Mogen honden perziken eten?

Verse, sappige perziken zijn een van de grote geneugten van de zomer. Als u zich afvraagt of u deze heerlijke traktatie met uw hond kunt delen, is het antwoord een gekwalificeerde ja, samen met enkele voorbehouden. Honden zijn immers carnivoren en hebben fruit niet echt nodig als onderdeel van hun dieet. Hun spijsvertering werkt anders dan de menselijke spijsvertering, en sommige voedingsmiddelen die prima zijn voor ons zijn niet prima voor honden.
Mogen honden perziken eten
GERELATEERD: Menselijke voedingsmiddelen die honden wel en niet kunnen eten

Perziken zijn een geweldige bron van vitamine A en vezels. In kleine stukjes gesneden is het vruchtvlees van een perzik veilig voor uw hond. Maar, zoals elk voedsel dat niet een vast onderdeel van zijn dieet is, kunnen perziken wat maagklachten veroorzaken, meestal tijdelijke diarree.

Deel perziken uit blik of conserven niet met uw hond. Ze bevatten veel suiker en kunnen ook behandeld zijn met conserveringsmiddelen of kunstmatige zoetstoffen die het spijsverteringsstelsel van uw hond ernstig kunnen verstoren.

Het meeste commerciƫle fruit is behandeld met pesticiden die giftig kunnen zijn. Zorg ervoor dat u perziken wast voordat uw hond (of u) ze eet.
perzik
Het grootste gevaar is de perzikpit, of pit, zoals ze genoemd wordt. Perzikpitten bevatten een suiker-cyanideverbinding die amygdaline heet. Hoewel een hond meerdere perzikpitten zou moeten eten om erdoor aangetast te worden, waarom zou hij een risico nemen met iets dat giftig kan zijn? Er zijn nog een paar andere gevaren van de pit. Als uw hond hem in zijn geheel probeert op te eten, kan hij vast komen te zitten in zijn keel. En, zoals iedereen weet die wel eens een perzik heeft ontpit, heeft de pit een ruw, gekarteld oppervlak dat kan schuren en de dunne darm kan irriteren.

Ten slotte, als u uw eigen perzikbomen kweekt of perziken plukt op een boerenmarkt of in een boomgaard, moet u weten dat zelfs de stengels en bladeren cyanide bevatten.