Hondenfietskar XXL kopen – De beste modellen voor grote honden

Grote honden zijn prachtig, maar het is vaak moeilijk om een geschikte fietskar voor XXL-honden te vinden.

Als u op zoek bent naar een XXL Hondenfietskar in 2022, dan bent u bij mijn koopgids aan het juiste adres.

Ik heb meer dan 26 uur onderzoek gedaan en ben tot vijf hoogwaardige producten gekomen die volgens mij de beste op de markt zijn.

In mijn overzicht kunt u alle feiten over elk product zien en een model uitzoeken dat bij u en uw hond past.
Hondenfietskar XXL
De testwinnaar die mij volledig heeft overtuigd is de Klarfit Husky Vario 2-in-1.

Aangezien honden echter verschillende verhoudingen en voorkeuren hebben, kan het zijn dat een van de andere vier modellen veel beter bij uw viervoeter past.

Ik ben benieuwd welk product u kiest en hoop dat mijn artikel u kan helpen bij uw besluitvormingsproces.

De favorieten van mijn hondentrailer:

 • Klarfit Husky Vario 2-in-1 (testwinnaar & beste prijs-kwaliteitverhouding).
 • Duramaxx King Rex (Prijswinnaar – Aanhangwagen van goede kwaliteit)
 • Karlie Doggy Liner Paris (Beste merk aanhanger tot 40Kg)
 • PetEGO Comfort Wagon L (Aanhangwagen van topkwaliteit voor honden tot 70Kg)

Product test: Hondenfietskar XXL

Klarfit Husky Vario 2-In-1 hondenaanhangwagen & hondenbuggy

Klarfit Husky Vario 2-In-1
Met een maximale belasting van 40 kilogram en een ruime laadruimte is de fietskar van Klarfit zeer geschikt voor (middel)grote honden. Montage duurt ongeveer 10 minuten voor niet-professionals.

Bekijk de dagprijs

Dankzij de zachte vering van de trailer kunnen de honden volop genieten van de rit en worden ze zelfs op hobbelige, oneffen wegen niet geschokt.

De kunststof vloer van de aanhangwagen is antislip en gemakkelijk schoon te maken. Gewoon uitvegen of afspoelen met een waterslang en uw fietskar glanst weer als nieuw. Waarschuwingswimpels, diverse reflectoren en een geïntegreerd veiligheidsharnas zorgen voor de veiligheid van uw viervoeter tijdens de rit.

De fietskar kan ook in een handomdraai worden omgebouwd tot een hondenbuggy om te joggen. Zo’n buggy is vergelijkbaar met een kinderwagen voor honden, die je gewoon voor je uit kunt duwen terwijl je rent.

Om hem op te bergen, kunt u de achterwielen met behulp van een hendel verwijderen en hem opklappen. Zo neem je heel weinig ruimte in.

Mijn uitvoerig testverslag van de Klarfit Husky Vario hondenaanhangwagen vindt u hier.

Voordelen

 • De trailer is geveerd.
 • Hij is zeer gemakkelijk te monteren en te demonteren.
 • De aanhanger kan omgebouwd worden om te joggen.
 • Het materiaal is zeer gemakkelijk schoon te maken.

Nadelen

 • De kwaliteit van de materialen en de afwerking wordt door sommige klanten bekritiseerd.

Duramaxx King Rex – Fietskar voor honden tot 40 kg

Duramaxx King Rex
De Duramaxx King Rex fietskar is geschikt voor honden tot 40 kilogram. Met een binneninhoud van 250 liter biedt hij ook voldoende plaats voor grote honden.

Bekijk de dagprijs

Het materiaal is verstevigd, zodat de aanhangwagen ook zware gewichten goed kan dragen. De anti-slip kunststof vloer voorkomt dat uw hond in de transportbox rondgeslingerd wordt bij scherpe bochten of abrupt remmen in noodgevallen. Extra veiligheid wordt geboden door een harnas dat al aan het interieur is bevestigd. Dit harnas vervult dezelfde functie als gordels in de auto en is dus een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid van uw viervoeter te garanderen.

Het wordt al wat laat en het wordt al donker als je nog op je fiets zit? Geen probleem, want de Duramaxx aanhangwagen wordt ook geleverd met waarschuwingswimpels die aan een 1,45 meter hoge paal kunnen worden bevestigd. Hierdoor ben je van veraf zichtbaar. In het donker zijn de reflectoren aan de voor- en achterkant en de spaken ook erg praktisch.

Voor een aangename rit heeft de fietskar voor grote honden twee afsluitbare vliegengaasschermen die een goede luchtcirculatie en bescherming tegen wind en regen mogelijk maken.

Mijn eerste gedachte bij fietskarren voor honden is: Een leuk ding, maar waar moet ik dat ding laten als ik het niet nodig heb? Ik heb niet veel bergruimte, dus telkens als ik iets koop, moet ik twee keer nadenken of er echt wel plaats is voor het product. Met de Duramaxx aanhangwagen is dat geen probleem, omdat de wielen kunnen worden verwijderd en de dissel kan worden neergeklapt. Dit betekent dat de aanhangwagen plat kan worden opgevouwen en geen ruimte in beslag neemt.

Voordelen

 • De trailer is geschikt voor honden tot 40 kilogram.
 • De veiligheid van uw hond is verzekerd.
 • De aanhanger kan plat worden opgevouwen voor eenvoudige opslag.
 • Afsluitbare vliegenhorren bieden maximale flexibiliteit in alle weersomstandigheden.

Nadelen

 • Het materiaal scheurt vrij snel.
 • Er is niet genoeg ruimte voor zeer grote en zware honden.

Trixie fietskar

comfort trixie hondenfietskar
Deze polyester fietskar is geschikt voor honden tot 19 kilogram. Het stevige metalen frame geeft de aanhangwagen zijn vorm.

Bekijk de dagprijs

De wielen kunnen snel worden bevestigd en verwijderd met behulp van een snelkoppelingssysteem en hoeven volgens de fabrikant niet extra te worden vastgezet. Dit is vooral belangrijk als u de fietskar voor grote honden op een plaatsbesparende manier wilt opbergen.

De honden trailer heeft een voor ingang en een achteringang. Aan alle zijden zijn netten bevestigd om een goede ventilatie in de aanhangwagen te waarborgen. De voorkant en de bovenkant kunnen worden afgedekt met een dekzeil om uw huisdier te beschermen tegen regen en wind.

De aanhangwagen heeft diverse reflectoren en reflecterende strepen op het materiaal, zodat u ook bij schemering of in het donker veilig op weg kunt. Dit betekent dat u flexibel kunt zijn op uw fietstochten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of u wel voor zonsondergang thuis bent.

Mijn gedetailleerd testverslag van de Trixie-trailer vindt u hier.

Voordelen

 • De trailer is goed geventileerd.
 • De reflectoren zorgen voor veiligheid, zelfs in het donker.

Nadelen

 • De aanhangwagen is niet geschikt voor honden van meer dan 19 kg.
 • Het materiaal scheurt vrij snel.

Karlie Doggy Liner Paris De Luxe Teflon – Aanhangwagen Voor Honden Tot 40 Kg

Karlie Doggy Liner Paris De Luxe Teflon
De Karlie Doggy Liner Paris De Luxe Teflon is een goede keuze voor grote en zware honden. U kunt tot 50 kilo in de aanhanger laden.

Bekijk de dagprijs

De aanhangwagen is uitgerust met stevige aluminium wielen. Extra vering zorgt voor een aangename rit. Hierdoor ligt de aanhangwagen veel stabieler op de weg, wat u tijdens het rijden zult merken. Vooral op hobbelige wegen heb je minder kracht nodig bij het trappen met de geveerde aanhanger. Uw hond zal ook dol zijn op de vering, want die schudt hem niet tijdens de rit. Als u een hond heeft met een gevoelige maag die snel ziek wordt op hobbelige ritten, is vering de oplossing.

Indien nodig kan de fietskar worden aangeschaft met een optionele joggerfunctie. Na een korte ombouw kunt u uw trouwe viervoeter tijdens het joggen in de aanhanger voortduwen.

De toegang tot de aanhangwagen bevindt zich aan de voorkant, die standaard met een net is afgedekt, maar ook volledig kan worden gesloten in geval van regen of wind. Het inzetstuk van gaas aan de bovenkant wordt met klittenband vastgemaakt. Als u wilt, kunt u de trailer ook als cabriolet gebruiken, waarbij uw hond uit de bovenkant van de trailer kijkt. Zorg er echter voor dat uw huisdier goed is aangelijnd en niet uit de aanhanger kan springen en zich verwonden.

Voordelen

 • De trailer is geschikt voor honden tot 50 kilogram.
 • Een cabrioletversie is mogelijk.
 • De joggerfunctie kan als optie worden gekozen.

Nadelen

 • De aanhangwagen is relatief duur.
 • Het klittenband aan de bovenkant kan slimme honden doen weglopen, dus moeten de honden aangelijnd zijn.

PetEGO Comfort Wagon L – Hondenfietskar Tot 70 kg

PetEGO Comfort Wagon L
De PetEgo Comfort fietskar is een van de weinige hondenkarren die ontworpen zijn voor een gewicht tot 70 kilogram. Daardoor is hij geschikt voor het vervoer van zeer grote en zware honden, maar ook voor twee kleine tot middelgrote honden.

Bekijk de dagprijs

Dankzij de stabiele constructie van aluminium is de aanhanger relatief licht met een tarragewicht van 12,5 kilogram, wat u zal helpen tijdens de reis. De goede vering zorgt voor een comfortabele positie op de weg, zodat de trailer niet zo snel slingert en uw hond comfortabel zit zonder bij elke hobbel in de trailer te worden geslingerd.

In- en uitstappen kan zowel langs voor als langs achter. Indien nodig kunt u de netten aan de zijkanten slechts half openen, zodat uw hond tijdens de reis zijn kop kan uitsteken. Het is zeer belangrijk dat uw huisdier goed is aangelijnd, zodat hij niet uit de aanhanger springt.

Mijn uitgebreid testverslag van de Petego Comfort Wagon vindt u hier.

Voordelen

 • De fietskar kan tot 70 kilogram worden belast.
 • Montage is snel en eenvoudig.
 • De aanhanger is relatief licht.
 • De vering zorgt voor een aangename rit – voor twee en viervoetige vrienden.

Nadelen

 • De aanhangwagen wordt geleverd zonder regenhoes.

Koopgids: XXL hondenfietskar

Wat zijn de voor- en nadelen van een XXL-hondenkar voor de fiets?

Als u een grote hond hebt en hem regelmatig mee wilt nemen op fietstochten, zult u al snel merken dat de meeste standaardmodellen veel te klein zijn. Opdat uw hond zich niet in de cabine hoeft te wringen en zich niet ongemakkelijk voelt, moet u op zoek gaan naar een XXL hondenaanhangwagen die uw huisdier voldoende ruimte biedt. Alleen zo bent u er zeker van dat uw trouwe viervoeter van de uitstapjes geniet en de volgende keer graag weer meegaat.

Vanwege hun afmetingen en grotere stabiliteit zijn XXL-hondenkarren meestal (aanzienlijk) duurder dan fietskarren van standaardafmetingen. Ze hebben ook meer ruimte nodig voor opslag.

Een kleine tip: Als u een aanhangwagen koopt, zorg er dan voor dat hij opvouwbaar is, dan kunt u gemakkelijk het ruimteprobleem vermijden.

Waar moet je op letten als je iets koopt?

Maat

De juiste maat is cruciaal voor het welzijn van uw hond. Hij moet rechtop kunnen staan, languit kunnen liggen en zich in de drager kunnen omdraaien. U kunt de optimale grootte gemakkelijk berekenen met de juiste formules.

Maximale belasting

De maximale belasting is erg belangrijk, want de grootte alleen zegt niets over het gewicht van uw hond. De standaardmodellen zijn vaak alleen geschikt voor dieren die minder dan 20 kilo wegen – dit is meestal niet voldoende voor grote honden.

Zelfs als een hanger op maat is, moet u niet het risico nemen hem te overbelasten. In het ergste geval is het materiaal niet bestand tegen het gewicht van uw hond en scheurt het tijdens de reis. De wegligging kan ook ernstig worden aangetast door overbelading. Hoe dan ook, de veiligheid van uw hond loopt gevaar als u hem vervoert in een aanhangwagen met een te laag laadgewicht en het is het risico beslist niet waard.

Materiaal

Het materiaal van een fietskar moet scheurvast zijn, zodat het niet scheurt, zelfs niet als speelse honden in de stof bijten. Vooral puppy’s of temperamentvolle honden spelen graag met de stof, vooral als ze zich tijdens de rit vervelen.

Wielen

Zorg ervoor dat de wielen van de fietskar met lucht gevuld zijn. Dit dempt grote hobbels een beetje en de aanhanger ligt soepeler op de weg.

Zorg er bij de montage van de aanhangwagen voor dat de wielen zo strak mogelijk zijn gemonteerd, zodat tijdens de rit niets kan losraken.

Vering

Iedereen die ooit in een oude auto zonder vering heeft gezeten, weet hoe onaangenaam dat is. Elke hobbel wordt direct in het interieur overgebracht, je wordt heen en weer geslingerd. Wij als mensen kunnen deze bewegingen tenminste classificeren en weten dat er niets gebeurt. Het is een ander verhaal met honden. Ze begrijpen niet waarom het stuitert en wiebelt en raken misschien in paniek. Bovendien kan uw viervoeter zulke slechte herinneringen hebben aan de fietskar dat hij er de volgende keer niet meer op wil.

Daarom moet u er bij de aanschaf van een hondentrailer voor op de fiets op letten dat de trailer een goede vering heeft. Dit compenseert oneffenheden en zorgt voor een meer ontspannen rit – zowel voor u als voor uw hond.

Jogger functie en auto box

Fietskarren kunnen in de meeste gevallen op verschillende manieren worden gebruikt en zijn dus echte allrounders. Veel modellen kunnen in een paar stappen worden omgebouwd tot een hondenbuggy, die u tijdens het joggen als een kinderwagen voor u uit kunt duwen. Op deze manier is uw hond altijd bij u.

Bovendien kunnen sommige aanhangwagenaanbouwdelen ook als autoboxen worden gebruikt. Dit opent ontelbare mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaan en daar gaan fietsen – allemaal met één en hetzelfde product.

Koppeling

De trekhaak is belangrijk om uw fiets aan de aanhangwagen te koppelen. De dissel van de aanhangwagen is bevestigd aan de naaf van het linker achterwiel van de fiets. Zorg ervoor dat er een veiligheidstouw is bevestigd om te voorkomen dat de hanger losraakt of uw hond eruit valt tijdens de rit.

Conclusie: XXL hondenfietskar

De testwinnaar onder de grote hondenboxen is de PetEGO Comfort Wagon L. Deze stevige fietskar is licht en kan toch zeer grote en zware honden tot 70 kilogram vervoeren. De vering en de royale netinzetten aan de zijkanten van de wagon zorgen voor optimaal rijcomfort. De PetEGO Comfort Wagon L heeft alles wat u maar kunt wensen in een XXL-fietskar voor zeer grote honden.