Beoordeling van het merk Trixie en hun hondenfietskarren


In dit artikel zullen we het merk Trixie beoordelen. Zij zijn een fabrikant van een heleboel verschillende hondenfietskarren. Per persoon verschilt het welke fietskar het beste voor ze is. Nadat we het merk Trixie hebben beoordeeld beschrijven we een aantal opties en voor wie deze optie de beste keuze is.

Waarom zou je gaan voor een hondenfietskar van Trixie?

Allereerst gaan we in op het merk Trixie. Hondenfietskarren is niet het enige wat ze leveren. Ze hebben een heel assortiment aan benodigdheden voor dieren, waaronder manden voor huisdieren, speeltjes, vogelhuisjes, benches en als kers op de taart een bankstel voor een hond. In dit artikel wordt alleen ingegaan op de fietskarren, waarvan het merk ook een grote collectie heeft. Deze worden later in het artikel besproken.

Wat betaal je voor een hondenfietskar van Trixie?

Uiteraard verschillen de prijzen voor de fietskarren. Grotere karren of karren met meer luxe zullen meer kosten. Je kunt hier al snel tussen de 200 en 400 euro voor moeten betalen. Als je gaat voor karren die kleiner zijn of minder luxe hebben dan betaal je natuurlijk minder, vaak tussen de 80 en 150 euro. Wat Trixie betreft, zijn zij zeer gemiddeld met hun prijzen. Hun karren kosten vaak tussen de 130 en 190 euro. Hun karren zijn niet superduur, maar ook niet het goedkoopste. Omdat je er toch wel wat geld voor neerlegt, verwachten we ook bepaalde kwaliteit terug. Voor de gemiddelde prijzen die Trixie vraagt hoef je geen overdreven luxe te verwachten.

Kwaliteit hondenfietskarren Trixie

De karren van Trixie zijn gemaakt van polyester en metaal. De hoes van de kar is van waterbestendig polyester en het frame is gemaakt van metaal. Dit maakt de kar sterk en stevig en zorgt ervoor dat de kar lang meekan. Het metaal kan de kar wel wat zwaarder maken. Polyester en metaal komen vaak voor bij fietskarren en hierin is Trixie dus ook gemiddeld. Als je graag een lichtere kar wil, kan je beter gaan voor een kar met een aluminium frame. Hierbij lever je dan wel een stukje stevigheid in die je bij metaal wel hebt. De lichtere karren van Trixie zijn vaak ook van kleiner formaat. Klanten van Trixie zijn veelal positief over het merk. Het is belangrijk om te kijken naar ervaringen van klanten, omdat die ervaring hebben met het gebruiken van de kar. Klanten geven het merk voornamelijk 4/5 tot 5/5 sterren voor hun product. Erg positief dus. Veel klanten stippen de waterbestendigheid van de hoes, hoe handig de karren te gebruiken zijn en de kwaliteit aan. Helaas wordt er ook genoemd dat de karren niet altijd met gemak te koppelen zijn. De gemiddelde kwaliteit past hiermee goed bij de gemiddelde prijs die Trixie voor zijn karren vraagt. Als je een luxe kar zoekt dan ben je bij Trixie niet aan het goede adres. Hiervoor kun je beter naar andere merken op zoek gaan die wat duurder zijn en dus meer kwaliteit leveren.

Beste hondenfietskarren van Trixie

Zoals beloofd zullen we enkele opties die Trixie aanbiedt op een rijtje zetten.

Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs 103x74x95 cm

Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs 103x74x95 cm

Bekijk de dagprijs

Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar Grijs 103 x 74 x 95 cm De Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar Grijs van 103 x 74 x 95 cm is een handige kar die van alle gemakken voorzien is om jouw hond mee te nemen op fietstochtjes. Waar je ook heen gaat op de fiets, jouw hond gaat met je mee! Deze handige hondenfietskar van Trixie is helemaal afgestemd op de behoeften van jou en jouw hond. De kar is voorzien van een in hoogte verstelbare duwstang, een achterdeur en een vastzetrem. Voor het comfort van jouw hond zijn er een uitneembare bodemplaat met slipvaste bekleding en een uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim aan deze kar toegevoegd. De gaas-inzetstukjes zorgen voor voldoende licht en ventilatie en een geïntegreerde korthouder voorkomt dat jouw dier uit de kar kan springen. Ook kun je de bovenste gaasstukjes afdekken met een regenhoes en is de kar uitgerust met diverse vakken en een bekerhouder. Reflectoren en de veiligheidsvlag én de handige vastzetrem

Trixie Hondenfietskar – Zwart/Rood – L – 75 x 86 x 80 (145) cm

Trixie Hondenfietskar - Zwart-Rood - S - 53 x 60 x 60 (117) cm

Bekijk de dagprijs

De Trixie fietskar Groot, die verkrijgbaar is in de kleurencombinatie zwart/rood, is, zoals de naam al doet vermoeden, de grootste kar die Trixie heeft. Voor grotere of zwaardere honden is dit een goede optie. De afmetingen van de kar zijn 75 bij 86 bij 80 centimeter en de bak is 58 bij 52 bij 79 centimeter. De kar kan hiermee een hond tot 40 kilogram dragen.

Door het gaas in de hoes komt er lekkere frisse lucht binnen voor je hond en kan je hond ook naar buiten kijken en genieten van het uitzicht. Aan veiligheid is ook gedacht. De kar heeft reflectoren aan de voorkant en op de wielen. Een optionele vlag maakt de kar nog extra veilig en opvallend, vooral belangrijk in de schemering en avonden. Je betaalt voor deze kar, mede door zijn eigen gewicht van 14 kilogram, dan ook een iets hogere prijs. Daarom is het aan te raden alleen deze kar te kopen als je die ook echt nodig hebt voor een grotere of zwaardere hond. Anders kun je beter gaan voor een kleinere of medium kar. Hier betaal je minder voor en ze zijn vaak ook lichter. Hierdoor kunnen er vaak alleen maar lichtere honden, denk aan 20 of 30 kilogram, in.

Conclusie en plus- en minpunten

We hebben hier het grote formaat besproken, maar de zwart/rood uitvoeren van de kar is ook verkrijgbaar in twee andere maten. De grote kar is een goede optie voor grotere honden. De kleine uitvoering wordt verderop in de lijst besproken.

Hieronder nog de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Verkrijgbaar in meerdere maten
 • De grote maat is de beste optie voor grotere honden
 • De kleine maat heeft een lage prijs

Minpunten

 • Hoe groter, hoe hoger de prijs

Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs 90x63x95 cm

Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs 90x63x95 cm

Bekijk de dagprijs

De grijs/zwarte versie van de Trixie hondenfietskar bevat de meeste multifunctionaliteit uit de karren in deze lijst. Je kunt deze kar namelijk gebruiken als fietskar, maar ook als buggy voor tijdens het wandelen. Door de stang aan de achterkant kun je de buggy makkelijk voortduwen. Deze stang kan je verstellen naar een gewenste hoogte en er zit een voetrem op de kar. Een minpuntje aan deze kar is dat je hond minder zicht heeft doordat er vooral aan de voorkant erg weinig gaas in zit. Als je hond klein is, zal die niet makkelijk naar buiten kunnen kijken. Gelukkig bevat de kar wel veel fijne extra’s zoals inklapbaarheid, rolluiken die waterbestendig zijn en reflectoren voor extra veiligheid.

Conclusie en plus- en minpunten

Als je op zoekt bent naar een kar waar je mee kan fietsen en kan wandelen dan is de Trixie grijs/zwart uitvoering perfect voor je. De kar heeft twee functies en hiermee flexibel inzetbaar. Als je alleen op zoekt bent naar een fietskar, dan kun je beter gaan voor de eerste kar uit deze lijst.

De plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Hondenbuggy en hondenfietskar in 1
 • Twee functies voor de prijs die je voor één kar betaald

Minpunten

 • Voor de multifunctionaliteit lever je wel luxe in

Trixie Hondenfietskar Grijs/Zwart/Geel 63x68x75 cm

Trixie Hondenfietskar

Bekijk de dagprijs

Als je graag lange fietstochten met je hond, is de grijs/gele optie van Trixie de beste keuze. Deze kar is heel licht en daardoor makkelijk om mee te fietsen. De kar zelf weegt maar 10 kilogram ondanks de grote afmetingen: 63 bij 68 bij 75 centimeter. Niet alleen het lichte gewicht van de kar, maar ook de gestroomlijnde vorm helpt mee aan de lichtheid van de kar. Door de vorm wordt minder wind opgevangen en kan je lange afstanden afleggen zonder er last van te hebben.

Conclusie en plus- en minpunten

Als je graag lange stukken fietst met je hond, dan is de grijs/gele hondenfietskar van Trixie de beste keuze voor jou. Door de vorm van de kar, in combinatie met het lichte gewicht, voel je vrij weinig van de kar achter op je fiets.

De plus- en minpunten nog mooi op een rijtje gezet:

Pluspunten

 • Aerodynamische vorm en lichte gewicht zorgen voor veel gemak
 • Goed vol te houden op lange afstanden
 • De kar heeft een sportieve uitstraling

Minpunten

 • door het lichte gewicht kan deze kar geen zware honden dragen

Conclusie beoordeling Trixie hondenfietskarren

In dit artikel hebben we Trixie als merk beoordeeld en daarna de drie hondenfietskarren van Trixie onder elkaar gezet. Het hangt hierbij compleet af van waar je naar op zoekt bent welke de beste optie voor je is. Als je nog vragen hebt of graag je ervaring met één van de besproken karren wil bespreken kun je ons contacteren!

Recent Content