Klarfit Husky Hondenfietskar kopen en Test 2023

Een hondenfietskar is praktisch in vele situaties. Vooral 2-in-1 modellen zijn zeer veelzijdig en geschikt voor een breed scala van activiteiten. Zonder twijfel is de Klarfit Husky hondentrailer een van de topproducten op dit gebied.

Naast hondenkarren produceert het merk Klarfit ook fietskarren voor kinderen en ladingen en verkoopt het nu ook diverse sportuitrustingen. U vindt het merk vooral in talrijke online winkels, want internet is het belangrijkste distributiekanaal van Klarfit.
Klarfit Husky Hondenfietskar

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Dankzij een afneembaar voorwiel kan hij zowel voor fietsen als voor wandelen en joggen worden gebruikt.
 • De lichtgewicht constructie is zeer comfortabel, zodat u de aanhanger nauwelijks zult voelen.
 • De hondentrailer biedt veel ruimte en is geschikt voor een lading tot 40 kg.
 • De hoogwaardige vering garandeert een aangename rit zonder onaangename schokken.

Nadelen

 • De hondenkar heeft geen rem.
 • Sommige klanten melden instabiliteit en materiële tekortkomingen.

Bekijk de dagprijs

Koopadvies

Waar is een hondenkar belangrijk voor?

Klarfit Husky Hondenkar 2-in-1
Een hondenkar is nuttig voor verschillende situaties. Als u bijvoorbeeld een oude hond hebt of een zeer jonge of kleine hond die niet ver kan lopen, kunt u uw viervoeter overal mee naartoe nemen met behulp van de hondentrailer.

Als u een kleine hond hebt, raad ik u aan mijn testverslag over de beste hondenaanhangwagens voor kleine honden te lezen.

Zo kan hij bij elk avontuur bij je zijn, maar hoeft hij zich toch niet over te spannen. De hondenkar is ook ideaal voor zieke honden die (tijdelijk) niet kunnen of mogen lopen.

Als u graag lange afstanden wandelt of fietst, is de hondenkar ook een mooie manier om gezonde honden in de tussentijd te laten rusten en ontspannen.

Uiteindelijk is de trailer ook een opluchting voor jou. U hoeft geen langere uitstapjes te missen omdat u uw hond niet alleen wilt laten. En u hoeft geen lange pauzes te nemen zodat uw hond op adem kan komen.

Wat zijn de criteria voor een goede hondentrailer?

Bij de aanschaf van een hondentrailer moet u rekening houden met de volgende punten:

 • Stabiliteit
 • Hoogwaardige afwerking en materialen
 • De juiste maat
 • Goede vering
 • Laag tarragewicht
 • Eenvoudige bediening
 • Goede luchtcirculatie
 • Uitzicht voor uw hond
 • Ombouwbaar van fietskar naar loopkar

Kenmerken en voordelen van het product

2-In-1 hondenaanhangwagen

Klarfit Husky waterbestendig
De Klarfit Husky hondentrailer is een 2-in-1 product. Dit betekent dat de hondenkar geschikt is voor zowel fietsen als wandelen.

Met het afneembare voorwiel kunt u in een handomdraai ombouwen. De fietskar zonder voorwiel wordt aan de fiets bevestigd en kan comfortabel worden voortgetrokken. Als u de aanhangwagen wilt gebruiken om te wandelen of te joggen, bevestigt u het voorwiel en kunt u de aanhangwagen gewoon voor u uit duwen. De kinderwagen is ook geschikt voor inline skaten.

De mogelijkheid om de kinderwagen op elk moment snel te kunnen verschonen is erg praktisch als u een actief persoon bent en in uw vrije tijd graag diverse sporten met uw hond beoefent.

Bekijk de dagprijs

Genoeg ruimte.

Klarfit Husky accessoires
Het ruime interieur, met een inhoud van ongeveer 240 liter, is comfortabel groot voor kleine en middelgrote honden. Het is belangrijk dat uw hond op elk moment kan gaan liggen, zitten en zich omdraaien zonder door de zijwanden te worden geklemd.

Met een draagvermogen van maximaal 40 kilogram is de trolley niet ontworpen voor zeer grote honden.

De grote ruimte maakt je ook heel flexibel. U kunt bijvoorbeeld tijdens wandelingen met uw hond boodschappen doen en deze gewoon in de hondenkar opbergen.

Als u op zoek bent naar een grote fietskar voor honden, kijk dan eens naar mijn gids over XXL hondenfietskarren.

Ophanging/vering

Klarfit Husky wandelwagen
Om uw vierbenige lieveling een aangename en probleemloze rit te bezorgen, is de hondenaanhangwagen van Klarfit uitgerust met een hoogwaardige vering. De SoftRide-vering dempt oneffenheden in de grond goed en beschermt zo de gewrichten van uw hond.

Een dergelijke ophanging is een absolute must, vooral voor honden met gewrichtsproblemen en chronische pijn. Maar zelfs voor gezonde honden kan het snel ongemakkelijk worden zonder ophanging. Want dan veroorzaken de trillingen van elke hobbel een onaangenaam of zelfs pijnlijk gevoel.

Het resultaat is vaak dat de hond niet meer in de hondentrailer wil of er maar krampachtig in zit zonder zich te ontspannen. Geen van beide is het doel van een hondentrailer. Daarom moet u veel belang hechten aan een zachte, goed functionerende ophanging.

Gewicht

Klarfit Husky opvouwen
Door zijn relatief lage gewicht kan de Klarfit Husky hondentrailer ook door kleine en lichte personen zonder problemen geduwd worden.

Het lage gewicht is ook merkbaar op de fiets en u hoeft zich niet zo in te spannen om de aanhanger te verplaatsen.

De Trixie hondenkar heeft ook een laag gewicht en kan plaatsbesparend worden opgeborgen.

Luchtcirculatie

De trolley is rondom voorzien van netten voor een optimale luchtcirculatie. Tegelijkertijd kan uw hond zijn hele omgeving observeren.

De netten zijn regenafstotend, zodat uw hond beschermd is tegen de weersomstandigheden. Bij zeer slecht weer kan een extra regenhoes worden gebruikt om uw viervoetige lieveling droog te houden.

Opbergmogelijkheden

Als u de hondenkar niet nodig heeft of hem mee wilt nemen op vakantie, kan hij in een paar eenvoudige stappen worden opgevouwen. De achterwielen kunnen snel worden verwijderd met behulp van de duwhendelblokkering. U kunt de aanhanger dan plat vouwen.

In deze vorm neemt de aanhangwagen zeer weinig ruimte in beslag en kan hij gemakkelijk in de bagageruimte worden opgeborgen naast andere bagage.

Bekijk de dagprijs

Beoordelingen van klanten

Klarfit Husky 2 in 1
De beoordelingen van de klanten zijn overwegend positief, wat duidelijk blijkt uit de gemiddelde beoordeling van 4,3 op 5 punten uit meer dan 300 beoordelingen op bol.com.

De stabiliteit en de goede rijervaring worden keer op keer benadrukt. Een klant meldt bijvoorbeeld: “Mijn hond heeft de wandelwagen vanaf de eerste seconde heel goed geaccepteerd”. Deze ervaring wordt ook gedeeld door vele andere tevreden gebruikers.

Het opzetten, het ombouwen van fietskar naar hondenwandelwagen en het opvouwen van de wandelwagen voor transport zijn ook gemakkelijk te doen. Dus je bent altijd flexibel.

De prijs-prestatieverhouding wordt door de meeste klanten als goed beschouwd. De Klarfit Husky hondentrailer vervult zijn doel goed, maar het is ook geen 700 euro aankoop.

Er zijn echter ook enkele punten van kritiek. “Je moet alleen oppassen dat het karretje niet omvalt als de hond te ver achterin gaat zitten. Een parkeerrem zou fijn zijn. De ietwat wiebelige bodemplaat levert ook minpunten op. Een dikker (orthopedisch) kussen zou veel praktischer en comfortabeler zijn voor de viervoeter.

Het stijve voorwiel zorgt voor een slechte manoeuvreerbaarheid bij het duwen. Met een beetje handigheid kan het stuurwiel echter worden vervangen door een 360 graden draaiende versie, wat de rijervaring aanzienlijk verbetert.

Over het algemeen zijn de meeste klanten zeer tevreden met de Klarfit Husky hondentrailer. Kleine verbeteringen zoals een rem, een dikker remblok en een beweegbaar voorwiel zijn echter zeker wenselijk.

Conclusie: Klarfit Husky Vario 2-In-1 hondenaanhangwagen in de test

De Klarfit Husky hondentrailer is een van de top 2-in-1 producten in zijn categorie. De flexibiliteit in gebruik – als fietskar of als trolley om te duwen – maakt de hondenkar geschikt voor vele vrijetijdsactiviteiten. Zo kan uw hond op elk moment bij u komen en hoeft hij niet alleen thuis te blijven.

De hondenkar is vooral praktisch voor oude of zeer jonge honden. Maar ook gewonde viervoeters en zeer kleine dieren profiteren van de trailer. Voor lange afstanden is de trailer ook een prima manier voor gezonde honden om uit te rusten zonder pauzes te hoeven nemen.

Als u de Klarfit Husky hondentrailer zelf wilt zien, kunt u gewoon naar bol.com gaan:

Bekijk de dagprijs