Beste hondenkar voor achter elektrische fiets kopen en reviews

Als u op zoek bent naar koopadvies over de beste hondenfietskarren voor e-bikes en elektrische fietsen in 2022, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Heb jij een e-bike en wil je graag ritjes maken met je hond? Dan is het heel goed mogelijk om een hondenfietskar voor jouw e-bike aan te schaffen. Zo kunnen jullie er samen op uit gaan en genieten van de natuur om je heen. Niet iedere fietskar is geschikt om op een e-bike te plaatsen. Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw opties zijn en welke hondenfietskar geschikt is voor jouw elektrische fiets.
Hondenfietskar voor E-bikes
Hier lees je in de eerste plaats alles over het plaatsen van een hondenfietskar aan een e-bike. Daarna lees je handige tips over waar je op moet letten tijdens het gebruik van de hondenfietskar. Verder vind je hier ook meer informatie over de twee beste hondenfietskarren voor de e-bike van dit moment. Zo kun jij bepalen wat voor jou de beste optie is. Ook zie je hier waar je de hondenfietskar kunt aanschaffen, zodat je jouw aankoop meteen kunt doen. Alle informatie voor het vinden van een hondenfietskar voor de e-bike lees je hier!

De beste hondenkar voor je elektrische fiets

Wil je zeker van je zaak zijn? Dan is het natuurlijk ook altijd nog een aanrader om hier een kijkje te nemen bij de beste hondenkar voor jouw e-bike. Er zijn fietskarren die in ieder geval voor jouw e-bike geschikt zijn en deze kun je hier bekijken. Hier lees je meer informatie over de twee beste hondenfietskarren voor de elektrische fiets:

 • Trixie Hondenfietskar
 • DoggyRide Original

Hier wordt niet alleen gekeken naar de specificaties van beide fietskarren, maar ook naar de eigen ervaringen, reviews van gebruikers en andere zaken. Op basis van deze informatie is het voor jou een stuk makkelijker om te bepalen welke van deze twee fietskarren geschikt is voor jouw e-bike.

Klarfit Husky Vario 2-In-1 Hondentrailer & Wandelwagen (met vering)

Klarfit Husky Hondenkar 2-in-1
Het vinden van een fietskar voor grote, zware honden is niet zo eenvoudig. Met een laadgewicht van maximaal 40 kilogram is de 2-in-1 aanhangwagen van Klarfit een goede oplossing voor dit probleem.

Bekijk de dagprijs

Montage is zeer eenvoudig en duurt maximaal 10 minuten. Daarna is de wagen onmiddellijk klaar voor gebruik. De onderhoudsinspanning is zeer gering, want de kunststofvloer met antislipeigenschappen kan gewoon met water worden uitgewassen.

De SoftRide-vering zorgt voor een soepele rit, zelfs op oneffen terrein. Dit compenseert oneffenheden soepel, zodat uw hond niet te veel door elkaar wordt geschud. De vering is ook merkbaar op het fietszadel door een harmonieuzer rijgedrag.

De hondenaanhanger voor e-bikes tot 40 kg kan flexibel worden gebruikt en in een paar stappen worden omgebouwd tot een hondenbuggy. U kunt deze kinderwagen voor honden gewoon voor u uit duwen tijdens het wandelen of joggen. Op deze manier is uw hond altijd bij u tijdens deze activiteiten.

Als u de wandelwagen in de winter wilt opbergen, kunt u gewoon de twee achterwielen verwijderen en hem opvouwen. Dit bespaart een hoop ruimte. Deze optie is ook zeer praktisch wanneer u de fietskar in de auto wilt laden. Ik, bijvoorbeeld, neem graag de fiets en de aanhanger mee op vakantie. Dankzij de vouwfunctie heb ik nog genoeg ruimte in de auto voor mijn andere spullen.

U kunt mijn volledige testverslag van de Klarfit Husky Vario 2-in-1 hier lezen.

Voordelen

 • Montage is snel en geen probleem, zelfs voor niet-professionals.
 • De trailer is geschikt voor honden tot 40 kilogram.
 • Met de mogelijkheid om de hondenkar op te vouwen, bespaart u veel ruimte bij het opbergen.
 • Een vering zorgt voor een aangename rit tijdens het fietsen of joggen.

Nadelen

 • Het materiaal begeeft het snel.
 • De aanhanger heeft geen rem.

PetSafe Happy Ride Fietskar voor Honden

PetSafe Happy Ride
Deze fietskar is duurder dan de meeste andere gepresenteerde producten, maar dit komt tot uiting in de kwaliteit en de veiligheid van uw trouwe viervoeter.

Bekijk de dagprijs

Een stalen frame zorgt voor stabiliteit van de aanhanger. Staal is ook zeer duurzaam, dus u zult lang plezier hebben van deze aanhangwagen.

Netten aan alle vier de zijden zorgen voor een goede ventilatie. De aanhangwagen kan zowel aan de voorkant als aan de achterkant en bovenkant worden geopend. Dit geeft u veel flexibiliteit bij het laden van uw hond. Vooral de toegang aan de bovenkant is erg praktisch voor pups die niet zelf in de trailer durven of er snel weer uit kunnen rennen.

Ook kunt u, door de bovenkant te openen, een soort cabrio-hondentrailer gebruiken waarbij uw hond tijdens het rijden uit de bovenkant van de trailer kijkt. Mijn honden vinden het heerlijk als de wind om hun oren waait. U moet de hond echter wel goed aangelijnd in de trailer houden, zodat hij niet uit de auto probeert te springen tijdens het rijden of tijdens stops.

De opbergvakken aan de buitenkant zijn ook erg praktisch en bieden voldoende ruimte voor traktaties, water, poepzakjes of de hondenriem.

Voordelen

 • De aanhangwagen overtuigt door hoge kwaliteit en veiligheid.
 • Een converteerbare functie is mogelijk.
 • Drie opbergzakken bieden voldoende ruimte voor riem en co.
 • Honden tot 22 kilogram kunnen met de aanhanger reizen.

Nadelen

 • De aanhangwagen is relatief duur.

Pawhut hondentrailer

Pawhut D00-051 2 In 1
De goedkoopste aanhanger in de test is de hondentrailer van Pawhut. Hij is geschikt voor honden tot 30 kg. Met een tarragewicht van 14 kilogram kan de aanhanger ook zonder problemen over langere afstanden met een e-bike worden getrokken. Met een stabiele stalen constructie en vering biedt hij een aangenaam comfort tijdens het rijden.

Bekijk de dagprijs

De ingangen bevinden zich aan de voor- en achterzijde van de aanhangwagen. Alle vier de kanten zijn voorzien van netten. De voorste kan worden afgesloten met een dekzeil in geval van regen of wind. De rest van de aanhangwagen is gemaakt van een blauwe en zwarte oxford stof. Deze is winddicht en beschermt uw lieveling tegen UV-straling.

Reflectoren op de voor- en achterkant zorgen voor een hoge mate van veiligheid in het verkeer in het donker.

Als u de hanger wilt opbergen, kunt u hem gewoon inklappen. Dit betekent dat hij in de winter geen ruimte inneemt als hij niet wordt gebruikt. Bovendien kunt u de opgevouwen aanhanger gemakkelijk meenemen in de auto – bijvoorbeeld voor een fietsvakantie.

U kunt mijn volledige testverslag over de Pawhut fietskar voor honden hier lezen.

Voordelen

 • De aanhangwagen is relatief goedkoop.
 • De vouwfunctie is praktisch als u de aanhangwagen in de auto of in de kelder wilt opbergen.
 • Het materiaal is UV-bestendig en winddicht.
 • De trailer heeft een ophanging.

Nadelen

 • Sommige klanten klagen over het gebrek aan kwaliteit en stabiliteit van het materiaal.

Duramaxx King Rex hondenaanhangwagen

Duramaxx King Rex
Met een laadgewicht tot 40 kilogram is de Duramaxx King Rex een van de fietskarren die ook geschikt zijn voor grote hondenrassen.

Bekijk de dagprijs

Om de aanhangwagen van op afstand zichtbaar te maken, voorziet de fabrikant een wimpel aan een 1,45 meter hoge paal. In het donker zorgen de reflectoren op de spaken en de voor- en achterkant van de aanhangwagen voor een goede zichtbaarheid.

Een vooraf geïnstalleerd harnas zorgt ook voor de veiligheid van uw huisdier. Dit voorkomt dat uw hond in de trailer wordt geslingerd bij een scherpe bocht of een noodstop.

Om ervoor te zorgen dat uw hond tijdens de rit voldoende lucht krijgt, niet te veel zweet en zijn omgeving kan observeren, is de fietskar aan alle zijden uitgerust met grote vliegengaas. Als het regent, kunt u de voorklep gewoon afdekken met een dekzeil om uw viervoeter te beschermen tegen het weer.

De vloer van de aanhangwagen is gemaakt van kunststof, dat is behandeld om antislip te zijn en gemakkelijk schoon te maken. Daarom is het met deze trailer geen probleem als uw hond buiten door een modderpoel heeft gelopen en vervolgens in de trailer klimt. Als u thuiskomt, kunt u het vuil gemakkelijk verwijderen met een waterslang of een vochtige doek.

Voordelen

 • De trailer is geschikt voor honden tot 40 kilogram.
 • Grote netten aan alle zijden zorgen voor een goede ventilatie.
 • Er is zeer weinig onderhoud nodig.
 • De prijs is relatief laag.

Nadelen

 • Het materiaal scheurt snel.
 • De aanhanger ligt wankel op de weg

Trixie Hondenfietskar

Trixie Hondenfietskar - Zwart-Rood - L - 75 x 86 x 80 (145) cm

Bekijk de dagprijs

Een van de beste opties waar je op dit moment voor kunt kiezen is de Trixie Hondenfietskar. Deze hondenfietskar van het merk Trixie is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en is om een aantal redenen een absolute aanrader voor je fiets. Het is natuurlijk belangrijk om te weten dat de Trixie hondenfietskar beschikt over een universele koppeling: dit maakt de kar geschikt om op een elektrische fiets geplaatst te worden. De kar is daarnaast ook voor jouw hond comfortabel en dat is ook niet onbelangrijk! Meer weten over de Trixie Hondenfietskar? Hier lees je de belangrijkste voor- en nadelen!

De belangrijkste voordelen van de Trixie Hondenfietskar

Voordat je gaat kiezen voor de Trixie Hondenfietskar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste voordelen van deze hondenfietskar. Hier vind je een overzicht van de grootste pluspunten:

1. Trixie Hondenfietskar biedt stevigheid en veiligheid

Het is natuurlijk goed om te weten of een fietskar voldoet aan de veiligheidsnormen. Dat zit bij de Trixie Hondenfietskar wel goed. Deze hondenfietskar is gemaakt van een sterk materiaal: metaal. Daarnaast is de hoes van polyester. De kar is stevig en dit is een groot voordeel voor jouw e-bike: je bent dus verzekerd van een sterke hondenfietskar. Qua veiligheid kun je met de Trixie Hondenfietskar ook profiteren van een aantal punten. Er zit een reflecterende vlag op, de wielen reflecteren en daarnaast zitten er ook aan de voorkant reflectoren.

De riem heeft daarnaast ook een ingebouwde riem waar je jouw hond in vast kunt zetten. Zo voorkom je dat je hond zomaar uit de kar springt tijdens het fietsen. De kar ligt dichtbij de grond: dit is belangrijk bij een elektrische fiets, want zo valt de fietskar minder snel om. Zorg er alsnog voor dat je niet te hard fietst.

2: Comfortabel voor jou en je hond

Een fietskar moet sterk zijn, maar comfort is ook niet onbelangrijk. En ook op dit gebied scoort de Trixie Hondenfietskar goed. In de kar is ademend gaas geplaatst waardoor de kar ook bij warm weer goed ventileert. Je kunt wel gebruik maken van een plastic scherm die je kunt uitrollen bij slecht weer. Als het regent heeft je hond een droge plek en als het lekker weer is, is er in de kar altijd sprake van frisse lucht. De bodem van de fietskar is voor jouw hond aangenaam om op te liggen. De Trixie Hondenfietskar kan aan de voor- en achterkant open. Je kunt de wielen ook verwijderen waardoor er een soort bench overblijft waar je hond ook binnenshuis in kan liggen.

Waar kun jij als bestuurder van profiteren? In de eerste plaats zijn de wielen gemakkelijk en snel de monteren en demonteren. Verder kun je de kar eenvoudig opvouwen na gebruik, zo neemt het niet al te veel ruimte in beslag. Is er weinig ruimte beschikbaar in de schuur? Dat is met de Trixie Hondenfietskar geen probleem.

3: Beschikbaar in drie formaten

Ga je voor de Trixie Hondenfietskar? Dan kun je kiezen uit drie formaten. Het maakt daardoor niet uit of jij een kleine, medium of grote hond hebt. Jouw hond past dan ook gegarandeerd in de Trixie Hondenfietskar. Dit is in tegenstelling tot de DoggyRide, die slechts in één maat verkrijgbaar is. Onderstaand vind je een handig overzicht van de formaten en afmetingen van de Trixie Hondenfietskar:

Maat Afmeting (L x B x H)
Small 60 x 53 x 60
Medium 75 x 63 x 68
Large 80 x 75 x 86

Mijn meer gedetailleerd testverslag over de Trixie fietskar vindt u hier.

Voordelen

 • De Trixie fietskar is erg licht.
 • De grote banden zorgen voor een aangename rit.
 • De prijs is relatief laag.
 • De aanhanger kan omgebouwd worden om te joggen.

Nadelen

 • De trailer is alleen geschikt voor kleine, lichte honden vanwege het lage laadgewicht.
 • Voor meer comfort en veiligheid zouden vering en een rem wenselijk zijn.

Conclusie

Met de Trixie Hondenfietskar kies je voor een kwalitatieve hondenfietskar die aan alle belangrijke eisen voldoet. Hij past achter jouw elektrische fiets, is gemaakt van stevig materiaal, verkrijgbaar voor een scherpe prijs, is verkrijgbaar in 3 formaten en is, niet onbelangrijk, comfortabel voor jouw hond. De Trixie Hondenfietskar neemt daarnaast niet onnodig veel ruimte in beslag.

Ben jij op zoek naar een goed betaalbare hondenfietskar die geschikt is voor heel wat plezierige ritjes met jouw trouwe viervoeter? Dan is het zeker aan te raden om voor de Trixie Hondenfietskar te kiezen; een van de betere, al dan niet de beste, hondenfietskar voor de e-bike die momenteel verkrijgbaar is. Het is goed mogelijk om deze fietskar online aan te schaffen.

DoggyRide Original

Doggyride original fietskar kopen

Bekijk de dagprijs

De hondenfietskar van Trixie is niet het enige goede exemplaar op de markt. Want een ander goede optie is de DoggyRide Original. Deze hondenfietskar is, net als de Trixie hondenfietskar, verkrijgbaar bij Bol.com. Het is heel goed mogelijk om deze fietskar aan te schaffen voor jouw elektrische fiets. Maar voordat je deze kar gaat aanschaffen is het goed om te weten wat jouw opties zijn met de DoggyRide Original. Ben je benieuwd naar de belangrijkste kenmerken van deze fietskar? Of wil je weten in hoeverre deze kar comfortabel is voor jouw hond? Alle informatie over de DoggyRide Original lees je hier.

De belangrijkste voordelen van de DoggyRide Original

Dat de DoggyRide Original een goede fietskar is voor achter jouw elektrische fiets, was al langer bekend. Maar wat zijn nu de meest belangrijke voordelen waar je mee te maken krijgt als je voor deze hondenfietskar kiest? Hier vind je de grootste pluspunten van de DoggyRide Original op een rij, zodat het voor jou nog makkelijker wordt om te bepalen welke fietskar voor jou de beste keuze is.

1: DoggyRide Original is een veilige hondenfietskar

Met de DoggyRide Original kies je voor een hondenfietskar die de nodige veiligheid biedt. De kar biedt voldoende ruimte en draaggewicht voor een grotere hond. De kar zelf weegt met 13,6 kg ook niet heel veel en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De DoggyRide Original is een van de beste opties op het gebied van veiligheid: het merk is een van de marktleiders voor hondenfietskarren en dat is niet voor niets. En met de mogelijkheid om een universeel koppelstuk voor je e-bike aan te schaffen is het zeker de moeite waard om meer informatie te lezen over de DoggyRide Original.

Het koppelstuk van de DoggyRide is bijna nergens meer verkrijgbaar. Het is dan ook lastig om zekerheid te hebben. In theorie zou de DoggyRide Original op iedere e-bike moeten passen, maar daarvoor is geen garantie. Het is daardoor aan te raden om bij het ontvangen van je bestelling direct te controleren of de fietskar op jouw e-bike past.

2: Kies voor een multifunctioneel product

De DoggyRide Original is een multifunctioneel product. Je kunt de kar in de eerste plaats gebruiken als een fietskar om heerlijke ritjes te maken met je hond. Maar het is daarnaast ook mogelijk om deze fietskar van DoggyRide te gebruiken als bench. Je kunt de wielen namelijk gemakkelijk demonteren. Omdat de kar een platte onderkant heeft staat deze stabiel op de grond. Heb je naast een fietskar ook nog een goede bench nodig? Dan is het zeker mogelijk om de DoggyRide Original aan te schaffen.

Heeft de DoggyRide Original ook nadelen?

Het is goed om op de hoogte te zijn van mogelijke nadelen waar je met de DoggyRide Original mee te maken krijgt. Een van de nadelen is dat de DoggyRide Original momenteel niet goed verkrijgbaar is. Kijk onder andere regelmatig bij Bol.com om te zien of deze fietskar weer leverbaar is. Er zijn ook andere webshops waar je deze hondenkar mogelijk kunt aanschaffen. Wanneer je zin hebt om even goed te zoeken kun je de DoggyRide Original zomaar tegenkomen. Je kunt op Bol.com ook instellen dat je een melding krijgt zodra de fietskar weer leverbaar is.

Een ander nadeel van de DoggyRide Original is dat het koppelstuk ook slecht verkrijgbaar is. Deze koppeling wordt niet meer gemaakt en daardoor is het steeds lastiger om er een te vinden. Het is daarnaast ook mogelijk dat de DoggyRide Original zonder koppeling op jouw fiets past. De DoggyRide Original is daarnaast ook redelijk prijzig in de aanschaf. Deze hondenfietskar is duurder dan de Trixie hondenfietskar. Wil je verzekerd zijn van de beste kwaliteit, dan is het slim om voor een fietskar van DoggyRide te kiezen. De karren zijn comfortabel voor jouw hond, zijn netjes afgewerkt en zijn gemaakt van goede materialen. Ook alle andere genoemde extra’s werken zeker in het voordeel van de DoggyRide Original.

Conclusie

Welke hondenfietskar voor de e-bike is het beste? De bovengenoemde fietskarren zijn beide van goede kwaliteit. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt. Wil je goede kwaliteit voor een lage prijs? Dan is de Trixie Hondenfietskar een aanrader. Wil je graag topkwaliteit voor een hoge prijs? Dan is de DoggyRide Original de beste keuze. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook wat je voor de prijs krijgt. Vergelijk beide modellen op kwaliteit, maar ook op voor- en nadelen. Bovendien is het heel goed mogelijk om de hondenfietskarren te vergelijken op basis van reviews van gebruikers.

Koopadvies: Hondenfietskar voor E-bikes

hondenkar voor elektrische fietsen

Welke soorten E-bike aanhangers zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten aanhangwagens voor e-bikes.

Aanhangwagens zonder ophanging en rem

Het eenvoudigste type is een aanhangwagen zonder vering en remmen. Dit zijn meestal de lichtste modellen, waardoor de motor van uw e-bike wordt ontzien. Ook de relatief lage prijs spreekt in het voordeel van dit type aanhangwagen.

Tijdens het rijden zult u echter snel merken dat de aanhangwagen zonder vering relatief onstabiel op de weg ligt. Op gladde wegen zult u dit nauwelijks merken, maar op oneffen onverharde wegen is het nog duidelijker merkbaar. Vooral voor honden met gewrichtsproblemen is een fietskar zonder vering een marteling, want zij voelen elke hobbel in de kar.

Een rem op de fietskar verkort de remweg en zorgt zo voor meer veiligheid bij het fietsen met een hond.

Als u dus op zoek bent naar een goedkoop instapmodel, over vlakke wegen of fietspaden reist en een ongevoelige, weinig veeleisende hond hebt, kunt u met een aanhangwagen zonder vering en remmen een echt koopje scoren.

Hondenfietskar voor e-bikes met vering

Vering – zoals de naam al doet vermoeden – dempt oneffenheden. Dit betekent dat uw hond zelfs op hobbelige wegen geen schokken zal ondervinden.

Vooral voor honden met gewrichtsproblemen of een gevoelige maag is vering een must. U moet er misschien iets meer voor betalen, maar u wordt beloond met een veel comfortabeler rit. Hier vindt u meer over geveerde aanhangwagens voor honden.

Aanhangwagen met rem

Als veiligheid voor u belangrijk is, moet u op zoek gaan naar een aanhangwagen met remmen voor uw huisdier. Een handrem of oplooprem verkort de remweg aanzienlijk en maakt de rit met een hondentrailer voorspelbaarder.

Nogmaals, u zult meer moeten betalen, maar investeren in uw eigen veiligheid en die van uw hond is nooit verkeerd.

Waar moet ik op letten als ik een hondenkar voor mijn e-bike koop?

Koppeling voor e-bike

Om uw fietskar aan uw e-bike te kunnen koppelen, hebt u een geschikte koppeling nodig. De meeste e-bikes hebben een aansluitpunt voor een universele koppeling waarop u alle aanhangers kunt aansluiten.

Er zijn echter ook elektrische fietsen die alleen met een speciale trekhaak aan bepaalde aanhangers kunnen worden gekoppeld. Dus voordat u gaat winkelen voor een fietskar, moet u eerst controleren welke trekhaak compatibel is met uw e-bike.

Maat

Om ervoor te zorgen dat uw viervoeter voldoende ruimte heeft in de trailer en zich comfortabel voelt, moet de grootte van de trailer goed zijn. Voor de veiligheid bij het remmen is het ook belangrijk dat de aanhangwagen niet te groot of te klein is. Als vuistregel geldt dat uw hond rechtop moet kunnen staan, zich moet kunnen omdraaien en languit moet kunnen liggen. Het beste is om uw hond op te meten en dan te zoeken naar aanhangwagens met de juiste afmetingen.

Materiaal

Het materiaal moet goed gemaakt en stabiel zijn, zodat uw hond niet kan uitbreken. Regen- en windbestendigheid is ook een belangrijk criterium, zodat de aanhangwagen in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Bijzonder robuust zijn aanhangwagens met een teflon of andere beschermende coating.

Laadvermogen

Het laadvermogen van de fietskar is zeer belangrijk, de fietskar moet immers het gewicht van uw hond kunnen dragen. Bij overbelasting kan het materiaal het begeven, wat tot ernstige ongevallen kan leiden.

Een tweede punt is dat een zware aanhanger de actieradius van je e-bike vermindert. Daarom moet de aanhangwagen zo licht mogelijk zijn.

Verzekering

E-bikes moeten in Duitsland verzekerd zijn. (zie) Om gebruik te kunnen maken van de verzekering in geval van schade, mag de e-bike alleen worden gebruikt met geschikte uitrusting. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw aanhangwagen is uitgerust met wimpels en reflectoren. Zoals reeds gezegd, helpt een reminrichting ook ongevallen te voorkomen.

Een verscheidenheid van toepassingen

Als u soms gaat joggen, zult u merken dat sommige fietskarren voor honden gemakkelijk kunnen worden omgebouwd tot een joggingkinderwagen. Je kunt het voor je uit duwen terwijl je rent. Op deze manier kan uw hond altijd bij u zijn.

Dus als u op zoek bent naar een aanhangwagen die u ook kunt meenemen om te joggen, raad ik u de Klarfit 2-in-1 aan.

Conclusie: Hondenfietskar voor e-bikes

In onze test scoorde de PetSafe Happy Ride fietskar voor honden het best. De hoge kwaliteit van de materialen en de hoge veiligheidsnormen hebben ons overtuigd.

Zowel de ombouwfunctie als de opbergzakken tonen aan dat de fabrikant heeft meegedacht met de ontwikkeling en zich heeft georiënteerd op de behoeften van de twee- en viervoetige vrienden. Met een laadgewicht van 22 kilogram is de trailer gemiddeld – helaas niet geschikt voor zeer grote en zware honden.

De aanhangwagen is relatief duur, maar is zijn prijs zeker waard.

Helaas is de PetSafe hondentrailer vaak uitverkocht. Een goed alternatief is de Klarfit Vario 2-in-1 aanhangwagen. Bovendien is de Klarfit aanhangwagen ook nog eens bijna ~150 euro goedkoper!

Kan een hondenkar aan een e-bike?

Een hondenkar kan zeker aan een e-bike. Het is alleen belangrijk om te weten dat niet iedere hondenfietskar geschikt is voor de e-bike. Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van een fietskar voor op jouw elektrische fiets.

 • Je rijdt comfortabeler: je hoeft veel minder hard te trappen wanneer je jouw hond achter je aan moet trekken;
 • Het is makkelijker: onder andere heuvel-op rijden is een stuk eenvoudiger met een e-bike.

Een fietskar voor aan een elektrische fiets zorgt dus voor veel gemak: je kunt tijdens het fietsen zelf veel meer genieten van wat je om je heen ziet. Daarnaast is het ook voor jouw hond natuurlijk heerlijk om te genieten van een ritje op de fiets.

Zoals eerder aangegeven is niet iedere fietskar geschikt om aan een e-bike vast te maken. Het is goed om dit vooraf te checken om te voorkomen dat je een fietskar aanschaft die niet aan je fiets vastgemaakt kan worden. De fietskarren van het merk Innopet zijn niet geschikt voor e-bikes. Dit betekent dat je al wat minder keuze hebt, aangezien Innopet een groot merk is op het gebied van fietskarren.

Controleer het koppelstuk

Hoe weet je of een fietskar ook daadwerkelijk op een e-bike past? Het is slim om dit meteen te testen. Kijk of het koppelstuk stevig aan de elektrische fiets vast te maken is. Dit koppelstuk wordt meestal ergens bij het achterwiel geplaatst. Je loopt hiermee natuurlijk wel een risico, maar je kunt de fietskar ook weer gemakkelijk terugsturen naar de betreffende webshop. Test het koppelstuk dus direct uit als je de fietskar binnenkrijgt. Past deze niet goed? Dan kun je de fietskar direct terugsturen. Past het wel goed? Dan ben je in het bezit van een goede fietskar voor op jouw elektrische fiets.

De belangrijkste aandachtspunten

Het is dus belangrijk om direct te kijken naar het koppelstuk. Dit doe je om meteen te zien of de hondenfietskar geschikt is voor jouw e-bike. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct een fietskar voor je hond aan te schaffen waarvan je weet dat het geschikt is voor een e-bike. Heb je een fietskar voor jouw e-bike ontvangen? Dan zijn er, behalve het koppelstuk, ook nog een aantal andere zaken om op te letten. Hier vind je dan ook een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten.

Doe voorzichtig met je elektrische fiets

Vergeet niet dat jouw e-bike duur is in de aanschaf. Het is dan ook belangrijk om voorzichtig om te gaan met je fiets. Als je de koppeling van de fietskar uitprobeert is het belangrijk om hier extra goed bij uit te kijken. Veel e-bikes hebben een motor achterop de fiets en daardoor zit er bedrading aan de achterkant, in tegenstelling tot normale fietsen. Ga je de fietskar aan de stang van je e-bike bevestigen? Dan is het belangrijk om te weten dat je hierbij de bedrading kunt beschadigen: kijk dan ook goed uit. De koppeling van een hondenfietskar aan een e-bike kan lastig zijn, maar dit is vooral afhankelijk van de plek van de accu. Een accu aan de voorkant maakt het plaatsen van een hondenfietskar al een stuk makkelijker.

Fiets niet te snel met je elektrische fiets

Een e-bike heeft niet alleen bedrading aan de achterkant van de fiets. Ook gaat de elektrische fiets door de accu een stuk sneller. Dit zorgt er ook voor dat je veel sneller een ongeluk krijgt met een e-bike dan met een normale fiets. Wees extra voorzichtig wanneer je op de e-bike fietst en let extra goed op als er een fietskar achter jouw fiets hangt. Je hebt dan een grotere draaicirkel en daarnaast moet je veel eerder remmen.

Ga je een fietskar op de elektrische fiets plaatsen? Dan is het belangrijk om nooit sneller dan 15 tot 18 kilometer per uur te fietsen. Je fietst alsnog makkelijker dan op een normale fiets, maar niet perse sneller. Daarnaast is het ook aan te raden om wat voorzichtiger te fietsen bij scherpe bochten en andere onveilige stukken. Dit is niet alleen veiliger voor jouw hond, maar ook voor jezelf. Vergeet jouw passagier achterin de fietskar niet: je hond kan schrikken van de snelheid en daardoor onverwachte dingen doen. Zorg er daarom voor dat je niet te hard gaat en let extra goed op tijdens het fietsen.

Waar koop je de beste hondenfietskar voor de elektrische fiets?

De beste hondenfietskar voor de e-bike is verkrijgbaar bij verschillende winkels. Je kunt er onder andere voor kiezen online te kijken. De DoggyRide Original is momenteel lastig te verkrijgen, maar je kunt bij Bol.com en andere webwinkels een melding inschakelen. Als de fietskar weer verkrijgbaar is, kun je deze direct bestellen en voorkom je dat iemand anders ermee vandoor gaat. De Trixie Hondenfietskar is wel volop verkrijgbaar, onder andere bij Bol.com, maar ook bij andere webwinkels. Er zijn ook dierenspeciaalzaken en fietsenwinkels waar je mogelijk terecht kunt voor een van deze goede hondenfietskarren voor je elektrische fiets.

Veelgestelde vragen

Wanneer je graag een hondenfietskar voor je e-bike wilt aanschaffen is het logisch dat er wat vragen bij je naar boven komen. Wellicht wil je meer weten over bepaalde fietskarren of wil je meer duidelijkheid over het koppelen van een hondenfietskar aan een e-bike? Hier lees je een aantal veelgestelde vragen over hondenfietskarren voor een elektrische fiets.

Is er een hondenfietskar die 100% zeker op de elektrische fiets past?

Nee, deze zekerheid heb je niet. Het koppelstuk van DoggyRide maakte dit wel mogelijk, maar dit koppelstuk is bijna niet meer verkrijgbaar. Er zijn niet veel fietskarren te vinden die perfect achter iedere e-bike passen. Je kunt zelf op zoek gaan naar een universeel koppelstuk maar hiermee heb je niet de zekerheid dat de hondenfietskar achter je e-bike past. Het enige wat je kunt doen is proberen: je merkt dan snel genoeg of het mogelijk is.

Is de DoggyRide niet de beste hondenfietskar voor de e-bike?

De DoggyRide Original is lange tijd de beste hondenfietskar voor de e-bike geweest. En nog steeds is dit een goede keuze wanneer je kwaliteit hoog op het wensenlijstje staat. Maar zoals eerder benoemd is de DoggyRide Original niet meer zo makkelijk verkrijgbaar. En ook het koppelstuk voor e-bikes is een stuk lastiger te vinden, waardoor het veel minder aantrekkelijk is om voor de DoggyRide e-bike te kiezen. De Trixie Hondenfietskar is een prima alternatief voor de DoggyRide Original.

Is Trixie een goed merk?

Trixie is een van de betere merken op het gebied van hondenfietskarren. Het merk richt zich op dierenbenodigdheden in het algemeen en daarmee ook op fietskarren. De prijs van een fietskar van het merk Trixie ligt tussen de €130 en €190 en hiermee valt het merk een beetje in het midden. Een hondenfietskar kan tussen de €80 en €150 kosten. De karren van Trixie zijn gemiddeld op het gebied van kwaliteit. Daarnaast is het goed mogelijk om een fietskar voor de e-bike te vinden van het merk Trixie: de Trixie Hondenfietsmand zoals hierboven beschreven.

Jouw opties voor een hondenfietskar op een elektrische fiets

Ook als je een elektrische fiets hebt is het goed mogelijk om er samen met je hond op uit te gaan. Wanneer je ervoor zorgt dat je hond goed vast zit en je niet te hard rijdt, genieten jullie samen van iedere fietstocht. Hoewel het lastig is om zeker te weten of de hondenfietskarren achterop je elektrische fiets passen, heb je met de Trixie Hondenfietskar en de DoggyRide Original twee goede opties. Heb jij een kleine hond? Dan kun je altijd nog voor een fietsmand kiezen die je aan de voorkant van je stuur kunt bevestigen. Bekijk jouw opties voor het aanschaffen van een hondenfietskar voor de e-bike!

Inhoudsopgave