Mogen honden kersen eten?

Fruit is een smakelijke en (meestal) gezonde snack voor een hond, maar niet alle fruitsoorten zijn veilig voor onze harige vrienden. Als het gaat om kersen, in het bijzonder, zijn er een aantal gevaren waar u zich bewust van moet zijn.
mogen honden kersen eten

Wees uiterst voorzichtig met het voeren van kersen aan honden

Het grootste gevaar van kersen is dat hun pitten, steeltjes en bladeren cyanide bevatten, wat giftig en mogelijk dodelijk is als het in voldoende grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Kersenpitten kunnen ook vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal van de hond en darmblokkades veroorzaken.

Hoe zit het met maraschino-kersen, waarvan de pit al verwijderd is? Ze mogen dan pitloos zijn, maar maraschino’s zijn geen goede traktatie voor honden omdat ze gezoet zijn met veel suiker.

Wat te doen als uw hond een hele kers doorslikt

Als uw hond een hele kers te pakken krijgt terwijl u niet kijkt, geen paniek. Een enkele kersenpit veroorzaakt geen cyanidevergiftiging. Maar u moet wel letten op symptomen van darmverstopping, zoals braken, verminderde eetlust, constipatie en verminderde ontlastingsproductie.
kersen
Deze symptomen kunnen tot 24 uur nadat uw hond een kersenpit heeft doorgeslikt optreden. Houd er rekening mee dat kleinere honden meer kans hebben op een verstopping van de darmen door een kleine pit.

Als uw hond meerdere kersen heeft gegeten, moet u uitkijken voor symptomen van cyanidevergiftiging. Dit zijn onder andere een moeizame ademhaling, helderrood tandvlees en verwijde pupillen. Als u ontdekt dat uw hond meerdere kersen zonder pit heeft gegeten, is het verstandig om uit voorzorg uw dierenarts te bellen. Uw dierenarts kan besluiten dat het beste is om braken op te wekken om cyanidevergiftiging te voorkomen.

Is het veilig voor honden om kersen te eten?

Wat is het eindoordeel over kersen? Honden kunnen onbewerkte kersen eten, maar u moet uiterst voorzichtig zijn bij het bereiden ervan en kersen die niet ontpit zijn altijd buiten bereik houden.