10 beste veganistische hondenvoeding – (Ervaring & Test 2023)

Of u nu hier bent omdat u zelf veganistisch leeft en uw hond een veganistisch dieet wilt geven, of omdat uw hond allergieën of huidaandoeningen heeft en een dierenarts plantaardig voedsel heeft aanbevolen, in dit artikel vindt u alles wat u moet weten over het beste veganistische hondenvoer.

Ik heb verschillende uren besteed aan het lezen van alle studies over veganistisch hondenvoer die ik kon vinden en aan het bekijken van alle veganistische hondenvoeropties om het beste veganistische hondenvoer te vinden.
veganistische hondenvoeding
Het goede nieuws is dat honden, net als mensen, omnivoren zijn en het goed doen op een plantaardig dieet, zolang ze maar alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Ze zijn een van de beste huisdieren voor veganisten.

Ik weet hoeveel uw hond voor u betekent, en daarom heb ik zoveel moeite gedaan om de beste veganistische hondenvoeding te vinden die u uw beste vriend met een gerust geweten kunt geven.

Dus laten we geen tijd meer verspillen en aan de slag gaan. Daarna kun je mijn gids voor de beste veganistische hondensnacks bekijken.

De 10 beste veganistische hondenvoeding 2022

1. Green Petfood VeggieDog Herkomst Adult

Green Petfood VeggieDog Herkomst Adult
De Green Petfood VeggieDog Origin Adult* premium voeding die strikt voldoet aan duurzame criteria. De Green Petfood VeggieDog Adult is precies het juiste voer als het gaat om de combinatie van ecologie en natuurlijkheid.

Het droog veggie hondenvoer bevat geen suiker, tarwe of soja, maar maakt in plaats daarvan gebruik van het eiwit van rode linzen. Rode linzen bevatten belangrijke aminozuren en deze zijn onontbeerlijk voor een gezond hondenhart.

 • Uit Duitsland
 • Zonder kunstmatige toevoegingen
 • Zonder dierproeven
 • Zonder genetische manipulatie

Niet alleen rode linzen zitten boordevol gezonde ingrediënten, rijst- en aardappeleiwitten zijn bijzonder duurzaam en worden over het algemeen goed verdragen. Verrijkt met waardevolle vitaminen en mineralen en gezonde zonnebloemolie, is Green Petfood VeggieDog Adult een traktatie voor actieve en gezonde honden. Het eiwitgehalte is 22%, wat zeer evenwichtig is.

2. VEGDOG Groene Crunch

VEGDOG Groene Crunch
Het hondenvoer VEGDOG Green Crunch* voor gevoelige honden met een gevoelige maag in de test: VEGDOG Green Lunch is een complete voeding die ook geschikt is voor mensen met een allergie.

Het bevat geen tarwe, geen toegevoegde suiker, geen aardappel en geen rijst. In plaats daarvan worden linzen, zoete aardappel en erwtenproteïne gebruikt. Essentiële omega 3-6 zijn afkomstig van algen. Belangrijkste allergenen? Niet aanwezig. Dit maakt Green Crunch bijzonder verteerbaar.

 • Veganistisch hondenvoer
 • Geschikt voor mensen met een allergie
 • Zonder dierproeven
 • PETA Progress Award Winnaar 2016

PETA Progress Award-winnende producten moeten veel bereiken. Bij VEGDOG Green Crunch betekent dit onder meer dat het voer vrij is van lokstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Dierproeven worden afgewezen en tegelijkertijd worden de voedingsstoffen uitgewerkt in samenwerking met medische specialisten. Hier is iets heel gezonds in de kom, een geweldig compleet voer in de test voor gevoelige honden en mensen met een allergie.

3 German Shephy – Veganistisch droog hondenvoer

German Shephy - Veganistisch droog hondenvoer
German Shephy* is een heerlijk veganistisch hondenvoer dat ook geschikt is voor honden die geen tarwe- en soja-eiwitten kunnen verdragen. Hier krijg je heerlijke erwten- en aardappelproteïnen.

Het droogvoer is niet alleen verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen, maar ook met een geconcentreerde lading wilde kruiden, bosbessen en algen. Dit zorgt voor een volledige toevoer van voedingsstoffen. De verrijkte kruiden zijn ook geschikt voor honden die neigen naar het ontwikkelen van vachtproblemen.

 • Aardappel- en erwtenproteïne
 • Met kruiden en oliën
 • Glutenvrij
 • Tegen huidirritaties

Voor een sterk immuunsysteem: algen, plantaardige oliën en ook lijnzaad worden niet alleen goed verdragen, ze houden ook de darmen van de hond op gang. Een gezonde darm is de basis voor een gezonde vacht en huid. Dankzij de heerlijke wilde kruiden en de gezonde ingrediënten kunnen zelfs gevoelige honden weer volledig op krachten komen.

4 Benevo Veganistisch Hondenvoer

Benevo Veganistisch Hondenvoer
Benevo is een dierenvoedingsbedrijf dat sinds 2005 bestaat. De eiwitten in het volledige voedsel bestaan uit soja, maïs en witte rijst.

Bijzonderheid: Benevo vegan hondenvoer* bevat een portie Yucca Schidigera. Extracten van de plant verbeteren de celbescherming en het immuunsysteem, met inbegrip van de darmflora. Het extract bindt gifstoffen in de darm van de hond en scheidt ze beter uit.

 • Veganistisch
 • Glutenvrij
 • EG-zegel op ecologisch voorschrift
 • Yukka extract

Gezonde ingrediënten en een solide eco-seal: Benevo besteedt speciale aandacht aan duurzaamheid en is er zelfs voor bekroond. In de biologische verordening van de EU is bepaald dat biologisch voedsel ook vrij moet zijn van gentechnologie. Het veganistische droogvoer, verrijkt met waardevolle vitaminen en mineralen, is een heerlijke samenstelling van gezondheid en duurzaamheid.

5 VEGDOG SENSIBELCHEN – veganistisch volledig diervoeder

VEGDOG SENSIBELCHEN
Sensibelchen hebben een voeding nodig die goed voor hen is, hoogwaardige ingrediënten bevat en rijk is aan mineralen en vitaminen.

VEGDOG Sensibelchen natvoer* is precies zo’n hondenvoer. VEGDOG Sensibelchen bevat niets dat allergenen zou kunnen uitlokken, maar wel amarant.

 • Lupine-eiwitten
 • Ontwikkeld door dierenartsen
 • Veganistisch
 • PETA Vooruitgangsprijs 2016

Het speciale kenmerk: Het veganistisch hondenvoer is graanvrij. Gevoelige honden kunnen soms beter tegen natvoer, het is lichter verteerbaar. Samen met de zachte verwerking, de speciale voedingsstoffen en vitaminen, is het voer geschikt voor zowel oudere als jonge honden die hun leven in eigen handen nemen.

6. yarrah biologisch hondenvoer Vega

yarrah biologisch hondenvoer Vega
Yarrah is een zeer consistent bedrijf dat al sinds 1992 biologische kwaliteitsproducten aanbiedt. Bijna niemand die op zoek is naar vegetarisch eten zal Yarrah over het hoofd zien.

Hoewel dit natvoer op sojabasis is, is het gecertificeerd biologisch. Een goed, vast, natvoer in de test, dat al jaren veel honden goed smaakt, volgens hun behoeften en in een stabiele maat.

 • Soja
 • Biologisch voedsel
 • Dierproefvrij
 • Met veenbessen

Sommige bedrijven doen nog steeds een beroep op dierproeven, maar bij Yarrah behoort dit al lang tot het verleden. Soja is een goed alternatief voor tarwe – dit wordt in veel gevallen beter verdragen. Verrijkt met alle belangrijke voedingsstoffen en mineralen, voegt Yarrah ook gezonde cranberry’s toe, die een zeer hoge nutriëntendichtheid hebben.

Een all-round uitstekende complete voeding voor alle volwassen honden, tot op hoge leeftijd.

7.VEGDOG Adult veganistisch nat hondenvoer

VEGDOG Adult veganistisch nat hondenvoer
Met VEGDOG Adult*, komt heerlijke paté in de kom! In tegenstelling tot normaal natvoer is paté bijzonder zacht en romig. Het is licht verteerbaar, wat aantrekkelijk is voor honden die af en toe problemen hebben met hun maag of darmen.

Het eiwit komt van aardappel, erwten en lupinen. Aardappel wordt door de overgrote meerderheid van de honden perfect verdragen en wordt vaak aanbevolen door dierenartsen. De erwten voegen een extra portie proteïne toe.

 • Aardappel en
 • Erwten
 • Met broccoli
 • Veganistisch

Nog een bijzonderheid: VEGDOG Adult wordt geleverd in een tetraverpakking en is dus zeer milieuvriendelijk. Hij is ook gemakkelijker te vervoeren en dus in het algemeen lichter. De paté is vrij van toegevoegde suikers en het gebrek aan purine maakt dit veganistische hondenvoer tot een waar feest voor alle honden die aan een allergie lijden.

Zonder kleurstoffen, lokstoffen en conserveringsmiddelen, maar met waardevolle omega vetzuren en natuurlijke mineralen.

8 BUBECK graanvrij droogvoer

BUBECK graanvrij droogvoer
Bubeck’s veganistisch hondenvoer* heeft een aantal spannende ingrediënten: Niet alleen is het volledig graanvrij, de ingrediënten omvatten kokosolie, tomaten, peterselie, appel en ook helende aarde. Op de lijst staan ook koolzaadolie, pastinaak en rozemarijn.

Kokosolie is bijzonder geschikt voor de huid en de vacht en is een smakelijk alternatief voor het gebruikelijke hondenvoer. Een bijzonderheid in onze test.

 • Vegetarisch
 • Gebakken voedsel
 • Suikervrij
 • Graanvrij

Het voer kan worden aangeboden met water – dit kan worden gebruikt om het eigenlijke droogvoer te verfijnen. Als de hond voedselallergieën heeft en gevoelig is voor conventionele voeding, kan de veganistische hondenvoeding van Bubeck een welkom alternatief zijn. De belangrijkste eiwitbron zijn vlokken van aardappel, plus voedzame eiwitten van erwten.

Een speciaal productieproces rondt de verpakking af: Bubeck’s vegetarische voeding wordt traditioneel zacht gebakken – zo blijven de waardevolle ingrediënten beter bewaard.

9. BIOPUR biologisch veganistisch hondenvoer

BIOPUR biologisch veganistisch hondenvoe
Met het veganistische BIOPUR Organic Hondenvoer* hadden we een heerlijk fundamenteel vegetarisch hondenvoer in de test.

De hoofdingrediënten van BIOPUR Organic zijn aardappel, soja, courgette en zijn verrijkt met zonnebloemolie, spirulina en enkele andere additieven om een fijn en gezond menu te creëren voor honden die geen conventioneel geproduceerde voeding verdragen.

Het vegetarische hondenvoer is van zuiver biologische kwaliteit, van de aardappel tot de zonnebloemolie.

 • Biologische kwaliteit
 • Graanvrij
 • Zachtjes gekookt
 • Glutenvrij

De zachte verwerking van het biologische voedsel laat de waardevolle ingrediënten waar ze thuishoren. Bij de bereiding worden ook geen chemische additieven gebruikt en de ingrediënten voor het voedsel zijn afkomstig van geselecteerde biologische producenten uit heel Duitsland. Dit maakt het vegetarische hondenvoer ook zeer duurzaam en de fabrikant vermijdt consequent lange afstanden.

Een ander voordeel is dat BIOPUR een kleinere fabrikant is, wat betekent dat alle productieprocessen onder nauwlettend en veilig toezicht kunnen worden gehouden.

10. naftie veganistisch hondenvoer mix pakket

naftie veganistisch hondenvoer mix pakket
Naftie is een bedrijf uit Beieren, opgericht door een diergeneeskundige. Alle ingrediënten komen uit Duitsland en zijn dus biologisch.

Hier wordt ook rekening gehouden met de hyperaciditeit van de hond – net als bij mensen kan hyperaciditeit bij dieren leiden tot lichamelijke klachten. Een evenwichtsvoeder dat ook geschikt is als vleessupplement.

 • Veganistisch
 • Ontwikkeld door een dierenarts
 • Helpt overtollig urinezuur af te breken
 • Regionaal uit Duitsland

Sommige honden worstelen met verschillende fysieke kwalen – naftie biologisch hondenvoer heeft een antwoord. Het wordt verkocht als aanvullende voeding en wordt verondersteld te helpen tegen allergieën. De belangrijkste ingrediënten (afhankelijk van de soort) zijn spelt, haver of linzen. Maar erwten, boekweit, spinazie, pastinaak en zoete aardappel komen ook voor in de recepten.

Het product bevat geen dierlijke ingrediënten en uiteraard geen toegevoegde suiker of soja.

Waarom moet u veganistisch voedsel voor uw hond kopen?

Als u zelf veganist bent, kan het belangrijk zijn om uw hond op dezelfde manier te voeren als u. Maar voordat u deze verandering doorvoert, moet u met uw dierenarts overleggen over de speciale dieetwensen van uw hond.

Sommige honden hebben naast hun normale voeding supplementen nodig om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben, afhankelijk van hun leeftijd, geslacht, ras en activiteitsniveau.

Het is vooral belangrijk uw dierenarts te raadplegen als uw hond gezondheidsproblemen heeft, borstvoeding geeft of zwanger is, te jong is of een hoge leeftijd heeft bereikt en misschien extra voedingssupplementen nodig heeft.

U kunt overwegen veganistisch hondenvoer te kopen als uw hond een zeer gevoelige maag of allergieën heeft. Niet alle eiwitten zijn gelijk, en daarom kunnen sommige honden sommige vormen van eiwitten niet verteren.

Als uw hond een van deze honden is, is een voedzaam, plantaardig dieet een goed idee. Als uw hond allergisch is voor granen, kunt u ook op zoek gaan naar graanvrije veganistische voeding voor uw hond om hem langer gelukkig en gezond te houden.

Wat maakt het ene veganistische dieet beter dan het andere?

Het vinden van de beste veganistische hondenvoeding kan een beetje een uitdaging zijn, vooral als je bedenkt hoeveel opties er tegenwoordig zijn. Maar omdat uw hond alleen het beste verdient, is het belangrijk om uw opties te vergelijken en te bepalen of het ene voer beter is dan het andere en waarom.

Twee belangrijke factoren moeten in aanmerking worden genomen. Ten eerste, kosten!

De kosten zijn een gemakkelijk te vergelijken factor en kunnen u helpen uw opties te beperken, afhankelijk van uw budget.

De tweede factor is de geschiktheid van het dieet. Uw hond is een deel van uw gezin. U kunt zijn gezondheid niet in gevaar brengen door hem onvoldoende voeding te geven.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen honden overleven en gedijen op een goed ontworpen veganistisch dieet. Zij hebben niet per se vleeseiwitten nodig, vooral niet als zij gezondheidsproblemen of voedselintoleranties hebben.

Sommige studies suggereren dat een veganistisch dieet goed genoeg kan zijn voor honden – maar het hangt allemaal af van de kwaliteit. Als u overschakelt van conventionele hondenvoeding op een veganistisch alternatief, zorg er dan voor dat de kwaliteit en het gehalte aan voedingsstoffen voldoen aan de behoeften van uw hond.

Volgens een studie waren huskysledehonden die gedurende zestien weken veganistisch voedsel kregen, in uitstekende gezondheid en lichamelijke conditie en vertoonden zij geen tekenen van bloedarmoede of andere mogelijke gezondheidsproblemen.

Wat maakt het ene veganistische hondenvoer beter dan het andere?

Er zijn 2 belangrijke factoren waar we hier naar kijken.

 1. De kosten, dat is makkelijk te vergelijken.
 2. En de toereikendheid van de voedingswaarde.

Uw hond is een van, zo niet het belangrijkste deel van uw leven. Je wilt niet het risico lopen dat hij of zij ziek wordt van een nieuwe voeding omdat het niet goed genoeg voor hem of haar is.

Technisch gezien is er nog een derde factor, smaak, maar dat is moeilijk te testen. We kunnen echter wel zien hoe de honden van andere mensen de smaak van het voer wel of niet lekker vonden.

Maar de toereikendheid van het voedingsgehalte is de grote factor die moeilijk kan zijn.

Dit is waar de studies die ik eerder noemde van pas komen.

Volgens de meeste studies is het duidelijk dat een veganistisch dieet goed genoeg kan zijn voor honden om goed te gedijen. Honden worden vaak gezonder wanneer zij overschakelen van conventioneel hondenvoer (waarvan de kwaliteit sterk varieert) op een veganistisch dieet.

Ik zal niet elke studie opsommen, maar een van mijn favorieten is die waarbij huskysledehonden op een veganistisch dieet werden overgeschakeld. Na 16 weken waren de honden in uitstekende lichamelijke conditie en vertoonden zij geen tekenen van bloedarmoede of andere zorgwekkende aandoeningen.

Niet alle veganistische hondenvoeding is geschikt voor de voeding

Er zijn veel goede veganistische hondenvoeders, maar er zijn ook enkele slechte.

Mettertijd is het veel beter geworden. Het kan zijn dat uw hond niet goed tegen bepaalde veganistische hondenvoeding kan.

Volgens onderzoek zijn de meest voorkomende voedingsstoffen die ze missen:

 • Eiwit (soms bepaalde aminozuren zoals methionine en cysteïne).
 • Kalium
 • Vitamine B12 (net als menselijke veganisten)
 • Natrium.

In een relatief recente studie (2015) bekeek een onderzoeksteam 24 commerciële vegetarische hondenvoeders van in totaal 12 bedrijven.

Zes van de 24 voedingsmiddelen (25%) voldeden niet aan de minimumvereisten voor aminozuren. Er waren enkele beperkingen (er werden slechts 2 monsters tegelijk gemeten), dus het is mogelijk dat dit gewoon een meetfout was. Houd er rekening mee dat ongeveer 15% van het (niet-veganistisch) hondenvoer in het algemeen niet volledig aan de eisen voldoet.

Dit betekent echter ook dat 75% van de veganistische hondenvoeding aan de voedingsvereisten voldoet. Vermijd dus de goedkoopste producten met inferieure ingrediënten en uw hond zal gelukkig en gezond zijn.

Een ander onderzoeksteam nam contact op met deze bedrijven en de meeste antwoordden dat hun voer wel degelijk voldoet aan de voedingsvoorschriften van de AAFCO (Association of American Feed Control Officials).

Dus wat betekent dit allemaal?

De belangrijkste conclusie is dat u zich moet houden aan vertrouwde merken, en vooral dat u uw hondenvoer moet vervangen.

Als een voedingsmiddel dat je koopt een tekort aan voedingswaarde heeft, zal het op korte termijn waarschijnlijk geen grote problemen veroorzaken. Als u daarna op een ander voedsel overschakelt, zal dat waarschijnlijk niet hetzelfde tekort hebben, zodat ze elkaar kunnen compenseren.

Indien mogelijk kunt u uw hond een mengsel van droog- en natvoer geven om de tekorten te blijven compenseren. Traktaties en restjes kunnen ook voor afwisseling zorgen en kleine tekorten compenseren.

Nat- vs. droogvoer: “Veganistisch” hondenvoer bevat vaak dierlijke producten.

Tijdens mijn onderzoek stuitte ik op een verontrustende studie.

Het testte verschillende veganistische hondenvoeders op dierlijk DNA.

Zij ontdekten dat alle geteste veganistische droogvoeding een bepaalde hoeveelheid dierlijk DNA bevatte. Bijna geen van de natte voedingsmiddelen bevatte dierlijk DNA.

Er werd echter niet vermeld welke merken werden getest of hoeveel DNA werd gevonden, dus het zou om een minieme hoeveelheid kunnen gaan. Toch dacht ik dat het de moeite waard was om te vermelden.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je veganistisch hondenvoer ook echt veganistisch is, moet je het bij natvoer houden.

Laten we daarom eens kijken naar de beste veganistische hondenvoeding, zowel nat als droog.

De 10 beste veganistische hondenvoeding 2022.

Om de beste voeding te vinden, verzamelde ik gegevens van verschillende vegetarische (de meeste waren ook veganistisch) hondenvoedingen.

Daarbij heb ik op een paar belangrijke factoren gelet:

 • Kostprijs
 • Kwaliteit van de ingrediënten
 • Hoeveelheid eiwit
 • Beoordelingen van klanten

Door al deze punten samen te nemen, kwam ik tot een algemene beoordeling voor elk voedsel en sorteerde ze.

De voedingsmiddelen onder dit punt zijn allemaal de beste veganistische hondenvoeding. Sommigen zijn misschien iets beter dan anderen, maar ik zou mijn hond elk van deze voeders geven.

Nogmaals, het kan de moeite waard zijn deze opties in de loop van de tijd te doorlopen.

Ik heb alle slechte opties eruit gehaald, dus de algemene waardering voor al deze producten is vrij hoog.

Ten slotte moet u langzaam overschakelen op een nieuwe voeding om maagproblemen (opgeblazen gevoel, diarree, enz.) te voorkomen. Meng een kleine hoeveelheid door het oude voer en verhoog de verhouding langzaam over een week of twee.

Ik heb voor elk soort voedsel een vergelijkingstabel gemaakt en elk product hieronder in de tabellen meer in detail uitgesplitst.

Hoe zit het met veganistisch puppyvoer?

Er zijn nu heel wat opties voor volwassen honden, maar er is zo goed als geen veganistisch voer specifiek voor puppy’s.

Misschien is het volwassen voer prima, maar puppies hebben andere voedingsbehoeften.

U moet met een dierenarts overleggen of u uw puppy veganistisch hondenvoer voor volwassenen kunt geven of dat er een andere optie is die zij u kunnen aanbevelen.

Hoe een hond veganistisch voedsel te geven zonder veel geld uit te geven

Voor dezelfde kwaliteit zal veganistisch hondenvoer duurder zijn dan “normaal” hondenvoer.

De vraag is gewoon lager en bedrijven kunnen het niet in dezelfde hoeveelheden maken (het wordt goedkoper naarmate je er meer maakt).

Maar je hebt een paar opties om de kosten te verlagen.

 • Let op online winkels voor kortingen (en koop “beschadigd” voedsel).
 • Veggie Pets is een winkel die veganistisch hondenvoer verkoopt, zoals V-Dog (een van de beste veganistische hondenvoeders) dat “beschadigd” is.

Dus de verpakking is niet zo mooi, en misschien is een deel van het voedsel gebroken, maar dat verlaagt de prijs.

Bijna alle dierenwinkels waar ik regelmatig ben geweest, hebben speciale aanbiedingen. Als veganistisch hondenvoer in de aanbieding is, moet u er zoveel van kopen als u denkt dat u op kunt gebruiken voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Waarom kan mijn hond geen veganistisch voedsel eten?

Als je na de omschakeling problemen hebt opgemerkt, zijn er 3 hoofdoorzaken die met de veganistische voeding te maken kunnen hebben.

Ongeacht of een van beide de oorzaak is, moet u zeker naar de dierenarts gaan om andere ernstige oorzaken uit te sluiten, want de timing kan gewoon toeval zijn. Wacht alstublieft niet tot het probleem zich ontwikkelt en niet meer te stoppen is.

Dus laten we de 3 redenen eens bekijken.

1. je bent te snel veranderd

Als u onlangs met uw hond bent overgeschakeld op veganistisch voedsel, is het mogelijk dat u dat te snel hebt gedaan.

Een nieuwe voeding moet altijd langzaam worden geïntroduceerd, door het in kleine hoeveelheden te mengen met de normale voeding van uw hond.

Hoe meer verschillend het nieuwe voedsel is, hoe langzamer het proces moet gaan. Vaak duurt het tot 2 weken voor de wijziging is voltooid.

In dit geval is veganistisch hondenvoer heel anders dan de meeste voeding die dierlijke producten bevat, dus je moet het echt rustig aan doen.

Als u te snel wisselt, zal uw hond waarschijnlijk maagproblemen krijgen, die zich kunnen uiten in diarree of soms braken.

2. uw hond gevoelig is voor bepaalde planten

BMC Veterinary Research heeft een op onderzoek gebaseerde lijst opgesteld van de belangrijkste allergenen in hondenvoer:

Allergenen Percentage honden met gerapporteerde Reaktion
Rind 34%
Milchprodukte 17%
Huhn 15%
Getreide 13%
Soja 6%
Lamm 5%
Mais 4%
Ei 4%
Schwein 2%
Fisch 2%
Reis 2%

De meest voorkomende allergenen zijn dierlijke producten, en daarom eten veel honden gezonder op een veganistisch dieet.

Sommige honden hebben echter problemen met veelgebruikte ingrediënten in veganistisch hondenvoer, zoals tarwe, soja, maïs en rijst.

Deze kunnen maagproblemen en huidproblemen zoals uitslag en jeuk veroorzaken.

Als u vermoedt dat dit het probleem is, stel ik voor dat u teruggaat naar het “normale” voer van uw hond en dan een ander veganistisch hondenvoer met andere ingrediënten probeert. Natuurlijk moet u zich concentreren op de hierboven vermelde ingrediënten.

Het is niet moeilijk om graanvrij, sojavrij of maïsvrij veganistisch hondenvoer te vinden als je er specifiek naar zoekt.

3. veganistisch hondenvoer mist een belangrijke voedingsstof.

Ik heb urenlang onderzoek gedaan naar veganistisch hondenvoer en studies en rapporten gelezen.

Als uw hond niet in orde is, ga dan NU naar een dierenarts.

Ik heb te veel hartverscheurende verhalen gelezen waarin een hond niet genoeg van een bepaalde voedingsstof binnenkreeg en ernstige gezondheidsproblemen kreeg die tot de dood leidden.

Doe geen domme dingen, google niet nog een artikel, ga gewoon naar de dierenarts. Misschien heeft het niets met het voer te maken, maar je moet toch naar de dierenarts.

Uw dierenarts kan tot de conclusie komen dat het aan het voer ligt, en dan zult u waarschijnlijk weer moeten overschakelen op het “normale” voer van uw hond.

Als u in de toekomst weer overschakelt op een andere voeding, zorg er dan voor dat u een goede kwaliteit veganistisch hondenvoer koopt van een gerenommeerde fabrikant. Het is riskant om goedkoop voedsel te kopen, aangezien veel daarvan belangrijke voedingsstoffen missen (bv. aminozuren of vitaminen zoals B12).