Mogen honden aardappelen eten?

De nederige aardappel – de ingrediënten van frieten, hash browns, tater tots, en vele andere essentiële comfort voedsel. Wanneer ze op een gezonde manier worden bereid, zijn witte aardappelen een voedzaam voedingsmiddel voor mensen, maar kunnen honden aardappelen eten? Het antwoord is: dat hangt ervan af. Ze bevatten vitamine C, vitamine B6, ijzer, magnesium en vele andere voedingsstoffen die honden nodig hebben. Maar als je ze niet goed klaarmaakt, of je geeft je hond er te veel van, dan kan dat nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Mag mijn hond aardappels eten

Mogen honden rauwe aardappelen eten?

U mag uw hond nooit rauwe aardappelen voeren. Witte aardappelen behoren tot de nachtschadefamilie, waartoe ook tomaten behoren. Net als tomaten bevatten rauwe aardappelen solanine, een stof die giftig is voor sommige honden. Het koken van een aardappel vermindert echter het solaninegehalte.

Als u uw hond aardappelen geeft, moeten deze worden gebakken of gekookt, zonder toevoeging. In olie gebakken aardappelen, zoals friet of chips, of aardappelen waaraan boter of zout is toegevoegd, zijn niet gezond voor honden. Als uw hond diabetes heeft, mag u hem geen aardappelen geven omdat ze bloedsuikerpieken kunnen veroorzaken.

Het lichaam van een hond is ontworpen om de meeste voedingsstoffen uit dierlijke eiwitten te halen, dus als u besluit om uw pup gebakken of gekookte aardappelen te geven, moet dit met mate gebeuren. Als u een hond te veel koolhydraten geeft, kan dat leiden tot overgewicht of andere gezondheidsproblemen.

Mogen honden zoete aardappelen eten?

Zoete aardappelen zijn een gezondere optie dan witte aardappelen omdat ze veel voedzamer zijn. Ze bevatten vitamine A, vitamine C, vitamine B6, calcium, kalium, magnesium en ijzer, naast andere voedingsstoffen.

Elke hond is anders, dus begin met een kleine hoeveelheid aardappel om er zeker van te zijn dat uw hond het zonder problemen verteert. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u een nieuw voedingsmiddel in het dieet van uw pup introduceert.