Mogen honden avocado eten

Avocado’s zijn een van de meest trendy gezonde voedingsmiddelen op de markt. Ze worden aangeprezen als een voedzame en heerlijke snack voor mensen, maar hoe zit het voor onze viervoetige vrienden? Kunnen honden avocado eten? Het antwoord is ja en nee. Avocado’s bevatten persine, een schimmeldodende toxine, die bij veel dieren ernstige gezondheidsproblemen – zelfs de dood – kan veroorzaken. Volgens dierenartsen zijn honden beter bestand tegen persine dan andere dieren, maar dat betekent niet dat avocado’s 100% veilig zijn voor uw hond om te consumeren.
hond met avocado
Persine is aanwezig in de avocadovrucht, pitten, bladeren en de eigenlijke plant, dus al deze delen zijn potentieel giftig voor uw hond. De meeste persine is geconcentreerd in de bladeren, en de schil en pit van de vrucht. Het is ook aanwezig in avocado vruchtvlees in kleine hoeveelheden. Het is niet precies bekend welke hoeveelheid persine dodelijk is. In grote hoeveelheden kan het braken, diarree en schade aan het hartspierstelsel veroorzaken. Het hoge vetgehalte van avocadovruchtvlees kan bij honden leiden tot maag- en darmstoornissen en pancreatitis als ze er te veel van eten, en omdat het veel calorieën bevat, kan het ook leiden tot gewichtstoename. Een ander punt van zorg is de pit in het midden van de vrucht, die verstikking kan veroorzaken.

Honden weghouden van avocado’s

Als u regelmatig avocado’s in huis haalt, zorg er dan voor dat uw gezinsleden op de hoogte zijn van de gevaren van het voeren van avocado’s en andere menselijke voeding aan uw huisdieren. Misschien wilt u zelfs een lijst met fruit en groenten die honden wel en niet mogen hebben, op uw koelkast afdrukken. Als uw hond de neiging heeft om in het afval te gaan zitten, investeer dan in een hondveilige vuilnisbak, zodat hij er niet in kan rommelen als u niet kijkt.

We krijgen veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. De vragen variëren van voor de hand liggend (“Mogen honden vleesbotten eten?“) tot trendy (“Mogen honden quinoa eten?“). Bekijk meer “Kunnen honden … eten” artikelen om te zien welke andere voedingsmiddelen, zoals kersen, druiven en uien, schadelijk kunnen zijn voor uw hond.