Mogen honden kaas eten

Ja, honden kunnen kaas eten. In feite is kaas vaak een geweldig trainingsmiddel, vooral voor puppy’s. Maar moeten honden kaas eten? Hoewel sommige honden kaas kunnen eten, en de meeste honden het heerlijk vinden, kunnen veel honden kaas niet verdragen. Zelfs honden die kaas wel kunnen verdragen, kunnen er waarschijnlijk het beste met mate van eten.
mag een hond kaas eten

Voordelen van kaas

Kaas bevat eiwitten, calcium, vitamine A, essentiële vetzuren en vitaminen van het B-complex. De meeste honden zijn dol op kaas, en trainers gebruiken het vaak voor traktatie-gemotiveerde honden. Deze snack is ook een goede manier om pillen te verbergen voor honden die medicijnen nodig hebben.

Veilig kaas voeren aan uw hond

Hoewel kaas veilig kan zijn om aan uw hond te voeren, zijn er een aantal dingen die u moet onthouden. Kaas bevat veel vet, en als u uw hond regelmatig te veel kaas geeft, kan dat leiden tot gewichtstoename en obesitas. Nog problematischer is dat het kan leiden tot pancreatitis, een ernstige en mogelijk dodelijke ziekte bij honden. Naast de problemen die het hoge vetgehalte met zich meebrengt, bevatten sommige kazen kruiden of andere producten die giftig zijn voor honden, zoals knoflook, uien en bieslook.

Daarom is het beter uw hond magere kazen te voeren, zoals mozzarella, cottage cheese, of een zachte geitenkaas. Cottage cheese bevat minder vet en natrium dan andere kaassoorten en helpt zo het risico op overgewicht te verkleinen. Cottage cheese bevat ook minder lactose, waardoor de kans op darmklachten afneemt.

Lactose-intolerantie bij honden

Niet alle honden verteren kaas goed, en hoewel kaas weinig lactose bevat in vergelijking met volle melk, kunnen honden met een ernstige vorm van lactose-intolerantie toch negatieve reacties vertonen op kaas, zelfs in kleine hoeveelheden. Let goed op tekenen van darmklachten als u uw hond voor het eerst kaas voert en raadpleeg uw dierenarts als u vragen hebt over het toevoegen van kaas aan het dieet van uw hond.

We krijgen veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. Vragen variëren van de voor de hand liggende (“Mogen honden steak botten eten?“) tot de trendy (“Mogen honden quinoa eten?“) Bekijk meer “Kunnen honden eten …” artikelen om te zien welke andere voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw hond, met inbegrip van kersen, avocado’s, en uien.