Mogen honden mango eten?

Heb je je ooit afgevraagd: “Kunnen honden mango eten?” Het antwoord is ja, dat kunnen ze. Deze vrucht zit vol vitaminen en is veilig voor uw pup om te consumeren, zolang hij maar geschild is en de pit verwijderd is. Het is belangrijk om op te merken dat u uw hond mango alleen met mate moet geven.
Mogen honden mango eten

Is mango goed voor honden?

Mango bevat veel vezels, evenals vitamine A, B6, C en E, waardoor het zeer voedzaam is voor zowel mens als hond. De snack is ook zoet, dus uw hond zal er waarschijnlijk dol op zijn. Als het fruit rijp is, is het zacht, maar u moet het wel in kleine stukjes snijden om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Mogelijke gevaren van het eten van mango

Voordat u uw hond mango te eten geeft, moet u hem schillen en de pit verwijderen. Hoewel honden technisch gezien de schil kunnen eten, kan deze moeilijk te verteren zijn, dus het is het beste om deze op voorhand te verwijderen. Mangopitten daarentegen kunnen een ernstig verstikkingsgevaar vormen en vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal van uw pup. De pit van een mango bevat ook kleine hoeveelheden cyanide.
mango
Als uw hond toevallig een mangopit inslikt, is er een kans dat die zonder problemen door zijn lichaam gaat. Maar als u een verandering in zijn eetgewoonten opmerkt, bel dan meteen uw dierenarts.

Ten slotte moet u oppassen dat u uw hond niet te veel mango geeft. Te veel van eender welke groente of fruit kan buikpijn en diarree veroorzaken. Als u vragen of twijfels heeft over het eten van mango aan uw hond, raadpleeg dan een dierenarts.

Hier bij de uitgelatenhond.be, krijgen we veel vragen van bezorgde hondeneigenaren over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. De vragen variĆ«ren van voor de hand liggende (“mogen honden steakbotten eten?“) tot trendy (“mogen honden quinoa eten?“). Bekijk meer “Mogen honden … eten” artikelen op uitgelatenhond.be om te zien welke voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw hond, waaronder kersen, avocado’s en uien.