Mogen honden sinaasappels eten

Ja. Hoewel niet alle groenten en fruit veilig zijn voor honden, zijn sinaasappels volgens dierenartsen in zeer kleine hoeveelheden prima te eten voor honden.

Zijn sinaasappels goed voor honden?

Sinaasappels zitten vol met voedingsstoffen, kalium, en wat vezels, en ze zijn natriumarm, waardoor ze een gezonde snack zijn als ze in beperkte hoeveelheden worden gegeven – misschien een of twee partjes per dag. Deze vrucht zit ook vol met vitamine C, wat het immuunsysteem van uw hond ten goede kan komen.
Mogen honden sinaasappels eten

Gevaren van sinaasappels voor honden

Hoewel sinaasappels niet giftig zijn voor honden, zijn er toch een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u ze als snack aan uw hond geeft. Ten eerste hebben sinaasappels een gematigd suikergehalte en kunnen ze een verstoord spijsverteringsstelsel veroorzaken als uw hond er te veel van eet. Als u wilt proberen uw hond een sinaasappel te geven, dan is het waarschijnlijk een goed idee om langzaam te beginnen om te zien hoe zijn maag reageert. Zorg ervoor dat u de sinaasappel schilt en vergeet niet alle pitten te verwijderen.

Stop onmiddellijk met het geven van sinaasappels aan uw hond als u ongewoon gedrag opmerkt. Zelfs als uw hond dol is op sinaasappels en geen tekenen van bijwerkingen vertoont, beperk zijn inname van sinaasappels en van alle traktaties tot niet meer dan 10 procent van zijn dagelijkse calorieën. Beperking van zijn traktatie-inname kan helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen en gewichtstoename.

Niet alle honden houden van de wrange smaak van sinaasappels. Andere honden eten alles wat je ze voorzet, dus ook het fruit en de sinaasappelschil. Sinaasappelschillen zijn niet giftig, maar ze kunnen wel vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal van uw hond, waardoor een verstopping kan ontstaan en een operatie nodig is om dit te verhelpen. Om die redenen kunt u sinaasappels het beste buiten het bereik van uw hond houden.

We krijgen veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. Vragen variëren van de voor de hand liggende (“Kunnen honden steak botten eten?“) tot de trendy (“Kunnen honden quinoa eten?“) Bekijk meer “Kunnen honden … eten” artikelen op Uitgelatenhond. om te zien welke andere voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw hond, met inbegrip van kersen, avocado’s, en uien.