Curver hondenmand met of zonder kussen kopen

Zit je eraan te denken om de Curver hondenmand te kopen? Lees dan eerst onze beoordeling van deze hondenmand. We zullen de mand namelijk uitvoerig beoordelen.

We kijken hiervoor naar de verschillende versies van de mand, hun gemak, specificaties en ervaringen van klanten. Na het lezen van deze beoordeling weet je zeker of de Curver mand bij jou en je hond past of niet. In dit artikel worden de zes versies van de hondenmand besproken en op een rijtje gezet.

curver hondenmand

Dit huisdierenbed van Curver is geschikt voor zowel katten als kleine honden. Het bed kan opgevuld worden met een dierenkussen voor nog meer comfort voor het huisdier. De binnenzijde is versierd met pootafdrukken

Deze kunststof Curver ligmand heeft de volgende kenmerken:

 • Handgrepen
 • Lucht / Ventilatie gaten in de bodem
 • Antislip rand
 • Ruimte voor Naamplaatje

De mand is verkrijgbaar in twee kleuren en drie maten.

Afmetingen:
L 112 x B 95 x H 24 cm

Is de Curver hondenmand jouw geld waardig?

In dit artikel wordt de Curver hondenmand beoordeeld. De mooie mand trok namelijk onze aandacht door zijn modieuze uitstraling. Misschien heb jij de mand ook wel een keer gezien, anders zou je niet bij deze beoordeling terecht komt. De mand heeft een leuke look en dat is natuurlijk belangrijk. Hoe zit het daarnaast dan met de kwaliteit van de mand?

Specificaties

Hieronder hebben we de specificaties van de Curver hondenmand op een rijtje gezet, erg belangrijk voor de beoordeling!

 • Formaat: Small, Medium of Large (zie afmetingen en gewicht in de tabel onder ‘versies’)
 • Materiaal: kunststof
 • Verkrijgbaar in kleuren Mokka en Antraciet
 • Er wordt geen kussen meegeleverd

De mand is verkrijgbaar in drie maten en twee verschillende kleuren. In totaal kun je dus uit zes verschillende versies kiezen. Die zullen we onder ‘versies’ op een rij zetten.

Het materiaal van de mand is kunststof. De kunststof is geweven en zit vooral aan de buitenkant van de mand. De binnenkant van de mand is gladder dan de buitenkant en heeft meer een plastic look. De binnenkant is hierdoor ook makkelijker schoon te maken dan de buitenkant. Aan de buitenkant van de mand zie je duidelijk het geweven patroon van de kunststof

Helaas wordt bij deze mand geen kussen meegeleverd. Als je wil dat je huisdier op een zachte plek kan liggen, raden we je aan een kussentje of dekentje bij te kopen. Dit is ook beter voor je huisdier, je wil niet dat je hond op een harde ondergrond ligt. Koop dus een leuk en matching dekentje of kussen zodat je hond daar lekker op kan liggen. Je hond zal je dankbaar zijn.

De mand ventileert makkelijk door de gaten die in de bodem van de mand zitten. Hiermee kan de mand makkelijk doorluchten en dit is vooral in de zomer prettig. Als het dan heel warm wordt en je hond ook opwarmt kan de mand lekker doorluchten en zorgt dit voor extra ventilatie en verkoeling voor de hond. Veel andere merken hebben geen gaten in hun hondenmanden.

Om te voorkomen dat de mand verschuift zit er een antislip-laag aan de onderkant van de mand. Dit werkt stukken beter dan de gewoonlijke nopjes die onder manden van andere merken zitten.

De verschillende versies

Doordat de mand verkrijgbaar is in twee kleuren en drie maten kun je uit zes versies kiezen. Hieronder hebben we ze uiteengezet:

Curver – Hondenmand – Mokka – 67x49x16 cm
Curver - Hondenmand - Mokka - 67x49x16 cm

Bekijk de dagprijs

Curver – Hondenmand – Antraciet – 67x49x16 cm
Curver - Hondenmand - Antraciet - 67x49x16 cm

Bekijk de dagprijs

Curver – Hondenmand – Mokka – 87x69x19 cm
Curver - Hondenmand - Mokka - 87x69x19 cm

Bekijk de dagprijs

Curver – Hondenmand – Antraciet – 87 x 69 x 19 cm
Curver - Hondenmand - Antraciet - 87 x 69 x 19 cm

Bekijk de dagprijs

Curver – Hondenmand – L – Mokka – 112 x 95 x 24 cm
Curver - Hondenmand - L - Mokka - 112 x 95 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

Curver – Hondenmand – L – Antraciet – 112 x 95 x 24 cm
Curver - Hondenmand - L - Antraciet - 112 x 95 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

Gebruikersgemak van de Curver hondenmand

De Curver hondenmand is heel comfortabel en luxe. Door de antislip-laag kan de mand niet makkelijk verschuiven of bewegen, waardoor je hond dus kan bewegen zonder dat er iets gebeurt met de mand. Je hond kan dus makkelijk omdraaien en erin springen zonder dat de mand verschuift. Als het warm weer is zorgen de gaten voor ventilatie en verkoeling

Doordat je kunt kiezen uit drie verschillende maten, kun je de perfecte maat voor je hond uitkiezen. Zo kan je de mand groot genoeg kopen zodat je huisdier er makkelijk languit in kan liggen. Dit zorgt voor een veilig gevoel voor je hond. De mand heeft een ovale vorm en door de hoge randen is de mand perfect voor honden die zich tijdens het liggen als bolletje oprollen. Door de hoge rand geeft de mand een gevoel van een soort holletje voor je hond. Helaas is hierdoor de Curver hondenmand een minder goede keuze voor honden die graag languit liggen tijdens het rusten. Kijk dus goed naar hoe je hond graag ligt.

Hoe ervaren gebruikers de Curver hondenmand?

Er zijn genoeg beoordelingen te vinden van klanten over de Curver mand. Hieruit komt dat de mand 4,5 van de 5 sterren krijgt. Klanten zijn zo positief doordat de Curver mand veel pluspunten heeft. Er wordt vooral geschreven over de kwaliteit van de mand, dat de mand erg stevig is en dat de mand een mooi ontwerp heeft. Dit zijn drie aspecten die belangrijk zijn voor de beoordeling van de Curver mand. Helaas wordt er ook een minpuntje genoemd. De maten die genoemd worden bij de producten zijn de afmetingen van de buitenkant van de mand, terwijl de afmetingen van de binnenkant ook belangrijk zijn. Je wil namelijk graag weten of je hond erin past. Gelukkig hebben wij de afmetingen van de binnenkant kunnen vinden en ook in de tabel van de versies verwerkt. Dit is gelukkig het enige minpuntje, dat ook zeldzaam is bij producten die veel reviews hebben gehad.

Conclusie beoordeling

Hieronder hebben we de plus- en minpunten nog een keer op een rijtje gezet:

Pluspunten

 • De mand heeft een mooi ontwerp en een luxe, modieuze uitstraling
 • De zachte kunststof aan de buitenkant en wat hardere kunststof aan de binnenkant zijn van hoge kwaliteit en vrij goed schoon te houden.
 • Voor een mand met zo een modieuze look en van kunststof valt de prijs reuze mee
 • Je kunt kiezen uit zes verschillende versies doordat er drie maten en twee kleuren verkrijgbaar zijn
 • De mand krijgt van klanten 4,5/5 sterren en er wordt maar één klein minpuntje genoemd

Minpunten

 • Helaas wordt bij deze mand geen kussen meegeleverd. Als je wil dat je hond lekker ligt dan moet je er een kussen of dekentje bijkopen. Dit raden wij ook zeker aan voor de gezondheid van je hond.

Hiermee is onze beoordeling afgerond! De Curver hondenmand heeft enorm veel pluspunten: de hoge kwaliteit van het materiaal, de antislip-laag, ventilatiegaten in de bodem en het modieuze en luxe ontwerp. Helaas leveren ze geen kussen bij maar dit is makkelijk zelf op te lossen door een leuke uit te kiezen voor erbij. Hier zal je hond ook blij mee zijn. De mand is dus zeker jouw geld waar.