DoggyRide Mini kopen, reviews en aanbiedingen

Wil je meer leren over de DoggyRide Mini? Dan is het goed om deze review eens door te nemen. De hondenfietskar die voor kleine honden bedoeld is, krijgt veel positieve reviews. Is de kar ook echt van zulke hoge kwaliteit? DoggyRide is een fabrikant die zich wel richt op goede producten. Vaak tegen een wat hogere prijs. Daar wordt ook rekening mee gehouden in de beoordeling. Een hogere prijs schept immers verwachtingen. Deze review is gericht op kwaliteit, comfort en gebruikservaringen van deze hondenfietskar. Je weet direct of hij geschikt is voor jouw honden of het in je budget past.
DoggyRide Mini

Bekijk de dagprijs

Reviews van de DoggyRide Mini

De DoggyRide Mini is de hondenfietskar die je kiest wanneer je een kleinere hond hebt. De Mini heeft wel een stevige prijs wanneer je dit vergelijkt met andere hondenbuggy’s die wat kleiner van stuk zijn. Het is dus interessant om te zien wat de Mini allemaal met zich meebrengt wanneer je daar deze prijs voor betaalt. We lopen de punten stap voor stap eens langs.

Specificaties van de DoggyRide Mini

Zoals gezegd is dit model vooral te gebruiken voor kleinere honden. Dat is ook goed terug te zien wanneer je naar de specificaties van de DoggyRide Mini kijkt. Het maximale draaggewicht is bijvoorbeeld 25 kilo. Al is hier wel wat verwarring over. Sommige verkopers menen dat het 30 kilo is, maar dit is niet wat op de verpakking staat. De afmetingen zijn 56x38x48 centimeter. Voor een kleine hond is dit voldoende ruimte. Een grotere hond zal zich niet snel thuis voelen in deze bak. Gelukkig is er wel een alternatief voor grotere honden bij DoggyRide te vinden. Er zijn ook hondenkarren die tot wel 50 kilo draaggewicht aankunnen.

Wanneer je twijfelt over wat geschikt is voor jouw hond, dan kan je dit gewoon achterhalen door te meten en te wegen. Het is wel belangrijk om dit wat ruim te nemen. Je wilt namelijk niet precies op 25 kilo uitkomen en dan de Mini nemen. Zo wil je er zeker van zijn dat je hond lekker de ruimte heeft in de bak. Je hond mag ook wel wat comfort ervaren. Zo is ook te voorkomen dat de bak te snel slijt doordat de hond er eigenlijk niet goed in past.

Wat ook opvalt aan deze hondenfietskar is het formaat van de banden. Die zijn 12 inch. Dat lijkt relatief groot, maar is voor een hondenfietskar eigenlijk best klein. Dat neemt niet weg dat de kar wel goed stabiel blijft. Er is gemakkelijk mee te rijden, ook al zijn de banden wat kleiner dan normaal gesproken gewenst is. Het kleine formaat heeft namelijk ook zo zijn voordelen. Zo is de kar gemakkelijker op te bergen. Dat komt doordat de wielen eraf te halen zijn en de kar is in te klappen.

Het formaat brengt nog meer grote voordelen mee. Zo is deze kar lekker licht van gewicht. De DoggyRide Mini weegt zelf namelijk maar 9,5 kilo en is daarmee lichter dan alle andere hondenfietskarren van Nederland. Dat gewicht en het feit dat de kar in te klappen is, maken het gemakkelijk om ermee op stap te gaan. Je neemt hem zo mee in de auto. Ook is de kar veel gemakkelijker op te bergen.

Bekijk de dagprijs

 • Afmetingen: Afmeting: 58 x 38 x 55 cm
 • Wielmaat: 12,5 inch
 • Breedte: 38 cm
 • Hoogte: 55 cm
 • Afmetingen inclusief verpakking: 64 x 54 x 24 cm (lxbxh)
 • Maximaal belastbaar gewicht: 25 kg
 • Type fietskar: Hondenfietskar
 • Gewicht: 1 kg
 • Materiaal: Aluminium

Het comfort van de DoggyRide Mini

De DoggyRide Mini past precies in de traditie van de modellen van deze fabrikant en biedt dus een hoop comfort aan zowel de hond als aan jou. Er zit wel veel gaas op de kar in de hoes. Dat is ook belangrijk, want zo kan je de hond ook voldoende ventilatie bieden. Wanneer het in een kar benauwd zou zijn, dan beleeft de hond daar natuurlijk geen plezier aan. Je kan de hond ook veilig aanlijnen in de kar. Daardoor springt hij er niet uit. Er is aan de voorzijde een scherm tegen regen en stof gemonteerd.

De DoggyRide Mini biedt ook comfort aan jou, bijvoorbeeld door de duwstang. Voor €20,- is ook een wandelset te kopen. Zo kan je van de fietskar ook een buggy maken. Wanneer je de fietskar al een tijdje gebruikt zonder stang, dan kan je die ook gewoon los kopen. Dit is wel wat duurder dan wanneer je de complete set in één keer koopt. Wanneer je niet alleen graag fietst met je hond, maar ook graag wandelt, dan kan dit weleens zijn wat je zoekt. Ook voor oude of gekwetste honden is een buggy fijn. Zo kan je dan toch lekker samen wandelen.

Alle voordelen van de Doggy Ride hondenfietskar mini

 • Lage instap zorgt voor een makkelijke toegang
 • Door de dak opening kan de hond lekker rond kijken en comfortabel zitten
 • De wandelwagen laat zich makkelijk omzetten tot een fietskar met aanvullend fiets set
 • De cabine kan ook als bench worden gebruikt
 • Praktische quick-release wielen
 • Opberg vlak en waterfles houder
 • Eenvoudig op te vouwen en op te bergen
 • Stevig metalen frame
 • Makkelijk op te vouwen en op te bergen
 • Voldoet aan of overtreft de ASTM veiligheidsstandaarden

Klantervaringen met de DoggyRide Mini

De beoordelingen die je op de verschillende forums en webwinkels kunt vinden, zijn over het algemeen flink positief. Zo zie je dat alle gebruikers tevreden zijn over het rijden met de DoggyRide Mini. Het valt op dat vooral de rijervaring geprezen wordt. Ook het comfort van de kar en het gemak om deze mee te nemen worden vaak genoemd als sterke punten. Het is goed om te weten dat ook vaak gezegd wordt door gebruikers dat ze fietskar goed stabiel vinden. Dit is belangrijk, want je wilt wel veilig met je hond op pad op de fiets. Ook het gemak in gebruik wordt geroemd. De kar is ook gemakkelijk op onverharde wegen gebruikt worden.

Gerelateerd: Doggyride koppeling adapter kopen – bevestigen aan fiets

Conclusie over de DoggyRide Mini

De DoggyRide Mini is een model dat bekendstaat om de hoge kwaliteit. Het is op alle vlakken te zien. Ook het comfort is in ieder geval goed op orde. Het is wel zo dat je deze kar alleen kan gebruiken voor de kleinere honden. Met een grotere hond ben je echt beter af met een grotere fietskar. De klantervaring is eigenlijk uitsluitend positief onder alle gebruikers. Er zitten ook veel goede extra’s op waardoor de kar ook multifunctioneel te gebruiken is. Het is wel wat duurder om deze kar te kiezen. Je kunt dan dus misschien beter een ander model kiezen wanneer je een kleiner budget hebt. Daar zijn voldoende opties voor te vinden.

Daar is dan ook direct de belangrijke keerzijde van de Mini in te vinden. De prijs is hoog. Aan de andere kant is de verhouding tussen prijs en kwaliteit dan juist wel weer heel gunstig. Je krijgt een luxe hondenfietskar die ook nog eens lang mee kan gaan. Wanneer je er toch niet zeker van bent dat de DoggyRide Mini voor jou het juiste model is, kijk dan ook eens naar de andere modellen van deze fabrikant. Die zijn vaak ook beter geschikt voor de grotere honden.

Bekijk de dagprijs

Extra tips voor DoggyRide Mini gebruikers

Je kunt aan de hand van deze extra tips nog beter met de DoggyRide Mini omgaan. Zo is het bijvoorbeeld slim om eerst je hond helemaal op te meten en te wegen. Zo weet je zeker of de hond het comfortabel heeft in de Mini. Met afmetingen van 56x38x48 centimeter weet je precies wat voor honden hierin kunnen. Zo kan je dus gemakkelijker bepalen of je hond er wel goed in past. Het is ook altijd slim om je hond goed aan te lijnen in de kar. Zo voorkom je dat hij eruit springt. Zeker als het druk is, is dit een slimme zet. Kijk ook even de reviews en instructievideo’s online. Zo weet je alles van de kar en wat je ervan mag verwachten. Dit zorgt alleen maar voor meer plezier in het gebruik.