Wanneer je echt iets goeds en natuurlijks zoekt, dan is Darf Vol Bite een goede keuze. Het is biologisch en duurzaam in alle opzichten. Betere opties vind je eigenlijk niet.

Ingrediënten Darf brokken:

 • 60%: Kippennekken, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kippenvlees, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever.
 • 15% gedroogde wortel
 • 14% gedroogde appel
 • 5% gierst,
 • 2% krill
 • 2% kokosolie
 • 1% brandnetel
 • Natuurlijk vitamines en mineralen preparaat: 0.5%, vocht 0,5%

Analyse Darf brokken:

 • Ruw eiwit: 31%
 • Ruw vet: 18%
 • Ruw celstof: 2,72%
 • Ruw as: 7,19%
 • Calcium: 1,32%
 • Fosfor: 0,8%
 • Vocht: 13,2%

Conclusie over Darf Vol Bite

Over Darf Vol Bite Hondenbrokken is een goede conclusie te trekken. Het voldoet in natuurlijk en biologisch opzicht aan alle voorwaarden. Er zit veel vers vlees in, maar juist geen toevoegingen. De prijs is lekker laag en de fabrikant wil graag duurzaam zijn. Een nadeel is het hoge vetpercentage, waardoor het voer niet voor elke hond even geschikt is.

Yarrah Droogvoer Vegetarisch

Yarrah Hond Droogvoer Vegetarisch - 10 kg

Bekijk de dagprijs

Wanneer je juist eens hondenvoer wilt proberen dat vegetarisch is, dan is er ook een goede optie. In dat geval moet je voor Yarrah Droogvoer Vegetarisch gaan. Het zijn brokken waar geen vlees en vis in zitten. Ook zijn er geen dierlijke bijproducten in te vinden. Ze zijn dus zelfs veganistisch. Dit maakt het wel een hele gezonde brok om aan je hond te geven. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de eiwitbronnen, dan zie je dat het om biologische sojabonen gaat. Daarnaast is ook zeewier een goede bron. Net als de vezels uit biologische granen.

Honden die met bepaalde gezondheidsproblemen te maken hebben, kunnen vaak beter af zijn zonder dierlijke bijproducten. Denk dan aan bijvoorbeeld de toevoeging van meld. Dan is dit het soort brok voor jou. De ingrediënten zijn stuk voor stuk biologisch, maar wel uitgebalanceerd. Een klein nadeel is dat het niet graanvrij is. Dit is logisch want je hebt vleesvervangers nodig. Wil je echter wel vegetarisch en natuurlijk eten voor je hond? Dan is Yarrah de producten die je zoekt.

Conclusie over Yarrah Droogvoer Vegetarisch

Kijk je naar de sterke kanten van Yarrah Droogvoer vegetarisch? Dan kan je stellen dat het niet vegetarisch, maar zelfs veganistisch is. Daardoor kan je honden met allergieën voor dierlijke producten toch lekker voer geven dat ook nog goed uitgebalanceerd is. Alle ingrediënten zijn biologisch. De enige zwakke kant daarbij is dat daardoor graan nodig is.

Smolke Adult Medium Hondenvoer

Smolke Adult Medium - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar brokken zonder kunstmatige toevoegingen, dan is het gemakkelijkst om voor Smolke Adult Medium Hondenvoer te gaan. Dit zijn natuurlijke brokken waar geen kleurstoffen en dergelijke aan zijn toegevoegd. Je kunt er geen antioxidanten die chemisch vervaardig zijn in vinden. De brokken zijn voorzien van een natuurlijke vulling. Ze zijn niet volledig biologisch. De prijs voor Smolke Adult is lekker laag. Het is erop gericht om gebitsproblemen aan te pakken. Dit is dus wel heel aantrekkelijk.

SamenstellingKippenmeel (19%), mais, gerst, rijst, sorghum, kippenvet (gestabiliseerd met natuurlijke tocoferolen), lamsmeel (4%), bietenpulp, gehydroliseerd eiwit, MSC-gecertificeerde vismeel (2%)*, vitaminen en mineralen mix, cellulose (1%), gist, MSC-gecertificeerde visolie (0,8%)*, cichorei (0,7%), natriumhexametafosfaat (0,1%). *Uit een MSC gecertificeerde duurzame visserij.

Analytische bestanddelenruw eiwit 24%, ruwe celstof 3,0%, vetgehalte 13%, ruwe as 5,5%, calcium 0,89%, fosfor 0,70%, magnesium 0,12%, omega-3 vetzuren 0,30%, omega-6 vetzuren 2,3%. Toevoegingsmiddelen per kg: Met natuurlijke antioxidanten.

Conclusie over Smolke Adult Medium

Het is wel heel fijn om brokken te hebben zonder kunstmatige middelen erin. Wel zitten er natuurlijke antioxidanten is. Naast de gezondere keuze is het ook de betere keuze voor het gebit omdat het helpt tegen tandplak. Het nadeel is dat het voer niet volledig biologisch is.

Edgard & Cooper Hondenvoer

Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult - Hondenvoer - 7kg

Bekijk de dagprijs

Wanneer je iets duurzaams zoekt, is Edgard & Cooper hondenvoer een goed idee. Het is wel voer met kunstmatige toevoegingen, maar die blijven beperkt. De brokken zijn gewoon als natuurlijk te beschouwen. Ze zijn graanvrij en hypoallergeen. Het is daarnaast zo dat er veel vers vlees in zit. De brokken zijn gevuld met 41 procent scharrel kop. Het vlees is niet gedroogd en heeft dus meer voedingsstoffen in zich. De scharrelkip is ook gezonder dan andere kippen. De verpakking is ook lekker duurzaam. Deze is niet van plastic, maar biologisch afbreekbaar van plantaardig materiaal. De bossen worden voortdurend opnieuw beplant. Je kunt zo dus je hond iets goeds bieden en zelf ook lekker duurzaam bezig zijn met de brokken van Edgard & Cooper.

 • Graanvrij
 • Hypoallergeen
 • Laag in calorieën

Conclusie over Edgard & Cooper Hondenvoer

Kiezen voor natuurlijke hondenbrokken is makkelijk met dit voer vol verse scharrelkop. Edgard & Cooper hondenvoer kent ook weinig kunstmatige toevoegde middelen. Er zit geen graan in en is hypoallergeen. Ook de productie en verpakking zijn duurzaam. Jammer is wel dat er ondanks de beperkte hoeveelheid toch wel wat kunstmatig aan is toegevoegd.

Orijen Six Fish Hondenvoer

Orijen Whole Prey Six Fish Dog Sardines&Makreel - Hondenvoer - 11.4 kg

Bekijk de dagprijs

Ook jouw hond houdt wel van afwisseling natuurlijk. Daarom heb je hier ook al een vegetarische optie voorbij zien komen. Er is ook nog hondenvoer met vis. Ook dat kan heel aantrekkelijk zijn. Je kiest dan voor Orijen Six Fish Hondenvoer. Deze brokken zijn gevuld met natuurlijke vis die vers is. Onder andere makreel, sardines en schol zitten erin. Het is lekker voor je hond, maar het heeft ook een gezondheidsvoordeel. De vetzuren in vis zijn goed voor de vacht. Dat gaat bijvoorbeeld om Omega-3 en -6.

Orijen voegt wel kunstmatig middelen toe, dus je kunt het niet volledig biologisch noemen. Het is wel een goede optie waar meer vis in zit dan in elke andere variant. Wanneer je alles even optelt, kom je tot 80% verse vis. Er zitten ook geen granen in. In plaats daarvan is voor groente en fruit gekozen. Hoewel er dus wat toevoegingen in zitten, is het wel een gezonde optie door de andere ingrediënten.

.TOEVOEGINGEN (per kg): Nutritionele toevoegingsmiddelen: Zinkchelaat: 100 mg. Natuurlijk geconserveerd met vitamine E. Zoötechnische toevoegingsmiddelen: Enterococcus faecium NCIMB10415: 600×10 ^ 6 CFU.Analytische bestanddelen:Ruw eiwit 38%, Ruw vet 18%, Ruwe as 8%, Ruwe celstof 5%, Vocht 12%, Calcium 1,5%, Fosfor 1,1%, Omega-6 2,2%, Omega-3 2,2%, DHA / EPA 0,7% / 0,5%, Glucosamine 1250 mg/kg, Chondroitine 1000 mg/kg

Conclusie over Orijen Six Fish Hondenvoer

Er zit in dit hondenvoer tot 80 procent aan verse vis. Daar haalt de hond veel omega-3 en -6 uit. Er zit daarnaast ook een lekkere hoeveelheid groente en fruit in. Kleine tegenvaller is de hoeveelheid kunstmatige toevoegingen. Dat moet je wel meenemen wanneer je gaat kiezen.

Beste natuurlijke hondenbrokken koopgids

Het kopen van natuurlijke hondenbrokken zou niet echt moeilijk moeten zijn. Vaak werken de dingen die u opmerkt bij het kiezen van hondenvoer, ook bij natuurlijke producten. Hier zijn enkele essentiële tips.

 • Kies hondenvoer dat een goede mix heeft van voornamelijk eiwitten en vetten. De wetenschap heeft aangetoond dat, hoewel honden nog steeds koolhydraten in hun dieet nodig hebben, vooral als brandstof voor hun activiteiten, honden niet te veel koolhydraten nodig hebben. De reden waarom steeds meer hondenvoer tegenwoordig veel koolhydraten bevat, is dat het over het algemeen goedkoper is om producten te vullen met voedingsvezels in plaats van met vlees van goede kwaliteit.
 • Kies een natuurlijke hondenbrokken dat de bronnen van zijn ingrediënten vermeldt. Als er alleen volwaardige granen op staan, weet je dat ‘volwaardig’ voor verschillende mensen veel verschillende dingen kan betekenen. Als er op het product staat dat de eiwitten afkomstig zijn van vleesbronnen, is dat dan kip, rundvlees, wild of zelfs eland? Fabrikanten van natuurlijke hondenbrokkenproducten moeten al hun ingrediënten vermelden.
 • Het feit dat een product het label “volledig natuurlijk” draagt, betekent niet noodzakelijk dat het ook biologisch is. Natuurlijke ingrediënten kunnen nog steeds enige vorm van chemische manipulatie ondergaan in het uiteindelijke productieproces. Biologisch betekent dat het ingrediënt is geteeld, gekweekt of opgegroeid in een omgeving waar geen kunstmatige stoffen zijn gebruikt bij de teelt.
 • Controleer altijd of uw hond voedselallergieën heeft. U zult ook de symptomen moeten onderscheiden om vast te stellen of het om een echte allergie gaat of slechts om voedselintolerantie. Als uw hond allergisch is voor kip, moet u proberen hem te voeren met een maaltijd die geen kip is, misschien kalkoen, rund of zelfs lam. Aangezien allergieën bijna altijd geassocieerd worden met een eiwitrijk dieet, kan het zijn dat je een veganistisch dieet voor je hond nodig hebt. Wat is precies natuurlijke hondenbrokken?

Natuurlijke hondenvoeding bevat ingrediënten die zijn gekweekt, geteeld of gecultiveerd op een manier die geen gebruik maakt van kunstmatige of synthetische methoden. Als een natuurlijke hondenbrokken bijvoorbeeld kip bevat, is het belangrijk dat het vrij rondlopend is. Ze krijgen voeders maar meer op de natuurlijke voeding zoals granen. De kip mag ook niet worden behandeld met enige vorm van medicatie zoals vaccins of zelfs antibiotica.

Hetzelfde geldt voor groenten die in natuurlijke hondenbrokkenproducten worden verwerkt. Deze mogen niet zijn geteeld met behulp van kunstmest of zijn behandeld met chemicaliën zoals pesticiden. Voor meststoffen kan natuurlijke koemest worden gebruikt, evenals natuurlijke compost. Voor bestrijdingsmiddelen kunnen natuurlijke roofdieren op de boerderij worden geïntroduceerd om ongedierte te helpen doden. Dit zijn slechts voorbeelden, natuurlijk.

Waarom natuurlijke hondenbrokken een goede optie is

Het is echt gemakkelijk te zien waarom het geven van uw huisdier natuurlijke voeding is een geweldige optie. Het hoeft niet zo te zijn dat natuurlijke hondenbrokken beter is dan andere soorten hondenvoer. Maar vanwege het relatief veiliger profiel, biedt het gemoedsrust aan huisdiereigenaren die misschien op hun hoede zijn voor de ingrediënten die ze hun huisdieren geven. Hier zijn enkele andere redenen waarom natuurlijke hondenbrokken een goede optie is.

 • Minder problemen met de spijsvertering – Dit komt omdat natuurlijke voeding geen verontreinigingen bevat die het maagslijmvlies kunnen irriteren of zelfs stoffen die allergeen kunnen zijn voor mormels. Bovendien, omdat de eiwitbronnen van deze voeding voornamelijk afkomstig zijn van hoge kwaliteit en veilige planten en dieren, worden ze beter verteerd door uw hond.
 • Kan helpen bij het verminderen van allergiesymptomen – Nogmaals, de truc zit hem in de afwezigheid van verontreinigingen of kunstmatige ingrediënten in natuurlijke voedingsmaterialen. Het identificeren van potentiële allergenen kan intimiderend zijn als je niet weet welke chemicaliën zijn gebruikt bij het kweken van de ingrediënten van het voedingsproduct.
 • Verbetert het immuunsysteem – Omdat de eiwitbron van deze voedingsmiddelen van nature niet met chemicaliën is besmet, zijn ze in staat het immuunsysteem van uw hond te versterken, waardoor ze infecties kunnen afweren.

biologische hondenbrokken

Wie zou natuurlijke hondenbrokken moeten kopen?

Net zoals er een toenemend aantal individuen en hele gezinnen zijn die hun gewone voeding vervangen door natuurlijke voedingsproducten, volgt hier natuurlijk de vraag wie natuurlijke hondenbrokken zou moeten kopen. Een gezin dat al begonnen is aan een reis naar een gezonder leven, vrij van de harde effecten van chemicaliën en andere stoffen die aanwezig kunnen zijn in niet-biologisch geteelde voedingsingrediënten, zal hun honden natuurlijk ook iets biologisch willen voorschotelen. Afgezien van deze individuen, wie zou natuurlijke hondenbrokken moeten kopen?

Ouders van honden die problemen hebben met hun spijsverteringsstelsel zouden natuurlijke hondenbrokken moeten kopen. Omdat dit soort hondenvoer geen agressieve stoffen bevat die het slijmvlies van de maag of zelfs de dunne darm kunnen irriteren, is natuurlijke hondenbrokken beslist een goede keuze.

Hetzelfde geldt voor huisdiereigenaren die honden hebben die problemen hebben met voedselallergieën. Veel van de chemicaliën die hun weg vinden in commercieel geteelde producten kunnen allergene deeltjes bevatten die een ontstekingsreactie en allergische reactie kunnen veroorzaken bij gevoelige honden. Terwijl een eliminatiedieet kan helpen bij het vinden van het potentiële allergeen, kan het geven van natuurlijke voeding aan uw hond helpen bij het aanpakken van het risico dat niet aan de voedingsbehoeften van uw hond wordt voldaan als gevolg van het eliminatiedieet.

Voor baasjes die honden hebben met een verzwakt immuunsysteem, moet natuurlijke hondenbrokken worden overwogen. Hoewel alle hondenvoeders eiwitten bevatten, zijn veel van deze voedingsmiddelen doorspekt met andere chemicaliën die de algehele kwaliteit van eiwitten en aminozuren op de een of andere manier kunnen verminderen. Dit kan van invloed zijn op de synthese van cellen van het immuunsysteem, waarvan een groot deel afhankelijk is van een goede aanvoer van hoogwaardige eiwitten en aminozuren.

Ten slotte, als u van mening bent dat uw hond alleen het beste en meest natuurlijke voedsel verdient dat Moeder Natuur hem kan geven, zonder kunstmatige chemicaliën en stoffen die het product zijn van het vernuft van de mens, dan moet u echt natuurlijke hondenbrokken kopen.

Factoren om te overwegen bij het kopen van natuurlijke hondenbrokken

Het kiezen van hondenvoer van hoge kwaliteit kan al lastig genoeg zijn. Het kiezen van een natuurlijke hondenbrokken kan dubbel zo lastig zijn. Toch zijn er een aantal factoren die u kunt overwegen om u te helpen de juiste natuurlijke hondenvoeding te kopen.

Leeftijd en levensfase van uw hond

De allereerste overweging is de leeftijd en de levensfase van uw hond. Het is belangrijk om te begrijpen dat ongeacht het type hondenvoer, biologisch of niet, uw hond de juiste voeding moet krijgen die specifiek is voor zijn leeftijd, zijn ontwikkelingsfase en zijn ras. Kies altijd voor natuurlijke hondenbrokken merken die specifiek zijn voor een bepaald ras of die specifiek zijn voor een bepaalde levensfase, zoals puppy’s, volwassenen, senioren, drachtige, en zogende honden. Elk van hen heeft andere behoeften aan voedingsstoffen. Het feit dat een hondenvoer biologisch is, betekent niet dat het al voorbij moet gaan aan de voedingsstoffen eigenaardigheden van individuele honden.

Biologisch versus natuurlijk op het etiket

Zorg ervoor dat u het verschil begrijpt tussen ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’. natuurlijke ingrediënten zijn ingrediënten die worden geproduceerd zonder toevoeging van kunstmatige chemicaliën, stoffen, of iets dat kan worden beschouwd als het resultaat van de moderne wetenschap en technologie. Natuurlijke ingrediënten betekenen daarentegen gewoon dat ze niet synthetisch zijn. Zo kunt u op het etiket van het product “echt kippenmeel” zien staan, wat betekent dat de fabrikant de verschillende vleesdelen van de kip in zijn samenstelling heeft opgenomen.

Het bevat geen kunstmatig kippenextract. Vergelijk dit met “natuurlijke kip”, wat gewoon betekent dat de kip die in de samenstelling van het hondenvoer is gebruikt, op natuurlijke wijze is gekweekt – scharrelkippen en kippen die biologisch voedsel mogen eten. Je kunt dus een natuurlijk ingrediënt hebben, maar niet biologisch. Een biologisch product is echter altijd natuurlijk.

natuurlijke eiwitbronnen

We hebben het hierboven gehad over het onderscheid tussen biologisch en natuurlijk. Als het om eiwitten gaat, weten we al dat dierlijke eiwitten het beste zijn als het om hondenvoer gaat. Als zodanig moeten de dieren die de eiwitbronnen voor het hondenvoer zijn, gekweekt of geteeld worden volgens de traditionele methode om ze te kweken. Als u bijvoorbeeld zalm hebt, zal natuurlijke zalm er een zijn die in het wild is gevangen en alleen in bepaalde gebieden van de wereld. Deze gebieden moeten vrij zijn van vervuiling en andere door de mens veroorzaakte factoren. Gekweekte of op de boerderij gekweekte zalm komt nauwelijks in aanmerking als biologisch vanwege het uitgebreide gebruik van groeibevorderaars, hormonen, antibiotica, en andere stoffen die authentieke wilde zalm eigenlijk niet nodig heeft. Hetzelfde geldt voor andere eiwitbronnen zoals kip, lam, rundvlees en varkensvlees, om er maar een paar te noemen. Deze moeten op een zodanige manier gekweekt zijn dat ze uitsluitend op natuurlijke processen berusten.

Andere natuurlijke ingrediënten

De manier waarop we de natuurlijke aard van de eiwitbronnen van een bepaalde hond controleren, moet ook goed worden doorgetrokken naar de andere ingrediënten die in het product worden gebruikt. Als u kunt lezen dat alles ‘biologisch’ is, zoals natuurlijke wortelen, natuurlijke aardappelen, enzovoort, dan zult u zich veel veiliger voelen over het hondenvoer dat u aan uw huisdier geeft.

Natuurlijke conserveringsmiddelen

Het is onbedoeld dat hondenvoer wordt samengesteld met conserveringsmiddelen, anders bederven ze gemakkelijk. Belangrijker is echter te zoeken naar natuurlijke conserveermiddelen zoals ascorbinezuur of vitamine C en tocoferolen of stoffen die de werking van vitamine E nabootsen. Een ander natuurlijk conserveermiddel dat vaak in hondenvoer wordt aangetroffen is rozemarijnextract. Het probleem met het gebruik van natuurlijke conserveringsmiddelen is dat ze korter houdbaar zijn dan hun kunstmatige tegenhangers.

Gebruik geen kunstmatige conserveringsmiddelen zoals ethoxyquine, butylhydroxytolueen en butylhydroxyanisool, en andere veelgebruikte kunstmatige conserveringsmiddelen die nu in veel producten worden verboden. Van ethoxyquine is vastgesteld dat het een belangrijke boosdoener is bij het ontstaan van allergieën bij huisdieren, huidproblemen, gedragsproblemen, ernstige orgaanfalen en zelfs kanker. BHA en BHT worden ook als kankerverwekkend beschouwd. Hoewel sommigen het gebruik van dergelijke ingrediënten verdedigen, is er overtuigend bewijsmateriaal om ze niet aan uw hond te geven vanwege hun schadelijke effecten.

Beste natuurlijke hondenbrokken FAQ:

V: Wat maakt een hondenvoer ‘biologisch’?

A: Er is een toenemend bewustzijn over de relevantie van het geven van natuurlijke voeding aan honden, op dezelfde manier als mensen nu overgaan op natuurlijke voedingskeuzes. Maar wat maakt hondenvoer nu echt ‘biologisch’?

natuurlijke hondenbrokken, of het nu droog, nat of zelfgekookt is, maakt gebruik van ingrediënten die afkomstig zijn van plaatsen waar natuurlijke teelt- of landbouwmethoden worden toegepast. Het heeft iets te maken met de manier waarop de ingrediënten worden geteeld en verwerkt.

Zo kan natuurlijke kip het best worden omschreven als kippen die vrij rondlopen, terwijl natuurlijke runderen grasgevoerd zijn. Dit betekent gewoon dat zowel kippen als runderen op natuurlijke wijze mogen groeien zonder dat er iets kunstmatigs aan te pas komt. Helaas schept dit op de een of andere manier verwarring, omdat de meeste mensen biologisch voedsel altijd gelijkstellen met natuurlijk voedsel en omgekeerd. We zullen later meer vertellen over hun subtiele verschillen.

Biologisch geteelde ingrediënten zijn ingrediënten waarbij niets wordt gebruikt dat het natuurlijke ontwikkelingsproces van het organisme op de een of andere manier kan veranderen. natuurlijke kip wordt niet gevoed met commercieel verkrijgbaar kippenvoer en krijgt ook geen antibiotica, groeibevorderaars, mesters en afmakers. Kortom, de mens mag zich nooit bemoeien met hoe de natuur wil dat deze organismen groeien en rijpen.

Hetzelfde geldt voor biologisch geteelde groenten, fruit en andere landbouwproducten zoals aardappelen en rijst. Insecticiden en pesticiden zijn een big no-no als het gaat om natuurlijke landbouw. In plaats daarvan worden deze planten in staat gesteld om op de meest natuurlijke manier te gedijen. Natuurlijk hebben ze nog steeds meststoffen nodig. In plaats van chemische meststoffen te gebruiken, wordt dierlijke mest en zelfs compost gebruikt. natuurlijke insecticiden en pesticiden worden ook geïntroduceerd in boerderijen om zich te ontdoen van ongedierte. Zo kunnen bijvoorbeeld spinnen in het ecosysteem worden geïntroduceerd om insecten te vangen en te doden die zich met planten kunnen voeden.

Aangezien natuurlijke methoden inhouden dat het organisme op natuurlijke wijze heeft kunnen groeien en bloeien zonder gebruik te maken van pesticiden, insecticiden, kunstmest, groeibevorderaars, dikmakers en dergelijke, is bewezen dat biologisch voedsel voedingsstoffen van hogere kwaliteit bevat.

Volgens de USDA, mag een natuurlijke voeding niet zijn geteeld, opgegroeid, geteeld en verwerkt met giftige pesticiden, antibiotica, GGO’s, kunstmatige smaak-en kleurstoffen, kunstmatige conserveringsmiddelen, op aardolie gebaseerde meststoffen, producten van klonen, bestraalde producten, en synthetische hormonen.

Dit gezegd zijnde, heeft elk hondenvoer dat ingrediënten bevat die biologisch geteeld en verwerkt zijn, het recht om natuurlijke hondenbrokken genoemd te worden.

Houd er wel rekening mee dat er conventies zijn als het gaat om ‘natuurlijke’ labels in hondenvoer. Als er staat ‘gemaakt met natuurlijke ingrediënten’, dan mag u verwachten dat niet minder dan 70% van de ingrediënten die in de samenstelling worden gebruikt biologisch is. Staat er ‘biologisch’ op het etiket, dan moet het hondenvoer voor ten minste 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Als op het etiket van het hondenvoer staat ‘100% biologisch’, dan mag u verwachten dat alle ingrediënten in de samenstelling biologisch zijn.

V: Wat is het verschil tussen ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’?

A: We zeiden dat natuurlijke voeding voeding is die op natuurlijke wijze mag groeien en verwerkt wordt zonder toevoeging van kunstmatige, synthetische of door de mens gemaakte chemicaliën. Betekent dit dat ‘biologisch’ hetzelfde is als ‘natuurlijk’?

Helaas is het niet zo eenvoudig als dat. Weet je nog wat we zeiden over het etiket ‘biologisch’ dat verwerkt is? Welnu, het woord “natuurlijk”, zoals gebruikt in de etikettering van hondenvoer, verwijst eigenlijk naar de aard van de ingrediënten en heeft werkelijk niets te maken met de manier waarop het ingrediënt is gekweekt.

Laten we het zo zeggen, zolang het ingrediënt niet door de mens is gemaakt, wordt het als “natuurlijk” beschouwd. Dit is waar het probleem zich voordoet.

Kip wordt als natuurlijk beschouwd omdat de mens het niet kan produceren. Het moet uit eieren komen en uitgroeien tot jonge kippen voordat het volgroeide kippen worden. Als bij het fokken van deze kippen geen natuurlijke methoden worden gebruikt, kunnen ze niet als “biologisch” worden beschouwd. Ze kunnen echter nog wel als “natuurlijk” worden beschouwd.

Om u een beter inzicht te geven in wat “natuurlijk” betekent, met name in hondenvoer: volgens de AAFCO is natuurlijk hondenvoer voer dat ingrediënten bevat die uitsluitend afkomstig zijn van dierlijke, plantaardige of gedolven bronnen, ongeacht of ze in onbewerkte staat zijn of al verschillende productieprocessen hebben ondergaan. Zolang deze ingrediënten niet zijn onderworpen aan of geproduceerd door middel van synthetische processen of zijn toegevoegd met synthetische stoffen, kunnen ze worden geclassificeerd als natuurlijke ingrediënten.

Het is eigenlijk heel verwarrend, aangezien zowel natuurlijke als natuurlijke ingrediënten gedefinieerd worden op basis van de premisse dat er niets synthetisch gebruikt mag worden. Het grote verschil zit in de methoden waarop natuurlijke ingrediënten moeten worden geteeld, gekweekt of grootgebracht. Deze moeten worden geteeld met natuurlijke, culturele en mechanische praktijken die volledig in het landbouw- of groeiproces zijn geïntegreerd. Bovendien eist het USDA dat producenten van natuurlijke ingrediënten zich houden aan een aantal principes die een efficiënte omgang met hulpbronnen, het behoud van de biodiversiteit en de bevordering van een ecologisch evenwicht bevorderen.

Met andere woorden, een natuurlijke hondenbrokken is altijd een natuurlijk hondenvoer. Echter, hondenvoer met volledig natuurlijke ingrediënten classificeert het niet altijd als natuurlijke hondenbrokken.

V: Is het de ‘grotere voedingswaarde’ of het ‘ontbreken van bestrijdingsmiddelen’ dat natuurlijke voeding beter maakt?

A: Zonder twijfel is het de grotere voedingswaarde van natuurlijke voeding die het veel beter maakt dan conventionele, ‘volledig natuurlijke’ voeding.

Uit diverse studies blijkt dat biologisch geteelde producten een hogere kwaliteit, zo niet hogere concentraties, bevatten van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren en essentiële vetzuren.

Technisch gezien heeft het ook iets te maken met het ontbreken van bestrijdingsmiddelen. Deze chemicaliën beïnvloeden op de een of andere manier de manier waarop plantaardig voedsel de voedingsstoffen aanmaakt die er van nature in voorkomen. Pesticiden kunnen inwerken op de verschillende moleculen die de basis vormen voor de synthese van dergelijke voedingsstoffen. Er zijn nog steeds voedingsstoffen, natuurlijk. Helaas hebben vele daarvan een enigszins afwijkende chemische structuur die van invloed kan zijn op de voedingswaarde van het plantaardige organisme.

Hetzelfde kan gezegd worden van vee zoals runderen en kippen die gevoed worden met commerciële voeders of antibiotica, groeibevorderaars en vetmesters toegediend krijgen. Deze chemicaliën interfereren ook met de moleculaire structuur van voedingsstoffen die geacht worden op natuurlijke wijze door kippen of runderen te worden gesynthetiseerd. De veranderingen die op moleculair niveau optreden, kunnen gemakkelijk worden vertaald in voedingsstoffen van lagere kwaliteit of zelfs aanzienlijk lagere concentraties van dezelfde voedingsstoffen.

Een zeer eenvoudig wetenschappelijk project op de middelbare school vormde in feite de aanzet tot het gebruik van natuurlijke ingrediënten in veel voedseltoepassingen. Fruitvliegjes werden op twee voedselpakketten gezet: het ene was biologisch, het andere gewoon voedsel. Na een paar weken waren de fruitvliegjes in de natuurlijke groep gezonder en groter dan die in de andere groep. Dit eenvoudige experiment toonde aan dat organismen die zich voedden met natuurlijke ingrediënten een grotere kans hadden om gezonder te zijn dan organismen die zich voedden met gewoon voedsel. Hoewel het geen zin heeft onszelf of zelfs onze honden met fruitvliegjes te vergelijken, zijn de implicaties veel te groot om over het hoofd te zien.

Lees ook: