Doggyride original fietskar kopen, review en aanbiedingen

De DoggyRide Original is de eerste hondenfietskar die ooit op de markt verscheen. Destijds werd deze kar de hemel in geprezen, maar inmiddels zijn er veel meer bedrijven die een fietskar voor de hond hebben ontwikkeld.

Veel eigenaren van huisdieren hebben op een bepaald moment in hun leven een hondenfietskar nodig. Huisdieren die ouder of gewond zijn zullen een hondenfietskar nodig hebben die comfortabel is om in te rijden tijdens het reizen. Huisdiereigenaren die niet willen dat hun hond vies wordt als het modderig is, kunnen er ook voor kiezen om de hond in een hondenfietskar te zetten. Ongeacht de reden waarom je een hondenfietskar nodig hebt, wil je iets dat comfortabel is en gemakkelijk te hanteren.

Doggyride original fietskar kopen

Bekijk de dagprijs

Deze hondenfietskar ziet er cool uit!

Niet alleen is deze hondenfietskar praktisch, het is ook iets wat we zijn er zeker van dat je zou het niet erg te duwen in de stad. Als je je schattige hondje erin zet, is deze hondenfietskar een cool ding om mee gezien te worden. Deze hondenfietskar is zeer ruim, wendbaar en functioneel.

Het heeft gaas ramen die niet krasbaar zijn, dus het kan zelfs geschikt zijn om te gebruiken voor katten. De Original hondenhondenfietskar is verkrijgbaar in een zwart/rood kleurenpatroon. Hij wordt geleverd met een veiligheidsvlag en een leibandenset. Door simpelweg de pin los te maken, kunt u de hondenfietskar inklappen.

Omdat de hondenfietskar slechts 30,5 cm breed is, past hij door de meeste deuropeningen. Hij heeft een bovendak dat u op twee manieren kunt openritsen – u kunt het voorpaneel open laten of u kunt de hond zijn eigen persoonlijke zonnedak geven.

Wanneer u deze hondenfietskar niet gebruikt, kunt u de cabine meenemen en ombouwen tot een fietskar (met de optionele kit) of u kunt hem gewoon gebruiken als tent of krat voor uw viervoetige beste vriend.

Gerelateerd: Beste DoggyRide hondenfietskar kopen en overzicht

Belangrijkste kenmerken van de Doggyride original fietskar

Honden hondenfietskarren zijn een must have voor huisdieren die houden van rennen en buiten zijn met hun baasje, maar vanwege lichamelijke blessures of ouderdom, de lange wandelingen in het park of rond de buurt niet meer aankunnen. Met de DoggyRide Original hondenfietskar kunt u uw huisdieren zonder problemen mee naar buiten nemen om wat zon op te pikken, of zelfs naar de dierenarts nemen om ze te laten nakijken. Hier zijn een paar van zijn belangrijkste en veiligheidskenmerken om naar uit te kijken:

Lage bodemvrijheid. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, is de Novel hondenhondenfietskar ontworpen met een lage bodemvrijheid, zodat uw huisdieren gemakkelijk kunnen gaan en staan waar ze willen.

Dakopening. Grotere hondenrassen hebben meer ruimte nodig om zich vrij te bewegen. Het dak van de cabine kan open, zodat uw huisdier zijn kop naar buiten kan steken en de bries kan voelen.

Snel afneembare wielen. De hondenfietskar kan ook worden omgebouwd tot een fiets hondenfietskar. Als u dat wilt, heeft het voorwiel een snelsluiting waarmee u er een fietskar van kunt maken. De fietskoppeling voor dit product wordt apart verkocht.

Voldoende opbergruimte. Precies genoeg opbergruimte voor alles wat u nodig hebt om met u en uw huisdier op stap te gaan.
Gemakkelijk opvouwen en opbergen.

Veiligheidskenmerken op DoggyRide original

Zwenkwiel. Het voorwiel zwenkt gemakkelijk, zodat u zich gemakkelijker een weg door de paden kunt banen. Wanneer u wilt joggen, kunt u het wiel vastzetten voor een betere stabiliteit.

Reflecterende strepen. Om de hondenfietskar op elk moment van de dag beter zichtbaar te maken, zijn de zijkanten voorzien van een reflecterende striping. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over tegemoetkomende fietsers of andere joggers die tegen je aan zullen rijden.

Anti-slip basis. De hondenfietskar heeft ook een anti-slip basis, zodat uw harige vriend goed op de been blijft als u door het park wandelt en meer.

Zijsteun. Soms kunnen honden onvoorspelbaar zijn. Ze kunnen naar de zijkant van de hondenfietskar leunen en deze laten kantelen, wat kan resulteren in letsel. Gelukkig heeft de hondenfietskar zijsteunen die voorkomen dat ze tegen de draaiende wielen leunen.

Hoge prijs, veel ondersteuning

Opvallend aan de DoggyRide Original die op dit moment wordt geleverd, is dat daar een flinke prijs voor moet worden betaald. Het verschil met de modellen van concurrerende fabrikanten is behoorlijk groot. Voor die prijs levert de fabrikant, behalve uiteraard de DoggyRide Original zelf, veel ondersteuning. De kar wordt in onderdelen geleverd, dus het in elkaar zetten moet je zelf doen. Op zich is dat niet moeilijk, maar het kan soms wel wat vragen oproepen. Je hoeft dan geen contact op te nemen met de leverancier. In plaats daarvan staat er een instructievideo op de website, waar precies wordt uitgelegd hoe alles in elkaar moet worden gezet.

Producteigenschappen van de DoggyRide Original

De DoggyRide Original is een vrij groot model onder de hondenfietskarren. Er kunnen honden in met een gewicht tot 45 kilo, dus dat is best een flinke hond. Toch is de kar in verhouding tot het gewicht van de hond ook best zwaar, want hij weegt 17 kilo. Bedenk wel, dat je al die kilo’s mee moet trappen. Vooral als je een klein hondje hebt moet je wel even goed nadenken over de aanschaf van een DoggyRide Original. Want ondanks dat de reputatie van deze kar erg groot is, kun je voor kleine hondjes ook de wat minder zware DoggyRide Mini aanschaffen.

De afmetingen van de DoggyRide Original zijn comfortabel ruim. Hij is 80 centimeter lang, 56 centimeter breed en 65 centimeter hoog. Dat is genoeg voor flink grote honden. Uiteraard kun je ook twee kleinere honden vervoeren in de DoggyRide Original. Door de flinke afmetingen is deze hondenfietskar wat minder gemakkelijk mee te nemen in de auto. Je moet hem dan opvouwen. Als dat niet gaat is het een optie om de kar uit elkaar te halen en hem op je bestemming weer in elkaar zetten.

Wij zijn bijzonder enthousiast over de wielen van de DoggyRide Original. Dat zijn grote wielen met een doorsnede van ongeveer 50 centimeter. Positief aan deze wielen is dat ze voorzien zijn van luchtbanden. Zoals bekend kun je met grote wielen goed rijden over hobbelig terrein. De luchtbanden zorgen ervoor dat het maar heel weinig kracht kost om de kar in beweging te krijgen. De banden zorgen er ook voor de schokken van het oneffen wegdek gedempt worden doorgegeven aan de hond. Ook die heeft daardoor een veel prettiger rit.
Doggyride original fietskar review

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Afmeting: 80 x 56 x 65 cm
 • Wielmaat: 20 inch
 • Breedte: 56 cm
 • Hoogte: 65 cm
 • Gewicht: 2 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 45 kg
 • Type fietskar: Hondenfietskar
 • Gewicht: 2 kg
 • Kleur: Rood
 • Materiaal: Polyester
 • Categorieën: Fietskarren
 • Merk: DOGGY RIDE
 • Kleur: Rood
 • Materiaal: Polyester

Het comfort van de DoggyRide Original voor de hond

Hoe comfortabel een rit in de DoggyRide Original door honden wordt ervaren kun je natuurlijk nooit precies inschatten. Maar met wat logisch deduceren kun je daar wel een uitspraak over doen. Honden vinden het vaak niet prettig als ze worden opgesloten in een dichte ruimte. De DoggyRide Original heeft voldoende voorzieningen om in de kar voldoende frisse lucht te laten stromen. Dat komt de kar binnen door gaas. Als de kap wordt opengeritst waait de lucht rechtstreeks naar binnen. Ook doordat er kwalitatief goed materiaal wordt gebruikt voor de kunststof behuizing, voelt de kar van binnen fris aan.

Honden kunnen tijdens de rit niet uitglijden, ook niet als ze in de kar bewegen. Dat wordt voorkomen door een antislip-laag op de bodem. In de standaard uitvoering ligt er geen comfortabele deken of kussen op de bodem van de mand. Zo’n deken is wel als losse accessoire verkrijgbaar. Om te garanderen dat de hond niet uit de kar springt zijn er twee veiligheidslijnen in de kar gemonteerd. Als dat niet voldoende is, bijvoorbeeld als je twee kleine hondjes tegelijk wilt meenemen, dan zijn er extra lijnen leverbaar.

De behuizing van de kar is voorzien van stevige ritsen, waarmee je precies kunt instellen hoeveel frisse lucht er de kar binnen kan komen. Als het gaat regenen kun je een oprolbaar regenscherm over de kar spannen. Dat gaat erg gemakkelijk en het zit in een mum van tijd goed vast. Het voornaamste doel van het scherm is dat je hond lekker droog blijft en niet ziek kan worden.

Bekijk de dagprijs

Het comfort van de DoggyRide Original voor de eigenaar

De DoggyRide Original heeft maar weinig luxe voorzieningen voor de eigenaar van de kar. Het feit dat deze hondenfietskar degelijk is geconstrueerd en erg licht rijdt telt hierbij niet mee. Wat betreft extra voorzieningen valt vooral het gebrek aan opbergvakjes voor drinken en eten op. Je kunt dat natuurlijk wel bij de hond leggen, maar dan is de kans groot dat die daaraan gaat knabbelen. Wat erg prettig is, is dat er een bagagerek op de DoggyRide Original kan worden gemonteerd. Daarmee zijn best grote dingen te vervoeren, zoals een flinke tas met boodschappen. Het bagagerek is als losse accessoire te koop.

Een voorziening die bij veel concurrenten niet aanwezig is, is een adapter om je DoggyRide Original achter een elektrische fiets te hangen. Bij vrijwel geen enkele elektrische fiets is dat mogelijk, omdat de bedrading van de fietsen dan beschadigt. De adapter van de DoggyRide Original zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Dit is een heel belangrijk voordeel van deze hondenfietskar ten opzichte van de modellen van de concurrentie.

Een andere handige optie is, dat je de hondenfietskar van DoggyRide Original kunt gebruiken als hondenbench. De onderzijde van de fietskar is helemaal vlak. Als de wielen worden gedemonteerd is de kar omgetoverd in een hondenbench. Het monteren en demonteren van de wielen is heel eenvoudig en kost maar weinig tijd. Daardoor is dit een toepassing die vaak kan worden gebruikt.

Ervaringen van klanten

In de reviews van kopers van een DoggyRide Original zijn alleen maar positieve geluiden te lezen. Niemand klaagt over de relatief hoge aanschafprijs in vergelijking met die van andere merken hondenfietskarren. In de meeste gevallen geven de klanten de DoggyRide Original de hoogst mogelijke score. Er is veel waardering voor dat de kar er in echt net zo uitziet als op de afbeelding in de webshop. Ook het ontwerp van de kar wordt gewaardeerd, evenals de stevigheid. Klanten met een grote hond zijn blij dat de kar niet kapot gaat en niet kan omkiepen.

Het kost de kopers van de DoggyRide Original ook geen enkele moeite om de kar in elkaar te zetten. Een enkeling maakt maar gebruik van de instructievideo op de site van de fabrikant en het komt helemaal nooit voor dat klanten de kar niet in elkaar kunnen krijgen. De video, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de verschillende onderdelen aan elkaar moet koppelen, is dus duidelijk genoeg. Veel klanten verbazen zich er in de reviews over dat de kar zo gemakkelijk is voort te bewegen als de hond er in zit.

Bekijk de dagprijs

Eindoordeel DoggyRide Original

Als je deze review goed hebt gelezen zal het duidelijk zijn dat wij nog steeds erg enthousiast zijn over de DoggyRide Original. Natuurlijk is het ontwerp sinds de lancering in 2009 aangepast, maar de wijzigingen komen deze klassieker alleen maar ten goede. De hondenfietskar heeft een aantal nuttige toevoegingen gekregen, terwijl de oorspronkelijke kwaliteit is gehandhaafd. De kar is relatief groot en zwaar, maar er past een grote hond in. Je kunt er zonder bezwaar mee over ruw terrein fietsen dankzij de grote wielen en de luchtbanden. Daarbij is het hogere gewicht van de kar eigenlijk meer een voordeel dan een nadeel, vooral met betrekking tot de stabiliteit.

Wat comfort betreft moet je dat vooral zoeken in de constructie. Die is er verantwoordelijk voor dat de hondenfietskar heel snel en gemakkelijk in elkaar te zetten is, dat hij super licht rijdt en ook te gebruiken is als hondenbench. De mand van de kar is ruim genoeg en de constructie zorgt voor voldoende frisse lucht voor de hond. Een praktische toepassing die echt waardevol is, is het regenscherm dat over de hondenfietskar kan worden getrokken. Dat er voor de eigenaar wel wat meer opbergvakjes zouden kunnen worden gemaakt geven we als advies aan de fabrikant mee. Je moet echter niet vergeten dat de DoggyRide Original kan worden uitgerust met een bagagerek op het dak.

Wat ons betreft scoort de DoggyRide Original echter vooral met de innovaties in en rond het ontwerp van deze klassieker. Vooral de adapter, die ervoor zorgt dat je deze hondenfietskar achter een elektrische fiets kunt hangen, is baanbrekend. Die zorgt ervoor dat de DoggyRide Original nog vele jaren een product is waar de concurrentie met ontzag naar kijkt. Dat de prijs van deze DoggyRide Original wat aan de hoge kant is maakt niet zoveel uit. Want dat extra geld wordt gebruikt voor kwalitatief betere materialen, die ervoor zorgen dat je jarenlang plezier hebt van de DoggyRide Original.