Goede hondenbrokken voor weinig ontlasting


De keuze voor hondenbrokken heeft een directe invloed op de mate waarin je hond met ontlasting te maken krijgt. Dat maakt het dus ook alleen maar belangrijker om de juiste soorten brokken te kopen. Zeker wanneer je de hoeveelheid poep wilt beperken speelt dit een belangrijke rol. Dat maakt het voor jou gemakkelijker op te ruimen. Dat is ook belangrijk om mee te wegen. Het is bovendien ook gewoon fijner wanneer je hond niet te vaak per dag eruit hoeft om te poepen, ook voor je hond.
goede Hondenbrokken voor weinig Ontlasting.
Op deze plek kan je meer leren over wat een rol speelt in de ontwikkeling van te veel ontlasting bij je hond. Ook leer je hier welk voer eraan bijdraagt om de mate van ontlasting wat terug te dringen. Je vindt verschillende goede opties waar je mee aan de slag kan gaan. Dat maakt het kiezen van de juiste brokken voor jouw trouwe vriend natuurlijk direct al een stuk gemakkelijker. Het is dus slim om direct even te lezen wat je hier allemaal tegenkomt en dit direct in de praktijk toe te passen.

Gerelateerd: Beste hondenbrokken kopen en review

Dit zijn de beste hondenbrokken voor weinig ontlasting

Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende brokken van verschillende fabrikanten die goed geschikt kunnen zijn om aan jouw hond te geven. Daarmee kan je bijna garanderen dat de mate van ontlasting goed beperkt zal blijven. Dat is goed voor jou en voor de hond.

Orijen Whole Prey Original – Beste Hondenbrokken voor weinig ontlasting

Orijen Whole Prey Original

Bekijk de dagprijs

De beste keuze van allemaal is nog altijd Orijen Whole Prey Original. Het is het soort hondenbrok waarin geen granen zijn te vinden. Daarnaast zit er de hoogste concentratie proteïne in. Het zijn brokken die gemaakt zijn van kippenvlees en kippen lever naast kalkoenvlees en kalkoenlever. Ook eieren, niertjes en hartjes zijn erin verwerkt. Er is geen gebruikgemaakt van slechte vulling maar van linzen, erwten, bonen en andere soorten groente en fruit. De brokken zijn vooral van de verse vleessoorten. Dit is ook nog eens lekker voor de hond. Daarnaast verteert het veel makkelijker. Klein nadeel is wel dat het ook in de prijs te merken is. Maar dan heb je ook wel wat.

Als je kijkt naar de plus en minpunten, dan is het een voordeel dat het om vers vlees gaat en dat er ook verse vis in verwerkt kan zijn. Ook is het een pluspunt dat er geen granen in verwerkt zijn. Minpunten zijn de prijs die je ervoor betaalt en het feit dat het slechts om één soort gaat en er geen variatie te bieden is aan de hond.

Edgard & Cooper Verse Zalm hondenvoer

Edgard & Cooper Verse Zalm

Bekijk de dagprijs

De keuze kan ook op vis vallen. Zeker ook omdat een brok zonder slecht verteerbare vulmiddelen en vol met lekkere zalm te krijgen is. Dat is namelijk wat Edgard & Cooper Verse Zalm biedt. Een fijn voordeel is ook dat deze beter betaalbaar is vanwege de zalm. Ingrediënten als rijst en mais zijn er niet in te vinden. Wel vind je er lijnzaad, erwten en aardappelen in terug. Dit is dus een garantie voor meer voedingswaarde en een betere ontlasting voor de hond. Het is zeker de moeite waard om vis eens te proberen. Dit kan ook de vacht ten goede komen door de aanwezigheid van omega 3 vetzuur.

De pluspunten zijn dat er wel heel veel verse vis in verwerkt is, dat er veel omega 3 in terug te vinden is en dat er geen ruimte voor granen, mais en rijst is. Nadelen zijn er ook. Zo is niet elke hond gecharmeerd van vis. Omdat er geen alternatief is, kan je dan dus Edgard & Cooper direct niet meer gebruiken.

Acana Classics Kip

Acana Classics Kip

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar hondenbrokken waarin helemaal geen vulling te vinden is, maar die ook niet heel duur is? Dan is Acana Classics Kip wat je zoekt. Het is namelijk zo dat je voor de prijs die anderen voor 12 kg rekenen bij deze fabrikant 17 kg krijgt. Er zit dan echter ook wel veel minder vlees in. In plaats daarvan vind je meel en gesneden haver. Dit is veel beter te verteren dan bijvoorbeeld rijst en granen. Al is de kwaliteit wel weer iets minder dan de hiervoor genoemde opties. Het vlees dat erin zit is wel vers en dus vol van voedingsstoffen.

De sterke kanten zijn dat er vers kippenvlees in zit en er geen granen worden gebruikt. Ook is het een sterk punt dat de prijs lekker laag te houden is door de fabrikant. Aan de negatieve kant kan je stellen dat er veel vulling is gekozen door het gebruik van meel en gesneden haver. Dit is weer slechter dan de keuze voor vlees of vis van andere fabrikanten.

Versele Opti Life

Versele Opti Life

Bekijk de dagprijs

Een goedkope hondenbrok zonder graan is de Versele Opti Life. Deze kan je voor de helft van de prijs van de dure merken op deze lijst krijgen. Dit komt vooral doordat er voor rijst in plaats van vlees is gekozen. Dit is natuurlijk niet ideaal omdat niet iedere hond hier tegen kan. Het kan echter best zijn dat jouw hond dit wel kan. Dan heb je dus een goede en voordelige optie in handen. De combinatie van rijst en gedroogd kippenvlees maakt dit product lekker voordelig.

De voordelen van Versele zijn natuurlijk de prijs, het gebruik van kippenvlees en de goede kwaliteit die de gebruikers ervan hebben ervaren. Het nadeel is ook duidelijk. Dat is natuurlijk het feit dat er in deze hondenbrok wel met rijst wordt gewerkt voor de vulling. Dit is natuurlijk niet de beste optie.

Kanjer Croc Adult Rund

Kanjer Croc Adult Rund

Bekijk de dagprijs

Tot slot is het goed om ook naar een echt voordelige optie te kijken. De dure opties zijn immers niet voor iedereen de juiste keuze. Dat er geen brokken zijn die goed verteerbaar zijn en weinig kosten is dus een groot probleem. Wie kiest voor Kanjer Croc Adult Rund komt echter het dichtst in de buurt. Er is wel voor vulmiddelen gekozen in deze hondenbrokken, maar het is wel zo dat juist deze brokken relatief goed te verteren blijven. Het is ook belangrijk om dit in verhouding tot de prijs te zien, die is maar een kwart in vergelijking met de andere vier soorten.

De voordelen zijn te vinden in de lage prijs en de positieve ervaringen van andere gebruikers. Ook is het positief dat er voor rundvlees is gekozen als één van de ingrediënten. Nadeel is wel dat daar tegenover staat dat er ook granen in zitten.

Is het altijd slim om voor deze hondenbrokken te gaan?

Eigenlijk is het altijd wel aan te raden om voor de gezonde hondenbrokken te gaan. Er is slechts één keerzijde: ze zijn altijd duurder. Dat moet je dus wel kunnen veroorloven. Al komt dit wel de gezondheid van je hond weer ten goede. Dat is ook belangrijk. Wie de middenweg wil zoeken kan veel voordeel hebben van de brokken van Kanjer Croc. Die zijn wat goedkoper, maar niet zo slecht als de andere goedkope brokken die op de markt te vinden zijn.

Waarom heeft jouw hond te veel ontlasting?

Dit is een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is. Het is van veel factoren afhankelijk. Wel is het zo dat dierenartsen door een analyse van de ontlasting goed kunnen zien wat er met jouw hond aan de hand kan zijn. Dit brengt ook met zich mee dat er verschillende oorzaken kunnen zijn. Het is goed om deze punt voor punt langs te lopen.

De hond eet te veel

Een goede reden waarom je hond veel poept is omdat deze ook veel eet. Alles wat naar binnen gaat moet ooit ook weer naar buiten. Vaak is deze simpele oorzaak de beste verklaring. Meer eten betekent dan dus ook meer poepen. Het is dus goed om nog eens na te gaan of de hoeveelheden die je geeft aan je hond wel passen bij de voorschriften. Op die manier kan je mogelijk heel gemakkelijk alles oplossen.

De hond verteert niet goed

Een ander veel voorkomend probleem is dat de hond moeite heeft om de brokken te verteren. Dit kan wel wat lastiger zijn, want je hebt natuurlijk geen zicht op de darmen van de hond. Daarom kan je bijvoorbeeld door verschillende soorten brokken te testen ontdekken of het ene gemakkelijker gaat dan het andere. Vaak is dit ook de oplossing.

De hond heeft problemen met de gezondheid

In een enkel geval komt meer poepen door een medische oorzaak. Denk aan darmontsteking, nierproblemen of een infectie. Het is slim om eens bij de dierenarts langs te gaan als de eerste twee oorzaken niet voor jouw hond gelden. Dit geldt zeker wanneer er ook bloed in de ontlasting zit, deze grijs, zwart, oranje of geel van kleur is of duidelijk te hard dan wel te zacht is.

Hoe komt het dat je hond slecht verteert?

De belangrijkste reden is de manier waarop het hondenvoer geproduceerd wordt. Kies je voor goedkope brokken, dan kan je er ook van uitgaan dat een goedkope productietechniek is gebruikt. Dit kan dus ook een negatief effect hebben op de darmen. Dit is voor honden niet anders dan voor mensen. Wanneer je dus de verkeerde brokken toedient, dan is de kans op slecht verteerbare ingrediënten groot en zie je je hond veel meer poepen dan voorheen.

De samenstelling van goedkope hondenbrokken

De goedkope hondenbrokken bevatten goedkope ingrediënten. Dat kan bijvoorbeeld soja of graan zijn, maar ook mais en rijst komen voor. Dit is gunstig voor de fabrikant, maar minder aantrekkelijk voor jouw hond. Niet alleen hebben de brokken daardoor nauwelijks voedingswaarde, ook zijn ze minder gemakkelijk te verwerken. De hond verteert alles niet goed waardoor alles er veel sneller uit komt. Wanneer je voor brokken met veel vulstoffen kiest, dan zal je ook veel meer ontlasting zien bij je hond.

Het is daarom slim om goed te bekijken welke mogelijkheden je allemaal hebt. Ieder baasje wil de hond natuurlijk gezonde voeding geven. Daarom is het slim om je aan de brokken te houden die je in dit artikel tegenkomt. De natuurlijke hondenbrokken hebben een streepje voor. Zeker ook omdat de natuurlijke ingrediënten veel meer waarde hebben dan de vulstoffen.

Een hoge concentratie aan vezels

Goede voeding bevat ook vezels. Dit spreekt voor zich. Een probleem is echter dat in veel hondenbrokken juist veel te veel vezels te vinden zijn. Dat maakt ze goedkoper om te produceren. Een grotere concentratie aan vezels maakt ook dat de hond veel vaker moet poepen dan de bedoeling zou zijn. Dit is zowel voor de hond als voor jou als baasje een vervelende zaak. Je hond voelt zich minder fijn en jij hebt veel meer werk. Dat is niet de bedoeling. Zie je op de verpakking granen, sojabonen of bieten staan? Dan zitten er veel vezels in de brokken. Het is niet zo dat dit helemaal niet in de hondenbrokken mag zitten, maar pas wel op de mate. Dit is belangrijk voor de gezonde stoelgang van je hond.

Hondenvoer voor weinig ontlasting

De redenen voor te veel ontlasting liggen dus vaak in de voeding. Dat betekent dus ook dat het handig is om te weten welke hondenbrokken juist wel geschikt zijn om te nemen. Het is goed om dit in twee groepen te verdelen. Je hebt vers voer enerzijds, ook wel bekend als KVV. Daarnaast heb je hondenbrokken die betere en natuurlijke ingrediënten hebben dan de goedkope soorten. Let daarbij op dat vers voer duurder is en het bewaren ervan lastig is door de korte houdbaarheid ervan. Daarom kom je dat hier dus ook niet tegen.

Wat je op deze plek wel vindt, is een groep hondenbrokken die vol zitten met goede en gezonde ingrediënten die je zo aan je hond kan geven. Daarbij is gekeken naar een aantal zaken dat goed op orde moet zijn. Zo moet er veel proteïne in zitten. Dit zijn vaak brokken waar veel vlees of vis in verwerkt is. Wel is het dan belangrijk dat dit vlees of vis van hoge kwaliteit moet zijn en geen restafval. Ook de hoeveelheid vetten moet precies goed zijn. Te veel is niet goed, maar te weinig is ook een probleem voor de ontlasting.

Daarnaast is natuurlijk gekeken naar de mate waarin er vulmiddelen zijn gebruikt. Kijk alleen al naar de lijst aan ingrediënten om te zien hoe dit in elkaar zit voor hondenbrokken. Je zal vaak veel granen tegenkomen. Dit zijn echte vullers. Het is er vooral om te doen dat de soorten brokken worden gekozen waarin dit zo min mogelijk gebeurt. Het is dus goed om naar specifieke merken te kijken zoals je die hier ook tegenkomt. Dit is natuurlijk ook veel beter voor jouw hond. Het is slim om eens enkele van deze soorten nader te beschrijven zodat je een goed beeld krijgt.

Recent Content