Mogen honden appels eten ?

Je weet wat ze zeggen: “Een appel per dag houdt de dokter weg.” Maar, mogen honden appels eten? Ja, dat mogen ze! En de meeste honden zijn er nog dol op ook.
Mogen honden appels eten

Zijn appels goed voor honden?

Appels zijn een uitstekende bron van vitamine C, vezels, calcium en fosfor, en ze zijn een veilige manier om de zoetekauw van uw huisdier te bevredigen (in tegenstelling tot chocolade en andere hondendieet-no-nos). Het fruit bevat ook relatief weinig calorieën, en veel honden houden van de smaak en de knapperigheid. Het kauwen op een appel kan ook helpen om het gebit van uw hond schoon te houden, maar is geen vervanging voor echte gebitsverzorging.

Hoe kunt u uw hond veilig appels voeren

Als u uw hond een appel voert, kunt u hem het beste in schijfjes of stukjes snijden, zodat uw hond er makkelijker op kan kauwen. Geef uw hond niet de pitten, want die bevatten cyanide, een giftige stof. U wilt ook het klokhuis, inclusief het steeltje, uit de buurt van uw pup houden, omdat dit verstikkingsgevaar oplevert. Bovendien kan het eten van te veel appels uw hond buikpijn en diarree bezorgen, dus ze kunnen het best met mate worden gegeten.
appelen
U kunt appels ook gebruiken in recepten, als u kookt of traktaties voor uw hond maakt. Een van onze favoriete recepten is appelkrakelingen voor honden, een gemakkelijk te maken traktatie die slechts drie ingrediënten bevat: amandelmeel, eieren, en ongezoete appelmoes.

Hier bij de uitgelatenhond.be, krijgen we veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. De vragen variëren van voor de hand liggende (“mogen honden steakbotten eten?“) tot trendy (“mogen honden quinoa eten?“). Bekijk meer “Mogen honden … eten” artikelen op uitgelatenhond.be om te zien welke voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw hond, waaronder kersen, avocado’s en uien.