Red Fox labrador Kenmerken, Uiterlijk en Karakteristieken

De Red Fox labrador is een donkerrode tint van de gele Labrador Retriever. Deze intelligente, aanhankelijke, loyale honden werden oorspronkelijk gefokt als jacht metgezellen, maar zijn nu ook populaire huisdieren. Meestal uit Amerikaanse labrador lijnen, hebben ze een hoge prooidrift, zakken van energie en reageren goed op positieve training. Om het goed te doen in een gezinshuis hebben ze veel aandacht nodig, socialisatie en hulp om kalm te blijven in het licht van dat Labradorable enthousiasme voor het leven. Ze wegen zo’n 60 kilo, zijn zo’n 15 cm groot en worden zo’n 12 jaar. Vandaag delen we de raskenmerken, karakteristieken en gedragingen die je kunt verwachten van een Red Fox labrador puppy tijdens hun groei en ontwikkeling. Inclusief schattige week tot week foto’s van hun ontwikkeling. We geven u de beste tips voor het trainen van uw rode werkvos Lab, en voor het vinden van een gezonde, vriendelijke puppy uit deze kleur lijnen.
Red Fox labrador
labradors zijn er in drie kleuren, geel, chocolade en zwart. Alsmede sommige bleke, verdunde vormen van deze kleuren. De Red Fox Lab, of fox red Lab, is een donkerharige variëteit van de gele Labrador Retriever. Fokkers selecteren donkerder rode Labrador Retrievers om mee te fokken omdat ze meer populaire metgezellen worden dan lichtere gele labradors. Soms ook bekend als de robijnrode Labrador of Red Fox Lab, dit zijn slimme, energieke honden zijn het meest geschikt voor actieve eigenaren. We zullen hier onze trainings- en trainingstips met u delen om u te helpen een goede start te maken met uw Red Fox Labrador puppy. We zullen ook de kenmerken en verzorgingsbehoeften van dit trouwe ras bekijken, samen met tips voor het vinden van een geweldig nest puppies of het toevoegen van een oudere reddingshond aan uw gezin.

Labradors behoren tot ’s werelds populairste jachtgezelschapsdieren, naast hun bredere rol als diensthond, en de meeste Red Fox labradors houden ervan om buiten te verkennen en te zwemmen. Hier is een jonge rode labrador die voor het eerst wordt geïntroduceerd in het water.

Oorsprong en geschiedenis van de Fox Red Retriever

Het potentieel voor Red Fox labradors heeft altijd bestaan binnen het Labrador ras. Toch waren op een bepaald moment bijna alle Labradors zwart. Dit was deels te wijten aan de natuur, en deels door een beetje menselijk ingrijpen. Chocolade en gele labradors waren beide moeilijker te fokken en minder gewild. Afschuwelijk genoeg werden gele of bruine puppies vaak al bij de geboorte afgemaakt!

Toch delen alle drie de kleuren van de Labrador Retriever, zwart, chocolade en geel (inclusief de rode tint), dezelfde oorsprong of geschiedenis. Gefokt om metgezellen voor de jacht te zijn, met een grote intelligentie en een vriendelijk karakter. De laatste jaren worden deze zeldzamere kleuren steeds populairder. Wat leidt tot meer mensen die er selectief op fokken. En daarom worden er meer honden geboren met deze vachten.

Red Fox Engelse labrador vs Amerikaanse Lab

De trend in Labrador vachtkleuren zwenkte naar blekere en blekere kleuren in de jaren 1970, en bleef op die manier voor decennia. Vooral onder de honden show gemeenschap. Gelukkig bleef een poel van donker gele of Red Fox labradors populair in de werk sporthonden gemeenschap. Mogelijk omdat een lichtgele hond, die veel te gemakkelijk te zien is voor wilde vogels, geen ideale jachtkameraad is.

Er zijn twee soorten Labrador vandaag de dag, de werkende Amerikaanse labrador en de showgefokte Engelse Lab. Amerikaanse labradors zijn slanker gebouwd, met een minder gedrongen kop en borst. Ze hebben een sterkere prooidrift, zijn iets minder voorwaarts en speels. Zelfs vandaag de dag is het onwaarschijnlijk een rode Labrador te vinden met een show achtergrond. Elke hond die wordt geadverteerd als een Engelse Red Fox Labrador zal waarschijnlijk een stamboom hebben die een mix is van Amerikaanse en Engelse honden.

Het is grotendeels uit deze pool van werkende retrievers dat we nu de prachtige Red Fox Labrador Retrievers hebben die we vandaag zien. En omdat ze vaak het Amerikaanse labrador type zijn in plaats van het Engelse labrador type, zijn ze vaak groter en atletischer in uiterlijk dan de lichtere gele labradors.

Engelse Red Fox Lab

Fox Red labradors zijn voornamelijk het domein van de werkende retriever gemeenschap. Je ziet er niet veel in de showring. Dus als u een typische Engelse labrador met het gedrongen lichaam en de blokvormige kop wilt, zult u het moeilijker vinden om een Engelse fox red labrador pup te krijgen. En als je in de USA woont, zul je heel wat speurwerk moeten verrichten om er überhaupt een te vinden. Dat betekent niet dat ze niet bestaan, maar om de hierboven genoemde redenen, onderzoek je fokker zorgvuldig. Misschien heeft u meer geluk bij het zoeken naar een Amerikaanse labrador type, uit werklijnen.

Red Fox labrador Temperament

Als gevolg van hun werk achtergrond, hebben fox rode labradors de neiging om hard werkende honden te zijn. Ze zijn zeer intelligent en goed trainbaar, met een loyale, liefdevolle persoonlijkheid. Hoewel ze de gebruikelijke Lab-vriendelijkheid hebben, kunnen ze ook een beetje nerveuzer en op hun hoede voor vreemden zijn en een beetje gespannen.

Veel socialisatie en veel aandacht zullen deze honden gelukkig houden. In combinatie met veel beweging, en zowel mentale als fysieke activiteiten om ze bezig te houden.

Het fokken van donkerder Red Fox labrador puppy’s

Veel van de Red Fox labradors die we vandaag de dag zien zijn donkerder dan ooit. Vermoedelijk omdat fokkers selecteren op de populaire diepere vachtkleur om de verkoop van puppy’s te verhogen. Maar het is geen eenvoudige zaak puppies van een bepaalde tint geel te fokken, deels vanwege de complexiteit van het mechanisme van vererving.

In elk nest gele Labradors krijg je een scala aan kleuren. Er is veel druk op fokkers om bepaalde kleuren te produceren. Maar een verantwoordelijke fokker zou geen ouderdieren mogen kiezen louter op basis van kleur. Vooral niet als er niet veel voskleurige rode honden zijn om uit te kiezen. De geloofsbrieven inzake gezondheid en prestaties moeten voorrang krijgen

Fox Red labrador Genetica

Genetica is ontegenzeggelijk ingewikkeld, en het is niet ongebruikelijk voor fokkers om puppies te krijgen in kleuren die ze niet verwacht hadden. Je bent misschien geneigd om dit over te slaan – maar probeer het eens – het kan makkelijker zijn dan je denkt! Denk aan een Labrador als een in principe zwarte hond. Zwart is de standaard kleur. De zwarte vacht wordt veroorzaakt door een paar genen, de B-genen.

 • Uw hond erft er een van zijn moeder en een van zijn vader – in een paar – zoals dit: BB
 • B genen zijn er in grote en kleine versies. Dus een zwarte hond kan een paar hebben dat er als volgt uitziet: Bb
 • Kleine B draagt de code die nodig is om een bruine vacht te maken in plaats van een zwarte. MAAR, grote B is dominant en schakelt kleine b uit.
 • Dus kleine b krijgt alleen iets te zeggen, als twee van hen samen komen zoals dit: bb, en als dat gebeurt, krijg je een chocolade Lab!

Red Fox labrador puppy’s zijn genetisch geel

Om een voskleurige rode labrador te krijgen, moet je eerst de zwarte en bruine vachtkleur genen uitschakelen. Dit wordt gedaan door twee kleine e genen. Ze komen ook in een paar zoals dit: ee

En wanneer ze samenkomen hebben ze de verbazingwekkende kracht om de genen die de zwarte en bruine vacht veroorzaken volledig te blokkeren. Een labrador met twee kleine ee genen kan geen bruine of zwarte vacht hebben en dus is de vachtkleur nu standaard geel. Nu komen we dichter bij onze Red Fox kleur.

E genen kunnen ook groot zijn zoals dit: EE of gemengd zoals dit: Ee, maar als dat gebeurt, schakelt de grote E de kleine e uit, en neemt zijn kracht weg. Dit maakt het kleine e gen nutteloos en het kan dan niet op zijn beurt de bruine of zwarte vachtkleur uitschakelen.

Dus krijg je een zwarte of bruine hond. Alleen als de twee kleine ee genen samenkomen kunnen ze de zwarte en bruine genen uitschakelen en krijg je een gele hond.

Gele vs Red Fox labrador vachten

Een rode labrador is een variatie van geel, en elke rode hond heeft die twee essentiële kleine e genen die zwart en bruin uitschakelen. Maar dan begint het een beetje ingewikkelder te worden. Wacht even, we zullen proberen het een beetje te vereenvoudigen. Het draait om een pigment genaamd pheomelanine. Dit pigment is verantwoordelijk voor de diepte van de rode kleur in de vacht van de gele labrador. En het wordt gecontroleerd door twee verschillende sets van genen.

Het A gen regelt de productie van de rode kleur. En het C gen controleert of het volledig tot uiting komt of verdund wordt. Dit maakt de dingen wat gecompliceerder. Omdat er twee verschillende genenparen zijn die op deze manier op elkaar inwerken, krijgen we zo’n scala aan verschillende tinten, van lichtgeel tot rijk vossenrood. Het is niet alleen een kwestie van de rode kleur aan of uit te zetten. In feite simplificeer ik het nog een beetje.

Red Fox labrador Genen

Er zijn andere genen betrokken bij de vachtkleur, waarvan sommige van invloed zijn op de Labrador. Genen, bijvoorbeeld, die gebieden van donkere schaduw controleren die dat ‘zadel’ patroon op sommige gele honden kan veroorzaken. Maar laten we het daar vandaag niet over hebben!

Onthoud dat je de effecten van de interactie van deze complexere genen, die betrokken zijn bij de productie van onze mooie vosrode Labradors, alleen kunt zien als de ee genen als een paar aanwezig zijn. Anders zal het B-gen hen overstemmen. En ben je terug bij zwart of bruin.

Fox Red labrador fokkers

Uw eerste stap bij het nemen van een Labrador in uw leven moet zijn om er zeker van te zijn dat dit het juiste moment voor u is om dit te doen. De volgende stap is het vinden van een gerenommeerde fokker van Labradors. Het vinden van een mooie vosrode dekreu en het maken van een lijst van al zijn recente dekkingen is vaak een beginpunt. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u een goede fokker vindt die alleen maar vosrode honden fokt. Dit komt omdat kleur niet de hoogste prioriteit is voor een verantwoordelijke fokker. En onthoud, in de meeste gele nesten zal er een scala aan tinten zijn.

Pups kunnen donkerder worden als ze opgroeien, of misschien ook niet. Geen enkele fokker kan u de uiteindelijke kleur van uw puppy garanderen. Zorg ervoor dat beide ouders goede heupen, ellebogen en een duidelijke oogtest hebben, evenals een PRA goed certificaat. Dan heeft uw pup de beste kans om gezond op te groeien.

Red Fox labrador Puppy Prijzen

Wanneer het voor het eerst in de mode komt, kan een modieus gekleurde hond duurder zijn, en dit gebeurt nog steeds tot op zekere hoogte met rode honden. Mijn advies is om op je hoede te zijn als je een ongewoon hoge prijs betaalt voor een rode labrador puppy. Het kan erop wijzen dat je een fokker zonder scrupules hebt gevonden, die misschien bezuinigt op gezondheid of andere belangrijke zaken.

De reden waarom ik dit zeg is omdat veel respectabele fokkers zullen neerkijken op het verkopen van puppies van verschillende kleuren voor verschillende prijzen. Dus als je op zoek gaat naar een gerenommeerde fokker, hoef je niet te veel te betalen voor je puppy. In feite kan het betalen van dezelfde prijs, ongeacht de kleur, betekenen dat je een betere fokker hebt, en een gezondere pup!

Red Fox Labrador puppy’s

Fox Red labrador puppies worden iets donkerder geboren dan de gemiddelde gele Lab.

Niet alle puppies in een nest zullen dezelfde tint hebben, zelfs als hun beide ouders zelf voskleurig zijn. Net als bij elke andere Labrador is het belangrijk om de eerste paar weken in uw huis te besteden aan het wennen van de puppies. Begin te werken aan belangrijke dingen zoals zindelijkheidstraining en het instellen van eetgewoonten.

Training en Uitoefening

Red Fox Labradors zijn slimme honden, vaak met, zoals we hebben gezien, een sterke werkachtergrond. Ze hebben echt baat bij positieve beloningstraining. Met beloningen moedigt u ze aan zich zo te gedragen dat ze goed in uw gezin passen.

Lichaamsbeweging is belangrijk, maar ze zullen niet te snel te veel nodig hebben. Begin met niet meer dan een paar minuten formele beweging per dag als ze nog kleine puppy’s zijn. En werk geleidelijk toe naar grote wandelingen of rennen, om ze niet per ongeluk te bezeren.

Is het Fox Red of Red Fox Lab?

Kwam u hier om meer te leren over Red Fox labradors, alleen maar om ons te vinden verwijzen naar hen als vos rood in plaats daarvan? Maak je geen zorgen, je hebt het niet echt mis! Er zijn geen consistenties in de manier waarop fox red labrador wordt gespeld. Of vos rood nu één woord is of twee. Of dat de vos of de rode eerst komt. Hoewel Red Fox labrador veel minder vaak wordt gebruikt dan Fox Red Lab.

Dat heeft veel te maken met het feit dat vossenrood geen officiële Labrador kleur is. Het wordt gewoon beschouwd als een tint van geel. Natuurlijk, weten we dat vossenrood veel specialer is dan dat. Maar voor zover het de AKC of de KC betreft, is het gewoon een andere gele hond.

Het betekent in ieder geval dat je het kunt spellen zoals je wilt! Ik ben geneigd te zeggen Red Fox Labrador, kunt u zeggen redfox of Red Fox Labrador als het je gelukkig maakt. Uiteindelijk zijn het allemaal gewoon prachtige Labradors, met een donkerder tint aan hun gele vacht.

 • Meer over Labrador Soorten en Kleuren!
 • Labrador Retriever
 • Zwarte Labradors
 • Labrador Geschiedenis
 • Dingen om te overwegen
 • Het vinden van een goede fokker
 • Gezondheidstesten
 • Amerikaanse labradors
 • Engelse labradors
 • Amerikaanse vs Engelse labradors
 • Labrador Kleur Erfelijkheid
 • Chocolade labradors
 • Gele labradors
 • Combineren van werk en een puppy
 • Zindelijkheidstraining
 • Puppy eten geven