Mogen honden Quinoa eten

Quinoa is een zeer gezonde voeding voor mensen. Het zit boordevol eiwitten, calcium en andere voedingsstoffen. Maar, kunnen honden quinoa eten? Het antwoord is over het algemeen ja. Het eetbare zaad is zelfs een ingrediënt in sommige hoogwaardige droge hondenvoeders. Door zijn sterke voedingsprofiel is het een gezond alternatief voor maïs, tarwe en soja – zetmelen die vaak worden gebruikt om brokken te maken.
mag een hond quinoa eten
Er bestaat enige bezorgdheid dat een soort chemische stof die van nature in quinoa voorkomt, schadelijk kan zijn voor honden. De quinoaplant produceert saponine om zich te beschermen tegen insecten, en er is gesuggereerd dat saponine irritatie kan veroorzaken in de darmen van zowel mensen als honden. De hoeveelheid saponine in quinoa is echter te klein om gezondheidsproblemen te veroorzaken.

Het is mogelijk dat het spijsverteringsstelsel van honden gevoeliger is voor saponine dan het spijsverteringsstelsel van mensen. Als je je zorgen maakt over saponine, was de quinoa dan voordat je het kookt. Dit zou het meeste moeten verwijderen.

Als uw hond nog nooit quinoa heeft gegeten, begin dan met hem een kleine hoeveelheid te geven. Hoewel quinoa over het algemeen gezond is voor honden, kunnen sommige honden moeite hebben met de vertering ervan. Als uw hond na het eten ervan moet braken, diarree of constipatie krijgt, mag u hem het niet meer geven.

U moet uw hond nooit quinoa direct van uw bord geven. Zout, knoflook en uien worden meestal aan quinoa toegevoegd om het bittere te verdoezelen, en deze ingrediënten kunnen giftig zijn voor uw hond. Als u besluit quinoa aan uw hond aan te bieden, moet het gekookt worden om de vertering te vergemakkelijken. Maar het is belangrijk op te merken dat u altijd een dierenarts moet raadplegen voordat u nieuw voedsel in het dieet van uw hond introduceert.

Weet u niet zeker hoeveel voer u uw puppy moet geven? Bekijk de video hieronder voor een aantal basisprincipes van voeding:

We krijgen veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is om te eten voor hun hond. De vragen variëren van voor de hand liggend (“Mogen honden kaas eten?“) tot trendy (“Mogen honden boerenkool eten?”). Bekijk meer “Mogen honden …” artikelen om te zien welke voedingsmiddelen schadelijk zijn voor uw pup.