Mogen honden peren eten?

Als mensen zijn we dol op peren, en het is normaal om de dingen waar we van houden te willen delen met onze honden. Soms brengt deze neiging onze honden in de problemen. De meeste eigenaren van gezelschapsdieren weten dat niet alle groenten en fruit veilig zijn voor honden, maar kunnen honden peren eten? Gelukkig voor onze hond metgezellen, het antwoord is ja.
Mogen honden peren eten.

Hoeveel peren mogen honden eten?

Gewoon omdat peren zijn veilig voor honden om te eten betekent niet dat uw hond moet veel peren te eten op een regelmatige basis. Met mate, peren zijn een gezonde snack, vol vitamine C, vitamine A, en vezels. Maar net als bij ander voedsel dat u uw hond geeft, kan een teveel aan peren leiden tot maagklachten. Dus hoeveel is te veel? Dierenartsen adviseren om de hoeveelheid snoepjes te beperken tot 10 procent van de dagelijkse hoeveelheid voer. Voor kleine honden betekent dit dat af en toe een plakje peer genoeg is, en een hele peer waarschijnlijk te veel. Als u twijfelt, vraag het dan aan uw dierenarts.

Bekijk ook deze andere groenten en fruit die honden wel en niet mogen eten

Risico’s van het voeren van peren aan honden

Er zijn een paar risico’s verbonden aan het voeren van peren aan honden. Peren zijn veilig voor honden om te eten, maar zelfs veilig voedsel kan verstikkingsgevaar opleveren. Snijd peren in hapklare stukjes en houd uw hond goed in de gaten als hij eet om verstikking te voorkomen.

Perenpitten bevatten sporen van de giftige stof cyanide. Hoe verleidelijk het ook is om uw hond uw overgebleven peer klokhuis toe te werpen, geef uw hond niet de delen van peren met pitten erin, want niet alleen zijn ze giftig in grote hoeveelheden, maar pitten kunnen ook verstikking veroorzaken.

Mogen honden ingeblikte peren eten?

Peren in blik zijn niet goed voor honden, net als het meeste fruit in blik. Peren in blik bevatten te veel suiker, wat het spijsverteringskanaal van uw hond kan irriteren en kan leiden tot zwaarlijvigheid. Verse, rijpe peren zijn de beste peren om aan honden te voeren.

Het is altijd een goed idee om uw dierenarts te raadplegen voordat u uw hond een nieuwe traktatie geeft. Uw dierenarts heeft jarenlange ervaring en kennis die u kunnen helpen uw hond te beschermen tegen schadelijke menselijke voeding, en ze kan u ook helpen bij het vinden van andere gezonde snacks die veilig zijn voor honden om te eten.

Voor meer informatie over menselijke voedingsmiddelen die honden wel en niet mogen eten, kunt u deze lijst raadplegen.