Beste fietskar hond opvouwbaar of inklapbaar kopen

Hondenfietskarren zijn groot. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk. Je hebt echter wel een goed alternatief, want je kunt een opvouwbaar model kiezen. Dat maakt dat je ze gemakkelijk kan inklappen en ze daardoor kan meenemen in de auto of kunt opruimen in de schuur of garage. Het is niet zo dat elke kar opbouwvaar is, maar de modellen die dat wel zijn, hebben wel wat te bieden. Je vindt op deze plek drie van de beste modellen die er op de markt zijn. Zo kan je een geschikt model voor je hond vinden.

De beste inklapbaar en opvouwbare hondenfietskarren

Je vindt hier de beste drie hondenfietskarren die op te vouwen zijn. Je kunt kijken naar de prijs en naar andere kenmerken. Op die manier kan je dan heel gemakkelijk ontdekken wat voor jou dan de beste kar is om mee te werken met jouw hond.

1 InnoPet Sporty Dog trailer

Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer Deluxe

Bekijk de dagprijs

Wanneer je kijkt naar een echt luxe opvouwbare hondenfietskar, dan is de InnoPet Sporty Dog Trailer een hele goede optie. Dit is de duurste die er te vinden is, maar het is dan ook niet zomaar een kar. Het is ook een hondenbuggy. Je kunt dus een inklapbare hondenfietskar kiezen die je ook nog eens op andere manieren kan gebruiken. Dat maakt het wel heel makkelijk. De kar is niet alleen opvouwbaar, hij is ook sterk. De kar is gemaakt van metaal, met een nylon hoes. Het draaggewicht is 30 kilo en de afmetingen zijn 71x44x63 centimeter.

Dit model is de meest luxe in dit artikel. Je krijgt namelijk ook heel veel aantrekkelijke extra’s erbij. Zo is het heel gemakkelijk om de wielen los te maken. Zo maak je de kar nog kleiner bij het opvouwen. Dit maakt het opruimen ene stuk simpeler. Zelfs wanneer je weinig ruimte hebt in de schuur of garage hoeft dit geen probleem te zijn. Andere voordelen zijn er ook. Zo krijg je er een gratis regenhoes bij. Ook is de kar gemakkelijk op allerlei manieren aan je fiets te koppelen, niet alleen linksom, maar ook rechtsom.

De Innopet Hondenfietskar kan je ook gebruiken als een hondenbuggy. Dat betekent dat er een wandelkit bij zit. Dat je de duwstang ook kan verstellen, maakt het nog comfortabeler. Je kunt dus niet alleen fietsen, maar ook wandelen met de hond. De panden van deze kar zijn bovendien luchtbanden. Dat is beter om de schokken op te vangen. De hond heeft daardoor meer comfort als je op pad bent met de fiets. De opvouwbaarheid in combinatie met de luxe kom je niet vaak tegen.

 • Parkeerrem
 • Reflectoren
 • Vlag voor meer zichtbaarheid/veiligheid
 • Wandelkit ( met een in hoogte verstelbare duwstang ! )
 • Regenhoes
 • Koppelstuk voor bevestiging aan de fiets
 • Koppelstang voor naar de fiets
 • Mat
 • Aanleglijnen
 • Geschikt voor rassen tot 30 kilo

Conclusie over de Innopet Trailer

De Innopet Trailer kan dus als één van de betere modellen op de markt worden beschouwd. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is wel heel goed. Je kunt daarom zonder probleem een keuze voor dit model maken. Het opvouwen is aantrekkelijk, net als het compact maken. Het monteren en demonteren is gemakkelijk. De verende luchtbanden en het gemak in koppelen zijn ook aantrekkelijk. Zoals ook het gebruik als buggy fijn is. Een nadeel is de hogere prijs dan andere hondenfietskarren.

Karlie Conditioner Doggy Fietskar

KARLIE Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

Bekijk de dagprijs

Wanneer je op zoek bent naar een opvouwbare hondenfietskar, dan zal daar de prijs vaak wel wat hoger voor zijn. Wanneer je toch voordelig uit wilt zijn, dan moet je kiezen voor de Karlie Conditioner Doggy Fietskar. Daar is de prijs namelijk wel aantrekkelijk voor gehouden. Deze hondenkar is wat minder aantrekkelijk dan de andere modellen op dit lijstje, maar het opvouwen is even goed mogelijk. Dat maakt het dus een goede optie. Vooral ook omdat de prijs lekker scherp is gehouden. Het draaggewicht is 40 kilo en de afmetingen zijn 125x72x95 centimeter. Het metalen frame met nylon hoes maken de kar stevig.

De hondenkar is dus wat groter dan de meeste andere modellen. Dat is ook aantrekkelijk in verhouding tot de gevraagde prijs. Waar je wel wat minder goed mee af bent, is het gebrek aan extra’s. Ook het design en het gebruikte materiaal is wat goedkoper gehouden. Desondanks houd je gewoon een stevige hondenfietskar over met de Karlie Doggy Liner. Het gemak van het opvouwen mag niet onderschat worden daarbij. Dit maakt het juist zo’n interessante keuze.

Gerelateerd: beste goedkope hondenfietskar – Goedkoopste hondenfietskarren overzicht

De veiligheid van de kar is ook goed gewaarborgd. Daarvoor zijn bijvoorbeeld reflectoren op de hoes en op de wielen van de kar aangebracht. Ook krijg je er een vlag bij die je in het verkeer kan gebruiken. De extra trekhaak die je bij de buggy krijgt maakt dat je het model altijd kan blijven gebruiken. De kosten voor deze inklapbare kar zijn wel wat hoger, maar lager dan je zou verwachten. Ook baasjes die de kar al gebruiken zijn positief in de reviews over dit model.

Er zijn ook wel nadelen te noemen. Het is namelijk zo dat het niet de allersterkste fietskar op de markt is. Het is dus belangrijk dat je je hond rustig houdt en dat je voorzichtig bent. Dan kan je er op een goede manier mee de weg op gaan. Wanneer je je hond goed aanleert om rustig te zijn in de kar en niet het gaas kapot te krabben, dan kan je daar veel voordeel van hebben. Ook wanneer het druk is kan je ermee de weg op, maar rits de kar dan wel helemaal dicht. Zo kan je hond niet zomaar vluchten. Dit is vooral belangrijk omdat dit model geschikt is voor de grotere honden.

Conclusie over de Karlie Liner

De Karlie Liner is lekker scherp geprijsd en is geschikt voor honden tot 40 kilo, dus ook de wat grotere modellen. Dat de kar inklapbaar is en compact te maken is, is voor kou het belangrijkste pluspunt. Er zijn maatregelen genomen om het extra veilig te houden. Nadelen zijn dat de kar wat zwak kan zijn en dat het gaas gemakkelijk kapot te maken is door je hond.

DoggyRide Mini

Kar Doggyride Mini Trailer Rood

Bekijk de dagprijs

Kies je voor de DoggyRide Mini, dan kies je voor de ideale verhouding tussen goede kwaliteit en aantrekkelijke prijs. Het merk heeft naam gemaakt als ontwikkelaar van hondenfietskarren en de Mini is daar één van de betere voorbeelden van. De DoggyRide is het soort kar dat dankzij de toepassing van kliksystemen gemakkelijk op te vouwen is. Het is gemakkelijk te gebruiken door jou en comfortabel voor de hond. Het maximale draaggewicht is 25 kilo. De afmetingen zijn 58x38x55 centimeter. Het frame is van aluminium, maar de hoes is van nylon gemaakt. Een regenhoes moet je wel apart aanschaffen.

Het is een kar die gemakkelijk te gebruiken is. De kar is vooral gemakkelijk vanwege de opvouwbaarheid. Daardoor kan je er snel een ritje mee maken en daarna alles weer simpel opbergen. Het kliksysteem wordt ook wel quick release genoemd. Daardoor kan je het niet alleen gemakkelijk opvouwen en inklappen om compact te maken. Je kunt er ook een bench van maken. Je hoeft dan alleen maar de wielen te demonteren. De bak dienst dan als bench. Daar is de Mini ook stevig genoeg voor.

 • Lage instap zorgt voor een makkelijke toegang
 • Door de dak opening kan de hond lekker rond kijken en comfortabel zitten
 • De wandelwagen laat zich makkelijk omzetten tot een fietskar met aanvullend fiets set
 • De cabine kan ook als bench worden gebruikt
 • Praktische quick-release wielen
 • Opberg vlak en waterfles houder
 • Eenvoudig op te vouwen en op te bergen
 • Stevig metalen frame
 • Makkelijk op te vouwen en op te bergen
 • Voldoet aan of overtreft de ASTM veiligheidsstandaarden

De veiligheid van de DoggyRide Mini

Het aantrekkelijke aan de Mini is dat deze ook veilig is. De fabrikant DoggyRide neemt altijd veiligheid en duurzaamheid serieus in de modellen. Dat is voor dit model dan ook gelijk. De opvouwbare hondenfietskar voldoet in alle opzichten aan de richtlijnen van de veiligheidsstandaard. Dit is belangrijk, want zo kan je het ook vergelijken met andere hondenfietskarren en producten. Je weet dan in ieder geval zeker dat je een goed model te pakken hebt. Deze modellen zijn bovendien zo sterk dat zelfs het gaas op orde blijft.

Het comfort van de DoggyRide Mini

Er zitten veel leuke opties op de Mini. Zo zijn er een opbergvak en fleshouder op gemonteerd. Dit is handig voor jou. Voor de hond is het fijn dat de buggy open kan zodat er uitzicht wordt geboden. Met de dikkere banden en de goede vering zorg je ook voor comfort op oneffen wegen. De luxe is dus wel op orde. Terwijl de prijs heel gemiddeld is. Dat is dus ook wel heel lekker. Het is wel zo dat deze kar slechts honden tot 25 kilo aankan. Het is dus niet voor de grootste rassen geschikt. Daar zijn de andere karren beter voor.

Conclusie over de DoggyRide Mini

De DoggyRide Mini Hondenfietskar heeft voldoende sterke kanten te bieden. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is heel sterk. De kar is lekker compact omdat deze in te klappen is. Het materiaal is sterk en stevig. Het inklappen is gemakkelijk dankzij het quick release kliksysteem voor de wielen. Het is dus niet gek dat gebruikers er flink enthousiast over zijn. Een minpuntje is er ook want er kunnen alleen honden tot 25 kilogram in.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een opvouwbare hondenfietskar

Het is goed om te weten op welke punten je moet letten als je een opvouwbare hondenfietskar gaat kopen. In de eerste plaats is het natuurlijk zaak om zeker te zijn dat de kar echt inklapbaar is. Dat wordt soms wel gesteld, maar blijkt dan in de praktijk niet te kloppen. Belangrijk is ook dat de wielen gemakkelijk los te halen zijn. Sommige karren gebruiken simpele kliksystemen. Dat is altijd de beste optie om voor te gaan.
opvouwbare fietskar
Het is ook belangrijk om naar de afmetingen van de kar te kijken wanneer deze ingeklapt is. Is deze echt wel compact als je hem opvouwt? Je moet de kar natuurlijk wel goed kunnen opbergen, of in de auto mee kunnen nemen. Sommige modellen blijven groot, zelfs wanneer ze opgevouwen zijn. Het is belangrijk dat je dit altijd vooraf goed uitzoekt om niet voor verrassingen te komen staan. Let daarbij direct ook op wat andere gebruikers over het inklappen zeggen. Soms gaat het minder gemakkelijk dan de fabrikant eigenlijk stelde. Het is goed om wat reviews van gebruikers door te nemen. Dit geeft je de beste inzichten.

Hoe vouw je de hondenfietskar het best op?

Het opvouwen van de hondenfietskar verschilt per model. Meestal wijst het zich vanzelf. Het kan echter best zijn dat je er niet helemaal uit komt. Bedenk je dan dat er twee verschillende opties zijn. Je kunt dan gewoon de handleiding pakken en kijken hoe dit in elkaar steekt. In de meeste handleidingen staat dit goed en duidelijk beschreven. Zo hoef je dus niet lang te zoeken. In het enkele geval dat de handleiding niet toereikend is, is het aan te raden om op internet te zoeken. Daar vind je vaak goede vervangende handleidingen. Of je vindt er een goede video met een instructie van hoe je dit moet aanpakken. Dat kan ook goed werken.

Kan je elke hondenfietskar zomaar goed opvouwen?

Dit is helaas niet voor alle karren aan de orde. Het is belangrijk om de kar eerst helemaal te monteren. Dit betekent echter niet dat je hem dan kan inklappen. Het is voor sommige modellen zo dat je de kar wel kan demonteren als je hem wilt opbergen of vervoeren. Al kan dit wel meer werk kosten. Opvouwen en uit elkaar halen zijn immers twee heel verschillende zaken. Let daar dus wel scherp op bij de aanschaf.
hondenkar opvouwbaar
Het is belangrijk dat je de fietskar wel gewoon kan inklappen en opvouwen en niet dat je iedere keer alles in en uit elkaar moet schroeven. Vouwen kan immers door de kliksystemen vaak al in minder dan 30 seconden worden afgerond. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Op deze plek vind je drie hondenfietskarren die ook echt op te vouwen zijn. Daarbij is specifiek ook gekeken naar het gebruiksgemak. Wanneer je iedere keer een uur moet sleutelen voor en na het fietsen, dan laat je het al snel zitten. Dit is natuurlijk ook niet leuk voor de hond. Die zal de ritjes gaan missen.

Welke nadelen heeft een inklapbare hondenfietskar?

Er zijn niet heel veel nadelen aan dit systeem te noemen. Natuurlijk zijn er wel zwakke plekken in de producten zelf. Dit heeft dan met de visie van de fabrikant te maken. Zo kunnen er bijvoorbeeld onderdelen zijn die wat sneller slijten door het voortdurende in- en uit elkaar klappen ervan. De meeste fietskarren hebben hier echter geen last van. Misschien is het een nadeel dat je ze vaak zelf moet monteren.

De meeste fabrikanten houden er in het design rekening mee dat er veel mee ingeklapt en uitgeklapt wordt. Daarom is het belangrijk om goed te kijken op welke manier dit moet. Zo kan je dit zonder problemen doen. De fietskar moet wel sterk genoeg zijn om je hond te dragen, ingeklapt te worden en niet snel te slijten.

Kan je een hond trainen rustig te blijven in de kar?

Het is niet heel gemakkelijk om de hond goed te trainen voor dit soort situaties. Dit hangt ook van het soort hondenfietskar dat je hebt af. Het is vaak beter wanneer je hond van nature rustig is. Anders gaat het dier het gaas kapot krabbelen of knagen om zo te ontsnappen uit de kar. Dat is zonde van de kar, maar vooral gevaarlijk voor de hond. Wanneer je toch een poging wilt doen je hond te trainen, is het goed om daarvoor naar professionals te stappen.

Het is belangrijk dat je vooral veel lol hebt op de hondenfietskar met de hond. Wanneer je de opvouwbare kar pakt, dan moet de hond al helemaal uitgelaten zijn omdat jullie op stap gaan. Merk je angst? Dan is het goed om met korte ritjes en beloningen te beginnen. Zo kunnen jullie samen trainen.
fietskar hond opvouwbaar

Welke kar is het meest geschikt voor mijn labrador?

Labradors worden het meest verkocht in Nederland. Kijk je naar de drie modellen op deze lijst, dan is de Karlie Conditioner de beste kar om te nemen. De labrador is flink groot. De Karlie heeft immers het sterkste draaggewicht van 40 kilo. Het is goed om eerst even wat meer te leren over je labrador. Daardoor kan je beter met fietskarren aan de slag.

Welke opvouwbare fietskar wil jij gebruiken?

Nu je alle informatie in dit artikel hebt doorgenomen, kan je mogelijk zelf net wat gemakkelijker kiezen. Je kunt dan een mooie hondenfietskar uitzoeken die je gewoon makkelijk kan opvouwen. De 3 karren op deze lijst voldoen daar in ieder geval aan. Dat moet dus eigenlijk al voldoende zijn. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Dan kan je ook nog even naar de andere artikelen over de hondenfietskarren bekijken. Dat helpt je ook om je keuze te maken. Zo leer je alles over de voordelen. Dit maakt het kiezen een flink stuk makkelijker.