Mogen honden ananas eten?

Ananas is een favoriete vrucht voor veel mensen. Het is zuur, zoet en pittig, en zijn tropische oorsprong doet ons denken aan warmere klimaten. Met mate kan het ook een gezonde traktatie voor honden zijn, vergelijkbaar met andere soorten fruit, zoals aardbeien en watermeloen.
Mogen honden ananas eten
Rijpe, rauwe ananas bevat een heleboel vitamine C, samen met thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B6, en foliumzuur. Ananas zit ook vol mineralen, waaronder mangaan, koper, kalium, magnesium, ijzer, en kleine hoeveelheden calcium, fosfor, en zink. Dit maakt het een voedingsrijke snack voor zowel mens als hond, en deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem en de spijsvertering van uw hond.

Al deze vitaminen en mineralen maken ananas een geweldige keuze voor honden, maar er zijn een paar andere dingen om te overwegen voordat u ananas aan uw honden voert. Ananas is rijk aan vezels en bevat een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke suiker. Dit betekent dat, terwijl ananas in kleine hoeveelheden een perfect gezonde traktatie is, het nadelige effecten kan hebben op het spijsverteringsstelsel van uw hond als het in grote hoeveelheden wordt gevoerd. Houd uw hond in de gaten als u hem voor het eerst ananas voert. Als hij diarree heeft of tekenen van een maag die van streek is, dan is ananas misschien niet de fruitsnack voor hem. De harde, centrale kern van de ananas kan verstoppingen veroorzaken, net als de stekelige schil, dus voer alleen het vruchtvlees van de ananas voor de veiligheid van uw hond.
ananas

Is het veilig voor honden om ananas te eten?

Ja. Rauwe ananas, in kleine hoeveelheden, is een uitstekende snack voor honden. Ananas in blik moet echter vermeden worden. De siroop in ingeblikte vruchten bevat te veel suiker voor het spijsverteringskanaal van de meeste honden. Een paar stukjes rauwe ananas zijn meestal genoeg voor de meeste honden, mits ze geschild zijn en in hapklare stukjes gesneden. Bovendien zijn bevroren stukjes verse ananas een heerlijke traktatie in de zomer.

Als uw hond niet van ananas houdt, zijn er genoeg andere fruit en groenten die veilig voor honden zijn om te eten.

Voor meer informatie over voedingsmiddelen die veilig zijn voor honden, kunt u dit nuttige artikel lezen.