Bruine labrador – Uw Gids voor de chocolade Labrador Retriever

De chocolade labrador is een van ’s werelds favoriete honden! Vandaag zullen we je helpen om gezonde chocolade labrador puppies te vinden van goede fokkers. We bekijken ook hoe je voor je hond kunt zorgen en hem kunt opvoeden tot een gelukkig, goed opgevoed huisdier. En we laten u weten wat u kunt verwachten op het gebied van raskenmerken. Met de nadruk op intelligentie, gezelligheid, gedrag, gezondheid en levensduur.

U komt te weten waar de chocolade labradors vandaan komen, en we geven u enkele goede tips voor het adopteren of kopen van uw eigen chocolade Labrador Retriever! We kijken naar temperament en persoonlijkheid, en verkennen de mythes en feiten over chocolade labrador puppies van verschillende tinten en kleuren. We gaan op ontdekkingsreis, helemaal van het vinden van een chocolade labrador puppy tot het zorgen voor een oudere bruine Lab!
Chocolade Labrador Retriever

Chocolade labrador feiten

De chocolade labrador is een vriendelijke, zelfverzekerde en liefdevolle hond. En één die een enorme aantrekkingskracht heeft als huisdier. Maar een recente studie heeft twijfel doen rijzen over de vraag of deze schattige kleur wel zo gezond is als zijn gele en zwarte labrador neven. Hoewel het waar is dat deze studie suggereerde dat chocolade labradors een kortere levensduur hebben en vatbaarder zijn voor gezondheidsproblemen, is de situatie niet zo duidelijk als je zou denken. En er is veel meer aan de hand met de chocolade labrador dan alleen vacht-diep.

In de loop van de geschiedenis van het ras is er af en toe een chocolade Labrador of twee (soms aangeduid als lever Labradors) verschenen in nesten van puppies. Lang geleden, in de vorige eeuw, werden puppies met deze toen ongewenste kleur soms zelfs gewoon bij de geboorte afgemaakt! Zwarte labradors werden aanbeden, en zwart was de enige kleur die als respectabel voor een Labrador werd beschouwd. Maar gelukkig ligt die houding tegenwoordig ver achter ons, en heeft de chocolade labrador het van kwaad tot erger geschopt.

Waar komen chocolade labradors vandaan?

Labrador Retrievers werden erkend door de UK Kennel Club in 1903 en door de AKC in 1917. Maar ze bestonden al enkele jaren voor die tijd. Het Labrador ras werd voornamelijk ontwikkeld door een paar Engelse aristocraten in de jaren 1800, uit honden die zij hadden geïmporteerd uit Noord-Amerika.

Hoewel onze vroege Labrador Retrievers overwegend zwart waren, droegen sommige van deze oorspronkelijke honden de genetische informatie die nodig was om chocolade puppies te produceren. Net zoals sommige ook de informatie droegen die nodig was om gele puppies te produceren. Helaas was het honderd of meer jaar geleden gebruikelijk om puppy’s die niet de gewenste kleur hadden, te ‘ruimen’.

Zwart was de ‘in’ kleur voor labs, dus dit betekende dat voornamelijk zwarte honden overleefden tot ze volwassen waren en met voornamelijk zwarte honden werd gefokt. Als er voornamelijk met zwarte honden werd gefokt, kun je je afvragen hoe er ooit een bruine pup is geboren! Om dat te begrijpen, moeten we een kijkje nemen in de genen die de code dragen voor de vachtkleur in de Labrador retriever.

Hoe wordt de chocolade kleur vererfd bij Labradors?

De instructies die uw hond vertellen hoe hij eruit moet zien, en welke kleur hij moet hebben, zitten verpakt in genen. En genen komen in paren. Dit geldt voor het gen dat bepaalt of de Labrador al dan niet bruin (dit gen heet b) of zwart (B) zal zijn. Elke Labrador heeft ofwel twee genen voor een zwarte vacht (BB) of twee genen voor een bruine vacht (bb) of één van elk (Bb).

De kleur zwart bij Labradors is dominant. Dat betekent dat als een Labrador één gen heeft voor de kleur bruin, en één gen voor de kleur zwart, de hond zwart zal zijn. Dit komt omdat zijn zwarte gen het bruine gen uitschakelt. Het bruine gen zit gewoon verborgen in hem en doet niets bijzonders, terwijl het zwarte gen de controle over zijn vacht overneemt.

Hoe zit het met chocolade Labs?

Het arme oude bruine gen krijgt alleen de leiding als het gepaard wordt met een ander bruin gen – zoals dit ->(bb). Dus om een chocolade labrador pup geboren te laten worden, moet hij die twee chocolade genen hebben, één is niet genoeg. Een zwarte Labrador kan echter stiekem een bruin gen (Bb) met zich meedragen en het doorgeven aan zijn kinderen. Op deze manier kan en bleef de kleur bruin verborgen in generatie na generatie zwarte Labradors.

chocolade labrador vacht die van kleur verandert

Naarmate uw chocolade labrador groter wordt, kan het zijn dat de kleur niet hetzelfde blijft. Verharende chocolade labradors kunnen bleker lijken omdat de ondervacht meer doorschijnt als ze diep in de verharing zitten. Op oudere leeftijd kan hun vacht ook verbleken, vooral rond hun gezicht. Dit wordt niet veroorzaakt door iets genetisch of aan de hand, en is volkomen normaal.

Waarom werden chocolade labradors niet gezocht?

Dus als er altijd bruine genen in onze Labrador populatie zaten, zijn er altijd af en toe bruine puppies geweest. Het enige dat nodig was om enkele chocolade Labrador Retriever puppies te produceren, was dat iemand een zwarte hond die bruin draagt (Bb) liet paren met een andere zwarte hond die bruin draagt. En hé presto, sommige van deze puppies zijn bruin!

En natuurlijk in de dagen lang voor DNA-testen, was er geen manier om zeker te weten dat een zwarte hond drager was van bruin, totdat hij een aantal bruine puppies had gemaakt. Tegen die tijd was het te laat!

Met deze bruine Labrador puppies werd niet gefokt en ongetwijfeld werden sommige stilletjes “weggedaan” zonder er verder bij na te denken. We weten niet echt waarom de chocolade honden zo’n hekel hadden. Het lijkt bizar voor ons nu, in een wereld waar chocolade zo’n populaire kleur is bij honden. Maar in de vroege jaren 1900 was alleen zwart goed genoeg.

Wanneer werden chocolade labradors populair?

Tegen de jaren 1920 en ’30 deden een paar bruine of lever Labradors, zoals ze toen werden genoemd, hun intrede op het schietveld. Maar voor enkele jaren meer, werd bruin niet algemeen aanvaard door Labrador liefhebbers. Het was pas in de jaren 1960 dat bruine labradors echt begonnen te groeien in populariteit. De vraag naar deze prachtige honden kwam van gewone huiseigenaren en zij gaven veel de voorkeur aan het woord “chocolade” om hun nieuwe metgezellen te beschrijven.

Die voorkeur gaat vandaag de dag nog steeds door, en we vernoemen onze bruine labradors nog steeds vaak naar favoriete snackrepen en drankjes met chocoladesmaak! U kunt echter nog steeds chocolade Labradors registreren als ‘lever’ van kleur.

Engelse chocolade labrador

Engelse labradors zijn die Labradors die gefokt werden voor shows. De eerste chocolade Engelse Show kampioen Labrador Retriever was Cookridge Tango in 1964. De jaren 1960 waren een keerpunt in de populariteit van de chocolade Lab, maar de belangstelling groeide in het begin langzaam.

Geleidelijk aan begon het publiek meer chocolade labrador puppies te vragen, en geleidelijk aan begonnen fokkers ze te produceren. In de volgende decennia werden chocolade Labradors steeds populairder, zowel in de showring als als huisdier. In de schietsport gemeenschap, waar Labradors werden verwacht om werk te verrichten, bleef de voorkeur voor zwart bestaan. Dit bleef zo gedurende de late jaren 1900, en tot op de dag van vandaag, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Amerikaanse chocolade labrador

Amerikaanse chocolade Labradors werden gefokt om te werken, en zijn ook bekend als veld Labradors. De chocolade labrador is nu meer ingeburgerd in de werkgemeenschap, maar ze zijn moeilijker te vinden. Er doet een gerucht de ronde dat dit komt omdat bruine Labradors een beetje dom zijn! Maar is dat waar? Of is de bewering ‘Chocolade Labradors zijn dom’, een schunnige leugen. Misschien is het u ook opgevallen dat chocolade labradors zelden worden gezien als geleidehonden. Laten we eens wat dieper ingaan op enkele van die Labrador kenmerken, en uitzoeken waar ze vandaan komen.

Chocolade labrador kenmerken

Net als jij en ik, is elke hond een product van zowel zijn omgeving. Evenals de genen waarmee hij geboren is. We hebben gezien dat veel chocolade Labradors uit show Labrador lijnen komen, en deze bloedlijnen hebben de neiging om bepaalde kenmerken gemeen te hebben. Kenmerken die worden doorgegeven van ouder op pup.

Hoe groot worden chocolade Labs?

De grootte van een chocolade labrador varieert nogal. Show Labradors (Engels) zijn vaak zwaarder gebouwd, en iets trager en fysiek minder wendbaar dan hun in het veld gefokte tegenhangers. Sommige Engelse bruine labradors kunnen 80 of 90 pond bereiken zonder dik of te zwaar te zijn. Terwijl Amerikaanse chocolade labradors vaak lichter zijn.

Mijn Rachael, bijvoorbeeld, weegt minder dan 60 pond. De meeste reuen van haar bouw zullen vijf of tien pond meer wegen. Engelse chocolade labradors hebben ook vaker een dikke Labrador kop en een dikke otterstaart. En hoewel sommigen vinden dat de molligheid van de schedel te ver is doorgevoerd in showlijnen, valt de schoonheid van een klassieke Labrador kop niet te ontkennen.

Een bruine Labrador heeft meer kans om van deze show types bloedlijn te zijn en hebben daarom meer kans om deze algemene kenmerken te delen. Maar er is meer. Het is niet alleen de lichaamsvorm die wordt geërfd.

Chocolade labrador Temperament

Amerikaanse labradors kunnen een meer intense apporteerdrift hebben, of drang om dingen op te jagen en te apporteren dan hun showgefokte neven. Ze hebben ook de neiging om niet alleen fysiek sneller en rassiger gebouwd te zijn, maar ook ‘gevoeliger’ en ontvankelijker voor training.

Amerikaanse labradors zijn erop gebrand om te behagen

In het veld gefokte labradors hebben de neiging nogal afhankelijk te zijn van de goedkeuring van hun handler. Kortom, ze zijn wanhopig om te behagen. Gedurende vele generaties is deze biddable kwaliteit in onze werk labradors gefokt naast hun apporteer- en jacht bekwaamheid. Dit heeft werkhonden een heel ander temperament gegeven dan onze showhonden.

chocolade labrador intelligentie

Bij show honden zie je vaak een meer robuust temperament. Een Engelse chocolade labrador is vaak minder bezorgd over de kleine ups en downs van het leven. Het is allemaal een beetje plezier. Niets wordt te serieus genomen. Veel eigenaren van een Engelse chocolade labrador melden dat hun honden bijzonder speels zijn. En dat heb ik bij Rachael zeker gemerkt. Ze is dol op zacht speelgoed en speelt urenlang met haar Flat Squirrel!

Het serieuzere karakter van de Amerikaanse chocolade labrador betekent niet noodzakelijk dat in het veld gefokte labradors slimmer zijn. Wel kunnen ze minder afleidbaar zijn, meer gefocust en daardoor makkelijker te trainen. Dit kan zeker de indruk geven van een hond die behoorlijk slim is. Deze honden kunnen ook meer kans hebben om zwart te zijn.

Amerikaanse vs Engelse chocolade Lab

Het belangrijkste om te onthouden is dat deze verschillen in “trainbaarheid”, als je ze zo wilt noemen, minimaal zijn. Engelse labradors zijn nog steeds zeer intelligente, zeer trainbare honden. De verschillen tussen veld en show kunnen je een voorsprong geven in competitie. Ze zullen echter geen verschil maken voor uw basis gehoorzaamheidstraining, of het gedrag van uw huisdier.

Ze worden ook steeds irrelevanter nu we overschakelen op modernere trainingsmethoden die veel beter zijn in het motiveren van honden om deel te nemen aan het trainingsproces. Laten we nu eens uitzoeken waarom werk retrievers meestal niet bruin zijn.

Elke kleur, zolang het maar zwart is!

We hebben eerder vermeld dat de kleur zwart al lang de voorkeur geniet in de werk retriever gemeenschap. Ervaren, werkende jachthondenliefhebbers zullen minder snel een pup kopen die niet uit werklijnen komt, en als ze dat wel doen, zullen ze eerder een zwarte hond kiezen. Het zal u niet verbazen dat dit betekent dat de meeste werklijnen van labradors overwegend zwart zijn.

Zwart is ook een geweldige kleur voor een jachthond. Een gele hond valt echt op in de natuur, zelfs bij slecht licht, dus zelfs toen gele honden meer algemeen werden, waren ze niet zo populair bij de jager. Bruine honden zijn beter gecamoufleerd, maar werden veel later talrijker en werden eerst omarmd door de huisdier en show gemeenschappen.

Zijn chocolade labradors dom?

Voor zover ik weet, is er nooit een studie uitgevoerd over de verschillende intellectuele capaciteiten van Labrador van verschillende kleuren. Alles wat je hoort is gebaseerd op persoonlijke anekdotische verhalen, die vaak voor de grap worden doorverteld. Tenminste, om mee te beginnen! Ik heb gemerkt dat mijn eigen vrouwelijke chocolade Labrador uit gemengde lijnen veel speelser is en meer belangstelling heeft voor andere honden, dan mijn werkgefokte Labradors over het algemeen zijn.

Ze heeft een zeer intense apporteerdrift, maar is er van nature minder op gebrand om het resultaat met iemand te delen. Ze is ook snel afgeleid en daardoor heeft het me wat langer gekost om haar te trainen dan mijn werklijn Labs. Ik heb anderen dezelfde waarnemingen horen doen. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat er een duidelijk verschil in intelligentie bestaat tussen honden van hetzelfde ras die toevallig een andere kleur hebben.

Chocolade zijn maakt een hond nog niet dom

Zelfs als er een verschil in leervermogen zou zijn tussen verschillend gekleurde honden, betekent dat nog niet dat het een het ander veroorzaakt. Het antwoord ligt in het gedrag en temperament van honden van verschillende bloedlijnen.

Soorten chocolade Labs

Het verschil in trainbaarheid is in het kort een kenmerk van het verschil tussen de in het veld gefokte hond en de in showverband gefokte hond. Niet een kenmerk van de kleur van de hond. Het is een toevalligheid dat veel chocolade Labradors Engels van type zijn, en veel zwarte labradors Amerikaans van type zijn. Door dit toeval zijn de kenmerken van de show gefokte labrador geneigd te worden toegeschreven aan onze bruine vrienden. Terwijl de kenmerken van de in het veld gefokte labrador de neiging hebben te worden toegeschreven aan onze zwarte honden.

Dus je kunt zien hoe de mythe is begonnen. Het feit is, dat chocolade labradors uit werklijnen net zo gemakkelijk te trainen zijn als zwarte labradors uit werklijnen. Maar het is minder waarschijnlijk dat u op dit moment een chocolade labrador uit werklijnen tegenkomt. Maar wees gerust, uw chocolade vriend is niet dom. Met moderne trainingsmethodes kunt u hem gemakkelijk leren een goed opgevoede en gehoorzame hond te zijn.

Chocolade Labrador Tinten

In tegenstelling tot onze gele Labradors – die komen in een breed scala van tinten, de kleur chocolade is vrij consistent in de puppytijd. De meeste chocolade labradors zijn vrij vergelijkbaar in kleur. De kleur van de vacht van uw volwassen chocolade Labrador Retriever jongen of meisje zal echter variëren, afhankelijk van of de vacht pas gegroeid is na een rui, of op het punt staat te gaan verharen. Als het oude haar afsterft, begint het wat van zijn kleur te verliezen, en het dode haar is veel bleker dan de glanzende nieuwe vacht die binnenkort zal verschijnen.

En hoewel sommige chocolade labradors donkerder zijn dan andere, zelfs wanneer rekening wordt gehouden met het stadium van de rui, zijn de verschillen tussen individuen vrij klein, met één zeer omstreden uitzondering. De Silver Labrador.

Zilveren labradors zijn chocolade Labs

Zilveren Labradors hebben een gen dat de kleur chocolade verdunt en er een bleke, zilverachtige tint van maakt. Sommige mensen vinden dit zeer aantrekkelijk, terwijl anderen het als een gruwel beschouwen. Het lijdt geen twijfel dat er honderd jaar geleden geen vachtverdunningsgen voorkwam bij onze Labrador Retrievers. We weten zeker dat dit gen vrij recent is verschenen. Wat we niet zeker weten, is hoe het daar gekomen is.

De sterkste theorie is dat het gen is ontstaan door het kruisen van een Labrador met een hond die drager is van het verdunningsgen. Een ras zoals de Weimaraner bijvoorbeeld. De andere verklaring is dat het gen dat de zilveren vacht veroorzaakt een soort genetisch “ongeluk” of mutatie was. Dit lijkt minder waarschijnlijk. Kennel Clubs zijn momenteel bereid om zilver labradors te registreren, ondanks het geschil over hun afkomst, maar ze kunnen alleen worden geregistreerd als ‘chocolade’. Niet als zilver zelf.

Een mooie toekomst voor de chocolade Lab

Door de geschiedenis heen zijn er een aantal beroemde zwarte Labradors geweest, en we zijn geneigd gele labradors te associëren met de zo belangrijke rol als hulphonden. Bill Clinton’s chocolade Labrador Buddy was beroemd alleen al omdat hij de hond van de president was, maar het is moeilijker om voorbeelden te vinden van chocolade Labradors die zich hebben onderscheiden.

Dit is niet omdat chocolade labrador honden de kwaliteiten of capaciteiten van zwarte en gele honden missen, maar gewoon omdat de populariteit van de kleur een relatief recent fenomeen is. Er zijn op dit moment tal van chocolade Labradors in het leger, als hulphond en in de schietsport. Hun verhaal is nog maar net begonnen, en naarmate de tijd verstrijkt, zullen we meer van hun heldendaden horen.

Misschien heb je een verhaal te vertellen over je eigen chocolade vriend, of misschien bent u nog maar net begonnen aan uw reis naar het vinden van een chocolade labrador om je leven te delen. Als dat het geval is, lees dan verder. Wij hebben enkele tips om op de juiste plaatsen te zoeken.

Hoe vind je een chocolade Lab

Er zijn twee belangrijke manieren om een chocolade Labrador retriever in je leven te krijgen. En veel mensen zullen je vertellen dat de allerbeste manier, is om een hond te redden uit een asiel of hondenasiel. De andere manier is om een chocolade labrador puppy te kopen en hem zelf op te voeden. Ik kan u niet vertellen wat de juiste manier is voor uw eigen gezin, maar ik kan wel zeggen dat het niet zo’n duidelijke zaak is als sommigen u zullen vertellen. Als je de puppy-route wilt volgen, dan zul je mijn boek Choosing The Perfect Puppy een nuttige gids vinden. Er zijn voor- en nadelen aan zowel het redden van een oudere hond als het opvoeden van je eigen puppy, ik ga hier vrij gedetailleerd op in in Het Labrador Handboek.
Het hangt af van de levensfase waarin je gezin zich bevindt en van hoe ervaren je bent met honden in het algemeen, en met Labradors in het bijzonder. U kunt beide boeken kopen bij Amazon via de links hierboven. Als u dat doet, ontvangt The Labrador Site een kleine commissie die zeer op prijs wordt gesteld en die geen invloed heeft op de kosten voor u! Als het redden van een hond je aanspreekt, en je bent klaar voor de uitdagingen en de vele voordelen van het geven van een nieuw leven aan een hond, zijn er tal van reddingsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in Labradors.

Een chocolade Labrador redden

De eerste stap is om contact op te nemen met uw plaatselijke Labrador Rescue. De meeste opvangcentra herplaatsen geen honden buiten hun eigen ‘verzorgingsgebied’. Reddingen kunnen een prachtige en bevredigende manier zijn om een lieve bruine retriever in je leven te krijgen, dus overweeg het grondig. U kunt hier veel meer informatie vinden: Is een reddings Labrador geschikt voor u en hier De juiste hond voor u – Puppy of Redding?

Als het nu niet het juiste moment is voor u om een oudere hond te redden. Of als u een Labrador krijgt voor een speciaal doel – als jachtkameraad bijvoorbeeld – bent u misschien beter af met een nieuwe puppy. Laten we eens kijken hoe dat werkt

Een Chocolade labrador Puppy kopen

Chocolade Labrador puppies zijn klaar om naar hun permanente thuis te gaan als ze ongeveer acht weken oud zijn. Als iemand je een puppy wil verkopen dat veel jonger is dan dat, dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Je moet er ook voor zorgen dat je je puppy op de juiste plaats koopt.

Dit betekent dat je de juiste fokker moet kiezen. En het vermijden van puppyfabrieken en dierenwinkels. Als je een puppy voor de jacht wilt, moet je naar een fokker gaan die gespecialiseerd is in in het veld gefokte honden. Als u wilt meedoen in de showwereld, moet u naar een fokker gaan die Labradors fokt voor de showring. Het is mogelijk om een showhond te trainen voor het werk, hoewel het onwaarschijnlijk is dat hij of zij ver zal komen in veldwedstrijden op hoog niveau. Het is normaal gesproken niet mogelijk om in de showring te slagen met een in het veld gefokte hond. Houd dit in gedachten.

Chocolade Labrador Puppy Gezondheid

Labradors van alle kleuren lijden aan erfelijke aandoeningen. Zorg er alstublieft voor dat uw puppy afkomstig is van op gezondheid geteste ouders – het kan allemaal in tranen eindigen als u deze belangrijke stap nalaat. De ouders moeten goede heupuitslagen hebben, goede ellebooguitslagen, goede oogtesten en ook PRA-vrij zijn. Als de ouders van je puppy in goede gezondheid verkeren, vergroot je de kans op een gezonde puppy. Maar zet het kiezen van een chocolade labrador puppy je vanaf het begin op het verkeerde been wat gezondheid betreft?

Zijn chocolade labradors ongezond?

In 2018 kwam een onderzoek hard in het nieuws, en zorgde ervoor dat veel eigenaren van chocolade labradors in paniek raakten. Hun onderzoek suggereerde dat er een verband is tussen labrador kleur en niet alleen gezondheid, maar ook levensduur. Meer dan 33.000 labradors werden onderzocht, met 23,8% van hen chocolade. Dat geeft een goede steekproefomvang.

Chocolade labradors in de studie hadden meer kans op dermatitis, wat overeenkomt met een aantal algemene bevindingen van eigenaren van zilveren labradors met huidproblemen. Oorproblemen komen ook vaker voor, en dit is in feite iets waar Rachael zelfs in het verleden last van heeft gehad. Maagdarmproblemen kwamen ook vaker voor bij chocolade Labradors.

Chocolade Labradors leven gemiddeld slechts 10,7 jaar, waar gele en zwarte Labradors uitkomen op 12,1 jaar. Tenminste volgens deze studie. Interessant is dat ze de minste kans hadden op degeneratieve gewrichtsaandoeningen of gebitsproblemen.

Vermijden van gezondheidsproblemen bij chocolade Labs

Gezondheidstesten zijn belangrijk voor elke pupkoper. Het vermindert de kans dat je pup ziek wordt. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de coëfficiënt van inteelt. chocolade labradors krijgen hun kleur van een recessief gen. Dit betekent dat om er zeker van te zijn dat u een nestje chocolade puppies krijgt, u moet fokken met twee chocolade ouders. Dit beperkt je mogelijkheden verder dan de gemiddelde fokker die niet geïnteresseerd is in de kleur van zijn puppies. Het verkleinen van genenpools zal altijd leiden tot meer gezondheidsproblemen.

Het vinden van een puppy met een zeer lage inteeltcoëfficiënt zal u helpen om sommige van deze problemen te vermijden. Naast de gezondheidstesten, natuurlijk. Het zou ook verstandig zijn om een chocolade labrador puppy te vermijden met ouders met een geschiedenis van oor- of huidproblemen.

U kunt meer te weten komen over gezondheidsproblemen bij Labradors in dit artikel: Gezondheidsscreening voor Labrador Ziekten. En er is veel informatie over het vinden van een goede fokker hier: Labrador fokkers – hoe vind je een goede

Trainen en uitlaten van uw chocolade labrador

Mijn advies voor het trainen en uitlaten van uw chocolade Labrador is om na te gaan uit welk type lijnen uw hond komt en uw verwachtingen daaraan aan te passen. Volg dan een goed trainingsprogramma met positieve bekrachtiging. Zorg ervoor dat u niet alleen zijn lichaam maar ook zijn geest traint. Zelfs als u nooit van plan bent met hem te gaan jagen, heeft hij toch werk te doen, apporteren, speelgoed zoeken, beekjes oversteken, enzovoort.

Hem trainen is niet alleen noodzakelijk, het zal ook heel leuk zijn. Als uw hond uit showlijnen komt, heeft hij ook training en veel beweging nodig, maar hij heeft ook veel spel nodig. Speelgoed en spelletjes, en andere honden om mee om te gaan.

Mijn chocolade labrador trainen

Zelfs als ze zeven jaar oud is, speelt Rachael nog steeds graag met andere honden en met mensen. Ze is enorm enthousiast in het ontmoeten van mensen (en honden) en geneigd tot over-vriendelijkheid. Hoewel we zeker geen agressieve of onvriendelijke werkhond willen, maakt deze extra vriendelijkheid de chocolade labrador hond vatbaarder voor afleiding door mensen en andere honden.

Ik heb daarom wat meer tijd moeten besteden aan het ‘bewijzen’ van de basisgehoorzaamheid dan ik zou doen met een van mijn gele of zwarte Amerikaanse Labs. En ik moet een speciale inspanning doen om ervoor te zorgen dat ze niet met bezoekers mag omgaan voordat ze rustig zit. Aan de andere kant heb ik minder tijd hoeven besteden aan het socialiseren van Rachael dan ik zou moeten doen met een in het veld gefokte lab. Ze neemt alles in haar op.

Te vriendelijk!

Besteed extra aandacht aan het bewijzen van de gehoorzaamheid van uw Engelse chocolade labrador in de aanwezigheid van mensen en andere honden. U zult merken dat ze intens vriendelijk is en nogal afleidbaar, dus dit aspect van zijn opvoeding is belangrijk.

Behandel uw Engelse chocolade labrador bovenal als een individu. Hij is veel meer dan een product van zijn fok en omgeving. Hij is een uniek karakter, er zal nooit een andere zijn zoals hij.

Zorgen voor een oude chocolade labrador

Naarmate de jaren verstrijken, laten we een reeks uitdagingen achter ons en worden ze vervangen door nieuwe. Afnemend gezichtsvermogen, stijve gewrichten en een afnemend gehoor. Toch kunnen deze oudere jaren voor veel honden nog steeds gelukkig en leuk zijn, vooral als je je hond slank houdt.

Als uw chocoladevriend nogal zwaar gebouwd is, zoals veel chocolaatjes, moet u extra voorzichtig zijn met het in de gaten houden van zijn gewicht als hij ouder wordt. Meer lichaamsgewicht betekent meer stress en belasting op de gewrichten, dit kan problemen zoals artritis bij oudere honden verergeren. Persoonlijk vind ik oudere chocolade Labradors bijzonder mooi, met hun grijzende snuit en vriendelijke ogen. Natuurlijk wil je het je oude vriend zo comfortabel mogelijk maken.

Wat is er zo speciaal aan chocolade Labradors?

Ik schrijf nu al vele jaren over Labradors, en ik twijfel er niet aan dat het stuk voor stuk prachtige honden zijn. Maar de chocolade Labrador is speciaal. Het is moeilijk uit te leggen waarom aan degenen die hun leven niet delen met een van deze prachtige honden, maar als je er een hebt, zul je precies weten wat ik bedoel!

Ik zou graag meer over uw eigen chocolade labrador horen, dus vertel ons uw verhaal in het commentaarveld hieronder. Vertel ons wat er zo speciaal is aan uw chocolade Labrador en waarom u denkt dat chocolade labradors de beste zijn.

Meer over chocolade Labrador Retrievers!

 • Engelse labradors
 • Chocolade labrador met blauwe ogen
 • Amerikaanse vs Engelse labradors
 • Hondentraining methoden
 • Labrador geschiedenis
 • Zilveren labradors
 • Labrador pups

Verder lezen

 • Chocolade labrador namen
 • Labrador reddingen
 • Hoe lang leven Labradors
 • Gezondheidsonderzoek
 • Hoe vind je een goede fokker
 • Dikke Labrador
 • Artritis bij honden
 • Oude Labradors
 • Dingen om te overwegen voordat u een puppy koopt