Mogen honden aardbeien eten

Heb je gehoord dat aardbeien niet gezond zijn voor honden? En toch houdt je hond van het rode fruit. Hier kunt u lezen hoe goed aardbeien door mijn hond worden verdragen, als snack en als voedingssupplement.

Omdat elke hond andere voorkeuren heeft en van verschillende soorten fruit houdt. Aardbeien zijn geschikt als snack tussen de maaltijden door en verrijken de voeding. U kunt het fruit vers, gedroogd of bevroren gebruiken.

Mogen honden aardbeien eten

Kan een hond aardbeien eten?

In principe zijn alle aardbeivariëteiten eetbaar voor honden. Als u uw hond aardbeien wilt voeren, moet u ervoor zorgen dat het fruit vers geoogst is en in perfecte staat verkeert. Fruit van biologische kwaliteit is het best om de blootstelling aan sprays zo laag mogelijk te houden.

Snelle controle van aardbeien

  • Aardbeien zijn gezond fruit voor honden
  • Laat uw hond in het begin maar 1 of 2 aardbeien eten.
  • Aardbeien hebben weinig calorieën
  • Het vitamine C gehalte is zeer hoog

Aardbeien nemen een bijzondere plaats in omdat ze worden beschouwd als een caloriearme superfood. De rode bessen bestaan voor 90% uit water. Van groenten ken je zo’n hoog watergehalte misschien van komkommers.
In totaal bevat 100 g aardbeien slechts 32 calorieën. Dit maakt aardbeien tot de slankmakers onder de vruchten, niet alleen voor honden.

Bovendien hebben aardbeien een zeer hoog vitamine C-gehalte, dat ver boven een vergelijkbare hoeveelheid van sinaasappelen of citroenen ligt. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem van het lichaam. Bovendien bevatten aardbeien secundaire plantaardige verbindingen, antioxidanten en vezels, die een positief effect hebben op de gezondheid en de spijsvertering.

De rode bessen bevatten grote hoeveelheden foliumzuur en ijzer. Een hoog calciumgehalte is belangrijk voor de botvorming. Mineralen zoals magnesium en kalium zijn ideaal voor de gezondheid van het hart. De vraag “Kunnen honden aardbeien eten?” kan dus bevestigend worden beantwoord.

Hoeveel aardbeien kan een hond eten?

We zouden nu een heleboel kunnen schrijven over hoe je de ideale hoeveelheid aardbeien voor je harige neus berekent. Dit zijn echter slechts theoretische waarden.

Het is het beste om uit te proberen hoe goed uw hond aardbeien in hondenvoer verdraagt. Begin met één of twee aardbeien. En wacht een dag.

Voedingsdeskundigen gaan uit van 10% tot 20% plantaardige voedingsingrediënten. Zelfs met een kleine hond of puppy zit je met één tot twee aardbeien al binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

En op een warme dag in juni is er niets dat je tegenhoudt om een handvol aardbeien te eten. Zelfs als je de grenzen overschrijdt. In ruil daarvoor zal er in de volgende dagen iets minder fruit zijn.

Welke aardbeien voor honden?

Aardbeien zijn er in ongeveer 20 verschillende soorten van het geslacht Fragaria. In totaal zijn er meer dan 1.000 aardbeivariëteiten, waarvan er ongeveer 100 worden geteeld.

Mensen kenden ze al in het Stenen Tijdperk. Maar niet alle aardbeien zijn hetzelfde. De oorspronkelijke vorm van de tuinaardbei is ontstaan door kruising van twee Amerikaanse aardbeivariëteiten. Tegenwoordig concentreert de landbouw zich op ongeveer 30 variëteiten om voedsel te produceren.

Aardbeiplanten zijn echter gevoelig voor wortelrot. Rijpe vruchten mogen niet worden uitgeperst en gaan zeer snel schimmelen. Zelfs in de koelkast zijn ze maar een paar dagen houdbaar. Daarom is het het beste om gekochte aardbeien te wassen en ze onmiddellijk te consumeren.

Snacken van fruit uit de tuin?

Idealiter plukt u de aardbeien natuurlijk in uw eigen tuin. Dan kunt u er zeker van zijn dat de vruchten onbespoten zijn. Er zijn zelfs viervoeters die het heerlijk vinden om zelf aardbeien van de struiken te plukken.

Tussen haakjes, de aardbei behoort tot de rozenfamilie. Botanisch gezien is het geen bes, maar eerder een vrucht van de stamboom. Ze werden vanaf de Middeleeuwen geteeld en werden toen al beschouwd als een bijzondere vrucht, waarvan men zei dat hij magische krachten bezat.

Pas toen planten uit de Nieuwe Wereld werden overgebracht, kon de tuinbouwaardbei zoals wij die vandaag kennen, worden geteeld. En deze tuinaardbei is niet alleen uiterst verteerbaar voor ons mensen, maar vormt ook een aanvulling op het hondenvoer voor onze viervoeters.

Zijn aardbeien schadelijk voor honden?

Groenten en fruit zijn heel gezond voor onze honden, omdat ze een waardevolle bijdrage leveren aan een soorteigen hondenvoer. Veel soorten bevatten belangrijke vitaminen, mineralen en enzymen.
hond eet aardbei
In de regel wordt fruit door veel honden zeer goed verdragen. De ingrediënten van aardbeien zijn niet giftig. Er zijn slechts enkele uitzonderingen bij fruit, zoals druiven.

Aardbeien bevorderen de productie van spijsverteringssappen en hebben een positieve invloed op de darmactiviteit. Vezels, die in fruit en groenten zitten, reguleren de spijsvertering optimaal. Tegelijkertijd wordt het hele spijsverteringskanaal gereinigd.

Op deze pagina’s vindt u meer artikelen met informatie over groenten en fruit voor viervoeters:

Aardbeien zijn dus onschadelijk als voedsel voor honden. Dit geldt echter alleen als zij met mate worden gevoerd. Als de hond te veel aardbeien eet, kan ernstige diarree het gevolg zijn. Bij mensen, bijvoorbeeld, kunnen teveel aardbeien pseudoallergieën veroorzaken.

Honden mogen aardbeien eten in normale hoeveelheden. Dit soort fruit wordt zeer goed verdragen.

Dit zal je ook interesseren: