Mogen honden aalbessen eten ?

Aalbessen zijn een van de meest populaire fruitsoorten. Door hun lichte zuurheid en aparte smaak zijn ze onmisbaar in de keuken.

Sap, jam of zoet gebak worden een smaakervaring met de kleine bessen. Tijdens de oogsttijd kunt u de aalbessen ook rechtstreeks van de struik eten.

En veel honden doen dat. Hij plukt de bessen zelf van de struik en eet ze op.

Er is niets mis met aardbeien of frambozen. Maar hoe zit het met zure aalbessen? Mogen honden ze eten?
Mogen honden aalbessen eten

Rode en zwarte bessen

Aalbessen zijn er in verschillende kleuren. Ze kunnen licht- tot donkerrood, bijna wit of donkerblauw tot zwart zijn.

Afhankelijk van de kleur, smaken de bessen verschillend. Naar gelang van hun kleur vormen aalbessen de basis voor verschillende specialiteiten.

De bekende Franse likeur cassis, bijvoorbeeld, wordt gemaakt van de donkere bessen. Jam wordt meestal gemaakt van de rode bessen.

aalbessen zijn afkomstig uit Noord-, Oost- en Centraal-Europa. In Beieren en Oostenrijk worden de bessen aalbessen genoemd en zijn het zomervruchten.

Hun naam is afgeleid van het tijdstip van rijping. aalbessen zijn rijp voor consumptie rond St. John’s Day. Ze groeien als druiven aan pluimen en het vruchtvlees bevat kleine zaden.

aalbessen leveren veel vitamine C

De kleine bessen zijn groot als het op gezondheid aankomt. Het maakt niet uit welke kleur ze zijn.

Aalbessen bevatten veel vitamine C en veel vezels.

  • Hier, echter, liggen de donkere bessen duidelijk voor. Ze leveren bijna drie keer zoveel vitamine C en twee keer zoveel vezels.
  • De rode en witte bessen zijn echter armer aan koolhydraten.

Aalbessen worden beschouwd als optimale vruchten om oxidatieve stress te voorkomen, dankzij de vitaminen die ze bevatten. Vitamine C is een ideale vitamine om het immuunsysteem te ondersteunen.

Het bevat ook B-vitamines, calcium en andere mineralen die een positief effect hebben op de gezondheid. aalbessen worden ook beschouwd als een natuurlijke remedie tegen milde diarree.

aalbessen voor honden?

Al deze heilzame eigenschappen zullen ook uw hond ten goede komen. Dus uw hond mag aalbessen eten.

Sommige honden houden echt van deze bessen. Soms plunderen ze zelfs de bessenstruiken in de tuin en snoepen van de bessen.

Aalbessen kunnen dus ook in de voerbak van uw trouwe viervoeter. Ze zijn een uitstekende aanvulling op een barf maaltijd voor uw hond.
hond eet aalbessen

Geen aalbessen voor zieke honden

Voorzichtigheid is echter geboden als uw hond ziek is. aalbessen hebben een diuretische werking. Als uw hond nier- of blaasproblemen heeft, moet u hem de bessen daarom alleen in zeer kleine hoeveelheden geven.

Anders kan het calciumgehalte in het bloed van uw viervoeter aanzienlijk stijgen. Hierdoor worden de nieren zwaarder belast.

Juiste aankoop van bessen

Als u uw huisdier aalbessen wilt voeren, zorg er dan voor dat ze vers zijn. De bessen moeten stevig aan de ranken zitten.

Ze mogen geen rotte of beschimmelde plekken hebben. De aalbessen moeten er ook mollig uitzien en de schil moet intact zijn.

Bereiding van de aalbessen

Was de wijnranken onder stromend water en laat de bessen voor uw hond uitlekken.

Gebruik uw vingers om de aalbessen voorzichtig los te maken van de wijnstok. Pureer de rode vruchten met een vork. Je kunt ze ook pureren met een staafmixer. Meng deze puree vervolgens door het voer van uw hond.

Niet iedere hond houdt van de zure bessen. Dus geef je viervoeter er eerst een paar en let op zijn reactie.

Aalbessen gemengd met een beetje wrongel zijn bijzonder goed voor uw hond. Dus als traktatie of tussendoor zijn ze perfect voor uw huisdier.