Beste hondenfietskarren voor kleine honden kopen, review en aanbiedingen

Op zoek naar een fietskar voor uw kleine hond in 2022?

Dan ben ik blij dat je mijn pagina gevonden hebt.

Hier stel ik de top vijf voor en leg ik uit waarom ik deze modellen zo goed vind.

Om u een zo volledig mogelijk overzicht te geven, heb ik meer dan 7 uur onderzoek gedaan en talrijke productbesprekingen van vorige klanten gelezen.

Het resultaat was dat vijf producten zich bijzonder sterk van de concurrentie onderscheidden. Mijn absolute favoriet is de Klarfit Husky Race fietskar & hondenbuggy, een 2-in-1 oplossing. Maar de andere modellen zijn ook erg goed en het aanbevelen waard.

Ik hoop dat er ook iets geschikts voor u bij zit.
hondenfietskar voor kleine honden

Mijn favoriete fietskarren voor kleine honden

 • Klarfit Husky Race fietskar (testwinnaar)
 • Pawhut Hondenfietskar (Stevige Hondenfietskar)
 • Petique Breeze Grote Honden Buggy (Stijlvolle & Veilige Honden Buggy)
 • Duramaxx King Rex Fietskar (Waar voor uw geld)
 • Trixie 12813 Fietskar (Prijswinnaar)

Producttest

Klarfit Husky Race fietskar & hondenbuggy

Klarfit Husky Race fietskar
De Husky Race fietskar en hondenbuggy is – zoals de naam al doet vermoeden – een 2-in-1 product. Naast ontspannen fietstochten kunt u hem ook als buggy voor u uit duwen, bijvoorbeeld bij het wandelen of joggen.

Bekijk de dagprijs

Het gestroomlijnde ontwerp zorgt voor een gestroomlijnd rijgedrag en daarmee voor een bijzonder energiebesparende en aangename rijervaring.

De luchtgevulde wielen zijn 16 inch en zorgen voor een soepele en snelle rit. Kleine oneffenheden worden door de banden geabsorbeerd en gecompenseerd, zodat uw viervoeter in de auto niet wordt geschokt.

Dankzij het Smart Space Concept heeft uw hond veel ruimte in de laadruimte van 282 liter. De trailer is ontworpen voor honden tot 40 kg en is dus ideaal voor kleine en middelgrote honden.

Het gepoedercoate, stevige stalen frame en de 600D Oxford stof zorgen voor een hoge mate van veiligheid. De extra versterking van de begeleider is ook geruststellend.

Voordelen

 • Dit is een 2-in-1 product.
 • Een aangename rijervaring is verzekerd.
 • Uw hond heeft alle ruimte en is veilig.
 • De met lucht gevulde banden vangen kleine oneffenheden op.

Nadelen

 • Sommige klanten melden een onaangename geur en defecten in het materiaal na een korte gebruiksperiode.

Pawhut hondentrailer

Pawhut D00-051 2 In 1
Het tweede product dat ik u wil voorstellen komt van de firma Pawhut. Het is een hondenfietskar die bestaat uit een stevige stalen buisconstructie.

Bekijk de dagprijs

De dikke oxford stof is scheurvast en beschermt uw viervoeter tegen de weersomstandigheden. Of het nu regent, waait of UV-straling heeft – uw hond merkt er niets van in zijn trailer.

De luchtbanden zijn aangenaam geveerd en maken de ritten in de aanhangwagen dus zeer comfortabel. Zo kunt u zonder problemen oude, zwakke, zieke of zeer kleine of jonge dieren vervoeren en hoeft u ze niet alleen thuis te laten. Op die manier draagt de Pawhut hondentrailer bij tot de verbetering van de levenskwaliteit.

De gemakkelijk toegankelijke ritssluiting kan gemakkelijk met één hand worden bediend. Een deur aan de voorkant en een aan de achterkant bieden flexibiliteit en vergemakkelijken de acclimatisatie.

U kunt mijn volledige review van de Pawhut hondentrailer hier lezen.

Voordelen

 • De hondenkar is gemaakt van een stevige stalen buisconstructie.
 • De oxford stof is sterk en weerbestendig.
 • De verende luchtbanden maken de rit zeer comfortabel.
 • Er zijn twee ingangen.

Nadelen

 • Soms is er kritiek op de kwaliteit van het materiaal en de afwerking.

Petique Breeze Grote Honden Buggy

Petique Breeze
De Petique Breeze hondenbuggy is geen fietskar. De buggy is eigenlijk ontworpen om geduwd te worden. Hij heeft drie wielen en lijkt bijna op een kinderwagen.

Bekijk de dagprijs

Het gepatenteerde zitkussen is uiterst comfortabel. Het is ook mogelijk om een plasmat voor puppy’s of incontinente honden in de buggy te plaatsen. Dit maakt het latere schoonmaken veel gemakkelijker.

De buggy is gemakkelijk te besturen en kan worden opgevouwen indien nodig. Het grote interieur biedt plaats aan honden tot 30 kg.

Voor fietstochten kunt u de bijgeleverde fietspaal aansluiten op de bijbehorende adapter en u heeft een fietskar. Dergelijke 2-in-1 producten zijn gewoon erg praktisch.

Als u op zoek bent naar meer grote fietskarren voor honden, dan raad ik u mijn gids voor XXL hondenfietskarren aan.

Voordelen

 • De hondenbuggy kan worden omgebouwd tot een fietskar.
 • Het gepatenteerde zitkussen kan indien nodig worden aangevuld met een plasmatje.
 • De besturing en wegligging zijn zeer ongecompliceerd.
 • De buggy is ontworpen voor honden tot 30 kg.

Nadelen

 • De buggy is deels erg onstabiel en wiebelig.

Duramaxx King Rex Fietskar & Hondenbuggy

Duramaxx King Rex
De volgende fietskar voor kleine honden komt van de fabrikant Duramaxx en is zeer ruim met een laadruimte met een inhoud van 250 liter en een maximum laadgewicht van 40 kg.

Bekijk de dagprijs

De aanhangwagen heeft een versterkte, antislip kunststof vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Het voorgeïnstalleerde hondentuig in de aanhangwagen zorgt voor een bijzonder hoge mate van veiligheid tijdens de reis. Ook de rood-oranje waarschuwingswimpels, de tweezijdige reflectoren en de twee spaakreflectoren zorgen voor veiligheid in het wegverkeer.

De vliegenhor kan aan de voor- en achterkant worden geopend. Dit geeft u verschillende mogelijkheden om uw hond binnen en buiten te laten. Tegelijkertijd zorgen de inzetstukken van gaas voor veel frisse lucht. Om te voorkomen dat uw hond bevriest bij slecht weer, kunt u de voorkant indien nodig afsluiten met een doorzichtig deksel.

Een ander praktisch kenmerk is dat u de aanhangwagen eenvoudig kunt opklappen wanneer u hem niet gebruikt. Om dit te doen, verwijdert u de wielen en klapt u de dissel naar beneden.

Voordelen

 • De trailer is erg ruim.
 • Er wordt gezorgd voor de veiligheid van uw viervoeter.
 • Aan beide zijden te openen vliegenhorren en een regenhoes maken fietstochten bij alle weersomstandigheden mogelijk.
 • De fietskar kan in een paar eenvoudige stappen plat worden gevouwen.

Nadelen

 • De duurzaamheid van het materiaal wordt soms bekritiseerd.

Trixie 12813 Fietskar

Trixie fietskar review
Goede kwaliteit voor de beste prijs, dat is waar de fietskar voor kleine honden van Trixie voor staat. Hij kan een gewicht tot 15 kg dragen.

Bekijk de dagprijs

Er is een voor- en een achterdeur. De voorste netinzet kan worden afgedekt met een regenhoes. Hetzelfde geldt voor het daknet.

Een korte leiband is in de aanhanger geïntegreerd. U kunt uw hond hieraan vastbinden, zodat hij zelfs bij scherpe manoeuvres niet door de aanhanger wordt geslingerd. De riem is als een veiligheidsgordel in de auto.

Reflecterende elementen zorgen ervoor dat u gezien wordt, zelfs tijdens nachtelijke tochten of bij slecht zicht.

Voordelen

 • Dit product is de prijswinnaar in mijn test.
 • Er zijn twee ingangen.
 • De vliegennetten kunnen gedeeltelijk worden afgedekt met een regenhoes.
 • De geïntegreerde korte leiband zorgt voor extra veiligheid.

Nadelen

 • De kwaliteit van de afwerking en het materiaal worden bekritiseerd.

Koopadvies – Fietskarren voor kleine honden

Kleine honden Fietskar Hond staat naast fietskar in een weiland

Deze criteria zijn belangrijk bij het kopen van een fietskar voor kleine honden

Voordat u een hondenkar voor uw fiets koopt, moet u zich eerst vertrouwd maken met dit type product en nagaan welke factoren bijzonder belangrijk zijn.

Je hebt al een eerste indruk in mijn producttest. Nu zal ik de belangrijkste criteria nog eens op een rijtje zetten.

Kwaliteit van het materiaal en vakmanschap

Dit punt zou voor elk product vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas zijn er nog steeds veel slechte producten op de markt die na korte tijd stuk gaan of zelfs een gevaar voor de veiligheid kunnen worden.

Het is immers levensgevaarlijk als de vloer van de aanhanger tijdens de rit scheurt, een wiel eraf valt of de koppeling niet op de fiets blijft zitten.

Veiligheid

De kwestie van de veiligheid is bijzonder belangrijk bij fietskarren, aangezien deze ook worden gebruikt voor dieren in het wegverkeer. Reflecterende elementen voor mistige, regenachtige dagen met slecht zicht of nachtelijke tochten zijn verplicht. Waarschuwingswimpels en dergelijke zijn ook nuttig. Het is ook heel belangrijk dat de hond op een bepaalde manier wordt vastgebonden – vergelijkbaar met veiligheidsgordels in een auto.

Op die manier kan uw hond bij een noodstop of uitwijkmanoeuvre niet in de auto worden geslingerd. Vooral als er tuigjes bij zijn, moet u ervoor zorgen dat ze goed passen. Niet elk harnas past elke hond en alleen omdat een bepaald harnas werd meegeleverd, moet je het niet gebruiken als het niet 100% past.

De Trixie hondenkar en de Blue Bird hondenkar scoren ook hoog op veiligheid.

Meerdere ingangen

Meervoudige ingangen zijn zeker geen absolute must, maar ze zijn wel erg praktisch. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen aan welke kant uw hond moet uitlaten, wat vooral op drukke wegen een voordeel is.

Maar het is vaak gemakkelijker voor de hond om aan de trailer te wennen als hij er eerst doorheen kan lopen. Zo wordt voorkomen dat claustrofobie ontstaat en leert uw huisdier dat hij zich op zijn gemak voelt in de trailer.

Vliegenhor en regenhoes

De meeste hondenkarren voor fietsen zijn tegenwoordig uitgerust met vliegengaas rondom. Deze voorkomen dat de hond uit de trailer springt, maar laten toch voldoende frisse lucht door. Tegelijkertijd kan de viervoeter alles in de gaten houden via de netten.

Wat bij sommige modellen niet in aanmerking is genomen, is dat de hond door de netten voortdurend aan de weersomstandigheden wordt blootgesteld. Of het nu gaat om felle zon, regen, sneeuw, hagel of wind – er zijn veel situaties waarin u een overkapping nodig hebt. Daarom moet het altijd bij de aankoop inbegrepen zijn.

De Klarfit Husky hondenfietskar heeft ook regenafstotende netten en een extra regenhoes.

Banden voor ophanging

Vooral fietskarren in het lage prijssegment hebben vaak geen vering. Dit kan snel ongemakkelijk worden voor uw hond, vooral als u van plan bent veel over oneffen bos- en veldpaden te reizen.

Daarom moet u, indien mogelijk, altijd een aanhangwagen met vering kiezen.

Conclusie

Ik was vooral onder de indruk van de Klarfit Husky Race fietskar & hondenbuggy. Wat mij het meest bevalt is dat het een 2-in-1 oplossing is, d.w.z. een fietskar die ook als hondenbuggy kan worden gebruikt. Dit biedt veel flexibiliteit, zodat u uw trouwe viervoeter echt overal mee naartoe kunt nemen.

Het stabiele, deels speciaal verstevigde materiaal zorgt voor een goede veiligheid. De banden zijn gevuld met lucht en kunnen daardoor kleine oneffenheden opvangen. Dit maakt de rit zeer comfortabel voor u en uw huisdier.

Het voertuig biedt extra ruimte en is daarom erg populair bij kleine en middelgrote honden.