Donut hondenmand kopen, aanbiedingen en reviews

donut hondenmand
Het meest optimale slaapcomfort dat je hond kan ervaren wordt meer dan waarschijnlijk aangeboden door een zogenaamde donut hondenmand. Voor dit type hondenmand geldt dat ze zoals de naam reeds laat vermoeden de vorm heeft van een donut. Dit heeft als gevolg dat je hond heerlijk diep onderuit kan zakken. Je zal merken dat hij (of zij) dit echt helemaal geweldig vindt. Dit betekent overigens niet dat er niet voldoende ondersteuning aan het lichaam wordt geboden. Voor verschillende donut hondenmanden geldt zelfs dat ze bijvoorbeeld beschikken over opstaande randen voor meer ondersteuning voor nek en hoofd. In ieder geval, ben jij op zoek naar de beste donut hondenmand voor jouw hond? Ontdek dan snel de beste exemplaren hier op deze pagina!

Doxie® Pluche Fluffy Donut Hondenmand

Doxie® Pluche Fluffy Donut Hondenmand

Bekijk de dagprijs

Voor deze eerste donut hondenmand geldt dat ze erom bekend staat ongelofelijk comfortabel te zijn voor je hond. Dat is natuurlijk grotendeels het gevolg van het gebruik van het behoorlijk fluffy materiaal. Deze zorgt er niet alleen voor dat deze hondenmand er geweldig uitziet, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze ongelofelijk comfortabel is voor je hond om in te slapen. Dat is nog niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat deze donut hondenmand geschikt is voor honden tot een gewicht van 25 kilogram. Ook wat grotere honden kunnen dus zeker in deze mand rusten of slapen.

Voor heel wat hondjes geldt natuurlijk dat ze allesbehalve stil liggen in hun mand. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Voor deze donut hondenmand geldt namelijk dat ze aan de onderkant is voorzien van antislip. Deze zorgt ervoor dat de mand zich niet zal verplaatsen wanneer je hondje onrustig is. In ieder geval, ben je op zoek naar een donut hondenmand die erom bekend staat ongelofelijk comfortabel te zijn in gebruik? Dan is het zeker de moeite waard om over te gaan tot het kopen van dit exemplaar van het merk Doxie!

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Doxie® Pluche Fluffy Donut Hondenmand zijn:

 • Gemaakt van een lekker fluffy materiaal;
 • Verkrijgbaar in vier verschillende maten;
 • Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren;
 • Voorzien van antislip aan de onderkant;
 • Eenvoudig te reinigen en te wassen;
 • Het gewicht bedraagt ongeveer 500 gram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Gemaakt van een zeer comfortabel fluffy materiaal;
 • Verschillende maten maken dit een geschikte mand voor elke hond;
 • Antislip voorkomt het verschuiven van de hondenmand;
 • Kan eenvoudig worden gereinigd en gewassen wat ze erg hygiënisch maakt;

Minpunten:

 • De randen zijn net wat minder sterk waardoor ze als eerste dunner worden;

Pet Perfect Donut Hondenmand

Pet Perfect Donut Hondenmand

Bekijk de dagprijs

Voor de wat grotere honden geldt dat ze ongelofelijk fan zijn van de Pet Perfect Donut Hondenmand. Deze mand is alleen verkrijgbaar in L en XXL-uitvoeringen. Dat betekent dat ze voldoende groot zijn om zelfs de grootste honden een comfortabele rust of slaap te kunnen garanderen. Zoals de naam reeds aangeeft is deze mand uiteraard vervaardigd in de vorm van een donut. Dit zorgt ervoor dat je hond er lekker in weg kan zakken. Veel honden geven de voorkeur aan een mand als deze omdat ze erom bekend staan veruit de meest comfortabele exemplaren op de markt te zijn. In het bijzonder het gebruik van het zachte materiaal zorgt ervoor dat je hond wellicht nog nooit eerder zo goed zal hebben geslapen als in deze heerlijke hondenmand het geval is.

Verschillende unieke eigenschappen van deze hondenmand hebben ervoor gezorgd dat ze zich weet te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Zo is deze mand in eerste instantie voorzien van opstaande randen. Dit lijkt slechts een detail, maar dat is het niet. Deze zorgen er namelijk voor dat je huisdier kan rekenen op extra nek- evenals hoofdondersteuning. Het spreekt voor zich dat dit de nachtrust van je huisdier alleen maar ten goede komt. Ook dit is nog niet alles. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk dat je hond vrij onrustig zal slapen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want deze hondenmand beschikt over antislip aan de onderkant. Op deze manier kan worden voorkomen dat de mand wegglijdt mocht je viervoeter een onrustige nacht hebben.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Pet Perfect Donut Hondenmand zijn:

 • Beschikbaar in een L & XXL-uitvoering;
 • De L-uitvoering van deze mand heeft als afmetingen 100 x 100 x 20 centimeter;
 • Donutvorm zorgt voor een ongelofelijk slaapcomfort voor je hond;
 • Uitgerust met opstaande randen voor extra ondersteuning voor nek en hoofd;
 • Antislip voorkomt dat de donut hondenmand gaat verschuiven tijdens het slapen;
 • Het gewicht van deze mand bedraagt ongeveer 2 kilogram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Heerlijk comfortabel materiaal zorgt voor een comfortabele nachtrust;
 • Opstaande randen bieden extra ondersteuning voor hoofd en nek;
 • Uitgerust met antislip aan de onderkant;

Minpunten:

 • Geen afneembare hoes;

Luxe katten & hondenmand – Donut – Fluffy

Luxe katten & hondenmand - Donut – Fluffy

Bekijk de dagprijs

Voor deze donut hondenmand geldt dat ze heerlijk zacht is. Dit zorgt ervoor dat niet alleen je hond, maar ook bijvoorbeeld je kat er heerlijk in weg kan zakken. Voor niet alleen de bovenkant, maar ook de binnenzijde van de mand geldt dat ze is bewerkt met een hoogpolige pluche. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van een heerlijk zacht ligbed voor je favoriete viervoeter. Wie ervoor kiest om een pluche hondenmand te kopen zal ongetwijfeld ook even stil willen blijven staan bij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar ze al dan niet over beschikt. Voor deze mand geldt alvast dat ze met de hand kan worden gewassen. Op deze manier kan beschadiging door de wasmachine worden voorkomen en kan je hond altijd genieten van een heerlijk comfortabel en bovendien ook hygiënisch bed. Voor de doorsnede geldt uiteraard dat deze afhankelijk is van de exacte maat waarvoor je kiest. Bij maat M bedraagt de doorsnede bijvoorbeeld 70 centimeter. Bij maat L is dat 100 centimeter en bij maat S is dat 50 centimeter.

Voor de vulling geldt dat ze bijeen wordt gehouden door middel van velcro. Dit zachte donut hondenkussen staat erom bekend zeer geschikt te zijn voor oudere honden en ook katten. Dit omdat mogelijke spier- evenals gewrichtspijnen goed worden ondersteund. In geen tijd zal dit hondenkussen in ieder geval uitgroeien tot de absolute favoriet van je viervoeter!

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Luxe katten en hondenmand – Donut – Fluffy zijn:

 • Boven- en binnenkant afgewerkt met een hoogpolig pluche;
 • Dient met de hand te worden gewassen;
 • Verkrijgbaar in drie verschillende maten;
 • Velcro aan de binnenkant houdt de vulling goed op zijn plaats;
 • Verkrijgbaar in zowel lichtgrijs als donkergrijs;
 • Zeer geschikt voor oudere honden;
 • Het gewicht bedraagt amper 500 gram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Voordelig geprijsd;
 • Afgewerkt met hoogpolige pluche;
 • Niet alleen zacht, maar ook warm;
 • Beperkt gewicht van amper 500 gram;
 • Zeer geschikt voor oudere honden met spier- en gewrichtspijnen;

Minpunten:

 • Beschikt niet over een afneembare hoes;

Veelgestelde Vragen – Over een donut hondenmand

Wat maakt een donut hondenmand zo comfortabel?

Er zijn eigenlijk twee verschillende zaken die ervoor zorgen dat een donut hondenmand ongelofelijk comfortabel is. In eerste instantie is er de vorm waarover ze beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat ook het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt hier mede voor verantwoordelijk is. Misschien wel de beste donut hondenmanden zijn bewerkt aan de bovenkant en de binnenzijde met een hoogpolig pluche. Op deze manier kan pas echt het meest optimale slaapcomfort voor je hond worden gerealiseerd.

Is een donut hondenmand ook geschikt voor oudere honden?

Voor een donut hondenmand geldt dat ze erom bekend staat zeker geschikt te zijn voor oudere honden. In eerste instantie vrezen heel wat hondenbaasjes dat deze manden onvoldoende ondersteuning bieden, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog, in vergelijking met heel wat andere hondenmanden biedt deze net meer ondersteuning. Wanneer je een oudere hond hebt is het kopen van dit type van hondenmand dan ook zeker en vast de moeite waard om te overwegen.

Blijft een donut hondenmand goed op haar plaats staan?

Wanneer je een hondenbench koopt die is gemaakt van bijvoorbeeld metaal weet je haast zeker dat deze netjes op haar plaats blijft staan. Geldt dat echter ook voor een donut hondenmand die toch doorgaans over een veel beperkter gewicht beschikt? Doorgaans wel. Een belangrijk aandachtspunt op dit vlak is het al dan niet aanwezig zijn van antislip aan de onderkant. Deze moet er namelijk voor zorgen dat de mand tijdens een onrustige nacht niet zal verschuiven. Bij voorkeur kies je dus altijd voor een donut hondenmand die is uitgerust met antislip aan de onderzijde.

Hoe hygiënisch is een donut hondenmand?

Voor het merendeel van de donut hondenmanden op de markt geldt dat ze zijn gemaakt of in ieder geval afgewerkt met een soort van pluche. Dat zorgt ervoor dat veel mensen zich de vraag stellen hoe hygiënisch deze manden nu precies zijn. Dat valt in de praktijk echt zeer goed mee. Het is dan ook haast altijd mogelijk om de mand gewoon eenvoudig (met de hand) te wassen. Regelmatig de mand even wassen zorgt ervoor dat je altijd bent verzekerd van de meest hygiënische omstandigheden. Dat is niet alleen leuk (en gezond) voor je hond, maar natuurlijk ook voor jou als baasje. Het laatste wat je immers wil is een vuile hondenmand in je interieur.