5 Voordelen van verhoogde voerbakken voor honden: Mythes of feiten?

Door de jaren heen zijn er veel twistpunten geweest onder hondeneigenaren – zijn granen goed of slecht?

Moeten honden gesteriliseerd of gecastreerd worden voor een bepaalde leeftijd?

Kunnen ze kleur zien?

Echter, een onderwerp dat herhaaldelijk is ondervraagd is het voordeel of het nadeel van verhoogde voerbakken voor honden en hoe deze nu populair verhoogde hond voerbakken invloed hebben op onze huisdieren.
Voordelen van verhoogde voerbakken voor honden

Wat zijn verhoogde voerbakken voor honden?

Een verhoogde voerbak is een voerbak die niet direct op de grond staat.

De werkelijke hoogte van de voerbak kan variëren, afhankelijk van het ontwerp.

Er zijn verhoogde voerbakken (ook wel verhoogde voerbakken genoemd) die in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn voor honden van verschillende grootte.

Er zijn ook verstelbare verhoogde voerbakken, waarbij de eigenaar zelf de hoogte van de bak kan bepalen.

Met de populariteit van verhoogde voerbakken, hebben veel eigenaren van gezelschapsdieren zich afgevraagd of ze hun oude, gewone voerbakken moeten dumpen en hun honden op verhoogde voerbakken moeten zetten, vanwege de potentiële voordelen die ze bieden.

Er is echter meer te weten over verhoogde voerbakken voor huisdieren dan sommige bronnen u doen geloven.

Hoe kies je een verhoogde voerbak?

Als er verschillende hoogtes zijn voor verhoogde voerbakken, hoe vind je dan de juiste en perfecte hoogte van een verhoogde voerbak voor een huisdier?

Als u besluit over te stappen van gewone voerbakken op verhoogde voerbakken voor uw hond, is de hoogte het belangrijkste element waarmee u rekening moet houden, en het is essentieel om een verhoogde voerbak op de juiste hoogte te kiezen.

Opmeten is de sleutel.

Hoe te meten:

De beste manier om uw hond te meten om de juiste verhoogde hondenbak te krijgen, is om uw Fido te laten staan met zijn poten recht onder hem.

Pak vanaf hier een meetlint en meet vanaf de grond tot het punt waar de voorpoten van uw hond de borst raken.

U kunt ook vanaf de vloer tot aan de schouder van uw hond meten en daar tussen de 3 en 6″ van aftrekken, afhankelijk van zijn totale hoogte.

Voor grotere honden trekt u 6″ af, terwijl u voor kleinere honden 3″ aftrekt.

Denk eraan: als u de belasting op de ruggengraat of nek van uw hond wilt verminderen, moet u een verhoogde voerbak gebruiken die hoog genoeg is om dit te doen.

Ik raad u echter aan eerst dit artikel te lezen en voldoende eigen onderzoek te doen naar het gebruik van verhoogde voerbakken, en hier is waarom.

Er wordt beweerd dat verhoogde voerbakken voor honden veel voordelen hebben voor de gezondheid van honden.

Helaas zijn niet al deze voordelen van toepassing.

Laten we eens kijken naar een aantal van deze wijdverspreide waarheden en onwaarheden vanuit een wetenschappelijk oogpunt.

5 Mythes en Feiten van verhoogde voerbakken voor honden

Verhoogde voerbakken voor honden verminderen een opgeblazen gevoel bij grote rassen

Dit is FOUT.

Toen ze voor het eerst werden gepromoot, werden verhoogde voerbakken verkocht als iets zeer heilzaam voor honden van grotere rassen met een hoger risico op een opgeblazen gevoel.

Echter, dit was geen echte studie, en de conclusie was zeer gebrekkig.

Alles wat deze “studie” deed was kijken naar de informatie van andere beschikbare, niet op wetenschap gebaseerde literatuur en anekdotisch bewijs dat al bestond en deed geen onderzoek naar de kwestie in het geheel.

In feite zegt de grootste studie naar factoren die bijdragen aan een opgeblazen gevoel bij honden van grotere rassen tot nu toe precies het tegenovergestelde.

Verhoogde voeding kan een opgeblazen gevoel bij honden veroorzaken, vooral bij honden met een gevoelige maag.

Toegegeven, deze studie was niet perfect, maar het is het beste onderzoeksartikel dat we tot op heden hebben.

Op basis van het onderzoek dat de wetenschappelijke gemeenschap momenteel heeft, is het idee dat verhoogde voerbakken een opgeblazen gevoel bij honden van grote rassen kunnen voorkomen, op zijn best twijfelachtig.

Dus, verminderen verhoogde voerbakken voor honden een opgeblazen gevoel bij grotere rassen? Het juiste antwoord zou hier zijn dat we het niet zeker weten, maar waarschijnlijk, doen ze het NIET.

Verhoogde voerbakken creëren een gezondere houding voor honden

Dit is zowel WAAR als ONWAAR.

Bedrijven promoten verhoogde voerbakken voor honden om een opgeblazen gevoel bij grote honden te voorkomen omdat ze een “gezondere eethouding” zouden creëren.

De waarheid is dat honden waarschijnlijk zijn geëvolueerd om te eten in een houding met het hoofd naar beneden, dus eten in een andere houding hoeft niet per se een goede zaak te zijn.

Dit gezegd zijnde, kan deze veranderde houding in theorie gunstig zijn in andere gevallen, zoals bij oudere, artritis-gevoelige of gewonde honden.

Wanneer een hond last heeft van artritis, gewrichtspijn of immobiliteitsproblemen, kan eten in een houding met het hoofd naar beneden overbelasting en pijn veroorzaken.

Door de etensbak van uw hond hoger te zetten, hoeft uw huisdier niet langer te lijden onder deze pijnen en spanningen, omdat hij niet zo ver hoeft te bukken om te eten.

Hier is echter geen onderzoek naar gedaan en het is vooral giswerk.

Dus, is verhoogd voeren goed of slecht voor oudere of gewonde honden van grote rassen? Er is nog steeds controverse hier, zoals ik heb aangegeven in mijn “theorie”.

Aangezien er weinig bewijs is om de voor- en nadelen van beide kanten te ondersteunen, is het een kwestie van voorkeur van de eigenaar.

Verhoogde voerbakken bevorderen schoner eten

Dit is ONWAAR.

Ergens langs de lijn (waarschijnlijk met nieuwe bedrijven die de “revolutionaire” verhoogde hondenvoer kommen proberen te verkopen en dingen verzinnen) ontstond de mythe dat verhoogde hondenvoerbakken schonere eetplekken voor honden bevordert.

We weten niet zeker waar dit idee vandaan komt, maar het is absoluut onjuist en heeft geen wetenschappelijke of zelfs maar logische basis.

Door de manier waarop honden geëvolueerd zijn om water te drinken en voedsel te consumeren, kan uw huisdier, ongeacht de hoogte van de voerbak, nog steeds brokjes morsen, brokjes laten vallen of zelfs brokjes buiten zijn voerbak verplaatsen.

Als honden voedsel eten, hebben ze hun bek in dezelfde nabijheid van de bron, ongeacht de hoogte.

Er is geen wetenschap over hoe verhoogde hondenvoerbakken schoner eten bevorderen, en we hebben het ook niet nodig; kijk hoe uw hond eet.

Verhoogde voerbakken schuiven niet over de vloer

Dit is WAAR.

Een zorg die sommige hondeneigenaren hebben is het feit dat hun hond zijn kom beweegt over de vloer als hij eet.

Verhoogde voerbakken kunnen dit zeker voorkomen, daar is geen twijfel over mogelijk.

Maar een verhoogde voerbak is niet de enige oplossing voor dit probleem.

Zo uit mijn hoofd zijn er nog twee andere dingen die dit probleem kunnen oplossen: voerbakken met rubber op de bodem dat wegglijden voorkomt, of rubberen hondenvoer matten waarop u de voerbak van uw Fido kunt plaatsen om wegglijden te voorkomen (wat ook helpt om de ruimte schoner te houden).

Omdat we redenen hebben om aan te nemen dat verhoogde voerbakken voor honden voor sommige rassen een potentieel gevaar inhouden voor het ontwikkelen van een opgeblazen gevoel, kan het beter zijn om alternatieve oplossingen te kiezen voor het probleem van de “glijdende voerbak” in plaats van te kiezen voor een verhoogde voerbak.

Verhoogde voerbakken lossen één specifiek probleemgedrag bij honden op

Dit is WAAR.

Een bepaald gedragsprobleem bij honden dat niet vaak voorkomt, maar vaak genoeg kan worden gezien voor eigenaren om te beginnen met het zoeken naar oplossingen – proberen te zwemmen of graven in de waterbakken, zelfs als de bak klein is.

Sommige honden, vooral die met een grote voorliefde voor water, besteden veel tijd aan het proberen te poedelen in hun waterbak, alsof het het zwembad is.

Er is geen andere verklaring voor dan dat ze graag in het water zijn.

Dit probleem komt het meest voor bij puppies.

Verhoogde voerbakken ontmoedigen honden zeker om van hun waterbron een zwembad te maken.

Het eindoordeel

Frustrerend genoeg, als ik mijn conclusies over de voordelen van verhoogde voerbakken voor honden probeer samen te vatten, moet ik toegeven dat er zowel voor- als nadelen zijn aan het gebruik ervan.

Over het algemeen zou ik zeggen dat de mogelijke nadelen van het gebruik van verhoogde hondenvoerbakken groter zijn dan de mogelijke voordelen (tenzij je een bijzondere reden hebt om ze te gebruiken).

Dus als u overweegt een verhoogde voerbak voor uw Fido te gebruiken, is mijn advies dat u deze voor- en nadelen afweegt tegen uw specifieke geval en uw specifieke hond voordat u een definitieve beslissing neemt.

Vergeet niet de extra kosten van een verhoogde voerbak in overweging te nemen, vooral als u momenteel een budget hondenvoer dieet volgt.

Stel dat u een Duitse Dog heeft en een verhoogde voerbak wilt gebruiken om de belasting op zijn nek en ruggengraat tijdens het eten te verminderen.

De wetenschap wijst uit dat een verhoogde voerbak bij grotere honden die sneller een opgeblazen gevoel krijgen, tegenstrijdig is.

Dus, hoewel uw Duitse Dog misschien geen last van zijn nek krijgt van eten in een verhoogde voerbak, is het risico van een opgeblazen gevoel belangrijker dan dit voordeel.

Stel, u heeft een 14 jaar oude Basenji (een ras dat niet erg vatbaar is voor opgeblazen gevoel) met een ernstig geval van artritis in de nek, ruggengraat en poten.

U wilt een verhoogde voederbak gebruiken om te helpen bij de houdingsgerelateerde pijn en spanning.

Gezond verstand zegt dat het gebruik van een verhoogde voerbak in dit geval gunstig zou zijn.

Het zou de pijn en spanning kunnen verlichten en geen risico op een opgeblazen gevoel geven.

Wat uw beslissing ook is, praat beslist met uw dierenarts voordat u overstapt op een nieuwe hondenvoerbak.

Leg uit waar u zich zorgen over maakt en vraag om advies over de beste methode om dit te verhelpen.

Misschien is het antwoord een verhoogde voerbak voor honden, en misschien ook niet.

Veelgestelde vragen over verhoogde voerbakken voor honden

Als u nog vragen heeft over verhoogde voerbakken voor honden, kan de volgende informatie helpen.

Moet de voerbak van een hond verhoogd worden?
U kunt overwegen om de voerbak van uw hond te verhogen als hij ouder is of problemen heeft met zijn gewrichten of botten. Houd het bij andere opties als uw hond een groter ras is.

Waarom zijn verhoogde voerbakken slecht?
Verhoogde hondenkommen zijn alleen slecht voor bepaalde honden. Bepaalde rassen lopen een hoger risico op een opgeblazen gevoel als ze uit een verhoogde voerbak eten.

Helpen verhoogde hondenkommen?
Ja, verhoogde hondenkommen kunnen uw hond helpen, vooral als hij slechte gewrichten of botten heeft. Het kan de druk op zijn gewrichten verminderen, inclusief zijn heupen en nek.

Veroorzaken verhoogde voerbakken een opgeblazen gevoel?
Afhankelijk van het ras kunnen verhoogde voerbakken voor honden een opgeblazen gevoel veroorzaken. Gelukkig zijn er enkele dingen die u kunt doen om het risico te verkleinen.

Laat uw pup profiteren van een verhoogde voerbak.

Zijn onze verhoogde hondenkommen gevaarlijk?
Zolang u het risico van een opgeblazen gevoel kent en de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zijn verhoogde hondenkommen niet gevaarlijk. Raadpleeg voor de zekerheid de dierenarts van uw hond voordat u hem op een verhoogde voerbak zet.